mark4u
27.10.12, 15:03
Witam mieszkancow i forumowiczow,
Jestem dosyc nowym mieszkancem Marek ale nie moge zrozumiec dlaczego jesli juz jest internet to jest bardzo drogi. A stabilnosc ma wiele do zyczenia.
Wiec proboje wziac sprawy w swoje rece.
Dlatego tez chce zapytac czy mieszkancy okolicy Pustelnik, Graniczna, Struga by byli zainteresowany aby zglosic sie do Orange "TPSA" aby zainwestowali w infrastrukture i zeby w koncu do Marek zawital XXI wiek albo zalozyc mala wspolnote "non-profit" i wszyscy czlonkowie tej wspolnoty wplacali by jakas okreslona kwote pieniedzy na utrzymanie linii internetowej.
Aktualni uslugodawcy wprowadzili monopol. Ceny za internet sa jak w roku 1998.
Ja jako ze jestem osoba ktora na codzien pracuje przy takich rzeczach chetnie bym sie tym zajal.
Jesli chodzi o TPSA "Orange" to pozwolilem sobie skontaktowac sie z dzialem inwestycji i otrzymalem informacje ze Orange posiada informacji zeby mieszkancy ulic na ktorych nie ma nawet linii sa zainteresowani uslugami TP.
W zwiazku z tym Orange poprosil ze jesli jest grono osob zainteresowanych w tej okolicy Orange moze zrobic inwestycje w nowa infrastrutkure w tym wymiana rowniez centrali tylko Orange musi dostac oficjalny wniosek ze w danej okolicy dana ilosc mieszkancow/domow jest zainteresowanych takimi uslugami.
Tutaj nie chodzi o deklaracje czy podpisanie umowy.
Wklejam odpowiedz z Orange "Myślę, że Orange zainteresowałaby się taką inwestycją. Jednak musi wpłynąć do centrali wniosek, w którym Państao wyrażą swoją chęć korzystania z usług orange. Należy podac również przybliżoną liczbę osób zainteresowanych i wysłać pismo na adres siedziby Telekomunikacji Polskiej"
Jesli jestescie zainteresowani takimi rozwiazaniami prosze o kontakt na forum.
Byc moze udalo by sie zorganizowac jakies spotkanie czy nawet dogadac publicznie na forum.
Podsumowujac:
Orange potrzebuje wiedziec ile osob byloby zainteresowanych ich uslugami.
Wlasna wspolnota - internet - ja chcialbym wiedziec czy byloby zainteresowanie na takie rozwiazanie, wtedy moglbym sprawdzic koszty jakie musielibysmy poniesc przy starcie czyli koszt instalacji linii pozniej rozgloszzenia sygnalu do domow.
Ja chetnie wykorzystam swoje umiejetnosci i kontakty aby polepszyc kontakt ze swiatem i obnizyc koszty uslug internetu w naszym miescie.
Co wy na to?