jacues 25.10.06, 07:39 kochane motocyklistki co robimy z mikołajkami w tym roku? Chetnie sie dołacze do takiej akcji jak w latach poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japoniec49 Re: mikołaj 2007 25.10.06, 09:52 Przepraszam, ale 2007 to dopiero za rok, chyba, ze to jakis kryptonim mikolaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: mikołaj 2006 28.10.06, 21:57 trwa burza mózgów w temacie "mikołajki" ... do poniedziałku powinnam mieć wszystkie niezbędne dane i napiszę odpowiedniego posta - wiem że jesteście kochane, chętne i macie złote serca oraz szczodre ręce ... problem tylko w tym, że trzeba wybrać jednego z potrzebujących ... to bardzo trudne pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: mikołaj 2006 02.11.06, 09:10 Pisząc o "jednym z potrzebujących" masz na myśli jedną osobę, czy jedną instytucję? Chyba nie wiem, o co chodzi. A co z tą świetlicą MOPSu z ubiegłego roku? Jeśli mielibyśmy wysyłać upominki tam, lub do podobnej instytucji, dobrze byłoby zadecydować już teraz i określić, jakiego typu prezenty są najbardziej potrzebne, to zaczęlibyśmy zbierać wcześniej (jeśli w grę wchodziłoby np. poszukiwanie dziecięcych ciuszków itp.) Zresztą co byś nie wymyśliła, będzie dobrze. Mam zaufanie do twoich pomysłów :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 02.11.06, 14:37 Witam Was w pierwszym dniu gdy z nieba leci takie białe... W ubiegłym roku mniej więcej w tym samym czasie poprosiłam Was o pomoc w zbiórce ciepłej odzieży dla dzieci ze Świetlicy Środowiskowej w Zawierciu, ponieważ dzieci przy temperaturach minusowych biegały w 2-3 swetrach ... Wasz oddzew przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - wysyłałyście nie tylko odzież i buty, ale też słodycze, zabawki, kolorowanki ...Sprawiłyście dzieciom ogromną radość, a lokalnym władzom samorządowym (które dowiedziały się o zbiórce) ogromny wstyd, że sami nie "zauważyli w porę" potrzeb tej placówki ... Władze zawstydziły się do tego stopnia, że przyznały Świetlicy pieniądze na remont i malowanie wnętrz (cuda się zdarzają :D) ... To Wasza zasługa :) W tym roku chciałabym Wam zaproponować pomoc innej zawierciańskiej placówce. Przy największej parafii w Zawierciu jest świetlica, do której w systemie popołudniowych zajęć przychodzi 30 dzieci (2 gimnazjalistów, reszta to dzieci z podstawówki). Dzięki pomocy młodszych księży i nauczycielek, które pracują z dziećmi bez wynagrodzenia dzieciaki mają możliwość douczania się z różnych przedmiotów (np. informatyki bo w biednych domach nie ma takich urządzeń). Oczywiście przychodzą te dzieci, które uczyć się chcą. Z tego co wiem proboszcz zorganizował im też jakieś dożywianie, natomiast, ponieważ wszystkie pochodzą z ubogich domów sprawa ubrań wygląda kiepsko (o zabawkach wogóle nie wspominam)... Zapytacie pewnie dlaczego się uparłam na to Zawiercie? ... no i jeszcze na dokładkę ksiądz... :) Już tłumaczę - ksiadz proboszcz z tej parafii (a daleko mi do moherowego kasku) zyskał sobie mój szacunek i uznanie. Jest wielkim i zagorzałym orędownikiem motocyklizmu, przyjął i powiesił w gablocie parafialnej plakat z akcji Dragona pt. "Kierowco żyj bez poczucia winy. Patrz w lusterka - motocykliści są wszędzie", na początku i końcu sezonu jego kazania na normalnej (nie motocyklowej) mszy dotyczą wspólnego, bezpiecznego użytkowania dróg, podczas parad motocyklowych wsiada do pierwszego lepszego sprzętu (który jest w stanie go udźwignąć, bo chłopisko z niego przeogromne :D) i w taki sposób pokazuje mieszkańcom miasta, że jego zdaniem nie jesteśmy diabłami z rogami :) . Jeśli kiedyś miałby Wam paść motocykl to tylko w Zawierciu, bo jeżeli z propozycją pomocy nie zatrzymają się w ciągu 10 minut conajmniej 3 samochody to mogę zjeść własne rękawiczki :) ... a to dlatego, że proboszcz nauczył swoich parafian, że pod kaskiem i skórą jest człowiek, taki sam jak oni... No więc reasumując - chłop jest bardzo ZA motocyklistami i niczego od nas nie oczekuje (poza tym, że dwa razy do roku wpadniemy na kilka godzin powozić mu dzieciaki, którymi się opiekuje ... ale wtedy nas zawsze nakarmia i napaja). Więc moje drogie, co powiecie na to, żeby w tym roku ciepła odzież i inne gadżety, które wygrzebiecie przy porządkach u siebie, lub wyrwiecie znajomym pojechała na parafię do Zawiercia dla dzieci, które chociaż nie mają w swoich rodzinnych, biednych domach odpowiednich warunków tak bardzo chcą się uczyć ? :> ------ "Ludzie mówią nie wychylaj się - a ja chcę naprawiać świat" :) Odpowiedz Link Zgłoś
domino3311 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 02.11.06, 18:13 Goha super pomysł. Ta podstawówka to ile lat jest i jakie duże te ciuchy bo nie mam wyobrażenia, z dziećmi - oprócz 4 i 6-latka mojej siostry - na razie nie mam nic wspólnego. A coś by się chciało załatwić(((-; Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 02.11.06, 20:28 od 6 do 12 (podstawówka) wynalazłam już kurtkę, która gdzieś mi "umknęła" podczas ubiegłorocznej zbiórki oraz parę rolek co do której nikt w rodzinnym MC nie ma już planów :) ... jeśli dziewczyny zaakceptują parafię jako tegoroczne miejsce wysyłkowe powiadomię o tym proboszcza i podam adres Odpowiedz Link Zgłoś
jacues Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 03.11.06, 07:51 ja akceptuje propozycje ale tylko i wylacznie dlatego ze Ci ufam.I wiem ze na pewno przemyslałas ta decyzje. Mam tylko 1 problem. Co z osobami, ktore chca sie dołaczyć do akcji a niestety nie maja dzieci i nie posiadaja ubrań.Wiem mozna popytac wsrod znajomych, ale wtedy to chyba zbiore cos dopiero na nastepny rok.Prosze zatem o info jak mozna jeszcze pomoc oprócz ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
japoniec49 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 03.11.06, 08:15 Chętnie pomogę, ale podobnie jak Jacues proszę o podanie jakiejś innej formy, moje pociechy już dawno wyrosły z wieku szkolnego i w domu nie ostało się już nic co by nadawało się jeszcze do przekazania dla dzieci w tym wieku:) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 03.11.06, 08:40 w ubiegłym roku w paczkach były m.in: zeszyty, kredki, kolorowanki, książki z których "wyrosłyście", szaliki, czapki, rękawiczki, gry planszowe, przytulanki, słodycze, spinki do włosów dla dziewczynek, gumy do skakania itp. itd. ... pewnie nie wymieniłam nawet 20% tego co zawierały paczki :). oczywiście nikt nie oczekuje, że wydacie pół pensji na ten cel - naprawdę w zupełności wystarczy, jeśli cześć z Was wyśle poprostu "coś", niekoniecznie nowego, niekoniecznie zakupionego ... ziarnko do ziarnka ... (i będą dwa ziarnka ;D). widzicie - tam gdzie jest biednie - cieszy wszystko. znacznie łatwiej jest organizować zbiórkę dla instytucji czy stowarzyszeń takich jak świetlice środowiskowe czy takie przyparafialne grupki dziecięce (można wysłać rzeczy również używane i zrobienie czegoś dobrego nie wymaga dużego wkładu finansowego ... często jest to wyłącznie wkład pracy własnej i cena wysłania paczki), niż dla dużych jak domy dziecka (np. dom małego dziecka chetnie przyjmie zabawki i ubranka, ale wyłącznie nowe) albo schronisko dla zwierząt Tara (tam z kolei potrzebne są pieniądze na wyżywienie zwierząt ... ale miesieczne utrzymanie konia to pieniądze rzędu kilkuset złotych). z kolei np. zbiórka pieniedzy dla fundacji "spełniamy marzenia" pomoże sprawić radość tylko jednemu choremu dziecku ... z tych wszystkich powodów jestem zdecydowanie bardziej za akcjami, które nas jako darczyńców mniej kosztują, a sprawia radość większej ilości dzieci :) podobnie jak w ubiegłym roku (jeśli zaakceptujecie miejsce wysyłania paczek) na forum pojawi się adres i paczki będą szły bespośrednio do zainteresowanych, na miejscu zostaną rozpakowane i podzielone stosownie wg potrzeb, wieku i płci dzieciaków i rozdane w Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 03.11.06, 09:00 Bardzo dobry pomysł. Chętnie się przyłączę do zbiórki... już zaczynam przegląd szaf.... i to nie tylko w moim domu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vidlak77 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 03.11.06, 09:30 Zatem czekam na opublikowanie adresu gdzie slac paczke - cos na pewno sie u nas znajdzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacues Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 03.11.06, 10:03 ta ja mam pomysł dla tych co nie maja co wysłać ( bo nic takiego w domu nie posiadaja )zróbmy zrzute żywej gotówki.W zaleznosci od tego ile sie uzbiera uzgodnimy wszyscy razem co możemy za te pieniądze kupić. Moze jakas jedna rzecz z ktorej skorzystaja wszystkie dzieci na miejscu ? Prosze szanowne/szanownych motocyklistow o zglaszanie takich checi. Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 04.11.06, 11:43 Fajowo. Przyłączam się zarówno do wysyłania paczek, jak i jakiejś symbolicznej gotówki. Goha, wymyśl jakiś zgrabny tekst na ten temat do puszczenia po znajomych przez GG. Z adresem do wysyłania paczek. Odpowiedz Link Zgłoś
toolinka Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 04.11.06, 23:16 Tak jak w zeszłym roku to i w tym również prześle paczuszke dla dzieciaczków;););) Troche czasu mnie tu nie było i nie wiem czy ktoś wspominał o listach z podziękowaniami od dzieci ze świetlicy... Ja się tego nie spodziewałam! Rece mi drżały przy otwieraniu koperty, a gdy zobaczyłam podpisy dzieci, oczy zapełniły mi się łzami... Odpowiedz Link Zgłoś
sowka100 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 06.11.06, 14:05 Na Mikołajki do Zawiercia chętnie przygotuje paczkę z ubraniami,trochę zabawek i słodyczy tylko proszę o dokładny adres. Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 07.11.06, 06:23 :) adres jest podany trochę niżej Odpowiedz Link Zgłoś
reggie85 Re:PROPOZYCJA NA MIKOŁAJKI :) 07.11.06, 10:25 U mnie tez z paczka problem,same osoby powyzej 20 lat :( ale Gosia posłałąm kasiorke na konto,daj znac czy doszła i mam nadz,ze na cos sie przyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacues Re: kto jeszcze sypnie kaską ? 15.11.06, 12:47 Sypnij groszem motocyklisto wspaniały, By dzieciaki ze świetlicy Betania radość miały, Prześlij na konto choć grosik mały, Żeby dzieciaki miło Cię wspominały, Naucz nas, że można dzielić się z innymi I podziel się pieniążkami przez siebie zapracowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
aneka20 Re: adres 15.11.06, 17:00 Gosiu mogłabyś podać cały Twój adres bo nie chce mi przejść przelew a chciałabym wysłać kaske na mikołaja ,możesz go przesłać na moją gazetową skrzynkę aneka20@gazeta.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
a_virago535 Re: mikołaj 2007 03.11.06, 10:15 Ja mogę małe ciuszki - takie do 3 lat, więc raczej do świetlicy się nie nadaje. Żywa gotówka to też nie jest zły pomysł, ja się w każdym razie przyłączam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kinderek Re: mikołaj 2007 03.11.06, 10:22 ja się przyłączam do akcji, a co do formy to się dostosuje. Moze rzeczywiscie proboszcz wie, czego im trzeba, nie mowie np. o komputerze ale moze ławki albo jakis lampki biurkowe. Moze warto go zapytac ? Odpowiedz Link Zgłoś
izetta goha!!! 03.11.06, 10:32 czy mogę przesłać kasę na twoje konto a ty kupisz to co będzie potrzeba, lub dołożysz do czegoś większego? nie mam zadnych rzeczy, ani osób, od których mogłabym takie rzeczy uzyskać, dlatego pomyślałam o kasie przelewem. pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
dorotii3 Re: goha!!! 03.11.06, 12:40 Ja też myślałam o kasie. Nie mam dzieci, a mój jedyny siostrzeniec w rodzinie ma 3.5 roku, więc wolałabym wpłacić kasę, bo to chyba lepsze niż kolejna kolorowanka, czekolada itd..., ktoś może powiedzieć, że to pójście na łatwiznę, ale czy aby na pewno? Byłoby sensowne aby tak, jak pisze Izetta wpłacić na konto Gohy i albo Ona przekaże kasę księdzu, albo kupi coś za to, co jest potrzebne po uzgodnieniu z nim, co Wy o tym myślicie? Oczywiście słodycze też są ważne, ale tych zawsze jest sporo... Dorota:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cruk Re: mikołaj 2007 03.11.06, 15:27 goha, puscisz szczegoly na gg to cos wymyslimy? w temacie licytacji, to tak jak pisalam, pewnie w poniedzialek, na razie cisza :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kropka701 Re: mikołaj 2007 03.11.06, 17:31 Akcja super.Nie obchodzi mnie czy parafia i czy ta czy inna.Zawiercie jest ok jak każde inne miasto. Wszędzie są takie same dzieci.Przyłączam się do Was.Rozpuszczam info wśród znajomych.Coś na pewno się uzbiera.Nie mam GG. Liczę na informację na forum gdzie to wszystko wysyłamy.Byle szybko bo czas leci... Pozdrawiam Kropka701 Odpowiedz Link Zgłoś
domino3311 Re: mikołaj 2007 03.11.06, 18:37 Kasa jest OK. Goha dawaj numer konta a my już coś uzbieramy(((-; Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: mikołaj 2007 04.11.06, 17:23 akceptacja:)) adress podawać moja droga, bo to tylko miesiąc został!;) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: adres i konto 04.11.06, 17:47 witam :) podaję dane do paczek: Świetlica Betania przy Kolegiacie Św. Apostołów Piotra i Pawła ul. Kościuszki 42-400 ZAWIERCIE nr mojego konta: Małgorzata Dranikowska PKO Bank Polski o/Gliwice 98 1020 2401 0000 0102 0070 8594 paczki wiadomo - idą bezpośrednio do adresata (proboszcz już wie, jest mile zaskoczony i bardzo wdzięczny, dzieci jeszcze nic nie wiedzą :D) jeśli chodzi o pieniądze proponuję je wpłacać najpóźniej do 30 listopada. zrobię zestawienie kwot, a po zakupach i rachunków (i przywiozę to wszystko do Łodzi) wiem, że mi wierzycie, ale zlaezy mi na tym aby rozliczyć się przed Wami. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jos Re: adres i konto 04.11.06, 18:04 Z checia przylacze sie do akcji. Jesli w ciagu tygodnia nie znajde w domu u siebie nic, co mogloby sie przydac, to przysle kase, jak tylko otrzymam stypendium z uczelni. Obiecuje!!:) Goha66, bardzo fajna sprawa z tymi Mikolajkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: adres i konto 05.11.06, 11:31 Goha, Jesteś wielka!:) Przyłączam się do Was. W swoim najbliższym otoczeniu mam dzieciaczki w wieku 6 i 12 lat:) Gosiu, czy mogę również przesłać gry komputerowe? Zero agresji, bardziej edukacyjne, rozwijające pamięć? Na konto z pewnością coś prześlę, nie da rady:) Poruszę moich znajomych, większość ma pociechy. Świetny pomysł:) Cieplutko pozdrawiam:) Pszczoła35 Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: :) 05.11.06, 16:15 Nie mnie należą się pochwały, tylko każdej z Was (i Waszym znajomym, których zdołacie włączyć w zbiórkę). Można robić coś dobrego w świetle jupiterów i przy klaszczącej publice, a można i tak - zwyczajnie i po cichu. Kiedy zasiądziecie w Wigilię przy rodzinnych stołach, będzie Wam towarzyszyła myśl, że komuś, kogo nie znacie sprawiłyście radość podarunkami i "naprawiłyście" świat chociaż na chwilę :) Jak dla mnie - taka świadomość jest wspaniałą nagrodą :D ... Niektórzy twierdzą, że Św. Mikołaj nie istnieje, ale to nieprawda, dopóki są ludzie o dobrych sercach :) P.S. gry?? jak najbardziej (dzięki za podpowiedź, Anka też ma jeszcze jakieś programy edukacyjne :D) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Prośba organizacyjna... 06.11.06, 07:23 ...do tych co zdecydują się wspomóc mikołaja pieniędzmi :). prosiłabym pięknie o wysłanie mi na maila gazetowego krótkiej informacji w której będzie kwota i chociaż pseudo osoby wysyłającej. ułatwi mi to znacznie późniejsze rozliczenie się (te wyciągi bankowe przychodza sobie jak chcą) z góry dzię-ku-ję :D Odpowiedz Link Zgłoś
rumak68 Re: Prośba organizacyjna... 07.11.06, 20:31 Ten mikołaj bo bardzo fajny pomysl.Sama pracuje z dziecmi i wiem jak czasem mała rzecz potrafi wywołać uśmiech na twarzy dziecka!Chetnie przesle kaske,pozdr. rumak:D. Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: z "placu boju" donoszę ... :D 08.11.06, 13:35 ...moje kochane pomocnice Świętego Mikołaja, że (zgodnie z sms-ową poranną informacją z banku) uzbierałyście już 250 zł :) ... a mówiłam ziarnko do ziarnka ... :D P.S. ogromnie się cieszę i bardzo Wam wszystkim dziękuję za zaangażowanie się w ten pomysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: z "placu boju" donoszę ... :D 09.11.06, 14:01 że dziś stwierdzam 310 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: z "placu boju" donoszę ... :D 10.11.06, 06:21 że na koncie kwota wzrostła do 350 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
milenka1984 Re: z "placu boju" donoszę ... :D 13.11.06, 10:16 Gosiu! Właśnie przeczytałam o "Mikołajowej akcji" Podpisuję się pod nią obiema rękami!!! Jestem pewna że coś się wygrzebie dla dzieciaczków po moim młodszym brzciszku! Ciuszków pewnie nie dużo ale książeczek i zabawek troszke jest. Pozdrawiam! Milenka. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak68 Re: adres i konto 14.11.06, 12:45 Witaj Goha;),chce przesłac kaske mikolajkowa, ale w moim banku jest wymog, zeby podac dokladny adres osoby, na ktorej konto wpłacam kase!Jesli mozesz to prosze napisz mi swój adres, moze byc na gadu. Moj nr. 2712608,czekam, pozdr.Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
szepa11 Re: adres i konto 22.11.06, 20:35 choć jestem nowa to chętnie się przyłącze. Prześle pieniądze na Twoje konto. Tylko jak opisać. Na Mikołaja 2006 Szepa :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: adres i konto 22.11.06, 22:09 może być dopisek "na mikołaja" :) ... w sumie na moje konto wpływają tzw. pobory oraz to co Wy wpłacicie ... z rozróżnieniem kwot nie będzie problemu (ta najmniejsza to moja wypłata ;) ). pozdr. Goha Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Zapytanie o adres Świetlicy 13.11.06, 12:52 Witam Gosiu - czy w adresie, przy nazwie ulicy z premedytacją nie ma numeru ulicy? Wolę popdytać, zanim zaniosę paczkę na pocztę.. Pozdr. Monika - juz z motorem w garazu, a jeszcze bez prawka:) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Zapytanie o adres Świetlicy 13.11.06, 14:07 śmiało nieś na pocztę :) z tym adresem to cyrk cały bo główne wejście jest od Kościuszki, oficjalny adres od jakiejś innej :D:D:D... na całe szczęście Kolegiata to największy obiekt sakralny w Zawierciu (a poza tym ksiądz odpowiedzialny za działalność Betiny już poprosił odpowiedni urząd pocztowy o szczególne traktowanie paczek dla jego podopiecznych) :) Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: Zapytanie o adres Świetlicy 13.11.06, 14:18 No to w takim razie lece na poczte:-) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 14.11.06, 10:49 witam i informuję, że stan konta jeśli chodzi o "mikołajkowe" pieniążki wynosi już 500 zł <yupi> ... na co przeznaczymy te pieniądze? zabawki, słodycze?? rozmawiałam z kolegą, który prowadzi sklepik na dworcu - obiecał w razie potrzeby zabrać mnie do hurtowni w której sam się zaopatruje i jeszcze wydębić na wlaścicielu upust na zabawki (gdybyście zdecydowały że to maja być zabawki) P.S. tylko Pszczółka i Dorota przyznały się na maila do wpłat ... proszę innych wpłacajacych o krótkie info - kto i ile :) DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacues Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 14.11.06, 14:26 ja tez napisalam do Ciebie e-maila. Ja jestem przeciwna zeby kupowac za te pieniadze slodycze.trzeba kupic cos co zostanie na dłużej lub ewentualnie zafundowac dzieciom jakas duchowa przyjemnosc. moze jeszcze ktos sypnie groszem i bedzie jeszcze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 14.11.06, 15:01 Gosiu, do kiedy można wpłacać PLN-y, pytają osoby zaprzyjaźnione ze światkiem motocyklowym?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotii3 Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 14.11.06, 22:47 Słodycze dzieci dostaną w paczkach, tak samo książeczki i różne inne fajne dla nich rzeczy, ale z kasą trzeba coś zrobić hm... rozsądnego, może Goha zapytaj się księdza co jest potrzebne i jeśli wystarczy na to kasy, to można zakupić, teoretyzuję bo nie mam pojęcia co może być istotne, jakieś podpowiedzi? Dorota:))) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 15.11.06, 06:35 zbiórkę pieniędzy dla świetlicy w Zawierciu chciałabym zakończyć do 30 listopada (w grudniu będę zbierała na naszywki :D). Niektóre z Was mają kłopot, bo nie moga wysłać pieniedzy nie mając mojego pełnego adresu - jeśli coś, prosze pisać na maila gazetowego i adres natychmiast zostanie podany :) Macie rację - nie będziemy dzielić skóry na nieupolowanym misiu :) Zakończymy zbiórkę i zobaczymy ile udało się uskrobać :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 15.11.06, 08:39 stam konta zbiórkowego na dziś : 530 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: CO ROBIMY Z GÓRĄ GROSZA ? :) 15.11.06, 23:01 Gosiu, odbierz maila, proszę:) Pszczola35 Odpowiedz Link Zgłoś
elka_77 Re: mikołaj 2007 15.11.06, 23:07 Dziewczyny, to co robicie jest niesamowite!!! Przyłączam się do akcji. Pozdrawiam serdecznie Elka Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: mikołaj 2007 16.11.06, 10:27 Gosiu, a czy można dostarczyc obuwie (oczywiscie nowe). Jedna z moich przyjaciółek ma znajomą, która jest właścicielką hurtowni obuwia:) Jutro się będzie z nią widzieć:) Nie wiem, ile może załatwić par, zobaczymy. Co Ty na to? Możesz zapytać się ksiedza, czy coś takiego można również przesłać?:) Ściskam:) pszczola35 Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: mikołaj 2007 16.11.06, 10:56 o matko huto :) pewnie, że można (nawet pytać nie muszę). W ubiegłym roku dziewczyny wysyłały też buty, z których wyrosłych ich dzieci i wszystko się "rozeszło". Rozmawiałam dziś z ksiedzem Tomaszem, który bezpośrednio odpowiada za świetlicę, pytałam czy ma jakieś pomysły co do sposobu spożytkowania pieniędzy, które pracowicie gromadzicie na moim koncie ... no niestety poza typowym sposobem wydania pieniędzy na prezenty mikołajkowe czy podchoinkowe (ale wymieniał jako prezenty: kredki, plastelinę, nawet obuwie sportowe na wf) innego pomysłu ksiądz Tomasz nie miał ... więc myślcie :) P.S. 550 zł na koncie :D Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: STAN KASY :) 17.11.06, 09:20 polubiłam poranne pik,pik komórki oznaczające informację o stanie konta :) informuję, że dziś rano uzbierana suma wynosi 800 zł <yupi> :D P.S. z pieniędzmi zawsze jest jakiś problem ... nasz przedstawia się nastepująco: MYŚLCIE NA CO SUMA SUMARUM JE WYDAMY :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
domino3311 Re: STAN KASY :) 19.11.06, 15:56 Gosiaczku czy kasę zbierasz do 30.11?? Chcę coś dorzucić ale ja sama czekam na tę nieszczęsną wypłatę. Napewno dostanę ją przed końcem miesiąca - czekaj na mnie(((-; D. Odpowiedz Link Zgłoś
szepa11 Re: STAN KASY :) 23.11.06, 11:11 uprzejmie donosze że się dorzuciłam Szepa:) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: mikołaj 2007 18.11.06, 22:52 Gosiu, jestem po wystawie, super zdjęcia:)) Sądzę, że wysokość kaski przekroczy tysiączek do końca m-ca:) ściskam ;D pszczola35 Odpowiedz Link Zgłoś
arsinoe73 Re: mikołaj 2007 18.11.06, 22:56 Dziewczyny ze Stolycy!!! to jest pytanie do Was : forum.motocyklistow.pl/wiety-Mikolaj-2006-Zawiercie-t61693.html Czy gdzieś sie zbieracie w tym temacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: mikołaj 2007 19.11.06, 16:17 Hej,Arsinoe:) To jest dokładnie to samo ogłoszenie, które jest myślą przewodnią na naszym forum:) Chodzi o to, aby inni motocykliści z innych forów mogli się do nas przyłączyć! Cześć z nas ( chodzi o W-wę ) już prężnie działa w tym temacie:D Po prostu dołacz do nas i przeczytaj wypowiedzi forumiczek:) Gosia, podała adres oraz konto, gdzie mają wpływać paczki i pieniążki, a ja podałam dalej:) Sciskam:) pszczoła35 Odpowiedz Link Zgłoś
arsinoe73 Re: mikołaj 2007 19.11.06, 21:11 Pszczoła !! Odnoszę wrazenie , ze albo nie czytasz tego co ja piszę, albo robisz to nieuważnie, albo ja piszę niezrozumiale. Jako , ze zawsze przyjmuję najgorszą wersję wierzę , ze to mój chaotyczny sposób pisania sprawił, ze wyciągnęłaś mylne wnioski. A więc jeszcze raz od początku. Puściłaś posta na Forum Motocyklistów z omówieniem tematu, moderator Paweł zdał pytanie, czy gdzieś w Wawie można drobiazgi zostawić ( pewnie chłop nie ma czasu latac latać po pocztach i paczki słać ) , ja wrzuciwszy linka na to Forum z naszego forum ( po to by chętni mogli dokładnie przyjrzec sie całej akcji ) odpowiedziałam mu , ze spróbuję sie dowiedziec czy jakaś akcja w stolicy sie szykuje. Dlatego pusciłam tutaj wczoraj posta " do dziewczyn ze stolycy " czy jakąś ogólną akcję planują , bo pewnie by Paweł na miejsce fanty dowiózł i wszyscy byliby zadowoleni. A linka dołączyłam by można było zobaczyć , ze Paweł takie pytanie zadał. Bo widzisz Pszczoła - arsinoe73 i cebe450 to cały czas ja. Dołączyłam juz dawno, miejsce , nr konta itd znam od początku akcji i czytam wypowiedzi innych forumowiczek. Takze te na innych forach :-D Jeżeli nie Pszczoła to moze inne dziewczyny z Warszawy chciałyby i mogły skontaktować sie z Pawłem i by te drobiazgi od niego odebrać?? Zanim sie chłop rozmyśli.... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: mikołaj 2007 19.11.06, 22:40 Jezusicku, jasne że można cokolwiek od Pawła odebrać:)Na tamtym forum pozostawiłam zapytanie dot.jakiejkolwiek innej organizacji - pomysłu i ewentualnej mojej pomocy:) Doba i tak jest elastyczna i w moim przypadku trwa ok.48 godz.:D Jeśli trzeba pomóc, to nie ma problemu:) Sorry, za ewentualne niejasności:) pozdrawiam;) pszczoła35 Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: mikołaj 2007 19.11.06, 20:23 Z racji działań okołomikołajowych w innych grupach-stowarzyszeniach-klubach, zrobiłam prosste losowanie w ciemno, gdzie pieniążki, gdzie paczka. I na forum MiD padło "paczka", wszystko przygotowane, będzie wysyłane:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: STAN KASY :) 21.11.06, 12:59 pik, pik: 950 zł :D P.S. poczekam Dominika na tę Twoją "nieszczęsną" wypłatę, poczekam :D Odpowiedz Link Zgłoś
izetta Re: STAN KASY :) 22.11.06, 09:14 hej! troszkę się przed chwilą dorzuciła :) pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: STAN KASY - JEST TYSIĄCZEK !!!! :) 23.11.06, 10:05 a dokładnie 1.020 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka701 Re: mikołaj 2007 27.11.06, 17:44 Hej! Z Krakowa paczki właśnie poszły!Ciuchy zabawki i trochę serca.Mam nadzieję ze nasza poczta nie zawiedzie i dotrą przed Mikołajem. Pozdrowionka kropka701 Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: mikołaj 2007 27.11.06, 18:15 wielkie dzięki tym co już zapakowały i posłały i tym które zrobią to lada moment :) ale dziewczyny - najważniejsze obecnie pytanie brzmi - CO ROBIMY Z PIENIĄŻKAMI ?? Na co je przeznaczymy?? Oprócz (rozpaliczliwy już) próśb o pomysły tu na forum, rozmawiam jeszcze z niektórymi z Was na gg ... były propozycje: wycieczkę jakąś , kino, basen, zabawę mikołajkową, prezenty,ale bardziej praktyczne ... dumajcie dziewczyny bardzo Was wszystkie proszę :) P.S. Jedna z koleżanek dała mi do łapki 20 zł z przeznaczeniem na zbiórkę (więc mamy napewno 1120,-zł) Odpowiedz Link Zgłoś
szepa11 Re: mikołaj 2007 29.11.06, 13:45 A może za te pieniadze kupisz całkiem nie praktyczne prezenty. Bo te dzieciak dostają zwykle praktyczne rzeczy. To moze tym razem coś tylko i wyłacznie dla uciechy. Ile ich tam jest?? Moze jakas wycieczka( ale nie zwiedzanie itp) tylko wesołe miasteczko czy wielki wypad na basen ( nie mam pojęcia czy w zawierciu jest cos w rodzaju aqaparku) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jos Re: mikołaj 2007 29.11.06, 16:20 Pomysl z basenem (ale moze ktores dziecko ma lek przed woda?) albo kinem wydaje mi sie calkiem trafiony. Teraz graja rozne bajki - chyba 3 albo 4 od piatku w wiekszych miastach (a w Zawierciu jest kino?)... Wycieczka jest fajna rzecza, ale wymaga ogranizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
milenka1984 mikołaj 2007 01.12.06, 21:30 Hej Mikołaje! Moja paczuszka dla dzieciaczków dziś pofrunęła do Zawiercia! Trochę późno, ale nie dało rady inaczej. Może pomimo strajków na pocztach doleci na czas. A jeżeli nie na Mikołajki to na Boże Narodzenie. Pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: 1.550 :D 02.12.06, 12:01 1.550,-zł ... :D:D:D jutro raniutko zapakowuję mazdo-rówkę(skrzyżowanie mazdy MX-3 z ciężarówką-bo tyle mi się musi do niej zmieścić ;D) i wyruszam do Zawiercia z prezentami uzbieranymi przez koleżanki forumowe w okolicach Gliwic (dziękuję dziewczyny za ogrom pracy :))... m.in. pojedzie kilka reklamówek pluszako-przytulaków, 3 wielkie kartony ciastek (wielkie dzięki Misiek :D), 16 lalek Barbie (w tym jedna z własnym kaskiem i skuterem) oraz bardzo dużo ubrań, butów i kurtek... na miejscu porozmawiam z ksiedzem opiekującym się dzieciakami - jeśli mają możliwości "techniczne", czyli odpowiednią ilość opiekunów z uprawnieniami do wyjazdów z dziećmi na wycieczki, to będę rozmawiała o zorganizowaniu takowej dla dzieci (wrażenia i wspomnienia, to coś, czego tym dzieciakom nigdy nikt nie odbierze). miejsce takiego wyjazdu będzie uzależnione od tego na co kasy wystarczy. w niedzielny wieczór oczekujcie na relację ze spotkania. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: sprawozdanie :) 03.12.06, 20:29 hehehe za wcześnie mi się ... to chyba z przejęcia :) Tak więc melduję powrót (bez strat ludziach i sprzęcie) ... Zostaliśmy bardzo ciepło i serdecznie przyjęci na probostwie (ksiądz proboszcz zamienił sobie z innym ksiedzem nawet z tej okazji odprawianie mszy na inną godzinę). To co już przyszło od Was w paczkach oraz to to zawiozłam dziś (w asyście 2 Yamah) zrobiło ogromne wrażenie na proboszczu oraz ksiedzu Tomaszu, który odpowiada ze świetlicę i douczanie dzieci...a wiem, że jeszcze nie nadeszły wszystkie paczki :D. Ksiądz Tomasz powiedział, że najchętniej to by nas wszystkie wyściskał (i w moim przypadku jak mówił, tak zrobił - oddam każdej po jednym gorącym "przytulaku" w Łodzi lub przy pierwszej najbliżej okazji ;)) oraz, że myślał, że nie ma już ludzi którzy czynią dobre rzeczy sami z siebie, prosił, żeby Wam wszystkim pięknie podziękować - co niniejszym czynię :) Rozmawialiśmy też o pieniądzach zebranych dla dzieci na cel "mikołajkowy" ... Ksiądz Tomasz (z głośną aprobatą ksiedza proboszcza) powiedział, że chętnie zabrałby dzieci na wycieczkę do Krakowa - jeśli nie wniesiecie zastrzeżeń do takiej formy wydania pieniążków (w ciągu 48 godzin czyli do 5.12) przekażę księdzy Tomaszowi wiadomość, że moze 6 grudnia ogłosić dzieciom jaki prezent mikołajkowy zafundowały im jeżdżące na motocyklach dziewczyny :) ... i oczywiście wyślę przekazem pieniążki na ten cel do księdza Tomasza. pozdrawiam Was cieplutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
arsinoe73 Re: sprawozdanie :) 03.12.06, 22:06 Pomysł z Krakowem jest bardzo ok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: sprawozdanie :) 03.12.06, 22:18 podpisuję się pod Arsinoe73:) Absolutnie OK, z tym Krakowem, Gosiu:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
dorotii3 Re: sprawozdanie :) 03.12.06, 22:58 Ja również jestem za Krakowem, sama byłam pierwszy raz niedawno, 11 listopada (gdzie ja się tyle lat uchowałam?). Miasto piękne i dzieci będą miały na pewno mnóstwo wrażeń, a tego jak któraś z Was pisała wcześniej nikt im nie odbierze:)))D Dorota:))) Odpowiedz Link Zgłoś
izetta Re: sprawozdanie :) 04.12.06, 08:15 dorzucam moją zgodę. pewnie dzieciaczki też wolałyby taką formę niespodzianki, jazda autokarem, i te wszystkie miejsca do oglądania... szerokiej drogi życzę iza Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jos Re: sprawozdanie :) 04.12.06, 10:47 Ja rowniez jestem ZA! Tylko tak sobie mysle jakie koszta sa takiej wycieczki dla tylu dzieci... Starczy pieniedzy? Chyba powinno, prawda? A jesli cos zostanie, to trzeba to jeszcze spozytkowac! Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Goha na prezydenta!!! 06.12.06, 00:27 Gosia,ja wiem - Ty zaraz powiesz,że to nie Twoja zasługa tylko nasza wspólna,że dzieciaki będą miały fajną wycieczkę.Ale pozwól sobie gorąco podziękować za to, ża masz takie wielkie serce i zawsze myślisz o innych. Pokazałaś to zarówno teraz, jak i w tamtym roku,a nawet na zlocie! Jesteś niezastąpiona! Dziękuję też wszystkim osobom,które wsparły tę mikołajkową akcję,zarówno finansowo, jak i przesyłając paczki. Jestem dumna, że nasze forum gromadzi takich niesamowitych ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Całe forum na prezydenta!!! 06.12.06, 07:33 witam Was słonecznie i ciepło :) Informuję, że: a) zestawienie bankowe + 30 zł (które dostałam "do ręki") dało kwotę 1.560,-zł (jeśli suma będzie za mała to ksiadz proboszcz obiecał poszukać dodatkowego sponsora, jeśli coś zostanie - dzieci dostaną jakieś słodycze) b) zadzwoniłam do księdza Tomka - umówiliśmy się, że przekazem na jego nazwisko i adres parafii prześlę tę kwotę do Zawiercia, a niezależnie wyślę list z zestawieniem osób i ich adresów (aby dzieci mogły wysłać Wam kartkowe podziękowania) c) wycieczka (z powodu adwentu, świąt i kolędowania księży po domach) odbędzie się w lutym (chyba, że pogoda będzie mocno niesprzyjająca ... wtedy trzeba będzie poczekać, aż mrozy ustąpią) - o dacie wyjazdu zostaniemy powiadomieni, a po wycieczce postaram się o jakieś "udokumentowanie" tego faktu, np. jakieś fotki (a może nawet prasa lokalna coś naskrobie?) d) dziś ksiadz Tomasz przekaże dzieciom informację, co w prezencie mikołajkowym dostaną od dziewczyn jeżdżących na motocyklach e) reporterka "Gazety Jurajskiej" zadzwoniła do mnie wczoraj i "przesłuchała" z lekka w temacie naszej akcji mikołajkowej - bęzie z tego kilka pozytywnych linijek na łamach tej gazety (postaram się zdobyć egzemplarz ... ehkm ... kilka egz? i przywieźć do Łodzi, podobnie jak zestawienie bankowe - do wglądu dla osób które wpłacały pieniążki) WSZYSTKIM Wam duże brawa i ogromne podziękowania za serce, które okazałyście (i okazaliście) zupełnie obcym i nieznanym dzieciom <brawa> ... I nawet jeśli to zabrzmi patetycznie - jestem niewypowiedzianie dumna, że jestem jedną z Was :) Życzę każdej wspaniałych prezentów od Mikołaja tych wymiernych i tych niewymiernych (takich jak zdrowie, udane związki, wspaniałe dzieci, powodzenie w pracy zawodowej itp. itd) P.S. - do Ingi E tam, gadanie ... wcale nie jestem taka wspaniała (mam odstające uszy ;D)... ------------ "popieram każdą formę mikołaizmu" Odpowiedz Link Zgłoś
jacues Re: Całe forum na prezydenta!!! 06.12.06, 17:02 dziewczyny czy jestescie pewne, ze do mikolaja nie przylaczył sie zaden z naszych milusińskich Panów? bo jesli choć jeden przylaczył sie do naszej akcji to trzeba o tym jasno powiedziec ze taki Pan dołączył sie do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Całe forum na prezydenta!!! 06.12.06, 19:09 Jestem pewna (i mam na to dowody), że sie przyłączyli :) ... dlatego napisałam: ...WSZYSTKIM Wam duże brawa i ogromne podziękowania za serce, które okazałyście (i okazaliście) zupełnie obcym i nieznanym dzieciom <brawa>... Odpowiedz Link Zgłoś
reggie85 Re: Całe forum na prezydenta!!! 07.12.06, 13:47 Gośka chodzący anioł z Ciebie ... nic wiecej nie powiem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milenka1984 Re: Kartka od dzieci z Zawiercia. 12.12.06, 22:39 Kochani dziś dotarła do mnie przecudna, ozdobiona rysuneczkami kartka z dalekiego Zawiercia! Aż usiadłam z wrażenia czytając podziękowanie oraz podpisy milusińskich! To mi uświadomiło że wolę dawać niż brać!!! pozdówki! Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: finał finału :) 13.12.06, 07:23 wczoraj wysłałam imiennie do księdza Tomasza przekaz pocztowy na kwotę 1.600,- zł - jedna z naszych forumowych koleżanek postanowiła "zaookraglić" kwotę i w niedzielę do łapki dostałam brakujące 40,-zł :). Nie mogłam wysłać pieniążków na konto parafii, bo nie są dla niej. W ślad za przekazem poszedł i list z zestawieniem osób i adresów - spodziewajcie się w niedługim czasie kochane (i kochani) ... szczególnej kartki z Zawiercia ;) P.S. Do Łodzi przywiozę wyciąg z konta i dowód wpłaty oraz .... egz. "Gazety Jurajskiej" w której pięknie, na 1 stronie jest opisana nasza "akcja" Mikołajkowa dla małych podopiecznych księży. Jeszcze raz ogromnie Wam wszystkim DZIĘ!!KU!!JĘ!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
izetta wiwat goha!!!!!! i my wszyscy!!!! 13.12.06, 08:27 hurrra hurrra hurrra!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: finał finału :) 13.12.06, 09:42 Suuper! Gosiu - a nie dałoby rady zeskanowac tego artukulu z gazety i wrzucić gdzieś w sieci? Bo nie wszyscy moge wybrać się do Łodzi, a pewnie wszyscy chcieliby przeczytac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: finał finału :) 04.01.07, 18:59 gazetę z art. "wcisnę" Reggie lub Crukowi (one potrafią różne cuda robić z kompem, to pewnie jakoś go uwidocznią dla wszystkich forumowych par oczu) .... a właściwie to piszę bo wczoraj (3.01) dostałam wiadomość, że chociaż już po Nowym Roku to NADAL przysyłane są paczki dla dzieci :D ... no i co ja mogę powiedzieć poza tradycyjnym: WIELKIE dzięki dziewczyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jos Re: finał finału :) 13.12.06, 12:30 Goha, jestes wielka!! :)))))))) A z tym prezydentem, to jest mysl!! ;)))) Masz moj glos!!!!! :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś