exman 19.02.12, 13:15 Polami, polami, po miedzach, po miedzach, Po błocku skisłym, w mgłę i wiatr, Nie za szybko, kroki drobiąc, Idzie wiosna, idzie nam... ... dzisiaj rano ptaki mnie obudziły, wiosna idzie !!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 20.02.12, 22:56 'Słońca i pogody można się spodziewać, gdy dym z pieca opalanego drewnem unosi się prosto w górę. Najlepiej to zjawisko obserwować rankiem.' Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Idzie wiosna ... 21.02.12, 15:02 Niedługo bedzie juz tylko wiosna, lato i jesień... a potem tylko lato! Odpowiedz Link
exman Re: Idzie wiosna ... 21.02.12, 16:24 Bzdura, radzieccy uczeni już grzmią że klimat się ochładza ... Odpowiedz Link
ginger43 Re: Idzie wiosna ... 21.03.12, 07:35 Hurra! Przyszła Klucze ptaków na niebie, jeden za drugim - ruch jak na autostradzie! Najbardziej niesamowite wrażenie, gdy w sobotę widziałam 6 kluczy jednocześnie - super widok, a jakie uczucie, jak niechcący spłoszyliśmy stado odpoczywających gęsi, które tuż obok wzbiły się w niebo i uformowały klucz. ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 21.03.12, 22:44 Wiosennego ocieplenia i rychłego kwitnienia drzew można spodziewać się, gdy żurawie przylatują kluczami już w marcu.' Odpowiedz Link
sylwe.ster2009 Re: Idzie wiosna ... 22.03.12, 21:09 jest taka kraina gdzie zawsze wiosna trwa Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 24.03.12, 22:08 exman napisał: > ...ale kto chciałby żyć w szklarni ... ? "Wyspa, na której wszystko się wyjaśnia. Tu można stanąć na gruncie dowodów. Nie ma drogi innej oprócz drogi dojścia. Krzaki aż uginają się od odpowiedzi. Rośnie tu drzewo Słusznego Domysłu o rozwikłanych odwiecznie gałęziach. Olśniewająco proste drzewo Zrozumienia przy źródle, co się zwie Ach Więc To Tak. Im dalej w las, tym szerzej się otwiera Dolina Oczywistości. Jeśli jakieś zwątpienie, to wiatr je rozwiewa. Echo bez wywołania głos zabiera i wyjaśnia ochoczo tajemnice światów. W prawo jaskinia, w której leży sens. W lewo jezioro Głębokiego Przekonania. Z dna odkrywa się prawda i lekko na wierzch wypływa. Góruje nad doliną Pewność Niewzruszona. Ze szczytu jej roztacza się Istota Rzeczy. Mimo powabów wyspa jest bezludna, a widoczne po brzegach drobne ślady stóp bez wyjątku zwrócone są w kierunku morza. Jak gdyby tylko odchodzono stąd i bezpowrotnie zanurzano się w topieli. W życiu nie do pojęcia." Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 05.03.13, 21:37 ...na wiosnę kwiatki rosną i kwitnie miesiąc Maj' Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 20.03.16, 20:06 "Naplotkowała sosna, że już zbliża się wiosna Kret skrzywił się ponuro: przyjedzie pewno furą... jeż się najeżył srodze Raczej na hulajnodze. Wąż syknął - ja nie wierzę, przyjedzie na rowerze. Kos gwizdnął: Wiem coś o tym, przyleci samolotem. Skąd znowu - rzekła sroka ja jej nie spuszczam z oka i w zeszłym roku w maju widziałam ją w tramwaju. Nieprawda wiosna zwykle przyjeżdża motocyklem. A ja wam to dowiodę że właśnie samochodem. Nieprawda bo w karecie! W karecie, co pan plecie? Oświadczyć mogę krótko, że płynie właśnie łódką! A wiosna przyszła pieszo Już kwiaty z nią się śpieszą, już trawy przed nią rosną i szumią - Witaj wiosno." Odpowiedz Link
ginger43 Re: Idzie wiosna ... 02.04.16, 15:24 Prawda, idzie pieszo, idzie bardzo wolniutko, z pewnością bolą ją nogi dlatego idzie, idzie i dojść nie może - ale trzeba mieć zrozumienie dla jej bolączek Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 06.04.16, 21:10 i za To właśnie bardzo Cię lubię, Gini, że znasz nawet... sny moje Odpowiedz Link
piernicyna Re: może i idzie,a lato przyszło 24.03.12, 22:30 metaxxa1 napisała: > za wolno szła W marcu jak w garncu.' Odpowiedz Link
piernicyna Re: może i idzie,a lato przyszło 03.04.14, 23:28 "Kwiecień Ledwo pierwsze i nieśmiałe kwiatki z sobą niesie a już - widzisz samochwałę! - - dumnie kwiatem zwie się. Ale może i ma rację, bo w pustym bezkwieciu on najpierwszy wczesny fiolet sasanek rozniecił, on przylaszczki deszczem poi, słońcem opromienia, więc ma chyba pełne prawo do swego imienia. Dużo łatwiej by mu było w ciepłej porze letniej, kiedy kwiatów mnóstwo wokół nazywać się kwietniem!" Odpowiedz Link
joasi.a Re: może i idzie,a lato przyszło 07.04.14, 22:01 młodość przychodzi z wiekiem' (albo jakoś tak) Odpowiedz Link
ginger43 Re: może i idzie,a lato przyszło 08.04.14, 10:43 joasi.a napisała: > młodość przychodzi z wiekiem' (albo jakoś tak) Dobrze mówisz, coś w tym jest ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
joasi.a Re: może i idzie,a lato przyszło 08.04.14, 23:39 "Już szron na głowie, już nie to zdrowie, a w sercu ciągle maj!" PS. 1 raz dwa trzy moje szczęście - na zawsze PS. 2 "Kocham i Do tego jeszcze Mam dreszcze" /a to Magda Umer właśnie/ Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 25.07.16, 23:06 no rzeczywiście ta pełnia to troszku przereklamowana jest, ale lato nigdy w życiu! "Rwałam dziś rano czereśnie, Ciemno-czerwone czereśnie, W ogrodzie było ćwierkliwie, Słonecznie, rośnie i wcześnie. Gałęzie, jak opryskane Dojrzałą wiśni jagodą, Zwieszały się omdlewając, Nad stawu odniebną wodą. Zwieszały się, omdlewając I myślą tonęły w stawie, A plamki słońca migały Na lśniącej, soczystej trawie." PS Pozdrawiam Ginger i Układankęelementu Odpowiedz Link
piernicyna Re: Idzie wiosna ... 10.04.17, 22:56 Obłoki pachną wiosną, Wonieje ziemia świętem. W powietrzu rannie, rośno... Śpiew w sercu wniebowziętem... Soczysta, mokra trawa Źdźbeł czułe ciałka suszy. Wiatr zdrowy jak zabawa... Śmiech w zachwyconej duszy... /Leopold Staff/ Odpowiedz Link