wroba 12.10.07, 14:20 Hello mamuśki, może byśmy się spotkały w szerszym gronie? Bo mnie samej z Pawłem w domciu smutno jest :( Może znowu Kasia z Tymkiem nas odwiedzą, no i Twojahanus z Kielc ;) Co Wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakio Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 16:35 No ja dziś nie dałabym rady dotrzeć przed drzemką Pawełka, ale zawsze chętnie wstąpię:-))) Może w poniedziałek? wtorek? Odpowiedz Link
vega_k_w Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 18:42 Błagam dziewczyny nie w przyszłym tygodniu... :( cały mam zajęty poza piątkiem, ale wtedy mogę paść z wycieńczenia i nigdzie się nie ruszyć - może ten następny tydzień od 22 października? Tylko nie czwartek :) bo wtedy mamy nasze czwartkowe obiadki chustowe :) Odpowiedz Link
wroba Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 19:57 ok, no to wstępnie umawiamy się na tydzień od 22, Sylwia oczywiście Ciebie zapraszam w międzyczasie ;) Odpowiedz Link
twojahanus Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 20:45 To ja też się chętnie pojawię. Mnie w sumie dzień obojętny, tylko 22 pażdziernika idę do okulity z Lilką. Pojawimy się w Radomiu, podajcie dzień i godzinę i gdzie mam być. Moża ja zapoczątkuję jakiś klubik na Kielce, bo tu widzę ciemnota jeszcze... Ja się co prawda dopiero uczę, a praktycznie nic jeszcze nie uiem, moja motoryka i zdolności manualne leza. Licze na Was!!!!! Odpowiedz Link
wroba Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 21:58 O super! To może 23 co? Tak koło południa. Co do miejsca to oczywiście u mnie ;) może się jakoś pomieścimy ;) Reszta szczegółów na priva, ale niech się jeszcze Asia wypowie. Solidana a może i Ty do nas zjedziesz??? Ale będzie plotko-chustowanie :))) Odpowiedz Link
mamakio Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 22:11 Mi oczywiście pasuje 23, ale i tak nawiedzę cię wcześniej;-) A pora dopołudniowa czy później? Odpowiedz Link
vega_k_w Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 12.10.07, 22:16 dopołudniowa :) wtedy dzieci mają najlepsze humorki i można trochę poplotkować :) ja bym postarała się dojechać na 10 - 10:30, co Wy na to? Odpowiedz Link
twojahanus Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 13.10.07, 15:59 MOże być 23 tylko prosze o godzinę i adres na maila najlepiej. Jejku- ale fajnie, ja taka obca i mnie weźmiecie ze sobą. Jakby co jestem z forum sierpniówek, zeby nie było... Ciekawe ja dojadę z moją Lilą w samochodzie, bedzie się pewnie całą drogę darła. Nic to, jak macie kogoś z Kielc lub po drodze moge zabrać mam duże auto Odpowiedz Link
wroba Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 13.10.07, 18:19 No to superowo, jesteśmy umówione 23 października, godz 10-10:30. Twojahanus napiszę Ci maila z moim adresem i namiarami na priva, ale to już nie dzisiaj ;) Ale się cieszę :))) Będziemy miały chusty prawie wszystkich firm do pomacania ;) Kasia nie zapomnij swoich nowości, a może udało by Ci się pożyczyć Lilibulle co? No i tą pieluszkę od ekomamy zabierz, oczywiście jak ją kupiłaś ;) Odpowiedz Link
mamakio vega 14.10.07, 18:22 trafisz czy umówimy się na pilotowanie? Mieszkam niedaleko ronda więc dla mnie to nie problem. Odpowiedz Link
vega_k_w Re: vega 15.10.07, 08:06 Pilotowanie :) podeślij mi tylko telefon na priva, żebyśmy były w kontakcie. Chyba, że opiszesz mi w mailu tą trasę którą jechałyśmy ostatnio - bo z powrotem trafiłam bez problemu :) Odpowiedz Link
wroba jedzonko 15.10.07, 08:17 He, he tylko kto to wszystko zje? ;) Ja póki co nie karmiąca, ani nie dietująca. Odpowiedz Link
twojahanus Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 14.10.07, 18:26 Dziewczyna, ale ja uprzedzam- ze mnie ciemna masa jest. Musicie mi wszytsko pokazać. Moj mąż już się lepiej ode mnie orientuje w tej chuście ode mnie!!!! Odpowiedz Link
mamakio Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 14.10.07, 18:33 Ja też byłam ciemna masa, a po pierwszym spotkaniu mnie oświeciło;-) To naprawdę nie takie straszne... Odpowiedz Link
twojahanus Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 14.10.07, 20:07 Już nie mogę się doczekać!!!! Napiszcie czy karmicie cycem, co możecie jeść a jakich smakołyków nie, to przywiozę coś extra. No wiecie żeby przyjemnie się było nam motać Odpowiedz Link
vega_k_w Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 15.10.07, 08:09 Ja mogę jeść wszystko (bo nie karmię :) ) odchudzam się ale bez przesady :) Żeby nasza kochana gospodyni grzecznie leżała i się nie przemęczała jestem za tym, żeby każdy kto może coś zrobić fajnego - przywiózł ze sobą :) ja przywiozę sałatkę (kukurydza, ser żółty, ananas, wędzony kurczak, curry i majonez) i szarlotkę a'la Zaisa - wersja dla małych dzieciaczków (mąka kukurydziana, kaszka kukurydziana, cukier trzcinowy, jabłka i odrobina masła). To do zobaczenia :) Odpowiedz Link
twojahanus Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 15.10.07, 08:19 To ja jeszcze nie wiem co przyniosę- też zrobię jakąś sałatkę, coś słodkiego też się przyda. O i przywiozę dobrą kawę. Nawet karmiocę mga ją pić. Ja też nie karmię. Odpowiedz Link
mamakio A propos kawy 15.10.07, 13:42 Ostatnio byliśmy ze znajomymi w kawiarni. Wszyscy brali i kawę i ja też się skusiłam mimo, ze teraz jak karmię to kofeiny nie zażywam. No i okazało się że przegięłam. Wzięłam latte, bo najbardziej rozcieńczona mlekiem, ale moc jednak posiada. Efekt był taki że moje kochane dziecko zwykle zasypiające pod koniec wieczornego karmienia bąblowało do 1-2 w nocy. Tak pobudzonej nie widziałam jej chyba nigdy. A na pewno nie o takiej porze. Dobrze że chociaż humor miała i była nastawiona pozytywnie do świata. Ona potem odespała w dzień a ja miałam oczy na zapałki. Odpowiedz Link
mamakio jeszcze raz do vegi 15.10.07, 13:44 Wyślę ci numer komórki na priva i wyślę ci jak dojechać - droga dość prosta. Sama zdecydujesz... Odpowiedz Link
agamamaani Re: A propos kawy 15.10.07, 14:21 mamakio napisała: > Efekt był taki że moje > kochane dziecko zwykle zasypiające pod koniec wieczornego karmienia > bąblowało do 1-2 w nocy. imo to raczej nie od kawy a może od ilości bodźców.. kawa nie jest przy karmieniu zabroniona ( to tzw. urban mit, bo akurat nie przenika do pokarmu) ja piję 2-3 kawy dziennie - czarne bo mleka nie mżemy i mój syn śpi jak zawsze świetnie :) fakt, że po staram sie nie karmić bezpośrednio po wypicu kawy tylko jakąś godzinę po. aa.. i kofeina wogóle krótko działa. poczytaj no na forum o karmieniu piersią np tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=70215419&a=70216241 Odpowiedz Link
mamakio Re: A propos kawy 16.10.07, 10:05 Ja wiem, że dziewczyny piją kawę i nic. Ale ja teraz odkąd karmię to do wspomnianej kawy nie piłam nawet słabiutkiej. No a latte była z kawą z dobrego ekspresu:-( Chociaż może powinnam dać :-) bo była pyszna... A może Ola jest tym wyjątkiem potwierdzającym regułę. Albo kwestia przyzwyczajenia? Co do nadmiaru bodźców, to chyba nie. Generalnie przyzwyczajona jest do ludzi , do hałasu, do sklepów itp. Czasem ma o wiele bardziej interesujący dzień i nic się wieczorem nie dzieje. Dzięki za linka - do tej pory tam nie wchodziłam bo nigdy nie miałam problemów z karmieniem. To chyba taka nagroda od losu - dwie trudne leżane ciąże za to dwa szybkie i lekkie porody (ostatni 10 minut po wejściu na oddział) i bezproblemowe cycki:-))) Odpowiedz Link
twojahanus Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 15.10.07, 20:26 Dziewczyny, ja nadal oscyluję na spotkanie, tylko moja siostra sie teraz rozchorowała, lezy w szpitalu pozyczam jej kompa, więc do weekendu moze ze mną nie być kontaktu. Jak co to na forum często jest 3misie- ona jest z sierpniówek i poda nr telefonu czy coś. Myślę ze w niedizelę już bedę polączona ze światem Odpowiedz Link
seala1 Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 16.10.07, 10:02 No to ja się dołączam. Ostatnio totalny brak czasu, ale remont biura mam 23 i nie pracuje wiec moge wpasc:-) Odpowiedz Link
mamakio Re: Klub Kangura Radom - może spotkanko? 16.10.07, 10:41 No to super! A ja na razie na wypoczynkowym;-) Odpowiedz Link
wroba a pasuje wam 22 poniedziałek??? 16.10.07, 12:20 Bo jeszcze dziewczyny z W-wy chcą przyjechać, ale one bardziej w poniedziałek by mogły? Odpowiedz Link
mamakio Re: a pasuje wam 22 poniedziałek??? 16.10.07, 14:41 Mi pasuje. Rozumiem że pora podobna ok. 10 - 10.30? To jak mają być sałatki i ciasta, to może ja przyniosę lody? Odpowiedz Link
seala1 Re: a pasuje wam 22 poniedziałek??? 16.10.07, 22:48 ja odpadam w pon, fryzjera mam:-) Odpowiedz Link
wroba Re: a pasuje wam 22 poniedziałek??? 17.10.07, 10:28 Sylwia lodów Ci u mnie dostatek ;) Asia to zapraszamy z nową fryzurką, pewnie trochę sobie posiedzimy więc na pewno się wyrobisz ;) Odpowiedz Link
wroba Twojahanus 17.10.07, 10:29 Kurcze mam nadzieję, że Tobie też będzie poniedziałek pasował. Odzwij się koniecznie jak już będziesz w necie Odpowiedz Link
mamakio wroba 17.10.07, 10:37 twojahanus pisała że 3misie ma na nią namiary. To może ja wyślę do niej maila, żeby przekazała info o zmianie terminu spotkania. A jak lodów dostatek to super;-) Odpowiedz Link
twojahanus Re: wroba 17.10.07, 21:35 Hej hej już jetsem. Mnie nie pasuję 22. Juz pisałam o tym, ze mam wizytę u okulisty z Lilką i ze sobą. Szkoda... Czy to juz ostateczny termin?? Odpowiedz Link
mamakio twojahanus 18.10.07, 10:19 A co się Lilce dzieje z oczkami? A propos terminu to chyba ostateczny , ale przeciez nie jedyny;-) Odpowiedz Link
wroba 22 poniedziałek koło godz 10 19.10.07, 14:03 w zależności jak się dziewczyny wyrobią ;) Odpowiedz Link
kad78 Re: 22 poniedziałek koło godz 10 19.10.07, 20:39 Ostatecznie przyjeżdżamy w poniedziałek ok. 10.30. Chyba, że nas korki zablokują. Odpowiedz Link