piernicyna 01.06.14, 22:18 tylko te karty jak róże i piękne słowa złote i duże, na dnie szuflady leżą w ukryciu - mogą się przydać jeszcze raz w życiu- Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piernicyna Re: "I nic już więcej, 01.06.14, 22:20 "Piękne są pola,piękne poranki, lecz najpiękniejsze, serce KOLEŻANKI Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 03.06.14, 00:04 "Przeszłość nie wraca jak żywe zjawisko W dawnej postaci jednak nie umiera Odmienia tylko miejsce, czas, nazwisko A świeże kształty dla siebie przybiera" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 03.06.14, 22:05 "Człowieka kochasz i przyrodę W przyszłość patrzysz jasnym okiem Wielbisz wolność i swobodę Zbratana jesteś z wiatrem i obłokiem' Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 05.06.14, 19:20 "Czasem wróżka czar przemian w ręce ci oddaje , by życie ci rozbłysło urokiem i wdziękiem. Wówczas to co kochasz mądre się wydaje, a co kochasz serdecznie, wydaje się piękne." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 08.06.14, 16:58 "Są prawdy, które mędrzec wszystkim ludziom mówi, Są takie, które szepce swemu narodowi; Są takie, które zwierza przyjaciołom w domu; Są takie, których odkryć nie może nikomu." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 13.06.14, 00:08 "Jeżeli nocną przybliżysz się dobą i zwrócisz ku wodom lice, Gwiazdy nad tobą i gwiazdy pod tobą, I dwa obaczysz Księżyce" Odpowiedz Link
ginger43 Re: "I nic już więcej, 13.06.14, 13:36 Było uprzedzić, że dasz tekst do nocnego czytania. Przeczytałam w biały dzień, niczego nieświadoma, i efekt tylko połowiczny, bo ani to noc, ani księżyca niet, a mogło być tak fajnie. Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 13.06.14, 23:44 Czuwaj, Gini! - "Месяц плывёт по ночным небесам." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 14.06.14, 19:15 "Z okruszynami młodości - co robić? Rozrzucić ptakom? Można i ptakom rozrzucić, można i w słowa powkładać. Odfruną, uradowane, żeby po nowe powrócić, Wrócą - i słowa, i ptaki - nadzieją skrzydlate jednako. Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 15.06.14, 17:30 "Błądzimy obcy i dalecy Każdy każdemu nieznajomy Jak porzucone w zimnym niczym Samotne gwiazdy i atomy" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 16.06.14, 19:31 "Przejdą przez ciebie nigdy nie wrócą Nie zawołają Nie pocałują Na spacer nigdy z tobą nie pójdą Nie będą czekać Nie odpowiedzą Ty będziesz wołać Ty będziesz szła Ty będziesz błądziła Ty będziesz chwytała Twojej młodości martwe powietrze" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 17.06.14, 15:24 "Młodość nasza jest rzeźbiarką, Co wykuwa żywot cały, Choć przeminie sama szparko - Cios jej dłuta wiecznotrwały." Odpowiedz Link
ginger43 Re: "I nic już więcej, 18.06.14, 11:22 Nie pisz wciąż o przemijaniu młodości, bo zaczynam czuć, że z chwili na chwilę przybywa mi lat i zaczynam czuć się staro, tym bardziej, że ostatnio czytam z obowiązku dużo naukowych pozycji na ten temat - za chwilę wpadnę w depresję, położę się do trumny i umrę Dawaj coś ożywczego, poproszę, coś co doda skrzydeł i lat odejmie Zmarszczek nie musi wygładzać, bo nie mam ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 28.07.14, 22:51 "Nie pytaj próżno o przyszłe losy, Nie pytaj! Lecz otwórz ducha pogodne oczy Na wszystko piękne, co cię otacza; W promieniach słońca i w kroplach rosy Zakwitaj!" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 30.07.14, 22:20 "Nie tylko ptak, nie tylko kwiat, Nie tylko kamień to twój BRAT. Nie tylko wiatr i polny ścież, Nie tylko zdrój i leśny zwierz - Pamiętaj o tym! PAMIĘTAJ!" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 01.08.14, 21:54 "Szczerość to nie mówić wszystkiego, co się myśli, ale myśleć wszystko, co się mówi" Odpowiedz Link
ginger43 Re: "I nic już więcej, 21.08.14, 13:19 Ot złota myśl, którą czasami powinnam mieć przed oczami, zanim coś palnę ozorem ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 22.08.14, 21:30 Wpisała mi to Małgosia (22.02.76.) a potem najnormalniej w świecie wyjechała sobie do Niemiec. "Ząb wyrwany nie boli. Ten, który ucieka, nie czuje smutku opuszczonych." - (a to już inna koleżanka) Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 27.08.14, 22:19 "Nie pytaj - nigdy nie poznasz - jaki dla mnie, jaki dla Ciebie Kres przeznaczyli bogowie. Babilońskich nie szukaj wróżb." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 28.08.14, 22:58 "Wieczne ciemności! Bezdenne otchłanie! Co otaczacie tajemnicą życie, Próżno was ciągle pytamy - milczycie, Głuche na nasze skargi i wołanie" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 31.08.14, 16:55 "Nie wiem, co to poezja, nie wiem, po co i na co, Wiem, że czasami ludzie czytają wiersze i płaczą." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 01.09.14, 21:59 "Płakać nie ma po co, do życia wystarczą uśmiechy. Można płakać, ale nocą, nie żądając od ludzi pociechy. Niech łzy nie płuczą źrenic, niech tylko serca płaczą, bo dla nas - nastolatków łzy nie są oznaką rozpaczy." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 03.09.14, 16:39 "Miej uśmiech na ustach, choćby Ci powoli Serce pękało z bólu bez granic, Bo ludzi drażni to, co ciebie boli I ludzie ból twój mają sobie za nic. Miej uśmiech na ustach, Wstrzymaj łzę natrętną, Co Ci spod powiek na wierzch się dobywa, I skargę duszy powstrzymaj namiętną, Bo to u ludzi głupstwem się nazywa" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 04.09.14, 20:24 "Jedną z najtrudniejszych życia ról jest zamazać uśmiechem ból." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 05.09.14, 22:38 "I to, co w największym wysiłku tworzysz, winno wyglądać tak, jakby powstało szybko, prawie bez wysiłku, z zupełną łatwością, na przekór prawdzie..." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 07.09.14, 16:29 "Mierz siłę na zamiary, nie zamiar podług sił." Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 12.09.14, 08:21 "Należeć do rodu ludzkiego jest łatwo Być człowiekiem to trudna sztuka" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 14.09.14, 23:28 "Najszlachetniejszą zemstą człowieka jest przebaczenie" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 15.09.14, 22:20 "kiedyś taki rozumny właźże do trumny" Odpowiedz Link
piernicyna Re: "I nic już więcej, 17.09.14, 19:59 'Spadają na mnie lata wciąż innymi liśćmi I noce coraz dłuższe i sny coraz prędsze Wciąż innym krajobrazem, o dniu, każesz iść mi Lecz twarz mam jednakową i to samo wnętrze' Odpowiedz Link
joasi.a Re: "I nic już więcej, 21.09.14, 16:47 'Nasze życie,które mija, które minęło Dlaczego patrzeć ciągle tam? W przeszłość? Przecież jest także coś - wierzę - co przed nami' Odpowiedz Link