makbrajd 28.10.07, 21:52 nie kpisz z niej a dziś okazało się, że są ludzie, którzy uchodzić chcą za szlachetnych i dobrych, którzy mają wartości, a potrafią zakpić z prostych zakonników, którzy się modlą smutne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfeusz_1 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 28.10.07, 21:55 maku masz pozdrowienia od jednej fajnej forumowiczki,to tyle,na razie.. podwijam kiecę i lecę,dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 28.10.07, 21:58 ej! nie zostawiaj mnie z taką niepewnością! która to!? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 07:52 makbrajd napisał: > nie kpisz z niej > > a dziś okazało się, że są ludzie, którzy uchodzić chcą za szlachetnych i > dobrych, którzy mają wartości, a potrafią zakpić z prostych zakonników, którzy > się modlą > > smutne > to nie jest smutne to jest przerażające i żałosne jednocześnie Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:15 mam wrażenie, że gadasz sam ze sobą :P (nawet ja nie kpię z zakonników!) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:20 to akurat wiem, że nie ty Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:21 całe szczęście, bo myślałem, że nie wiesz, a ja bym nie chciał bardzo, żebyś nie wiedział, więc Ci powiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:23 nekroskop88 napisał: > całe szczęście, bo myślałem, że nie wiesz, a ja bym nie chciał bardzo, żebyś ni > e > wiedział, więc Ci powiedziałem > > Więc mi powiedziałeś, coś co wiedziałem, ale wiem, że mogłeś nie wiedzieć czy ja wiem, dlatego mi pwoiedziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:30 jesteś genialny Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:35 już wolę być genialnym niż kpić ze szczerych modlitw zakonników (bo niby oni to tak interesowanie, z układu, trzeba mieć dojścia do nich by się modlili) kurde...nic tak dawno nie nie poruszyła jak kpina z tych dobrych ludzi! ale co ważne oni się tym nie przejmują, ze ktoś się z nich i ich modlitw nabija, tylko robią swoje (sorry, uniosłem się) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:46 Mam pewność, że modlą się za nieprzyjaciół swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:54 ja też, zwłaszcza dziś i ta osoba mimo wszystko też to wie, ale nie wycofa swych krzywdzących słów bo "honor" nie pozwala (a dzis te modlitwy są jej potrzebne szczególnie i pomogą) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 10:55 Taki "honor" to gówno. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 12:03 może to tylko słabszy dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 15:45 Maku a Ty się modlisz? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 17:27 caryca111 napisała: > Maku a Ty się modlisz? kiedyś, kiedyś bardzo dużo a teraz...chciałbym, ale jakoś mi niestety nie wychodzi :(( Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 17:32 więc coś się uczepił kogoś kto moze wcale nie potrzebuje modlitwy?;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 17:37 to już nawet nie chodzi o to cy potrzebuje czy nie (choć niby wyrażał taką chęć) ale chodziło o kpinę, ze oni się modlą tylko dlatego, ze muszą być z układu, bo inaczej to byli olali mozna nie chcieć, swiete prawo każdego, ale żeby kpić zaraz? żal mi się cholernie zrobiło tych ludzi - skromni, pokorni, uśmiechnięci, oddadzą ostatnią koszulę potrzebującemu, nie wymagają żadnej wdzięczności..a tu proszę, zostali tak podle oskarżenie jestem może przewrażliwiony na punkcie sprawideliwości... i prawa;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:37 > żal mi się cholernie zrobiło tych ludzi - skromni, pokorni, > uśmiechnięci, oddadzą ostatnią koszulę potrzebującemu, nie wymagają > żadnej wdzięczności.. Po pierwsze - jakoś nie pasuje do Ciebie takie zachowanie:D Taki post, aż łza się w oku kręci ;) Po drugie - coraz mniej takich ludzi, a coraz więcej jaknowskich i rydzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:49 nekroskop88 napisał: > > żal mi się cholernie zrobiło tych ludzi - skromni, pokorni, > > uśmiechnięci, oddadzą ostatnią koszulę potrzebującemu, nie > wymagają > > żadnej wdzięczności.. > > > Po pierwsze - jakoś nie pasuje do Ciebie takie zachowanie:D Taki > post, aż łza się w oku kręci ;) starzeję się > > Po drugie - coraz mniej takich ludzi, a coraz więcej jaknowskich i > rydzyków. bo tylko jankowskie i rydzyki są w tv a to promil książów wszelakich Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 15:44 Maku coś tak przykleił się do zakonników? czy chcesz nam coś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 17:28 caryca111 napisała: > Maku coś tak przykleił się do zakonników? czy chcesz nam coś powiedzieć? mów mi Szymon Pustelnik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 17:33 hmmm;) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 11:47 Ludzie kpią z rolników, policjantów i tancerek. Zakonnicy są takimi samymi ludźmi jak każdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 12:02 zewsi napisał: > Ludzie kpią z rolników, policjantów i tancerek. Zakonnicy są takimi > samymi ludźmi jak każdy z nas. niektórzy ludzie kpią z innych, to fakt. niektórzy Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 12:05 Niech każdy kto nigdy z nikogo nie zakpił zamówi tego sikacza, którego Nekro nazywa dumnie "piwem dnia". Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 12:14 zewsi napisał: > Niech każdy kto nigdy z nikogo nie zakpił zamówi tego sikacza, > którego Nekro nazywa dumnie "piwem dnia". i od tego czasu zaponowała prohibicja w tutejszym przybytku (a na marginesie - kpienie z czyjejś wiary jest czymś innym niż żartowanie z policjanta czy zakonnika opitego miodem pitnym) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 16:37 Antyklerykałowie nie walczą z wiarą... Antyklerykałem może też być nawet praktykujący katolik/prawosławny. Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 17:25 Nie przerażaj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 18:48 Antyklerykalizm to krytyka pewnego środowiska, nie zaś wiary. Więc każdy bez względu na religię może być antyklerykalny. A ja na stare lata będę bronił Cywilizacji przed islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 29.10.07, 18:14 Są też księżą, którzy twierdzą, że jeśli ktoś im nie chce płacić za pogrzeb tyle ile sobie ksiądz zażyczył to nie są to ludzie tylko "szatani". Ja się zgodzę z Ernestem H.: Znaleźć chrześcijanina w katolickim kraju??? Niezwykle trudna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 15:47 to nie tylko dotyczy pogrzebów< taka sama sytuacja jest z chrztem " co łaska ale mnie niż..............." ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd długo i soczyście na temat - wkurw 30.10.07, 17:22 wkurwia mnie taka postawa się ludzie dziwią, że w kraju jest korupcja albo, że księża biorą ofiarę fakt, korupcja jest przede wszystkim z innych powodów, ale to wlaśnie takie opinie jak powyżej sprawiają, ze jest na to przyzwolenie ta mania prześladowcza - wszyscy biorą, nic nie da sie załatwić bez ukladów (nawet modlitwy w kościele jak co niektózy myślą:/ a to gówno prawda w życiu nie dałem łapówki żadnemu urzedasowi! ale nie idę tam z otwrtym portfelem i wystraszonym wzrokiem szukam tego który mi "coś załatwi" oni mają pensje, za to, banalne? tak, ale kurwa idać tam wymagam jego komeptencji a przynajmniej szczerosciw działaniu i to uzyskuję, ZAWSZE a co do księży...podobny schemat - ida dziady i baby do koscioła "zamówić" chrzest czy pogrzeb i już mają kasę odliczoną a jednocześnie pyskują i plują na księży, że stawki ustawiają, ze bez kasy to nie będzie chrztu czy pogrzebu i znów gówno prawda - osobiscie nie spotkałem się z taką postawą, zeby ksiądz odmówił posługi za brak kasy alo modlił się bo jest w układzie:/ a niestety mam znacnie szersze rozeznanie w tym ukłądzie niż przecietny obywatel RP a to, ze jeden taki przypadek na kilka tysięcy gdzieś tam się komuś zdarzył....to zaraz wielkie halo i tłuszcza uogólnia jakie to dranie i skapcy te księża a jeżeli już zdarzy sie skrajny przypadek, ze ksiądz odmówi chrztu bo nie masz kasy....(ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji - a jeśli ktoś zna to nazwisko ksiedza i do biskupa..ale nie... - bo ja słyszałałm, ze ten ksiądz to tyle i tyle kasy bierze za chcrzest a jak nie to wyrzuca z koscioła - a od kogo kumo? - a od stefani z lipowej, jej sąsiadka ma kuzynkę, której koleżanka zamowiła chrzest i no i wiesz - - acha, powiem to mojej bratanicy, ze ksiądz je wyrzucił z koscioła bo jest biedna Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd caryco - nic osobistego to nie było do ciebie 30.10.07, 17:26 (akurat na końcu postów jesteś to pod ciebie się wpiąłem) Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: caryco - nic osobistego to nie było do ciebie 30.10.07, 18:34 wybaczam ci niewierny;) Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: długo i soczyście na temat - wkurw 30.10.07, 18:20 teraz to mnie wkuwrileś maleńki- za to ja się spotkałam z czymś takim że dziecka nie za darmo się nie chcrzci!!!!!!! więc nie opowidaj Maku jakiś dziwnych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: długo i soczyście na temat - wkurw 30.10.07, 18:25 a wiec podaj konkretne nazwisko, kto, gdzie, kiedy czy tez tylko słyszałaś od kogoś? (a podanie tych danych nie ma nic wspólnego z tzw. ochroną danych osobowych - jak ktoś nie wykonuje zadań ze "sfery publicznej" to można publicznie mu to wytknąć bez obaw) więc śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: długo i soczyście na temat - wkurw 31.10.07, 17:18 Nie chce mi się z Tobą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: długo i soczyście na temat - wkurw 31.10.07, 18:30 spiacy_z_otwartymi_oczami napisał: > Nie chce mi się z Tobą gadać. Chyba już pójdę położyć się... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 17:30 spiacy_z_otwartymi_oczami napisał: > > Ja się zgodzę z Ernestem H.: Znaleźć chrześcijanina w katolickim kraju??? > Niezwykle trudna rzecz. chrześcijanie to sól, to ludzie wierzący nigdzie nie jest powiedziane, ze wszyscy mają być święci a chrześcijanin to swiety człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:22 Maku to powiedz mi jeszcze jedno;) dlaczego młodzi księża nie zabiorą się do pracy fizycznej: tylko żebrzą co mszę na utrzymanie kościoła? bynajmniej sama jestem katoliczką i zcasem zdarza się i mi uczestniczyć we mszy? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:27 caryca111 napisała: > Maku to powiedz mi jeszcze jedno;) > dlaczego młodzi księża nie zabiorą się do pracy fizycznej: tylko żebrzą co msz > ę > na utrzymanie kościoła? > bynajmniej sama jestem katoliczką i zcasem zdarza się i mi uczestniczyć we mszy > ? czyli co twym zdaniem oni cały dzień robią?? piją kawę przy biurku? a może śpią w palarni? a poza tym...jak nie chcesz to nie dajesz na mszę i proste!!! więc do kogo masz te pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:43 ja nie daję i owszem;) i powiem ci tak też mam księdza w rodzie więc wiem co mówię;) zresztą zostawmy ten temat mam swoje zdanie i tyle;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:44 kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie hehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:47 i zebyś wiedział, że tak jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:53 caryca111 napisała: > i zebyś wiedział, że tak jest;) widać caryca płaci księdzu w rodzinie za usługi wszelakie, potem narzeka, ze z niej zdziera, a poteem on ją wspiera bo bogaty, a ona mu znów na tacę itd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:55 akurat to co ja księdzu Maku nie jest Twoją sprawą i lepiej nie depcz po piętach Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 19:00 caryca111 napisała: > akurat to co ja księdzu Maku nie jest Twoją sprawą i lepiej nie depcz po piętac > h (a łokieć mogę nadepnąć?:) Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 20:41 dobrze wiesz że NIE!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 20:57 caryca111 napisała: > dobrze wiesz że NIE!! ;) właśnie ostatnio moja percpecja ludzi jest zaburzona - nigdy się nie mylę, a ostatnio się pomyliłem i to okrutnie :((( dałem sie tak oszukać (podejrzewalem, ale nie chciałem wierzyć - i wylazło szydło z wora:/) Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 31.10.07, 07:46 wydaję mi się że wyolbrzymiasz - ech Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 31.10.07, 09:03 caryca111 napisała: > wydaję mi się że wyolbrzymiasz - ech nawet jeśli to tylko troszkę, prawda? (ale fak zostaje faktem:/) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 18:51 caryca111 napisała: > ja nie daję i owszem;) i powiem ci tak też mam księdza w rodzie więc wiem co > mówię;) zresztą zostawmy ten temat mam swoje zdanie i tyle;) gdyby państwo ściągało podatki od obywateli, tak jak kościół ściąga... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 19:17 makbrajd napisał: > caryca111 napisała: > > > ja nie daję i owszem;) i powiem ci tak też mam księdza w rodzie > więc wiem co > > mówię;) zresztą zostawmy ten temat mam swoje zdanie i tyle;) > > > gdyby państwo ściągało podatki od obywateli, tak jak kościół > ściąga... To byśmy mieli raj podatkowy, jak w Brunei. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 19:26 Oczywiście to ironia. Moim zdaniem ci księża, którzy biorą forsę za chrzty lub śluby (pewnie już ktoś mi napisze, że rozpowszechniam stereotypy) powinni być opodatkowani z działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 20:42 jestem jak najbardziej;) za;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 20:58 i kościelny z kasą fiskalną pod pachą przy zbieraniu na tacę (każdy wienry musi odstać paragon wplaty ofkors) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 30.10.07, 21:25 makbrajd napisał: > i kościelny z kasą fiskalną pod pachą przy zbieraniu na tacę (każdy > wienry musi odstać paragon wplaty ofkors) W socjalistycznych Włoszech, gdzie niedawno opodatkowano księży nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
caryca111 Re: stefan,ty jako antyklerykał nie walczysz z wi 31.10.07, 07:48 proste;) Odpowiedz Link Zgłoś