Dodaj do ulubionych

sale weselne wrocław

01.02.11, 19:22
Witam chcielibyśmy w tym roku wziąść ślub, a jak wiadomo pierwszym krokiem jest wybór sali, dlatego chciałam się zapytać o opinie o kilka sal weselnych we wrocławiu a mianowicie Hotel Vega, restauracja Wieniawa, dom weselny finezja, villa Ballo, czy Sala IMPEL na Mickiewicza.Zależy mi na opini o jedzeniu, wystroju, obsłudze i ogólnych wrażeniach. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • trzebawalczyc Re: sale weselne wrocław 25.03.11, 10:17
      Nie znam tych sal, ale jesienią byłem na weselu w "Swojskie jadło" było OK,
      wiem że w młynie Zawadka nie zrobię swojego bo słyszałem złe opinie
    • lodziamor Re: sale weselne wrocław 25.03.11, 15:55
      Dużo na ten temat znajdziesz na forum przewodnika młodej pary;
      Osobiście byłam na weselu w Restauracji Wieniawa i jedzonko było przepyszne, to miejsce polecam serdecznie:)
    • trzebawalczyc Re: sale weselne wrocław 29.03.11, 10:12
      Najlepiej szukać sali z doświadczeniem, jest wiele sal które raczkują w temacie i często wypada to dramatycznie. Nie bez znaczenie jest również lokalizacja sali i nie zawsze dalej od miasta znaczy taniej. Przykładowo Młyn Zawadka jest daleko od Wrocławia i dojazd jest dramatyczny, cena natomiast jak w sprawdzonych miejscach bliżej centrum. Byłem też na fajnej sali niedawno w okolicach ul. Krakowskiej, ale nie pamiętam nazwy, obsługa była chyba najlepsza jaką widziałem a salka świetnie przygotowana. I jeszcze jedna sala z boskim jadłem i obsługą, w świetnym klimacie w Ozorzycach, www.lokale-wesele.pl/firmy/detale/1153.html
      chociaż był taki gorąc na dworze i na sali, mimo to niezapomniane wesele. Jak coś to pytajcie na PRIV-a, trochę już widziałem salek.
      • czarny.maryjan Re: Młyn zawadka 20.12.11, 13:58
        Widziałem reklamy młyna zawadka, opinii jest mało w necie i są skrajne, czy ktoś jeszcze tam był? Ja jestem ze Środy Śl. i miałbym blisko, jeszcze rozważam zajazd Rozłogi.
        • trzebawalczyc Re: Młyn zawadka 15.06.12, 15:46
          Z tego co mogę powiedzieć to trochę daleko, i jedzenie niezbyt. Są jakieś opinie o młynie Zawadka na portalach ślubnych, ale wyglądają jak by je pisał sam właściciel :), więc chyba im się za bardzo nie kręci biznes. Nie dziwne z resztą, bo ciężko tam trafić i cena jak na takie odludzie jest za wysoka.
          • czarny.maryjan Re: Młyn zawadka 22.06.12, 11:40
            Jest jeszcze taka strona i nie wiem o co chodzi: mlynzawadka.pl
    • adela_jda Re: sale weselne wrocław poradźcie 16.12.12, 20:13
      Witajcie, w przyszłym roku w październiku mamy termin ślubu.
      Zaczynamy rozglądać się za salą, suknią, garniturem, muzyką itd. i zaczęło mnie to przerażać.
      Zaczęliśmy poszukiwania od sali, po przeczytaniu kilku postów nie wiem co o tym myśleć, może ktoś ma jakieś dobre propozycje, proszę o info tu lub na e-maila gazetowego.
      Z góry dziękuję Ada
      • joapka Re: sale weselne wrocław poradźcie 11.01.13, 08:34
        jeśli wesele w okresie wiosna-lato-wczesna jesień, to gorąco polecam Cztery Stawy w Pruszowicach. Kiedy jest zielono jest tam naprawdę pięknie. Kilka kroków od granic Wrocławia, a klimat niesamowity. Bardzo fajne, stylowe sale bankietowe, pyszne jedzonko (i dużo) i super otoczenie - nad samym stawem z zieloną, romantyczną wyspą. Fajne plenery do robienia zdjęć ślubnych. No i oczywiście przyjęcie można robić w salach i na zewnątrz - jak w amerykańskich komediach romantycznych:P. Jedyny mankament to brak miejsc noclegowych
        • mank-a234 Re: sale weselne wrocław poradźcie 31.01.14, 13:32
          No właśnie my też mysleliśmy nad tą salą, całkiem nieźle się prezentuje, ale brak miejsc hotelowych w naszym przypadku jest dużym problemem, ponieważ sporo gości jest z daleka, no i trzeba ich przenocować...
          Myśleliśmy jeszcze nad zamkiem dobra, może ktoś wie, jak tam z tymi pokojami hotelowymi dla gości jest?
          • kajankaa Re: sale weselne wrocław poradźcie 12.02.14, 10:23
            Zamek Dobra ma do dyspozycji 70 miejsc noclegowych, więc całkiem sporo, przynajmniej tak mi się wydaje.
            W sumie wszystko zależy od tego, ile Twoich gości jest z daleka;)
            Proponuję po prostu skontaktować się z właścicielami sali, jeśli nadal o niej myślicie.
    • dominikmocko Re: sale weselne wrocław 12.10.22, 16:19
      Hej! Na www.gdziewesele.pl/wroclaw znajdziesz wiele świetnych sal weselnych z Wrocławia :)
    • monikasiansian Re: sale weselne wrocław 14.11.22, 19:29
      Mnie się podobało wesele mojej kuzynki w zajeździe U Georga. Perfekcyjne wesele. Wszystko dopracowane. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Wszystko ładnie podane i w ilościach nie do przejedzenia. Obsługa na wysokim poziomie. Sam lokal elegancko urzadzony i udekorowany. Po prostu super.
    • paulinalinasy Re: sale weselne wrocław 30.11.22, 11:21
      Piękne wesele miała moja koleżanka w restauracji Orbita. Świetne przygotowana impreza. Pyszne jedzonko. Dobra obsługa. Zabawa była przednia.
    • edytaeditedi Re: sale weselne wrocław 20.02.23, 09:25
      Mnie się podobało wesele w Art Renesans w Żórawinie. Perfekcyjnie przygotowane przyjęcie. Ładna sala bankietowa, przyjemna okolica. Pyszne jedzenie. Elegancko serwowane potrawy wszystko świeże i urozmaicone. Bawiliśmy się tam wyśmienicie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka