Dodaj do ulubionych

W jakich krajach pracowaliście?

28.01.05, 17:24
Witam serdecznie śpiące misie !!! Do wiosny jeszzce daleko, ale może którys z was postanowi kiedys otworzyc choć jedno oko i zajrzeć na nasze forum..

Chciałabym poruszyc wątek pracy za granica i sposobów zdobywania tej pracy...
Napiszcie w jkaich krajach pracowaliście, czy wam się podobało i co konkretnie...Jaki był sposunek obcokrajowców do Was.

Bardzo interesuje mnie to czy ktos z Was pracował kiedyś w Anglii lub Irlandii i w jaki sposób znalazł tam sobie pracę. KOrzystaliśie z buir pośrenictwa pracy/ Jesli tak to jakich?

POzdrawiam i czekam spokojnie na odzew

Byle nie do wiosny

P.s. Zarwałam dzisiaj piąteczkę...Z tego względu święto!!! Piszę przed godz.0;00!!! Wieczorem oblewanie ;-)
Obserwuj wątek
    • psyche007 Re: W jakich krajach pracowaliście? 31.01.05, 17:58
      Siemka! Miałam ostatnio tj. na Sylwka przejeżdżać prze zto miasteczko . Dłużej
      zabawiłam w Terspolu ale do rzeczy.
      Mój znajowmy razem z moim kuzynem wyjechali do Anglii i całkiem nieźle im sie
      powodzi. Nie znam szczegółów jak to wszystko się odbyło, ale jak dobrze
      pamiętam to kumpel kuzyna wcześniej tam pojechał a potem on . Także wzależność
      jakie się ma znajomości można spokojnie wyjechać. Wiem tylko tyle ,że w fabryce
      nie opłaca się pracwać, a to dlatego ,że zarobić oweszem da się, ale nie
      zaoszczędzi się wcale. Dlatego panom polecam pracę na budowie i wierzcie mi lub
      nie ale pracują tam różni ludzie nawet tacy co w życiu nie pracowali w takim
      charakterze.

Pozdro ;]
    • kumoszka Re: W jakich krajach pracowaliście? 02.02.05, 13:26
      Gratki za ocenke,zycze nastepnych tylko takich lub lepszych.Ja pracowalam tylko
      w kraju.
    • sobiepan Re: W jakich krajach pracowaliście? 03.02.05, 00:53
      A ja za to pracowałem sobie za studenckich czasow w Belgiji...
      wtedy niestety na czarno.Wyjazd stopem powrót stopem.Bez pośredników,i takich
      tam...zupełny spontan--potem oczywiście szlaki byly juz przetarte więc bylo już
      latwiej..Z językiem było troszke problemów,bo oni naszego tak jak i my
      "ichniego"nie znali.Ale łamaną angielszczyzną i na migi dało się dogadać-jak
      ktoś chce to mozna.Ciężka praca ale wiedzialo się za co się robi--przykładowo
      płacę budżetowki mialem juz po 3-4 dniach...Milo to wspominam,bo powroty były
      niesamowite(często na około, przez kawalek Europy)--Slovensko oczywiście
      obowiązkowo!!
    • jagoda242 Re: W jakich krajach pracowaliście? 07.06.05, 17:34
      Ja byłam w Irlandii i bardzo chwalę sobie pobyt tam. Coraz więcej jest tam
      Polaków i w ogóle obcokrajowców. Z pracą jest już nieciekawie, a bez
      angielskiego nie ma mowy o pracy za godziwą pensję. Irlandczycy bardzo mili,
      pogoda taka sobie, mogłoby mniej padać.
      • mokra_cipka Re: W jakich krajach pracowaliście? 26.06.05, 07:41
        w Polsce,Niemczech,Austrii,Szwecji,USA
        • camillem Re: W jakich krajach pracowaliście? 05.07.05, 03:25
          Pewnie nieźle wtedy lało, co?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka