scharon Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 17.05.07, 10:45 witam jestem z Żor to calkiem niedaleko..... Odpowiedz Link
abiela Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 03.06.07, 00:48 scharon napisała: > witam jestem z Żor to calkiem niedaleko..... Ja też pochodze z Żor! Jaką masz chustę? i gdzie w Żorach mieszkasz? Odpowiedz Link
aguska25 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 03.06.07, 10:40 wlasnie sie przymierzam do chusty, jestem z tychow:) Odpowiedz Link
lola_22 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 17.05.07, 11:37 pozdrawiam z Bytomia :-) Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 17.05.07, 12:57 Hej, bardzo fajnie, że założyłaś taki wątek :) Ja pochodzę z Katowic a od 6 lat mieszkam w Siemianowicach Śl. W wątku "skąd jesteśmy" "znalazłam" jeszcze mamy z Częstochowy i chyba z Rudy Śl. Może nazbiera nas się trochę;) Pozdrawiam serdecznie Lidka Odpowiedz Link
buns Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 17.05.07, 13:50 Zapomniałam dodać, że ja jestem z Tarnowskich Gór. U nas pełno wózków, ale chust nie widać...Może będę pierwsza. Jestem baaardzo początkująca;) Do tej pory "trenujemy" z Malutką w domu, pogoda fatalna wiec nie było okazji wyjść:(Córeczka ma niecałe 3 miesiące, jest malutka i w innych nosidełkach się zapadała, a chusta pouch jej się spodobała:)PZDR Odpowiedz Link
mamuk1 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 17.05.07, 13:55 ja jestem z Bytomia. Pozdrwiam Asia. Odpowiedz Link
magdalenas2 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 30.05.07, 12:38 Witam mieszkam w Będzinie a pochodzę z Sosnowca. Kupiłam sobie Nati i narazie wiąże tylko kołyskę bo moja córcia ma 5 tygodni. Jestem zachwycona swobodą jaką daje chusta dzięki niej mogę robić normalne zakupy i chodzić na spacery ze spokojnym dzieckiem ( w wózku włącza się syrena ;).W mojej okolicy wzbudzam sensację...niestety. Planuję kupić jeszcze jedną wiązaną ale nie wiem jaką, chyba trochę cieńszą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kiwi_77 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 30.05.07, 14:33 a ja z centrum Katowic jestem na razie ćwiczę tylko w domu ;) ale mam nadzieję, że niedługo wyruszymy gdzieś w teren ;) Odpowiedz Link
olusia_a Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 30.05.07, 15:32 Witam jestem z Bytomia - szombierki obecnie czesc Kiwi:))) wiecie co ja tu zagladam codziennie a jeszcze chusty nie mam:(((( lezy materiał ale nie uszyty... marzy mi si etaka kolorowa nati hopp lub te inne...ale kasy to troszku kosztuje..moze natrafie kiedys na kogos kto bedzie chcial odsprzedac juz sie nie moge doczekac ja włoze Kubusia do chusty Odpowiedz Link
kiwi_77 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 30.05.07, 23:00 oooo witaj olusia :) to sobie szybciutko uszyj tą chustę i weź na zlot śląskich kwietniówek to razem poćwiczymy chustowanie ;) (wciąż mam nadzieję, że ten zlot się odbędzie ;) ) Odpowiedz Link
bridi Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 30.05.07, 16:05 Katowice-Brynów. Tu na Śląsku chyba nas niewiele, bo ludzie zawsze sie dziwią, gdy nas widzą z chustą.pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 31.05.07, 16:32 Hej bridi, ja teraz mieszkam w Siemianowicach, ale pochodzę z Katowic Ligoty:) czyli bardzo blisko Brynowa Pozdrawiam Odpowiedz Link
ksilaqui Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 01.06.07, 23:48 Ja jestem z Knurowa. Właśnie zaczynam i chyba jestem jedyna i w Knurowie i w Gliwicach :( Odpowiedz Link
mama_idy06 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 03.06.07, 19:23 jestem z Częstochowy. Wprwdzie to troche dalej, ale można jakiś zlocik może zrobic? pozdrowienia Kasia Odpowiedz Link
syla_j Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 03.06.07, 23:02 Częstochowa pozdrawia Katowice i okolice. A teściów mam w Zabrzu :) Odpowiedz Link
lilithv Hej, Bytomianki!! 04.06.07, 12:03 cześć!! Ja jestem z Łagiewnik, może jakie spotkanie na "placu czerwonym" w Bytomiu zrobimy??Wymiana doświadzczeń pewnie się przyda!!! Odpowiedz Link
mamuk1 Re: Hej, Bytomianki!! 04.06.07, 12:23 Jestem za, mieszkam niedaleko rynku, więc mi odpowiada. Odpowiedz Link
olusia_a Re: Hej, Bytomianki!! 04.06.07, 14:57 ja jestem traba - nie mam jeszcze tej chusty uszytej a czekam na info chyba skusze sie na chuste od marty Odpowiedz Link
mamuk1 Do olusia_a 04.06.07, 15:24 Ja Ci mogę pozyczyć moja samoróbę, żebys sobie poćwiczyła. Mój mąż twierdzi, że zna Cie z harcerstwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
olusia_a Re: Do olusia_a 04.06.07, 17:45 :))) miło mi, pozdrawiam to musimy sie umówić:))) Odpowiedz Link
kiwi_77 nooooooooo zróbmy zlot ! :) 05.06.07, 21:05 może na tym zlocie ktoś zdoła przekonać moje dziecko do chusty ;) hi hi Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: up ! 08.06.07, 21:50 No to się zlatujmy !!! Może nie na miotłach , ale na chustach ;) Proponuję WPKiW pod koniec czerwca, co wy na to ? Pozdrawiam Lidka Odpowiedz Link
kiwi_77 też jestem za ! 09.06.07, 22:44 WPKiW bardzo mi odpowiada więc też jestem za i cały czerwiec jetem do dyspozycji :) zlatujmy się :) Odpowiedz Link
mamuk1 Re: też jestem za ! 11.06.07, 14:17 Dziec mi coraz dluzej wytrzymuje w chuscie, więc może uda mi się wybrać do WPKiW. Najlepiej w weekend, bo bede miała transport samochodowy (nie uśmiecha mi się jazda z Bytomia tramwajem). Maz mógłby w tym czasie pójsc ze starszym do Wesołego Miasteczka. Z Bytomiankami też się chętnie spotkam. Mieszkam niedaleko Rynku, wiec to miejsce mi odpowiada, Park Miejski tez wchodzi w gre. Pozdrawiam Asia. Odpowiedz Link
mamuk1 Re: też jestem za ! 11.06.07, 14:30 Mnie z czerwcowych weekendów pasuje tylko 23-24.06. W pierwszej połowie lipca tez jeszcze bede w domu. Odpowiedz Link
emarx Re: Do olusia_a 08.06.07, 23:42 Posłaliśmy Ci maila na gazetowego priv'a. Pzdr, Marek Odpowiedz Link
mamuk1 Re: To może zlot 23 czerwca w WPKiW ? kto chętny 13.06.07, 14:30 OK, mnie odpowiada, najlepiej późnym przedpołudniem, gdzies niezbyt daleko od jakiegoś parkingu. Pozdrawiam, Asia. Odpowiedz Link
lola_22 Re: To może zlot 23 czerwca w WPKiW ? kto chętny 13.06.07, 17:46 ja niestety nie mogę ... bawcie sie dobrze ! Odpowiedz Link
olusia_a Re: To może zlot 23 czerwca w WPKiW ? kto chętny 13.06.07, 19:04 ja wstepnie tak...mam nadzieje ze nic nie wypadnie Odpowiedz Link
buns Re: To może zlot 23 czerwca w WPKiW ? kto chętny 14.06.07, 18:06 Ja też:) ustalmy tylko godzinę:) Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: To może zlot 23 czerwca w WPKiW ? kto chętny 14.06.07, 20:49 Ja też wstępnie się piszę... wstępnie, bo w tym dniu starszy syn ma festyn w przedszkolu od 10.00 i nie wiem kiedy się skończy :( Jeżeli wybierzecie popołudnie to może zdążę, lub troche sie spóźnię. Pozdr. Lidka Odpowiedz Link
emarx Re: To może zlot 23 czerwca w WPKiW ? kto chętny 14.06.07, 21:15 A ojciec-donosiciel też może się zjawić, czy powinienem iść sponsorować sponsora ławek w parku ;-) Przy okazji zadam pytanie na które i tak trzeba odpowiedzieć (o ile częścią spotkania nie będzie gra w szukanego): gdzie? Do wyboru: 1. Miejsca bezpłatne - rosarium - okolice kapelusza - ? 2. Miejsca "za biletami": - ZOO (kotlina dinozaurów?) - skanen Pzdr, Marek Odpowiedz Link
anntenka witam dziewczynki 14.06.07, 21:31 jam toże z bojtn znaczy sie z bytomia no i sie pisze na park 23 czerwca moze byc z malzami?? czy bez??? Odpowiedz Link
emarx Re: witam dziewczynki 14.06.07, 21:34 Antenko: cz+y ja wyglądam jak dziewczynka??? !!! Pzdr, Marek Odpowiedz Link
anntenka się zobaczy w chorzowie emarxie :)))) 14.06.07, 21:36 a tak na marginesie to ty znasz ole z harcerstwa?? jak tak to mnie pewnie tez :))) 42dh :)) Odpowiedz Link
emarx Re: się zobaczy w chorzowie emarxie :)))) 14.06.07, 21:50 Oczywiście że Ciebie też znam - a dokładniej: znamy :-) BTW: czy czytasz czasami pocztę przychodzącą na konto gazetowe? Parę tygodni temu ujawniłaś się na forum bytomskim - wtedy wysłałem do Ciebie maila ale nie wiem czy doszedł. Pzdr, Marek Odpowiedz Link
anntenka wpkiw 23 czerwca powiedzmy o 15 przed kapeluszem 14.06.07, 21:35 i czekamy tam jakies 15 minut na te co sie spoznia a potem idziemy usiasc do rybackiej wioski albo do rozy moze byc?? (przepraszam ze sie tak rzadze, a wczesniej sie nie odzywalam, czytam was, znam sie osobiscie i blisko z olusia_a to sobie pomyslalam ze nie powinnyscie mnie zlinczowac) Odpowiedz Link
emarx Re: wpkiw 23 czerwca powiedzmy o 15 przed kapelus 14.06.07, 21:57 "Środek ciężkości" uczestników spotkania leży zdaje się w Bytomiu :-) Ktoś powinien się jeszcze dołączyć z innych miast, żeby miejsce spotkania miało uzasadnienie :-) Pzdr, Marek P.S. Biorąc pod uwagę profesję dużej części uczestniczek, po 15 minutach zmywamy się po angielsku :-D Odpowiedz Link
anntenka haaaaaa marek no nie wierze :))))) 14.06.07, 22:07 a co do miejsca spotkania to mimo iz wiekszosc jest z bytomia to proponuje chorzow bo tam jest po prostu pieknie i miejsca duzo :))) po angielsku powiadasz :))))) Odpowiedz Link
kiwi_77 Re: wpkiw 23 czerwca powiedzmy o 15 przed kapelus 14.06.07, 22:07 miejsce i czas mi odpowiada przyturlam się wózkiem bom jeszcze nowicjuszka ale miło mi będzie skorzystać z waszego doświadczenia pozdrawiam :) Odpowiedz Link
buns Re: wpkiw 23 czerwca powiedzmy o 15 przed kapelus 14.06.07, 22:30 My z Tarnowskich Gór jesteśmy:) I też chętnie przyjedziemy. Myślę że zabranie naszych M to dobry pomysł bo po pierwsze Dzień Ojca jest a po drugie też im się przyda nauka motania (jeśli oczywiście jeszcze się nie chustują:) Odpowiedz Link
bonkreta Re: wpkiw 23 czerwca powiedzmy o 15 przed kapelus 15.06.07, 00:45 A ja jestem z Siemoni i też chętnie bym przyjechała, ale nie wiem jeszcze, czy będę mogła :-( Nowa tu jestem, do chusty dopiero sie przymierzam. Odpowiedz Link
olusia_a no to pieknie 16.06.07, 16:23 spotkamy sie a z malzami to dobry pomysł moze przekona sie do chust a dl apoczatkujacych i bez chust niech przyjda pokaza nam doswiadczeni pozycza i zamotaja to o 15 w parku Odpowiedz Link
olusia_a podbijam 18.06.07, 19:53 coby przypomniec i zachecic pamietajcie sobota godz 15.00 w parku Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 18.06.07, 22:31 Dziewczyny / chłopaki może jakieś identyfikatory na pierś ;) rzucimy? Łatwiej się rozpoznamy po nickach... może nick i imię ? Byłam na pewnym "forumowym" spotkaniu i fajnie taki system zdał egzamin... Luźna propozycja:) Odpowiedz Link
anntenka bardzo dobra propozycja 19.06.07, 00:59 identyfikatory mile widziane nick imie Odpowiedz Link
olusia_a przeliczyłam 19.06.07, 10:35 chyba -osiem osób mam nadzieje ze bedzie nas 28:)))) heheheeee ( ta z dziećmi i malżami) Odpowiedz Link
mamuk1 Re: przeliczyłam 19.06.07, 10:41 Nas bedzie trojka, ja nie bede miala klopotu z identyfikacja Anntneki:) Odpowiedz Link
scharon w parku ale dokladnie gdzie?? 19.06.07, 11:21 prosze powiedzcie mi dokladnie gdzie to spotkanie bo ja nie z Chorzowa jestem i niebardzo sie orientuje.... a wlasnie jestem na etapie przekonywania swojego Malza do tego wyjazdu:))) pozdrawiam Odpowiedz Link
scharon Re: w parku ale dokladnie gdzie?? 19.06.07, 12:41 dodam dalej niewiem gdzie jest pod kapeluszem?? Odpowiedz Link
olusia_a Re: w parku ale dokladnie gdzie?? 19.06.07, 16:19 tam gdzie graja filipinki gdzie jest wystawa kwiatów kapelusz to ten budynek zadaszony- cos w stylu malego spodka...tak sobie porównałam Odpowiedz Link
emarx Kapelusz 19.06.07, 20:59 czyli hala wystawowa znajduje się na wschód od Stadionu Śląskiego. Tu jest mapa WPKiW: www.wpkiw.com.pl/mapa/mapawpkiw.jpg Strona ze zdjęciami kapelusza: www.wpkiw.com.pl/kapelusz.htm Kapelusz z kosmosu: tinyurl.com/2ca7ya Teraz musisz wiedzieć :-) Pzdr, Marek Odpowiedz Link
scharon Re: Kapelusz 20.06.07, 08:47 a jak daleko jest z kapelusza do zoo i czy dojde z zoo piechota na to spotkanie pytam bo malz poszedl by ze starszakiem a ja bym miala troche spokoju Odpowiedz Link
aneta_s2 Re: bardzo dobra propozycja 19.06.07, 21:14 Cześć ja jestem z rudy ślaskiej i szkoda,że nie będę mogła przyjechać z igorkiem /7m-cy/ na zlot w chorzowie.mam nadzieję,że na kolejny dam radę. Nosimy się w chuście i jest nam super:) BAWCIE SIĘ DOBRZE:) Odpowiedz Link
aguska25 Re: bardzo dobra propozycja 19.06.07, 21:34 wlasnie czytam , i zlocik sie szykuje...ale fajnie , ja nowa jestem , swiezo upieczona osiadaczka chusty - po dwoch spacerkach godzinnych a miesiecznym olafkiem - czy moglabym sie przyl;aczyc????? Odpowiedz Link
olusia_a niech moc bedzie z nami 19.06.07, 22:09 nie pytac tylko przyjsc:)))) jak miło ze zagladacie i jest tyle chetnych przyjsc nawet bez chust- jesli sa mamy chetne i nas czytaja ja sama motam sie tak na wyczucie - doradza bardziej doswiadczeni moj Kubus z 1 maja i widze ze nie bedzie najmłodszy no to do soboty!!!!!!!!!! ale sie ciesze......... Odpowiedz Link
magdalenas2 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 19.06.07, 22:34 Hej! Jestem z Będzina Grodźca (pozdrawiam Bonkretę :))sąsiadkę i znajomą z innego forum)i też korzystam z chusty odkąd mała moja skończyła 2 tygodnie teraz ma prawie 8. Nie wiem czy zdążę na spotkanie bo o 13 idę na ślub kościelny do znajomych a o 17 sama mam gości...ale jak nie teraz to następnym razem. Już dwa razy budziłam sensację w Parku Chorzowskim spacerując z małą w chuście :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link
scharon kapelusz a zoo?? 20.06.07, 08:48 a jak daleko jest z kapelusza do zoo i czy dojde z zoo piechota na to spotkanie pytam bo malz poszedl by ze starszakiem a ja bym miala troche spokoju Odpowiedz Link
olusia_a hmmm czy daleko na piechote 20.06.07, 11:13 powyzej marek wkleił link z topografia parku zawsze mozesz podjechac tramwajem od przystanku ta droga prosto w dół i jestes przy kapeluszu ja bede tez ze starsza córka ma 2 latka a niedaleko jest plac zabaw to moga sie dzieci bawic Odpowiedz Link
aguska25 Re: hmmm czy daleko na piechote 20.06.07, 19:13 ja do was dolacze jednak innym razem:(( teraz nie dam rady przepraszam Odpowiedz Link
emarx Re: kapelusz a zoo?? 20.06.07, 22:38 scharon napisała: > a jak daleko jest z kapelusza do zoo i czy dojde z zoo piechota na to spotkanie Spokooooojnie - daj czas ludziom na dotarcie do komputera, nie trzeba dwa razy pytać o to samo :-) Jak już wspominała olusia_a wszystko widać na mapce, do której link podałem wcześniej. Z moich szacunków wynika, że od bramy głównej ZOO pod kapelusz jest ok. 900m. Czy dojdziesz - zależy od Ciebie. Pzdr, Marek Odpowiedz Link
bodzinka Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 21.06.07, 11:15 My jestesmy z Zabrza, chuste mamy od soboty.Zakochalismy sie w niej od pierwszego zalozenia:)U nas widze wozki i nosidelka, chuste jedna;:jak spojrze w wystawowe szyby;)Wczesniej mieszkalam w Bytomiu w okolicach"placu czerwonego" i tam mieszka babcia Mal;utka:) Odpowiedz Link
mamuk1 Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 21.06.07, 11:30 bodzinka napisała: > My jestesmy z Zabrza, chuste mamy od soboty.Zakochalismy sie w niej od > pierwszego zalozenia:)U nas widze wozki i nosidelka, chuste jedna;:jak spojrze > w wystawowe szyby;)Wczesniej mieszkalam w Bytomiu w okolicach"placu czerwonego" > > i tam mieszka babcia Mal;utka:) No to zapraszamy na spotkanie. Btw ja tez mieszkam niedaleko pl. czerwonego. Pzdr. Asia. Odpowiedz Link
mamuk1 plan b 21.06.07, 20:13 Wobec tego, co widac za oknem nalezaloby opracowac plan b naszego spotkania, tzn dokad pojdziemy, jesli bedzie padac. Zdaje sie, ze Anntenka ma dobre rozeznanie w okolicznych knajpach :-) Asia i Marek (w drugim zdaniu) Odpowiedz Link
bodzinka Re: plan b 23.06.07, 09:59 To co dzisiaj w koncu jest ten zlot?Bo probuje przekinac malza i swoje lenistwo;) Odpowiedz Link
mamuk1 Zlot jest 23.06.07, 10:33 bodzinka napisała: > To co dzisiaj w koncu jest ten zlot?Bo probuje przekinac malza i swoje > lenistwo;) ... jak najbardziej. Chodzilo tylko o to, czy ktos wie, gdzie sie schowac przed ewentualnym deszczem, ale prognoza pogody jest optymistyczna. Odpowiedz Link
olusia_a Re: Zlot jest 23.06.07, 12:25 szykować sie:)))) zapraszamy wszytskich chętnych liczymy na wielką frekwencję zabrac mężów - jak moj dał sie przekonac... zawsze mozna na pifffko skoczyc Odpowiedz Link
anntenka OTO PLAN B 23.06.07, 12:51 jak bedzie padac to pojdziemy do róży tam jest zadaszenie a to tylko kilka kroków od rybackiej wioski eee tam będzie się gdzie schować aha no ja bede spozniona bo na slub kolezanki na 14 jade na os tysiaclecia a potem prosto do parku to sie najwyzej ola zdzwonimy i mi powiecie gdzie jestescie :)) si ju na miejscu :)) Odpowiedz Link
sabko Re: Mamy "chustowe" z Katowic i okolic, czy są? : 01.07.07, 21:39 Hej dziewczyny, jestem tu nowa i już żałuję że nie załapałam się na zlot :-(, zdjęcia macie super :-) Jestem z Chorzowa. W domku razem ze mną i mężem mieszkają 2-letnia Oliwka i 5 tygodniowy Jaś Właśnie dla Jasia, jeszcze przed jego narodzinami kupiłam chustę z www.chusta.pl Jaś uwielbia spać w chuście a ja coraz częściej myślę o zakupie jakiegoś "poważniejszego" modelu :-) Założyłam już osobny wątek z prośbą o poradę co wybrać. U nas jestem chyba jedyną chustową mamą i dziś, gdy byłam w kościółki z Oliwką i Jasiem w chuście wzbudzałam nie lada sensację, na szczęście raczej pozytywną. Sama nie sądziłąm że chusta tak przypadnie mi do gustu, wydawało mi się że noszenie w niej maluszka raczej nie leży w moim charakterze, a tu taka niespodzianka :-) pozdrawiam wszystkie mamusie :-) Odpowiedz Link