Dodaj do ulubionych

Nosidło - pomożecie wybrać?

26.03.15, 11:03
Cześć, jestem tu nowa :)
Nosimy się z zamiarem nabycia nosidła - maluch 6 miesięcy - jeszcze nie siada.
Ze względów finansowych chcemy kupić używane, cena ok. 100-200zł, możecie coś polecić?
Wstępnie myśleliśmy nad babybjorn active i womar eco 2 - jak je ocenicie?
Dodam jeszcze, że w nosidle chcemy Malucha nosić tylko okazyjnie - na co dzień mamy wózek.
Obserwuj wątek
    • ewik-mysza Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 24.04.15, 19:34
      BB bym odpuściła. ma usztywniany panel. Womar eco 1 i eco 2 to porządne ergo nosidła.
      do 100 można też dostać na alliexpress chińskie ergobaby.
      • mamusia.franusia00 Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 08.09.15, 11:00
        Czy to jest chinskie ergobaby? allegro.pl/ergonomiczne-wielofunkcyjne-nosidelko-dla-dziecka-i5647096464.html#tabsAnchor
    • wronska91 Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 19.05.15, 23:33
      Spojrz na Easie z maxi cosi, bobas jest znacznie lzejszy i przybiera zdrowa pozycje, a krgoslup mamy zostaje odciazony :)
    • mergie1989 Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 08.01.16, 10:33
      Moja córka nie lubi spacerów w wózku - zastanawiam się czy mogłabym ja na zimowe spacery zabierać w nosidle- tylko że właśnie dziecko musi być grubo ubrane jak to w mroźne dni i czy to nie krepuje ruchów jak ma ubrany kombinezon.
      Córka ma prawie rok i wazy 8 kg- jakie nosidło byłoby odpowiednie dla niej ?
      • leni6 Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 15.01.16, 10:54
        Ja swojemu zakładam tylko czapkę i szalik, noszę go pod swoim płaszczem (z okresu ciąży). Bardzo wygodne rozwiązanie. Noszę w tuli, ale w tym wieku to jest duży wybór już.
    • mistress9 Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 26.04.16, 16:47
      na allegro za 100-130zł można kupić przyzwoite nosidło ergonomiczne. mam i nie można mu nic zarzucić ;) jak okazyjnie masz zamiar nosić to w sumie nie ma sensu wydawać więcej.
    • kapsel87 Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 06.05.16, 19:43
      Długo wzbraniałem się przed jej zakupem. Jednak chusta - nosidło w wielu sytuacjach ułatwiło mi życie. Ręce masz wolne, czy to na zakupach, czy gadając przez telefon, a dziecko blisko i bezpiecznie. Moja kobieta kupiła babysdream.pl/pl/p/Carry-Sling-carrageen-510-cm-chustanosidlo/2422# po kryjomy i postawiła mnie przed faktem dokonanym. Nie miałem wyjścia! Musiałem nauczyć się jak to cudo się zakłada. Ale warto!
    • iga.wieruszewska Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 06.05.16, 20:59
      ja kupiłam na allegro skośno-krzyżową Womar Zaffiro N17, dałam 6 dych. fakt używana, ale w doskonałym stanie. używam sporadycznie, jak Młody jest marudny, a mam coś do zrobienia w domu lub jak już nie mam siły go nosić. nie używałam nigdy innych chust, więc nie mam porównania, ale z tej jestem zadowolona i polecam
      Iga
      igawieruszewska.blogspot.com/
    • koniczy-nka Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 08.05.16, 19:45
      Dziewczyny, a co powiecie o tym www.bibabu.pl/nosidelko-ssc-deluxe-jasny-jeans.html? Cenę ma raczej z górnej półki, ale z opisu wygląda na porządne. Podoba mi się pomysł z tym podparciem pod główkę. Jest też szerokie, więc wydaje mi się, że dziecko ma w nim prawidłową postawę, tzn. nóżki mu nie zwisają, tylko są jak "u żabki". Ale nie spotkałam nigdzie recenzji o tym nosidełku, więc nie wiem czy ten opis odpowiada rzeczywistości :)
    • maly.minionek Re: Nosidło - pomożecie wybrać? 18.07.16, 00:11
      tez wlasnie rozgladam sie za nosidelkiem, ale jak widac to nie taka prosta sprawa je wybrac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka