pokolenie_50 21.01.10, 02:02 Na stary wątek już nie można wejść, mimo, że pokazuje 2448. Zapraszam więc do dalszej części internetowych pogaduszek o wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczesliwatrzynastka Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 21.01.10, 12:20 Melduję się jako pierwsza. Mam nadzieję, że nowy wątek znajdą wszyscy bez problemu. Na wszelki wypadek wyciągam go na wierzch ;) Kabe dziękuję za dzisiejszy telefon. Komputer fiksuje, nie mam do niego cierpliwości dziś Miłego dnia wszystkim życzymy Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 21.01.10, 13:18 Gdyby nie @ od Kabe to nawet bym nie wiedziała, że jest już nowy watek. Bardzo Kabe dziękuję. Dodaję go teraz do ulubionych i znikam. A Parmesanowi dziękuję za jego założenie. Jadę do PBMS. Tam będę dziś czcić Dzień Babci i Dziadka. Żałuję, że nie ze swoimi krasnalami, ale one buszują górach. Dzisiaj złożyły mi tylko życzenia telefoniczne a osobiście uczynią dopiero w przyszłym tygodniu. Wszystkim dziewczynom, które są już Babciami miłego dnia dzisiaj życzę. Flo, Hanulko i Iskrab bawcie się wesoło. Chyba nikogo nie przeoczyłam? Czyżby w naszym gronie tylko 4 babcie były? Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 21.01.10, 14:53 Najatrakcyjniejsze Babcie Świata są właśnie tutaj! Coś w tym jest, Moi Mili! Coś w tym jest! :))) Gratulacje, Dziewczyny! :* Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 21.01.10, 14:54 No to piszemy kolejny tom naszej sagi. Super! :) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek004 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 21.01.10, 19:14 Melduję się :)))) Gratulacje babciom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Dzień Bbci i Dziadka 21.01.10, 20:27 Z okazji Dnia Babci i Dziadka kolega polecił mi artykuł, do którego link i Wam zamieszczam. Artykuł bardzo interesujący. Nawet nie sądziłam, że dopiero w szóstej dekadzie życia kobiety i mężczyźni mają ten sam poziom potrzeb seksualnych. To znaczy, że z babciami nie jest całkiem źle :) O dziadkach nie wspominam. Znam dziadka, który w ósmej dekadzie ślub wziął (przypuszczam, że m.in. i z tego powodu) www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,102561,7146350,W_starym_piecu_diabel_pali.html Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 22.01.10, 22:23 Witam się i ja! Przedwczoraj zajrzałam i chciałam coś skrobnąć, ale mi nie dało, ciekawe dlaczego co wątek to mniej postów wchodzi? W 6 było 2499, w 7 tylko 2488, ciekawe czy teraz będzie 2497? Mój laptopuś niestety zszedł był na dobre, pan naprawiacz powiedział, że wysiadła karta graficzna. która jest zintegrowana z płytą główną i nie ma możliwości jej wymienić, nowa płyta główna to ok 1000 zł, nowy laptop niewiele więcej więc...... buuuuuuuu! Zbieram kasę, na razie mąż mi obiecał użyczać swój, ale powiem szczerze, że brak komputera nie jest taki zły, wydłubałam tym czasie dwie nieprzyzwoite czapki i robię rękawy do bluzki dla koleżanki, ma być gotowa na niedzielę, więc wracam do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 22.01.10, 22:59 Dorotko, te brakujące posty prawdopodobnie zostały skasowane przez admina jako łamiące regulamin Forum, ale pojemność wątku się nie zmieniła. Trochę to dziwne, bo post został skasowany, czyli go nie ma, ale miejsce się nie zwalnia. No, ale mamy już przedłużenie cz. 7, wiec jest gdzie pisać. Mam nadzieje, ze znajda się chętni do tego :) Dobrych snow Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 22.01.10, 23:31 Ja też podpisuję listę obecności:) Dorota, coś za coś. W laptopach jest tak mało miejsca, więc na razie rozwiązania techniczne są jakie są. Jak coś wysiądzie, to rzeczywiście taniej jest kupić nowy, niż naprawiać stary. Z czasem może to się zmieni. D o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 22.01.10, 23:58 Dorotko też sądzę, że brak komputera nie jest taki zły. Oczywiście czasami. Ja chyba sobie wyznaczę taki 1 dzień w tygodniu. Dobrze to zrobi m.in. dla moich oczu. Coraz gorzej widzę. Muszę się wybrać do okulisty. Może to też wina oświetlenia. Czytanie i robienie czegokolwiek przez całą zimę przy sztucznym świetle też na pewno ma wpływ na nasze patrzałki. Spokojnej nocy. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Należy uczcić otwarcie ... nowego lokalu :) 21.01.10, 15:05 www.youtube.com/watch?v=Phmi1-IeWgc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Dziś Dzień Dziadka! 22.01.10, 23:35 Nie pamiętałyśmy o naszych forumowych dziadkach? :) Dziś miałam dziwny dzień. Trochę sama sobie jestem winna, bo angażuję się psychicznie w sprawy, które teoretycznie nie powinny mnie obchodzić. Ale taka już jestem, że nie potrafię obok niektórych rzeczy przejść obojętnie, tylko sposób rozwiązania nie zawsze wybieram właściwy :) Na dodatek przegrałam dwie aukcje internetowe, a zależało mi na kupieniu, zwłaszcza jednej rzeczy. Nie dopilnowałam... Nie cierpię takiego dużego mrozu! Dezorganizuje mi życie:) Jeszcze raz D O B R A N O C ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dziś Dzień Dziadka! 22.01.10, 23:46 Dziadków to my mamy tutaj niewielu. Tylko jednego naturalnego i jednego przyszywanego. Dla obu gratulacje i życzenia by wnuki szalenie ich kochały. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Dziś Dzień Dziadka! 22.01.10, 23:58 Wczoraj były imieniny Agnieszki, która chyba już o nas zupełnie zapomniała, ale składam jej najlepsze życzenia! Dziś także urodziny A_ski, co prawda ona też już tu nie zagląda, ale ja i tak wszystkiego najlepszego jej życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dziś Dzień Dziadka! 22.01.10, 23:50 Kabe to, że się angażujesz jest Twoim plusem. Chyba w większości tu jesteśmy osobami, które nie potrafią przejść obojętnie obok niektórych rzeczy czy spraw. A co do sposobu rozwiązania? Obojętnie jaki by się nie wybrało zawsze są jakieś wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dziś Dzień Dziadka! 22.01.10, 23:53 Dzień Dziadka i Aśki urodziny. Nie wiem czy nas czyta, ale, że kiedyś była z nami śpiewam jej 100 lat. Wszystkiego dobrego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe ziiiimnoooo 23.01.10, 09:37 Ale zimno za oknem! U mnie - 18'C Niebo pogodne, słońce świeci, ale ten mróz! Brrr Nie lubię. Jechać...nie jechać...? Udanego dnia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: ziiiimnoooo 23.01.10, 12:56 I u mnie bardzo zimno. Świadczy o tym mój termometr za oknem, który zawsze pokazywał temperaturę + 10 stopni, a dzisiaj na nim -10. Wnioskuję, że jest znacznie więcej. Piękne błękitne niebo i słońce. Wróciłam z zakupów ze zmarzniętym nosem. Dobrze, że kurtka puchowa i z kapturem, więc jakoś do domu dotarłam w dobrym stanie. Prawdopodobnie z niedzieli na poniedziałek ma być jeszcze zimniej. Martwię się trochę o moje ozdobne krzaczki na działce posadzone minionego lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Moje miasto Wrocław 23.01.10, 16:33 Znalezione w internecie dla Iv i miłośników Wrocławia: Co wydarzyło się we Wrocławiu 10, 100 czy 150 lat temu - można śledzić na stronie www.wroclaw.pl. W zakładce kartka z Wrocławskiego Kalendarza codziennie można znaleźć informacje o wydarzeniach z historii miasta. mobiwroclaw.nazwa.pl/kartki/kartka.html Jutro jadę do W. A tam m.in. 26 stycznia w przedszkolu MMŻ uroczystość z okazji Dni Babci i Dziadka. Przedszkolaki pod kierunkiem wychowawczyni szykują nam niespodziankę. Jestem ogromnie ciekawa jak wypadnie MMŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 ;) 23.01.10, 16:52 forum.gazeta.pl/forum/w,45,105534565,105534565,i_zyc_bedzie_sie_latwiej_prawdy_o_kobietach.html Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: ziiiimnoooo 23.01.10, 21:42 Oj zimno! A mój młody baluje na studniówce! Zawieźliśmy go, poloneza obejrzeliśmy, a teraz pozostaje tylko czekać na telefon wzywający do zabrania go do domu.Ciekawe czy wytrzyma do końca (czyli do 5) czy trzeba będzie zrywać się z łóżka w środku nocy (no i tak trzeba się zerwać o 4, a to też środek nocy!). Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: ziiiimnoooo 24.01.10, 11:27 Witam w nowym wątku. Kabe - dzięki za podesłanie linka. Rano było -20 - przecierałam oczy ze zdumienia. Obecnie słoneczko i tylko - 15. Do wnusi na urodziny nie jadę, bo impreza z powodu jej choroby odwołana. Chciałam wpaśc na chwile, ale córka napisała, że lepiej nie, bo Niunia będzie chciała wstać z łóżka. Siedzę więc w domu, radyjka słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Może jakaś parapetówka? 24.01.10, 19:55 W taki mróz napoje rozgrzewające nie byłyby wcale złym pomysłem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Może jakaś parapetówka? 24.01.10, 23:32 Flo, napoje rozgrzewające w taki dzień, jak dziś, jak najbardziej. Mnie natomiast rozgrzał pewien upiór. Było mniej/więcej tak - soliści byli inni (Kaja Mianowana i Damian Aleksander), jestem pod wrażeniem. Kto jeszcze nie był, to proszę się pospieszyć, bo schodzi z afisza. www.youtube.com/watch?v=S89z3wSFbfA&feature=related D o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Może jakaś parapetówka? 25.01.10, 22:51 Kabe, ja na upiora idę w lutym wraz z feryjnymi gośćmi! Niestety ferie w tym roku nam się nie pokrywają, w zeszłym roku było lepiej, bo mieliśmy tydzień ferii razem. Strach pomyśleć, że to ostatnie ferie.... wakacje.... Teraz i ja powinnam iść do pracy, tylko kto mnie zechce? No i te ciężkie obowiązki Ech...... :-((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Może jakaś parapetówka? 26.01.10, 12:09 Dorota, jeśli idziesz 13.lutego, to masz szansę być 500 000 milionowym widzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Może jakaś parapetówka? 26.01.10, 12:19 kabe.abe napisała: > Dorota, jeśli idziesz 13.lutego, to masz szansę być 500 000 milionowym widzem :))))) Ha ha 500 000, czyli PÓŁ milionowym, a to jednak różnica :) (piszemy łącznie, czy rozłącznie?, nie chce mi się sprawdzać w słowniku :) chyba rozłacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka zima na wesoło 25.01.10, 19:05 Do posłuchania i pouśmiechania się:) www.youtube.com/watch?v=BxSl0ACVGig Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Aby do wiosny 25.01.10, 20:03 A wiosną jakieś spotkanie w dużym gronie... Koniec kwietnia? Otwieram listę propozycji dotyczących miejsca. A więc szukamy miejsca, które jest wystarczająco atrakcyjne, ma wystarczająco wygodny dojazd i w którym jeszcze nas nie widziano. Otwieram listę: Zamość Malbork Nałęczów Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Aby do wiosny 26.01.10, 12:16 Mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi! Dorota sie nie wypowiedziała, bo termin zaproponowany przez Flo, jest przed maturą :) Ja nie mogę 8-11 maja się ruszyć nigdzie. Jeśli chodzi o miejsce, to może nie Zamość? Niektórzy może mieliby trudniejszy dojazd? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe telefony 26.01.10, 12:31 Mam dość telefonów z propozycjami kupna jakiś przedmiotów, książek, usług, pokazów, itp. Zawsze odmawiam, ale nieustająco ktoś dzwoni. Czy Was też nękają? Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: telefony 26.01.10, 15:55 Ja mam mnóstwo takich telefonów. Ostatnio jakies dywany chciano mi wcisnąć. Nikt nie chce mi odpowiedzieć skąd ma mój numer telefonu, kto mnie polecił. A na komórkę wciąz SMSy z różnymi wygranymi przygotowanymi dla mnie, jeśli odpowiem. Nigdy nie odpowiadam, ale to ich nie zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: telefony 26.01.10, 15:57 Wobec panującego mrozu od niedzieli nie wychodzę z domu. Może jutro też mi się uda? W czwartek mam panią stomatolog, ale ponoc w czwartek mróz ma zelżeć, a zacznie sypać śnieg.Pożyjemy = zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: telefony 26.01.10, 21:39 Hanula w czwartek ma dentystę, a ja rozmowę o wizę. Tyz piknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan telefononiczne nagabywania 27.01.10, 19:59 To nie tylko ty cierpisz na tą dolegliwość. Tu też jest dość szeroko rozpowszechnione to uporczywe zjawisko. Spróbuj wpisać się na tzw. Listę Robinsona. My dodatkowo usunęliśmy wpis w książce telefonicznej, a i to często nadal dzwonią. Ponieważ w naszych telefonach ukazują się numery telefonu jaki do nas dzwoni, nie odbieram telefonu, lub po podniesieniu słuchawki informuje że nie mamy interesu albo też przyciskiem rozłączamy połączenie. Po pewnym czasie ustaje, ale po jakimś czasie można być ponownie narażonym na tą dolegliwość. Numer telefoniczny i adres to jest towar, i nie opacznie raz wpuszczony w ruch krąży. A najgorszym jest to że nie mamy żadnego wpływu na to zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: telefononiczne nagabywania 27.01.10, 20:49 parmesan napisał: > Spróbuj wpisać się na tzw. Listę Robinsona. Dobry pomysł, pomyślę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Aby do wiosny 26.01.10, 21:33 Kabe, to chyba dobrze, że przed maturą? Bardzo się starałam, żeby to nie było w maju podczas matur. A na przykład weekend 23-25 kwietnia chyba byłby całkiem niezły. A Gniezno? Naprawdę zero zainteresowania? A 13 i Parmesan mają jakieś urlopowe plany na wiosnę? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Aby do wiosny 27.01.10, 01:06 florentynka napisała: > A Gniezno? Wydaje mi się, że dobre miejsce. Generalnie jestem za centralną częścią, aby wszyscy mieli w miarę dogodny dojazd. Może Bydgoszcz? Myślałam też o Ciechocinku... florentynka napisała: > Naprawdę zero zainteresowania? > A 13 i Parmesan mają jakieś urlopowe plany na wiosnę? No właśnie, niech się Oni wypowiedzą, bo miło byłoby. Może przy okazji Trzynastka skorzystałaby z pobytu w sanatorium ? Tak sobie głośno myślę... D o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Aby do wiosny 27.01.10, 19:20 Kabe, na upiora idę 18, więc się nie załapię! Co do wyjazdu, to przed samą maturą to raczej się nie ruszę, poza tym 23 - Jerzego, Wojciecha, więc.... Jeśli chodzi o miejsce to się dostosuję, jeśli oczywiście uda mi się wyjechać, u mnie teraz jest sytuacja ciężka i nieprzewidywalna, nie przez maturę bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Ratunku! 27.01.10, 19:23 Pilnie poszukuję książki "Chudy literat" Naruszewicza, może ktoś ma albo zna kogoś kto ma? Jest pilnie potrzebna, a ani w antykwariacie ani w żadnej bielańskiej bibliotece nie ma, w szkolnej też, może w jakiejś innej szkole? Ale jak znaleźć? Pomocy! MATURA! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Ratunku! 27.01.10, 21:07 dorota-zam napisała: > Pilnie poszukuję książki "Chudy literat" Naruszewicza, może ktoś ma albo zna > kogoś kto ma? Jest pilnie potrzebna, a ani w antykwariacie ani w żadnej > bielańskiej bibliotece nie ma, w szkolnej też, może w jakiejś innej szkole? Ale > jak znaleźć? Pomocy! MATURA! Dorota, polecam Bibliotekę Narodową. Jeden dzień = kilka godzin w czytelni ogólnej załatwiłoby sprawę. Trzeba pójść z dowodem osobistym i legitymacją uczniowską/studencką, jak nie macie karty czytelnika. Szukałabym raczej w zbiorach poezji, bo podejrzewam, że ta satyra oddzielnie się nie ukazała. Na miejscu za drobną odpłatnością można zrobić kserokopię wybranego fragmentu książki, a ponieważ utwór z pewnością jest częścią pozycji zwartej, więc nie powinno być z tym kłopotu. Jeśli jest na mikrofilmach, to w czytelni mikroform też można zrobić sobie kserokopię. Sprawdziłam, w BN są takowe, pozycja 1,8 i 9. http://alpha.bn.org.pl/search~S4*pol/?searchtype=a&searcharg=naruszewicz+adam+1733+1796|&searchscope=5&sortdropdown=-&SORT=D&extended=0&SUBMIT=Szukaj&searchlimits=&searchorigarg=anaruszewicz+adam+1733+1796| Wejdź na stronę BN i przeczytaj regulamin, bo tam ą pewne wymogi porządkowe :) A może na Koszykowej znajdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Ratunku! 28.01.10, 00:56 Dzięki Kabe, poszukam, niedługo ferie to najwyżej młody do biblioteki pojedzie. Ja się przyznaję, że w necie nie szukałam, młody powiedział że nie ma, a ja się rozglądałam w realu! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Róże 28.01.10, 00:59 Wysłałam Wam róże, ale jakoś to dziwnie mi zadziałało, u mnie otworzyło się jako .pps, a widzę że poszło w formacie .eml, nic z tego nie rozumiem! Jak ktoś nie może odczytać, to niech się upomina i wyślę jeszcze raz, dołączając jako plik od siebie i powinno być OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Ratunku. P.S. 28.01.10, 01:05 Tak jak przypuszczałam - ukazał się zbiór jego satyr, w nim ta, której szukacie: www.poczytaj.pl/index.php?sesja=&akcja=spis_tresci&ksiazka=2257 Miłej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Ratunku. P.S. 28.01.10, 13:27 Dorciu- u mnie róże się otworzyły i przesłałam je dalej. Podziekowania Ci wysłałam. dentystkę mam zaliczona = spokój do wiosny. Nareszcie tez zapłaciłam za mieszkanie. Wczoraj udało mi się zapisać do okulisty i to juz na 5 lutego. Do dzis nie mogę w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Ratunku. P.S. 28.01.10, 13:29 W moim nowym telefonie też numer sie wyświetla, ale nie znam numerów wszystkich moich znajomych i czasami jakiś głupi odbiorę,a wtedy działam po chamsku - po prostu bez słowa odkładam słuchawkę i już. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Uporczywe telefoniczne nagabywanie 30.01.10, 13:45 Hanula, to też jest metoda. Nie przejmuj się nimi, to ich praca, innych nagabywać. A że nikt ich nie zaprasza na rozmowę to jest normalną reakcją, odkładanie słuchawki. W inny sposób nie dociera do nich, że są nieproszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Ratunku! 28.01.10, 18:13 dorota-zam napisała: > Pilnie poszukuję książki "Chudy literat" Naruszewicza, może ktoś ma albo zna > kogoś kto ma? Jest pilnie potrzebna, a ani w antykwariacie ani w żadnej > bielańskiej bibliotece nie ma, w szkolnej też, może w jakiejś innej szkole? Ale > jak znaleźć? Pomocy! MATURA! > Dorotko, z jakichś powodów nie mogę wysłać kilku linków ... Wysłałam Ci je na @ Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Ratunku! 29.01.10, 00:48 Dzięki dziewczyny za pomoc, muszę się rozejrzeć po księgarniach, szkoda, że nie ma tej pozycji w szkolnej bibliotece, powinna być! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Zima 29.01.10, 00:51 dzisiaj była taka jak lubię - nieduży mróz, padający śnieżek! Szkoda, że nie wyjeżdżam na ferie, bo w plenerze musi być super, ale co tam, ważne, że od poniedziałku mamy wolne! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Zima 29.01.10, 20:40 Dzisiaj w południe we W. było prawie + 5 stopni. Studzienki chyba są zatkane śniegiem lub lodem. Woda z roztopionego śniegu nie ścieka i w niektórych miejscach przejście na drugą stronę ulicy graniczy z cudem. Szczególnie w okolicach Kleciny i Krzyków. Makabra. Wolę temperatury poniżej zera. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zima 30.01.10, 21:57 Zima do nas przychodzi i odchodzi i znów wraca, tak jak dziś w nocy i w ciągu dnia, posypało obficie białym puchem a wieczorem wszystko zmroziło. Brrr.... oby do wiosny! Ciekawa jestem, jak teraz wygląda we W. Czy stojąca woda pośniegowa nie pozamarzała tworząc liczne ślizgawki? Az strach wychodzić z domu. U nas teraz -5° cieplutkie pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zima 30.01.10, 21:59 Cieszę się, że nasz wątek na początku forum stoi, oby tak dalej! miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Ratunku! 29.01.10, 14:34 Czy zaglądałaś do @? Masz tam link to całego tekstu, który jest dostępny w internecie. Możesz ściągnąć i sobie wydrukować, jeśli musisz mieć na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Ratunku! 29.01.10, 20:36 Elisso przeczytałam @ od Ciebie. Aż mi się wierzyć nie chce. Chyba obecnie pozostaje tylko przesłanie go do TV. Przynajmniej ja bym tak na Twoim miejscu zrobiła. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Aby do wiosny 30.01.10, 21:48 > florentynka napisała: > > Naprawdę zero zainteresowania? > > A 13 i Parmesan mają jakieś urlopowe plany na wiosnę? kabe.abe napisała: > No właśnie, niech się Oni wypowiedzą, bo miło byłoby. > Może przy okazji Trzynastka skorzystałaby z pobytu w sanatorium ? > Tak sobie głośno myślę... Plany to my miewamy, ale z naszych planów przeważnie wychodzą nici, wiec boimy się planować na dłuższy czas naprzód. Chcieć, to byśmy chcieli się z Wami spotkać i to baardzo Tylko nie wiadomo, czy nie wyskoczą jakieś nieprzewidziane niespodzianki z urlopem Parmesana, albo u mnie nie będzie musiał wkroczyć do akcji chirurg. Jeśli się nam uda, bardzo chętnie dołączymy do was. Planujcie więc ( my na liście rezerwowej). W żadnej z proponowanych miejscowościach nie byłam, chętnie pozwiedzam. Co do sanatorium Kabe, to nie wiem, czy tutejsza kasa chorych by się zgodziła na mój pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Aby do wiosny 29.01.10, 20:31 Flo jestem za. Obojętnie gdzie, aby tylko z Wami się spotkać. Bez względu na kłopoty z dojazdem. W Zamościu jeszcze nie byłam. Nie ukrywam, że chętnie bym go zwiedziła. W Nałęczowie byłam, ale miło swój pobyt tam wspominam, więc chętnie pojadę ponownie. W Malborku byłam ostatnio w 1979 r. Więc najwyższa pora znów tam pojechać. Co do terminu to się dostosuję. Co prawda w tym roku mam dostać skierowanie do sanatorium, ale liczę na to, że nie będzie kolidować z uzgodnionym przez wszystkich terminem. Według moich wyliczeń, na podstawie otrzymanego zawiadomienia o wpisaniu na listę oczekujących, skierowania prędzej jak na początek września nie dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Aby do wiosny 29.01.10, 23:18 Ja też w Malborku daaaawno nie byłam. Od wczoraj padnięta jestem, chyba za sprawa niskiego ciśnienia. Elisso, przeczytałam przygodę z : www.fotoplatforma.pl/pl/cd/Nazwy_ptakow/?foto=4651Smutne. D O B R A N O C Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Aby do wiosny 01.02.10, 00:24 To może Malbork? Pewnie na Malbork byśmy namówili i Sławka z Basią, a może by się udało zwerbować i przyjaciela Sławka Pawełka, który jest maniakiem zamków i rycerstwa wszelakiego, a ja go bardzo lubię i chętnie bym się z nim spotkała. A Malbork jest na tyle blisko, że jak ktoś nie może na dłużej, to i na sobotę - niedzielę spokojnie może się wybrać. A termin? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Aby do wiosny 01.02.10, 08:15 florentynka napisała: > To może Malbork? Bardzo dobry wybór. Termin? Nie wiem = dostosuję się, z zastrzeżeniem, o którym już pisałam (8-11.05). Dorota? Elissa? Mandy? Hanula? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Już luty... 01.02.10, 08:25 Już mamy luty = minął miesiąc nowego roku. Ależ ten czas płynie! Tak wiele się wydarzyło w styczniu, mimo, że mrozy trochę utrudniały mi życie, żyłam w dużym tempie, ale luty zapowiada się jeszcze bardziej 'ekscytujący':) Brr Jakoś to wytrzymam. Czasem będę tu zaglądała. Dobrego dnia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Już luty... 01.02.10, 12:38 Kabe - wytrzymasz, trzymam za Ciebie kciuki. Ja w sobotę byłam na zaległych urodzinach swoich wnucząt. Zięć upiekł przepyszną pizzę, tort też był jadalny. Piszę ,,jadalny", bo jak wiecie, ja słodyczy nie jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Już luty... 01.02.10, 12:40 Dziewczyny z W-wy na film ,,SEN KASANDRY" do LUNY na 16.15 zapraszam. Kiedys ten film przegapiłam, nadrabiam zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Malbork, jak Malbork 01.02.10, 19:03 ..a może by tak do Karpacza i okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe M... jak Mandy :) 01.02.10, 21:59 Rozmawiałam po południu z Mandy. Od soboty nie ma internetu i ubolewa nad tym faktem. Zaakceptowała Malbork jako miejsce naszego spotkania, ale myślę, że nie miałaby też nic przeciw temu, aby odbyło się w Karpaczu. Parmesan, jeśli byłoby w Karpaczu, to dojechalibyście? Dziś paliłam biernie. Duuużo się nawdychałam dymu. Papierosy były marki Marlboro. Nie wypadało mi zabronić palenia, choć osoba wiedziała o tym, że nie palę. Musiałam sobie zrobić dłuższy spacer, aby przewentylować się, bo okropnie piekło mnie w oskrzelach. Coś okropnego! D o b r a n o c Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: M... jak Mandy :) 02.02.10, 00:08 Północ już minęła, wiec mogę już złożyć naszej kochanej Mandy życzenia. Wszystkiego najlepszego kochana. Dużo szczęścia i zdrowia. Niech słońce zawsze Ci świeci Niech uśmiech zawsze Ci towarzyszy Niech spełniają się Twoje marzenia. 100 lat!! www.youtube.com/watch?v=Ki9xcDs9jRk Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: M... jak Mandy :) 02.02.10, 00:11 Ja też życzę naszej kochanej Mandy 100 lat zdrówka! Mam nadzieję, że internet wkrótce jej naprawią i będzie tu z nami! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Kabe 02.02.10, 00:14 Mam nadzieję, że przewentylowałaś się na spacerze. Ja też nie lubię, jak ktoś pali blisko mnie, od razu mnie dusi.. Dym papierosowy bardzo wchłaniają firanki i później czuć takiego palacza długo w mieszkaniu. Swoją drogą ten ktoś mógł się ograniczyć z paleniem, jeśli już musiał palić. Tym bardziej ze wiedział, ze tego nie tolerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: K... jakKarpacz :) 04.02.10, 22:49 Karpacz również mi odpowiada. Głównie z powodu dogodnego dojazdu. Nie wiem tylko czy dam radę z moimi oskrzelami wyruszyć na szlak. Ale po dolinkach na pewno sobie poradzę. Jestem zła na PKP. Chciałam wykupić legitymację seniora. W ubiegłym roku jeszcze było tak, że na legitymację tą (za 75 zł) miało się zniżkę 50 % na wszystkie pociągi. Z chwilą podziału na Przewozy Regionalne i na Intercity by mieć taką zniżkę muszę wykupić dwie legitymacje. Jedną uprawniającą do zniżek w PR, i drugą w pociągach PR. Ale wówczas łączny koszt wyniesie 150 zł. Muszę przekalkulować czy mi się to będzie opłacało. Ewentualnie mogę wykupić tylko 1 legitymację. No i dylemat: na PR czy na Intercity? No nic prześpię się i rano zadecyduję. Jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń. No i jak Kabe, będę zmuszona zapalić biernie :( Akurat niemal całe jutrzejsze towarzystwo to palacze. Nie wiem czy wytrzymają u mnie bez zapalanie chociażby 1 papierosa. Nie mam balkonu by tam urządzić palarnię. Liczę jednak na to, że się nade mną zlitują i oszczędzą mi cierpień w papierosowym dymie. Dobrej nocy życzę. A na dobranoc "Do kołyski" Dżemu. www.youtube.com/watch?v=zB0JISdrSsw Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: K... jakKarpacz :) 04.02.10, 22:53 W zadaniu : "Jedną uprawniającą do zniżek w PR, i drugą w pociągach PR" błąd zrobiłam. Ma być PR i InterCity. Dla podróżujących naszym kochanym PKP link podaję: wyborcza.pl/1,76842,7371512,Rewolucja_w_PKP__Uwazaj__jaki_bilet_kupujesz_.html?as=1&ias=5&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Malbork, jak Malbork 02.02.10, 00:14 Mnie w sumie wszystko jedno gdzie, byle w dobrym towarzystwie, więc jeśli tylko będę mogła to dołączę, gdziekolwiek zdecydujecie, czy to będzie Malbork, czy Karpacz czy inna strona naszego pięknego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Malbork, jak Malbork 02.02.10, 17:01 Dorotko, a kiedy będziesz mogła? Trzeba pomyśleć o terminie dogodnym dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Malbork, jak Malbork 02.02.10, 19:06 Flo, ja dopiero po maturach, trudno mi w tej chwili powiedzieć, bo pisemne to początek maja, a jak reszta? Nie wiem kiedy będę coś bliższego wiedziała, zaplanujcie sobie jakiś dogodny dla wszystkich termin, a ja jeśli będę mogła to dołączę. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Malbork, Karpacz or Szklarska Poreba 02.02.10, 22:03 A jaki termin Wam świta? Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka dla milosnikow kotow i nie tylko :) 02.02.10, 23:54 www.clipfish.de/video/3237001/geniesserkatze?utm_source=nl&utm_medium=nl_w&utm_term=nl_w_kw05&utm_content=nl_w_kw05_Video%20der%20Woche&utm_campaign= serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: dla milosnikow kotow i nie tylko :) 03.02.10, 17:32 szczesliwatrzynastka napisała: > www.clipfish.de/video/3237001/geniesserkatze?utm_source=nl&utm_medium=nl_w&utm_term=nl_w_kw05&utm_content=nl_w_kw05_Video%20der%20Woche&utm_campaign= > Słodki łakomczuch!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: dla milosnikow kotow i nie tylko :) 04.02.10, 11:26 www.youtube.com/watch?v=-PGJsKTTSaA&feature=related www.youtube.com/watch?v=XccWmHnDbF8&feature=related www.youtube.com/watch?v=C5KuG0gMMf8&feature=fvw :) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: dla milosnikow kotow i nie tylko :) 04.02.10, 11:29 głodomor! www.youtube.com/watch?v=yC4eEuURH8c&feature=related :) Odpowiedz Link Zgłoś
alwinka44 Re: dla milosnikow kotow i nie tylko :) 06.02.10, 12:02 Boże ten kotek to nie głodomor on wygłodzony i chudy i biedny. A co mu na talerzu zaserwowali--chyba jakieś łazanki bo KitKat na pewno to nie był.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Mandy! 02.02.10, 00:18 www.galeriapodaniolami.pl/zdjecia/20070806183947.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Mandy ! 02.02.10, 10:21 Mandy, jeszcze raz najlepsze życzenia składam. Może w ramach prezentu urodzinowo-imieninowego naprawią Ci internet? :) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Mandy! 02.02.10, 14:41 Zdrowia Miłości Pieniędzy Pogody ducha Przyjaciół Dopisz sobie wszystko, o czym zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Mandy! 04.02.10, 12:44 Kochani bardzo Wam dziękuję za życzenia i pamięć. Te zamieszczone tutaj, przysłane na adres domowy i sms-ami sprawiły mi dużo radości. Żałuję tylko, że życzenia zamieszczone na forum dopiero dzisiaj mogłam przeczytać. Ale najważniejsze, że znów mogę tutaj bywać. Odezwę się gdy się uporam z zaplanowanymi na dzisiaj pracami. Czyli wieczorkiem. Miłego popołudnia. Ps. Kici składam serdeczne gratulacje i życzę, by synek zdrowo się chował. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 "Królik po berlińsku" 03.02.10, 17:21 krótkometrażowy film dokumentalny Bartka Konopki został wczoraj nominowany do Oscara ... "Królik po berlińsku opowiada o tysiącach dzikich królików, które zamieszkiwały strefę śmierci Muru Berlińskiego. Pas ziemi między dwoma murami był jakby „stworzony dla tych zwierząt - pełno nietkniętej trawy, drapieżniki zostały za murem, strażnicy pilnowali, żeby żaden człowiek nie „zakłócał spokoju królików. Przez 28 lat żyły tam zamknięte, ale bezpieczne. Niestety pewnego dnia Mur runął, a króliki musiały poszukać dla siebie nowego miejsca. Film jest alegorią przybliżającą dzieje Europy Wschodniej z „króliczej perspektywy." Kto nie oglądał, dziś wieczorem o 23:35 w tvp1 może go obejrzeć (zdaje się, że z tej okazji zmienili program) www.youtube.com/watch?v=Cig7XTYIZ8M Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: "Królik po berlińsku" 04.02.10, 00:00 Fajny pomysł na film, no i aktorzy niecodzienni. Szkoda, ze nie możemy obejrzeć tego dokumentu, pozostaje więc nam popatrzeć na nasze, dziko żyjące króliki, których jest tu zatrzęsienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia1411 zapomniane wieści 04.02.10, 05:40 3 stycznia o 19:15 (niedziela)urodził się mój synek,ważył 3555 długość 55cm,mamy się dobrze,mały jest słodkim spokojnym aniołkiem. Buziaki dla was Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: zapomniane wieści 05.02.10, 15:40 Serdecznie gratulujemy Kiciu! Niech się synek dobrze chowa pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: zapomniane wieści 05.02.10, 23:48 Gratulacje Kiciu i oby się maluch zdrowo i spokojnie chował! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Internet 05.02.10, 23:55 mi jakoś kiepsko chodzi, ciągle mi się "dostęp ograniczony" robi! Nie wiem co się dzieje, chyba to ta wredna Vista! Ja chcę swojego starego Windowsa! Nie dość, że niezbyt często siadam do komputera, to jeszcze nic nie mogę zrobić! Wrrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
mirus_s Re: Internet 06.02.10, 08:08 .,Vista to dzadostwo nie z tej Ziemii, Windowsss XP loveeeee., :D P.S Współczucia ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: Internet 10.05.11, 10:07 Najlepszy system to Linux, a z windowsowskich to 7 (siodemka) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Internet 07.02.10, 16:54 Dorotko! ściąg sobie Chrome. Z na nim nie ma problemów. A chodzi, bardzo stabilnie. A też ściąg sobie CCleaner, pomoże ci utrzymywać Komputer w stabilności i oczyści z niepotrzebnych już pozostałości i śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Internet 07.02.10, 17:28 Wyjeżdżam na tydzień. Miłego tygodnia wszystkim życzę. A na pożegnanie piosenka, którą dedykuję Flo i pozostałym uczestnikom pamiętnego spotkania w Kazimierzu : www.youtube.com/watch?v=OJr7otCpFHc Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Internet 09.02.10, 00:11 Flo bardzo dziękuje. Spotkanie w Kazimierzu wspominam z dużym sentymentem. A tej piosenki nie znałam. Piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
s-orbona Re: Internet 09.05.11, 10:39 Chrome śmiało, jednak jeśli lubisz modyfikować przeglądarkę to polecam Firefoxa. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Hehe ... 06.02.10, 18:01 Ślimak to ... ryba lądowa! :D wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7528700,Unia_wymyslila__slimak_to_ryba_ladowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
iskrab Życzenia imieninowe 06.02.10, 21:25 Dorotko,ja i Sławek życzymy Ci gorąco ,aby przed Tobą były same najlepsze dni,bez zmartwień,chorób, przykrości. Mamy nadzieję,że jesteś dzisiaj wśród osób, które są Ci bliskie i przyjazne.I jeszcze,żebyś zapamiętała go jako jeden z najmilszych dni.Ściskamy imieninowo i wypijamy za Twoje szczęście kieliszek wina Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Życzenia imieninowe 06.02.10, 23:41 I my dołączamy się do życzeń Iskrab i Sławka. Dorotko! Wszystkiego, co najlepsze, co dobre i miłe, co budzi uśmiech na twarzy, co kryje się w maleńkim słowie - szczęście. Jak najmniej trosk, słońca każdego ranka, dużo zdrowia i uśmiechu. a wszystko co piękne i upragnione, niech będzie w Twym życiu spełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Życzenia imieninowe 06.02.10, 23:43 Dorciu - mnóstwo radości, szczęścia, wiecznej młodości i niech Ci słońce ciągle świeci. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Życzenia imieninowe 07.02.10, 01:11 Dorocia, ja też serdeczności ślę. Troszkę się spóźniłam, ale ostatnio żyję w innym wymiarze:) Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Życzenia imieninowe 07.02.10, 11:13 I ode mnie, Dorotko! Moc Najserdeczniejszych Życzeń! Uściski i Buziaczki!!! th.interia.pl/40,ba4991f4c1557510/Bukiet_z_okazji_imienin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sama.radosc Re: Życzenia imieninowe 09.02.10, 00:07 Żebyś była wiecznie młoda W żyłach wrzała krew, nie woda By słoneczko Ci świeciło Serce Ci się weseliło Twoi chłopcy Cię wielbili A my wszyscy... zazdrościli Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Życzenia imieninowe 07.02.10, 12:00 Dzięki za życzenia. Szczególnie Basi! Szczerze mówiąc już myślałam, że znowu zapomnieliście i że nikt mnie tu nie lubi.......... :-(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Życzenia imieninowe 07.02.10, 21:31 dorota-zam napisała: > Dzięki za życzenia. Szczególnie Basi! Szczerze mówiąc już myślałam, że znowu > zapomnieliście i że nikt mnie tu nie lubi.......... :-(((((((((( No wiesz Dorotko!? Nawet tak nie myśl!!! Wszyscy Cię tu bardzo lubią. Z moją skromną osobą na czele :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Hehe ... 07.02.10, 17:32 Hi hi. Nijak on mi do ryby nie pasuje. Mam ich latem na działce dość dużo i zauważyłam, że jak za długo w wodzie przebywa to umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Piękne 07.02.10, 17:42 www.youtube.com/watch?v=u60_xIkodHY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Różności pełne serdeczności cz. 8 07.02.10, 11:10 Miłej Niedzieli, Moi Mili!!! :* :) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Co słychać w bocianim gnieździe? 09.02.10, 13:34 My tu zmagamy się z zimą, zastanawiamy się co zrobić z nadmiarem śniegu, a w naszym ulubionym gnieździe przygotowania do powrotu boćków. Śniegu jakoś nie widać. www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Co słychać w bocianim gnieździe? 10.02.10, 13:12 kabe.abe napisała: > My tu zmagamy się z zimą, zastanawiamy się co zrobić z nadmiarem śniegu, a w > naszym ulubionym gnieździe przygotowania do powrotu boćków. > Śniegu jakoś nie widać. bo u nas sniegu juz nie ma od jakiegos czasu, choc inne landy zmagaja sie z jego nadmiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Co słychać w bocianim gnieździe? 10.02.10, 13:13 a bocki pewnie niedlugo sie pojawia w znajomym gniezdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Co słychać w bocianim gnieździe? 11.02.10, 00:12 Dobrze tym co w ciepłych krajach mieszkają..... Ja też mam już serdecznie dosyć tej zimy, mrozu, hałd brudnego śniegu wszędzie! Czy i u nas kiedyś będzie wiosna i przylecą bociany? Jakoś się na to nie zanosi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Tłusty Czwartek 11.02.10, 01:33 dziś mamy, za chwilę koniec karnawału! Ależ ten czas leci! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Tłusty Czwartek 11.02.10, 16:52 Dziś zjadłam 3 (słownie: trzy) pączki. :) Najlepiej smakują właśnie w tym czasie. Dlaczego aż trzy? Ze stresów ! Jak spojrzę na to, co się dzieje w moim kraju... w moim mieście ... i ostatnio w moim domu, to nic, tylko pączkami powinnam się opychać, bo należę do osób zajadających stres :( W moim domu akcja powoli dobiega końca, najtrudniejszy etap, więc nie będzie takich wymówek :) Na resztę nie mam wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe :( 11.02.10, 16:57 Jestem wstrząśnięta tym, co się stało wczoraj na Woli. :( Bezsilność, złość, gniew, smutek, żal... Czy u nas będzie kiedyś normalnie? Wątpię już... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: :( 12.02.10, 01:21 Kabe, chyba jeśli chodzi o przestępczość, to u nas akurat nie jest dużo gorzej niż na całym świecie. Chyba nie ma szans aby było lepiej! Jak patrzę na to co się dzieje z młodzieżą, jakie ma ideały - szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
iskrab Re: :( 12.02.10, 12:21 A ja nie chciałam lecz musiałam zjeść pączki wypiekane w naszej restauracji (produkcja próbna, zresztą niezbyt udana:() Stosowanie diety w moim przypadku jest skazane na niepowodzenie z tej prostej przyczyny,że muszę próbować wszystkiego co upichcą kucharze. Pozdrawiam wszystkich na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Mandy 12.02.10, 22:34 we Wrocku pojawił się nowy krasnal - weterynarz www.krasnale.pl/artykuly/4265/Krasnal-Weterynarz-pojawil-sie-we-Wroclawiu/ jak bedziesz w poblizu, odwiedz go. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Krasnale 13.02.10, 19:51 Sławku trochę chęci z jednej i drugiej strony i Wrocław Wasz. Tylko radzę poczekać do wiosny. Teraz do spacerów się zupełnie nie nadaje. Jest brzydko. Na poboczu chodników zwały brudnego śniegu i lodu, przy chodniku pełno mazistej wody, która nie ścieka do kanałów, więc można być narażonym na ochlapanie przez samochody. Jedynie Rynek nadaje się do spacerów. A może znów jakieś spotkanie we Wrocławiu zorganizujemy? Moja propozycja dotyczy wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Krasnale 13.02.10, 20:24 Oglądam drugą turę skoków i trzymam kciuki za Małysza. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Krasnale 13.02.10, 20:25 We Wrocławiu nigdy nie byłam. Z przyjemnością bym go zobaczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Krasnale 14.02.10, 09:29 WSPANIAŁYCH WALENTYNEK WSZYSTKIM ŻYCZE I BUZIAKI SERDECZNE POSYŁAM. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Walentynki 14.02.10, 12:09 Życzę wszystkim miłego dnia oraz wzajemnej miłości i życzliwości. _____♣♣♣_____________♣♣♣ _ ♣♣♣____♣♣______♣♣ ___ ♣♣♣ ♣♣_______♣♣_____♣♣ ______ ♣♣ ♣___________♣___♣ __________ ♣ ♣____________♣_♣ ___________ ♣ _ ♣____________♣ ___________ ♣ __ ♣________________________♣ ____ ♣ __________________ ♣ ______ ♣ ______________ ♣ ________ ♣ __________ ♣ __________ ♣ ______ ♣ ____________♣ __ ♣ ______________♣ Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Walentynki 14.02.10, 12:19 Przepraszam, że serduszko dla Was troszkę koślawo wyszło. Ale w takim dniu jak dzisiejszy liczę, że mi wybaczycie? @ Wam posłałam za to kształtne i gorące :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Walentynki 14.02.10, 12:32 Ja też wszystkim walentynkowe życzenia i buziaki posyłam, serduszko wydziergałam, ale nie wiem czy zdążę sfotografować i wysłać, bo roboty przede mną huk, dzisiaj przyjeżdżają do mnie goście na tydzień ferii (ichnich, bo nasze właśnie się skończyły :-((( ) Miłego świętowania wszystkim życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Walentynki 14.02.10, 19:48 Dziękuję za życzenia i serduszka. Na walentynki zapraszam do siebie tu: hanula1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Mandy 13.02.10, 19:44 Dzięki Trzynastko. O tym krasnalu dowiedziałam się również z konta Wrocławia na Naszej Klasie. Niestety podczas mojej bytności nie odwiedziłam go. Może z okazji następnego pobytu mi się uda. Tylko samej to żadna przyjemność. Wolałabym z Tobą :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Tłusty Czwartek 12.02.10, 01:17 Ja oprócz tych wirtualnych zjadłam 2 pączki, co tam raz w roku jest Tłusty Czwartek! Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe zasypało na biało 15.02.10, 22:36 Czyż nie piękną mamy zimę tego roku? Może trochę za dużo śniegu = w Warszawie ponad 50 cm , Wisła nadal pod lodem, ale najważniejsze, że już nie ma dzikich mrozów. Dzisiejszy poranny śnieg przykrył wszystkie nieczystości i jest pięknie:) Szkoda, że sypią tyle soli i nie wiem, czy moje nowo-kupione na tę zimę buty dotrzymają do jej końca:) www.youtube.com/watch?v=11Gs-rfPPis Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: zasypało na biało 15.02.10, 22:40 Dorocia, dziękuję za piękne czerwone serducho. Parmesanowi dziękuję za przepisy. Mam nadzieję, że jakoś sobie radzicie tej zimy. :) Odpowiedz Link Zgłoś