Dodaj do ulubionych

Cukrowe szalenstwo

02.04.04, 11:53
Mialam okazje zobaczyc na wlasne oczy, w jednym ze stolecznych supermarketow.
Prawie w kazdym koszyku byl 6-ciopak cukru.
Czy naprawde jest az tak zle?
Obserwuj wątek
    • gaggi Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 12:03
      Podobno naprawdę;) Ja tam nie wiem, bo cukru nie używam, ciast nie piekę, nie
      słodzę herbaty. Ale po 1 maja jest groźba, że kg będzie kosztował 4zł. Ot co:))
      • tsun_am Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 12:08
        czemu akurat cukier? nic nie rozumiem
        • m-gosia Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 13:27
          Cukier, bojak słyszałam w UE to jedyny towar, którego cenę ustala Bruksela.
      • aariel Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 12:08
        gaggi napisała:

> Podobno naprawdę;) Ja tam nie wiem, bo cukru nie używam, ciast nie piekę, nie
        > słodzę herbaty. Ale po 1 maja jest groźba, że kg będzie kosztował 4zł. Ot
        co:))

Ja tez malo cukru uzywam. Ale chyba wypada go miec w domu jak jakis gosc
        przyjdzie...
        A tak przy okazji tematu cukru, to musze sie przyznac, ze uwilbiam wynosic z
        kawiarni torebeczki z brazowym cukrem :) To jakies uzaleznienie ciezkie, bo w
        ogole nie slodze ;)
        • gaggi Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 12:09
          no pewnie, że wypada, nikogo nie zmuszam do gorzkiej herbaty:)) mam kg w
          zapasie:))
          • beauty_baby Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 12:18
            też nie słodzę a jeśli juz do czegos uzywam cukru to trzcinowego, mój A. jednak
            słodzi i większość rodziny i znajomych też więc zwykły cukier w domu muszę
            mieć:)
            Ponoć po wejściu do UE cena 1 kg ma oscylować ok. 1 euro czyli grubo ponad 4
            zł, są na to specjalne dyrektywy unijne
            • aariel Re: Cukrowe szalenstwo 02.04.04, 12:37
              beauty_baby napisała:

> Ponoć po wejściu do UE cena 1 kg ma oscylować ok. 1 euro czyli grubo ponad 4
              > zł, są na to specjalne dyrektywy unijne

W sumie to nam moze wyjsc na zdrowie :)
        • kathrine99 Re: Cukrowe szalenstwo 04.04.04, 11:40
          to i ja się przyznam. Też nie słodzę, ale z kawiarenek to nie tylko brązowy
          cukier wynoszę... i tak zbieram... ale przydaje się czasem np na jakimś
          wyjeździe do herbatki dla znajomych. A drugie "uzaleznienie", to zapałki:
          papierosów też nie palę, a z pubów różne fimowe zapałki wynoszę, które później
          ratują znajomych palaczy, którzy b. często nie mają ognia.

A co do tego cukru za 1 euro, to słyszałam w jakimś programie w TV, że od razu
          ten cukier nie zdrożeje a tę plotkę nakręcają sami producenci, żeby sprzedaż
          była większa. Ale już sama nie wiem komu wierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka