Dodaj do ulubionych

Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju?

03.01.12, 21:33
W maju wybieram się z rodzinką na wesele kuzyna do Biłgoraja, z takiego miasta znalazł sobie wybrankę. Ponieważ my z Mazowsza i nigdy nie byliśmy w takich stronach planujemy dłuższy wyjazd, w tym też zwiedzanie Zamościa. Ale w Biłgoraju spędzimy trzy noce, możecie mi polecić jakiś hotel? najlepiej taki gdzie zjemy jakieś regionalne dania? na weselu ma takowych nie być, a jesteśmy smakoszami rodzimych kuchni. W ogóle Biłgoraj może się poszczycić jakimś swoim daniem?
Obserwuj wątek
    • marusialive Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 03.01.12, 21:51
      Słyszałam,że w tej miejscowości jest jakiś bardzo dobry hotel,ale nazwę to mam teraz na końcu języka. Moi znajomi tam mieszkają i zanim się przeprowadzili z okolic do miasta to właśnie byli w tym hotelu a jedzenie to sobie baardzo chwalili..
    • oli200 Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 03.01.12, 21:53
      W Biłgoraju był mój wujek i pamiętam,że wspominał mi o Hotelu,w którym przebywał.Był z niego bardzo zadowolony.Ale nazwy niestety nie pamiętam,może ktoś inny zna?Chwalił także bardzo tutejszą kuchnię.
    • czerwonaorchidea Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 03.01.12, 22:59
      Jest taki hotel przy ulicy Lubelskiej chyba, nazywa sie Hotel Restauracja Sitarska, można tam rezerwować miejsca przez neta, to duża wygoda, bo czasem zdarza sie na miejscu, ze wszystkie pokoje juz zajęte.
      W restauracji można zjeść pyszne regionalne dania, ale niektóre trzeba zamawiać z jednodniowym wyprzedzeniem niestety. Tez byłam tam kiedys przy okazji wesela u kuzyna. Powiem krótko - miło, smacznie i przyjemnie :)
    • luckyme22 Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 03.01.12, 23:11
      przyznam sie, ze nawet nie orientuje sie gdzie ten biłgoraj lezy na mapie... ;) ale na pewno cos fajnego znajdziecie ;)
    • martinka80 Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 19.03.12, 12:26
      Z czystym sumieniem mogę polecić hotel Sitarska. Jedzenie mają tam przepyszne i głównie z tego względu sobie go chwalę. Dodatkowym plusem jest ciekawa lokalizacja hotelu.
      • jarek6555 Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 19.03.12, 14:21
        Ja pochodzę z Zamościa no i do Sitarskiej często wstępowałem przy wyjazdach do Biłgoraja. Przyjemna restauracja, ściąga dużo turystów no i kucharza to mają naprawdę super ;)
        • czerwonaorchidea Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 10.04.12, 21:52
          Co do kucharza, to się w pełni zgadzam, robi cuda na talerzu, zwłaszcza potrawy regionalne robią furorę, bo mało gdzie można zjeść prawdziwą tradycyjną kuchnię polską. Wszyscy się prześcigają w wyszukanych daniach a zapominają o korzeniach a nasze jest dobre, bo polskie ;)
    • martinka80 Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 12.07.12, 21:20
      To tylko potwierdza moją opinię o jedzeniu w Sitarskiej. Na prawdę warto tam zajrzeć chociażby z tego względu :)
    • ortpol Re: Gdzie zatrzymać się w Biłgoraju? 11.05.16, 17:06
      Hotel DoDo polecam. Tanio, czysto i w ogóle ok. Bardzo sympatyczna właścicielka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka