Dodaj do ulubionych

dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Marek?

27.11.12, 21:19
Hej,
chciałem dołączyć się do pytania nr 2857 zadanego 21.11.2012 na stronie naszego UM www.marki.pl/www/pytania-kategoria-najnowsze:

"Dzień dobry, na wysokości kamienic na chodniku od wielu lat ktoś parkuje 2 stare samochody marki Warburg. Samochody te wyjątkowo szpecą miasto. Użytkownicy Al. Piłsudskiego stojący codziennie w korku oraz ci, którzy sporadycznie przyjeżdżają przez Marki "podziwiają" te wyjątkowe eksponaty. Czy można coś z tym zrobić!
Pozdrawiam ET"

W Markach mieszkam od kilku lat i od zawsze pamiętam te dwa (czasami jeden, wydaje mi się, ze czasami może nawet i trzy) samochody. Co dziwne - znajomi z Marek i innych okolicznych miejscowości, jadący rano do pracy Piłsudskiego - kojarzą te auta od zawsze.

Nowa "stara" atrakcja Marek? - w końcu rzadko na drodze spotkamy takie okazy... W ciągu ul. Piłsudskiego wyrosła nam konkurencja dla naszej LOKOMOTYWY - dwa okazy pojazdu z fabryki w Eisenach w byłym NRD.

Tylko czy oby na pewno jest to atrakcja?
Obserwuj wątek
    • kfaczor1 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.11.12, 21:36
      Krew mnie zalewa jak czytam coś takiego WY wszyscy się nazjeżdżaliście do Marek i wiecznie macie jakieś problemy trzeba było mieszkać u siebie na "wsi" . rodowity Markowianin wie co to są te wartburgi i proszę się odczepić od człowieka który z pasja je tam trzyma a jak komuś to przeszkadza to niech sie zamelduje w Markach moze wtedy miasto bedzie miało srodki na rozpatrywanie takich beznadziejnych wniosków
      • opsrea Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.11.12, 21:55
        Witajcie,
        jestem pod wielkim wrażeniem głupot jakimi ludzie się zajmują. Mieszkam w Markacho od 2 lat i uważam, że owe Wartburgi to wizytówka tego miejsca. Dzięki nim widzimy jak szybko płynie czas, jakie życie jest krótkie. Szkoda, że nikt nie pomyśli od starszym człowieku, który poprostu kocha swoje " graciki". W sobotę jechałam do sklepu i widziałam właściciela oraz jego małżonkę jak dumnie podążali do M1 właśnie Wartburgiem Widziałam ich w drodzie nie po raz pierwszy i za każdym razem macham im z uśmiechem. Podziwiam ludzi z pasją.
        Pozdrawiam zgnuśniałych złośliwców:)
        • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.11.12, 00:16
          opsrea napisał(a):

> Witajcie,
          > jestem pod wielkim wrażeniem głupot jakimi ludzie się zajmują. Mieszkam w Marka
          > cho od 2 lat i uważam, że owe Wartburgi to wizytówka tego miejsca. Dzięki nim w
          > idzimy jak szybko płynie czas, jakie życie jest krótkie. Szkoda, że nikt nie po
          > myśli od starszym człowieku, który poprostu kocha swoje " graciki". W sobotę je
          > chałam do sklepu i widziałam właściciela oraz jego małżonkę jak dumnie podążali
          > do M1 właśnie Wartburgiem Widziałam ich w drodzie nie po raz pierwszy i za każ
          > dym razem macham im z uśmiechem. Podziwiam ludzi z pasją.
          > Pozdrawiam zgnuśniałych złośliwców:)

Miłe słowa ale po cóż dorabiać zaraz ideologię do zwykłego parkingu aut pod kamienicą? Cóz w tym, że są stare jak świat i że właściciel sam pamięta czasy świetności tych aut? Cóż w tym, że z braku parkingu, lokuje je właśnie tam? Jestem zdziwiona takim zainteresowaniem tym zwykłym faktem. Ale żeby zaraz do gminy z tym walić że komuś przeszkadza? Proszę, a nie przeszkadza temu Panu ogólna brzydota marecka?
          • zielu52 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.11.12, 01:03
            Po tej samej stronie tylko kawałek wcześniej jest lepszy przykład" wizytówki" tego miasta. Ruiny byłego ośrodka zdrowia. To jest dopiero zagadka.
            • oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.11.12, 08:21
              wy słoiki macie wiecznie jakiś problem
          • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 21.05.16, 01:14
            Ile Wartburgów stoi teraz ? niech ktoś policzy
        • olokarolo Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 29.11.12, 22:35
          To nie małżonka acz Matka tego Pana.
          Ponoć oboje są troszkę pierd*lnięci, ale nie mi to oceniać bo ich nie znam :)
          • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 29.11.12, 22:38
            olokarolo napisał(a):

> To nie małżonka acz Matka tego Pana.
            > Ponoć oboje są troszkę pierd*lnięci, ale nie mi to oceniać bo ich nie znam :)
            Skoro pewien nie jesteś to nie gadaj......
            • easym Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.03.13, 12:58
              jaka matka? to jest jego żona :)
              jeśli chcecie poznać Państwo Wartburgostwo to zapraszam w weekend do Ikei, często stołują się w restauracji, przesiadują tam całymi dniami.
          • marek30022 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 30.11.12, 09:12
            Najbardziej jestem zdziwiony, że one jeszcze są na chodzie, co potwierdza wysoki poziom socjalistycznej NRD-owskiej techniki. Szkoda, że właściciele nie mają środków na ich renowację ale pewnie i w tym stanie znalazłyby kupca- kolekcjonera starych samochodów.
      • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 21.05.16, 01:15
        Ile teraz mamy Wartburgów?
        • gnomek100 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 21.05.16, 12:17
          Ręki sobie z to uciąć nie dam, ale w bocznej ulicy obok kamienic stoi ich obecnie pod plandekami przynajmniej 6, w porywach do 9... dokładnie już nie pamiętam.
          Właściciel sobie zrobił z publicznej drogi parking i składowisko w jednym.
    • maine_conny Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 01.12.12, 00:29
      a ja tam lubię patrzeć na tego Pana z jaką troskliwością opiekuję się swoją mamą, nie odpuszcza żadnych promocji i zawsze można go spotkać w realu lub careffourze. Zresztą kto w Markach nie zna Pana od Wartburgów? :)
      • ulatodar Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.02.13, 22:34
        Hej,
        szanuję:
        * historię miasta oraz poglądy Wszystkich, którzy wypowiedzieli się w poniższym temacie, w szczególności podziwiam:
        * pasję Pana od wartburgów - kfaczor1
        * wypowiedz opsrea nt. upływającego czasu
        * trafne przemyślenia kawoosi odnośnie miejsc parkingowych (z którymi się w pełni zgadzam)
        * itp
        ale nie zmienia to faktu, że:
        * 2 egz. aut wykorzystywane są wyłącznie do celów magazynowych (nie spełniają swojej roli transportowej) - wypełnione są workami/szpargałami/innymi akcesoriami piwnicznymi, wątpię aby w przeciągu ostatniego półrocza przejechały się do M1 i z powrotem
        * wg mojej opinii nie stanowią okazów muzealnych, westchnień fanów motoryzacji, itp - chyba ze względu na swój stan
        * kawałek wspólnego chodnika służy im za bezpłatny parking,
        * nie stanowią atrakcji Marek,
        więc proszę o:
        * przestawienie 2 egz. wartburgów w bardziej eksponowane miejsce niż Piłsudskiego, może przed dom kfaczora1, żeby mógł je podziwiać i zachwycać się nimi jak tylko wyjdzie na ulicę
        * jeżeli to nie pomoże - przeprowadzenie referendum w sprawie - a jak, z grubej rury - zaliczenia tych aut do pomników kultury miasta Marek (dotacje na renowacje, pokazy, wystawy, itp) lub administracyjnego usunięcia obiektów zakłócających przestrzeń publiczną na koszt właściciela.

Proszę Was o konkretnie opinie nt. omawianego "bytu historii":

pozdrawia
        * ulatodar,
        * od kilku lat zameldowany - płacący podatki w Markach,
        * nie wieśniak (migracja z większego miasta niż Marki), nie słoik (mieszkam w Markach),
        * CZYLI PEŁNOPRAWNY OBYWATEL MIASTA

• bodok2 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.02.13, 14:15
          „Czucie i wiara silniej mówi do mnie / Niż mędrca szkiełko i oko ..."
          Jutro pomiędzy bezcenne Wartburgi i przepięknie nadpaloną przychodnię wystawiam cztery kanapy z trabanta, dwa dwusuwy z syrenki, miskę olejową od zaporożca, i koło przekładniowe z Komara 230, z i niech to będzie znak mojej pasji, symbol bezlitośnie upływającego czasu, wizytówka mego pięknego Miasta...
          I niech tylko jakiś złośliwiec bez serca, doniesie na mnie do Urzędu, zobaczy że jest nas Legion, a skarbów Mareckch bronić będziem jak Niepodległości!!!

PS. uprzedzając ataki oświadczam że 1. jestem słoikiem na ogórki, 2.chłopem ze wsi podlaskiej, 3.podatków nie płacę bo po co, 4. brzydota mi nie przeszkadza bo lubię syf

• nomad997 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.02.13, 17:53
            Cóż, jakie miasto takie zabytki.
            Zrujnowane rudery udające kamienice socjalne oraz częściowo spalona stara przychodnia (które już dawno powinien zrównać buldożer z zmienią) to perły architektury tego miasta.
            Tylko nie ma nikogo z jajami przy władzy, kto powie to głośno. Bo zaraz go zakrzyczą osoby, które widzą w tym syfie architektonicznym unikatową zabudowę fabryczną. Ale syf zawsze syfem zostanie, nawet jakby utopić połowę budżetu miasta w renowację.
            • slawek391 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 01.03.13, 11:40
              A z tą przychodnią to jest chyba problem, aby można było ją rozwalić buldożerem. Musi się sama rozsypać, wtedy będzie śliczna działka i przebicie na niej kilkukrotne.
          • am5 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 01.03.13, 11:49
            Popłakałem się ze śmiechu, szczerze gratuluję wpisu
    • eichhorn5 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.02.13, 12:01
      Potwierdzam, że ja również widuję tego Pana od Wartburgów, który z jakąś starszą Panią jeździ sobie po okolicy. Urocze jest z jakim szacunkiem i oddaniem opiekuje się ową, chyba nie do końca pełnosprawną kobietą.

Ja w Markach mieszkam od 15 lat, płacę podatki, korzystam z ulic i chodnikow w Markach i NIE MAM NIC przeciwko temu, aby ten Pan parkował sobie pod swoim domem.
    • bodok2 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.02.13, 14:29
      „Czucie i wiara silniej mówi do mnie / Niż mędrca szkiełko i oko ..."
      Jutro pomiędzy bezcenne Wartburgi i przepięknie nadpaloną przychodnię wystawiam cztery kanapy z trabanta, dwa dwusuwy z syrenki, miskę olejową od zaporożca, i koło przekładniowe z Komara 230, z i niech to będzie znak mojej pasji, symbol bezlitośnie upływającego czasu, wizytówka mego pięknego Miasta...
      I niech tylko jakiś złośliwiec bez serca, doniesie na mnie do Urzędu, zobaczy że jest nas Legion, a skarbów Mareckch bronić będziem jak Niepodległości!!!

PS. uprzedzając ataki oświadczam że 1. jestem słoikiem na ogórki, 2.chłopem ze wsi podlaskiej, 3.podatków nie płacę bo po co, 4. brzydota mi nie przeszkadza bo lubię syf
      • poliem Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.02.13, 16:46
        Po prostu widać "gospodarność" i mentalność Markowian.
        • krzesiekk Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.02.13, 21:28
          Niech tylko odpali te kredensy i wyjedzie na ulice - od razu dzwonie po misiaki, żeby sprawdzili papiery Pana i jego pojazdu.Kiedyś go wyprzedzałem i stwierdzam,że jest zdecydowanie ZAGROŻENIEM na drodze.
          • 1bzykitek Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 01.03.13, 21:31

Proponuję przestawić te wspaniałe Wartburgi pod Urząd Miasta,tam jest więcej miejca i
            będą wyglądały bardziej okazale-gdyby był sprzeciw,można przeprowadzić referendum.
            • better_than_you Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 02.03.13, 00:04
              większość ludzi spoza Marek jakich znam, przejeżdżając przez to miasto zapamiętało tylko owe auta:)

a tak całkiem serio to jeśli komuś przeszkadzają, to zamiast wylewać żale na forum proponuję spisać tablice, sprawdzić na stronie UFG czy mają opłacone OC. jeśli nie - zgłosić stróżom prawa, którzy mają obowiązek usunąć takie auta
              • verbena42b Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 02.03.13, 07:41
                ludziska,
                ależ jesteście bezduszni!
                może jazda tym samochodem do marketów to ich jedyna rozrywka, może owe wardburgi to jedyny środek lokomocji aby tanio kupić jedzenie. właściciele nie wyglądają na bogaczy, chodzą po tych marketach i szukają okazji. Ale śmiało donoście na nich i pozbawcie ich możliwości tanich zakupów.
                skoro samochodny nie przeszkadzają ludzim mieszkającym w tej kamienicy, którzy obdarzeni są tym codziennym, nienajpiękiejszym, widokiem z okna, TO O CO WAM-MARCZANIE-chodzi.
                taką mamy tendencję- do narzekania, wyśmiewania, czepiania się i szydzenia.
                gratyluję wyszydzającym!
                P.S nierozumiem co ma do tego pochodzenie, zamieszkanie czy wykształcenie!
                • szary.szary Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 03.03.13, 16:42
                  Era wartburgow wlasnie sie skonczyla. Właściciel wlasnie wygral cytrynę ds 4 w loterii M1.
                  • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 05.03.13, 22:34
                    Czyli teraz cytryna będzie zdobiła pobocze drogi krajowej nr 8. A obok dwa śliczne wartburgi.
                    Gratulacje.
                    • piotrg4 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 05.03.13, 23:30
                      Auto google złapało Pana jak je naprawia :)

mapy.google.pl/?ll=52.318836,21.101662&spn=0.000405,0.001032&t=h&z=21&layer=c&cbll=52.318836,21.101662&panoid=ruPRMrEG0vTmx2GKaZzBEQ&cbp=12,334,,1,6.46
                      • barzoo Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 07:00
                        przestańcie się już bogacze z 30-letnim kredytem na karku podśmiewać z innych...
                        • piotrg4 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 10:19
                          barzoo napisał:

> przestańcie się już bogacze z 30-letnim kredytem na karku podśmiewać z innych..
                          > .
                          ja tam się nie naśmiewam każdy orze jak może, ale faktycznie z takim stanem technicznym nie powinien poruszać się po drogach, mijałem go kilka razy to kurcze masakra jakaś jest z tym... kierunki i światła nie działały, stop nie działał podwozie pewno zaraz odpadnie... pasja pasją ale...
                          • piotrg4 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 10:23
                            aaa i nie jestem 30-letnim bogaczem z kredytem... na szczęście ;)
                            • joolka7 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 17:51
                              Nawet jak te wartburgi znikną z chodnika to i tak nie zmieni to smutnego bida-widoku w najbliższym otoczeniu kamienic.Te auta tylko dopełniają krajobraz. Ostatni raz elewacje były chyba malowane jak przejeżdżał przez Marki papież. Jakby tak odnowić same fronty kamienic? Taniej i szybciej, a wizerunek miasta wyraziście poprawiłby się. Może dać graficiarzom farby i niech się wyżyją artystycznie?
    • c510 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 19:55
      Czy przypadkiem te maszyny nie stają na zakazie zatrzymywania i postoju ?
      • tadek1947 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 21:15
        sprawdź, zobacz co i jak i opisz.
        • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.03.13, 22:19
          Nie ma tam zakazu postoju a chodnik jest na tyle szeroki, że nie przeszkadza to nikomu.
          • c510 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 07.03.13, 20:33
            Sprawdziłem dzisiaj z czystej ciekawości . Ewidentnie stoją na zakazie. Od ulicy Kościuszki do Sosnowej jest zakaz zatrzymywania się i postoju. Ulica Barska nie ma połączenia z Piłsudskiego. Link do zdjęcia
            goo.gl/maps/hx04d
            • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 07.03.13, 23:21
              okay, niech i będzie :) ale dziwnie byłoby bez nich......
              • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 07.03.13, 23:24
                szczerze to tak prywatnie one absolutnie mi nie przeszkadzają. Nie zdobią ani nie szpecą. Są bo są i nie grzeje mnie to wcale.
                • tadek1947 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - znak B-36 08.03.13, 10:19
                  faktycznie kolega ma rację, chociaż policji widocznie to nie przeszkadza

Dz.U. 170 z 2002r
                  "§28.2 Znak B-36 "zakaz zatrzymywania się"oznacza zakaz zatrzymania pojazdu.
                  3. Zakaz wyrażony znakiem B-35 lub B-36:
                  1) dotyczy tej strony drogi, po której znak się znajduje, z wyjątkiem miejsc, gdzie za pomocą znaku dopuszcza się postój lub zatrzymanie,"

"Prawo o ruchu drogowym" czyli Dz.U. z 2005 Nr 108 poz. 908 z późniejszymi nowelizacjami.
                  Art. 2
                  1) droga - wydzielony pas terenu składający się z jezdni, pobocza, chodnika, drogi dla pieszych lub drogi dla rowerów, łącznie z torowiskiem pojazdów szynowych znajdującym się w obrębie tego pasa, przeznaczony do ruchu lub postoju pojazdów, ruchu pieszych, jazdy wierzchem lub pędzenia zwierząt;"

Czyli jak widać zakaz dotyczy tej strony drogi po której jest ustawiony, jak widać z definicji drogi chodnik jest częścią drogi czyli zakaz dotyczy również chodnika.
                  • 23ft_under Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - znak B-36 08.03.13, 16:28
                    nie przeszkadza bo sami kojarzą je od dawna.

Ale czy naprawdę nie ma ważniejszych tematów niż dwa zaparkowane samochody, które poza względami estetycznymi nikomu fizycznie nie przeszkadzają?
                    • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - znak B-36 08.03.13, 17:07
                      lepiej pokonwersować i wartburgach niz patrzeć na te stosy reklam na forum. To powinno być na bieżąco usuwane.
                    • zombi191 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - znak B-36 09.03.13, 20:39
                      Zostawcie Warburgi na miejscu, są naszą Marecką wizytówką. Samowarek i Warburgi są naszym symbolem dobrobytu. Tak trzymać, naprzód Marki z predkością wymienionych pojazdów
                      • talablaska Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - znak B-36 12.03.13, 09:51
                        Wczoraj w godzinach popołudniowych jedno z aut (szary model)odjechało na lawecie.
                        • inneska80 Zostawcie tych ludzi w spokoju 12.03.13, 10:32
                          NIE MACIE INNYCH TEMATÓW DO PISANIA NA FORUM TYLKO CZEPIACIE SIE BIEDNYCH LUDZI
                          • krzesiekk Re: Zostawcie tych ludzi w spokoju 12.03.13, 23:17
                            Bycie biednym nie upoważnia do niestosowania się do przepisów i ogólnie przyjętych zasad współżycia w społeczeństwie!!!
                            • pustelnik_dwa Re: Zostawcie tych ludzi w spokoju 13.03.13, 09:17
                              krzesiekk napisał:

> Bycie biednym nie upoważnia do niestosowania się do przepisów i ogólnie przyjęt
                              > ych zasad współżycia w społeczeństwie!!!
                              Śwęta prawda z tym że jak większości wiadomo bycie bogatym upoważnia do niestosowania się do przepisów i ogólnie przyjętych zasad wspólżycia w społeczeństwie!!
                              • oldboy42wawa Re: Zostawcie tych ludzi w spokoju 13.03.13, 21:55
                                pustelnik_dwa napisał:
                                Śwęta prawda z tym że jak większości wiadomo bycie bogatym upoważnia do niestosowania się do przepisów i ogólnie przyjętych zasad wspólżycia w społeczeństwie!!

o to to święta prawda
                                bogaci mają wszystko w dupie i nikt im samochodu nie scholuje
                                a jak podrdzewiały wartburg to już w oczy kłuje
    • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 13.03.13, 21:23
      Proponuje wpisać w google ''Wartburg Gargamel''
      Pan Bogdan jego Mama oraz wartburgi to folklor i atrakcja same w sobie. Niema zlotu na którym nie byli by obecni, mimo wieku , braku sił i stanu aut . To jest właśnie prawdziwa pasja.
      • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 13.03.13, 22:16
        Wszystko OK, podziwiam również charakter i pasję tych ludzi. Tyle tylko że przecznicę bliżej, na wysokości warsztatu samochodowego patafiany z GDAKI powbijały dziesiątki słupków, bo parkowano tam licznie auta (nota bene z owego warsztatu), po interwencji mieszkańców słupki te oraz bramki zostały powbijane nawet w świetle bram wjazdowych do posesji...
        Tymczasem wartburgi mogą stać na zakazie. Czyli są równi i równiejsi? Nie ma nic tutaj do rzeczy czy ktoś biedny czy bogaty, albo jest jedno prawo dla wszystkich, i każdy ma się do niego stosować albo sprawiedliwości w tym kraju nie ma.
        • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 13.03.13, 22:38
          Jeżeli te wartburgi naprawdę aż tak Wam przeszkadzają wystarczy jeden telefon do straży miejskiej. Przecież stoją na zakazie ,zagrażają ,szpecą,są otwarte i nie mają oc. Po co te dyskusje? Wiadomo że je odholują. Ulży Wam wtedy? Czy Marki staną sie dzięki temu bardziej estetyczne?
          • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 13.03.13, 23:16
            Dla mnie to one mogą tam stać aż się rozsypią. Tylko mówiliśmy o prawie oraz tym, że mitem jest że każdy przed prawem odpowiada tak samo. Bo tak nie jest.
            • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 13.03.13, 23:44
              kawoosia napisała:

> Dla mnie to one mogą tam stać aż się rozsypią. Tylko mówiliśmy o prawie
              > oraz tym, że mitem jest że każdy przed prawem odpowiada tak samo. Bo tak nie je
              > st.
              Zdawało mi sie że dyskusja dotyczyła wartburgów!!,co do równości każdego wobec prawa proponuje założyć osobny wątek.
              • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 13.03.13, 23:50
                poliempir napisał(a):
                > Zdawało mi sie że dyskusja dotyczyła wartburgów!!,co do równości każdego wobec
                > prawa proponuje założyć osobny wątek.
                Nadal mówię o wartburgach i tym, że oprócz estetyki jest kwestia egzekwowania w tym mieście zakazów i nakazów.
                • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.03.13, 00:46
                  kawoosia napisała:

> poliempir napisał(a):
                  > > Zdawało mi sie że dyskusja dotyczyła wartburgów!!,co do równości każdego
                  > wobec
                  > > prawa proponuje założyć osobny wątek.
                  > Nadal mówię o wartburgach i tym, że oprócz estetyki jest kwestia egzekwowania w
                  > tym mieście zakazów i nakazów.
                  Dwa posty wyżej dałem prostą receptę , proszę czytać uważnie. Myślę że w tym konkretnym przypadku telefon do straży miejskiej pozwoli na skuteczne wyegzekwowanie od właściciela usunięcie samochodów. Przykładne ukaranie właściciela(starszego człowieka) mandatem i kosztami holowania karą za brak oc będzie stanowiło przestrogę dla innych mieszkańców Marek nie stosujących się do zakazów i nakazów...
                  • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.03.13, 10:24
                    poliempir jak masz na to ochotę to sam to zrób, mnie nie jara pastwienie się nad starszymi ludźmi. Nad nikim, w zasadzie. A ty nie dasz ludziom nawet podyskutować. Nie chcesz, to nie czytaj.
                  • misiek_19836 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.04.13, 22:11
                    Od kiedy Marki mają straż miejską?? :o
                • inneska80 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.03.13, 10:09
                  to dlaczego auta za 300 tys zł parkują na miejscach dla nie pełnosprawnych na przykład bo za daleko jest im przejśc sie do sklepu? ludzie obudzcie sie zajmijcie sie każdy swoim życiem.
        • inneska80 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.03.13, 10:07
          nie mogę zrozumiec w czym ci one przeszkadzają..... stoja i podtrzymuja latarnie aby sie nie przewróciła
          • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.03.13, 10:25
            Proponuję przeczytać wszystkie moje posty. Dowiedziałabyś si, że nie przeszkadzają mi w żadnej mierze :)
            • oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.03.13, 17:52
              widzę że media trąbią o jakimś wielkim kryzysie i tematach zastępczych - to zazdroszczę jak w takim kryzysie największym problemem są te dwa Wartburgi dla was to co będzie jak wejdziemy w okres prosperity
              • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 07.05.13, 23:26
                Tu nie chodzi od razu o maglowanie spraw najwyższej rangi - na forum dyskutuje sie nawet o rzeczach tak przyziemnych jak ten tutaj. Zważ ile ludzi tu coś pisze, inne tematy omijane są łukiem.
    • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.04.13, 00:41
      Jak poinformował właściciel, wartburgi do końca miesiąca znikną. ku uciesze większości.......więc nie będzie ciekawego tematu.
      • walenty1938 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.04.13, 15:13
        Wszyscy widzą wartburgi jako wizytówkę miasta, ale NIKT nie widzi rozpadajacej sie byłej przychodni lekarskiej. To jest dopiero WIZYTÓWKA MIASTA , tym bardziej że miasto zarządza tym zabytkiem.
      • ulatodar Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.04.13, 22:03
        Z niecierpliwością oczekujemy 30 kwietnia (wtorek).

• oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.04.13, 22:08
          jutro jadę sobie zrobię zdjęcie przy tych wartburgach na wszei wypadek gdyby rzeczywiście miały zniknąć
    • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 07.05.13, 23:01
      30 kwietnia za nami a Wartburgi nadal stoją. Poliempir skąd znałeś tę datę.
      Pozdrawiam wszystkich Markowiaków
      • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 08.05.13, 21:52
        Od samego właściciela "Gargamela" - Pana Bogdana . Sam jestem miłośnikiem starej motoryzacji i regularnie biorę udział w rajdach i zlotach związanych z tą tematyką. jeżdżę Nysą N522 - kosmos nie :) Pan Gargamel jest na nich również obecny i stąd go znam .Niestety jest to człowiek nie reformowalny ,po obejrzeniu Waszych wpisów obiecał usunąć samochody .Ale niestety ... po wygraniu na loterii w M1 ,zakupił kilka "nowych zabytków" które zapewne w najbliższym czasie ustawi na ulicy .... Pozdrawiam
        • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 09.05.13, 12:41
          Materiał na dokument sie zrobił :) Może ktoś.....?
          • bzgola Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 09.05.13, 18:26
            A w czym te Wartburgi przeszkadzają? Bo stoją? Bo szpecą? Bo kierowcy jadący w stronę Warszawy oglądają? Problem na miarę dzisiejszych czasów - nie moje to mi przeszkadza:/. Paranoja
        • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 15.05.13, 22:16
          Witaj Poliempirze, a może zaproponuj Panu "Gargamelowi" przestawienie aut na tył kamienicy w której mieszka i "wstydliwy problem" zniknie. Mnie ten widok wyjątkowo irytuje i podnosi ciśnienie.
          Pozdrawiam
          • 23ft_under Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 16.05.13, 11:26
            A nie irytuje Cię widok obdrapanych i rozpadających się kamienic?
            To chyba bardziej razi niż widok dwóch starych samochodów, więc może lepiej zając się poważniejszymi sprawami niż "zabytkami" motoryzacji?
            • hatece2010 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 16.05.13, 12:07
              Nie można porównać kosztów remontu kamienic do przestawienia dwóch nie "zabytków motoryzacji" tylko zdekompletowanych szrotów. W dodatku jeden służy właścicielowi za śmietnik i jest wypełniony plastikowymi butelkami i pojemnikami po linię szyb...
              Też uważam, że jeżeli muszą - mogą parkować w mniej eksponowanym miejscu, np. ze 60 - 100 m dalej na Barskiej.
              Ten trzeci - najnowszy - niech sobie stoi. Ładny egzemplarz "honeckera"...
              • 23ft_under Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 16.05.13, 14:41
                Dlaczego nie można? Czytając ten temat odnoszę wrażenie jakby sprawa Wartburgów była priorytetowa...
                • hatece2010 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 16.05.13, 15:35
                  "Dlaczego nie można? " - przepraszam - podstawówka czy już gimnazjum???
          • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 25.07.13, 23:47
            Już nie dwa Wartburgi zdobią Aleję Marszałka ale cztery.
            Jeden piękniejszy od drugiego.
            • oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 26.07.13, 18:27
              myślę że powinnaś chyba przestać walić denaturat bo ci się od tego dwoi w oczach
              • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 26.07.13, 22:20
                Twój wpis jest wyjątkowo prostacki, nie zgadłeś jestem całkowitą abstynentką.
                Jedni lubią ład i porządek a Ty widać wolisz mieszkać w chlewie.
                Gratuluję
                Z tym słoikiem też nie trafiłeś.
                Jestem Markowianką z dziada pradziada (ze strony mamy) i Warszawianką (ze strony taty).
                • kawoosia Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 26.07.13, 22:55
                  ...........i jak na prawdziwą markowiankę przystało, niestety masz nie wyparzoną buzię.
                  • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.07.13, 05:50
                    Droga Kawoosiu,
                    otóż przeczytaj co napisał "oldboy42wawa" 26.07.13 o 18.27 i wtedy może zmienisz zdanie.
                    To on mnie obraził.
                    A buzię mam "wyparzoną" w przeciwieństwie do niektórych na tym forum.

Sprawdź jeszcze, moje wpisy, a szczególnie, kiedy komentuję posty wspomnionego wyżej oldboy42wawa obrażającego tzw. słoików.
                    • oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.07.13, 10:12
                      nie miałem zamiaru nikogo obrażać udałem się celowo po twoim wpisie na miejsce stacjonowania wartburgów żeby sprawdzić liczbę egzemplarzy i zastałem 2szt. ( słownie dwie )
                      więc skąd jakie cztery ???
                      • j.w.orlowski Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.07.13, 15:58
                        Mieszkam obok i potwierdzam, bywają cztery w tym dwa zielone i dwa szare. Często jeden Warburg jest przestawiany najczęściej na ul Różaną lub pod M1.
    • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 17.06.13, 19:42
      opcwaw.blogspot.com/2013/06/1985-ifa-wartburg-353.html
      www.samochodymadeinpoland.fora.pl/pojazdy-z-nrd,63/zdjecia-wartburgow,335-225.html
      Przechodnia tablica :)
      • pmcooll Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 27.07.13, 00:27
        www.wiocha.pl/973122,Kto-wie-ten-wie Ale bez kitu ,znajomi w kraju zawsze kojarzą Marki po tych Warczyburgach ;)
        • charada Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.07.13, 11:01
          I to już jest szczyt wszystkiego, dlaczego nie można tego problemu rozwiązać? Przecież można ukarać za zaśmiecanie. I niech mi tu obrońcy wartburgów i starszego pana nie odpowiadają bo to mnie nie obchodzi jest syf i tyle. Jak ktoś chce sobie kolekcjonować śmieci to niech to robi na swojej działce. A jak go nie stać (jak 90 procent Polaków ) to niech tego nie robi wcale. Ktoś wcześniej napisał że też by kolekcjonował stare pralki ( czy coś w podobne) i wystawiał na ulicę. i pieprzenie że go nie stać i tym podobne to sobie można w buty wsadzić.
          • nomad997 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 28.07.13, 12:20
            Problem można bardzo łatwo rozwiązać.
            W jaki sposób? Prawo o ruchu drogowym, art. 50A. I Wartburgi natychmiast odjadą do miejsca gdzie już dawno powinny trafić.
            Dlaczego nikt nie ruszy tematu? Bo sprawa śmierdzi na kilometr. Zaraz pojawią się głosy w stylu "Biedny stary człowiek kontra krwiopijcza władza niszcząca obywatela". Wszak w tym kraju nawet ludzie którzy w mieszkaniach robią składowiska śmieci znajdują sobie obrońców, bo zaraz okazuje się że to chory człowiek, nie wolno podjąć żadnych działań tylko trzeba delikatnie pomóc.
            A sąsiedzi którzy męczą się z takim delikwentem... oni nie mają dla wielu żadnych praw.
    • ewik900 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 30.07.13, 21:39
      No to się doczekaliśmy...

www.wiocha.pl/973122,Kto-wie-ten-wie
    • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 05.08.13, 21:11
      Witam.
      Może już dajmy sobie spokój z kontynuacją tego Wątku.
      Faktycznie pod domem ma czasem cztery.
      Na Strudze stoją kolejne dwa auta , w Legionowie następnych kilka wartburgów ... i na Żoliborzu.
      Ale temat sam wygaśnie za jakiś czas, poważnie...
      Ciekawe co Nam teraz młodym na starość odbije upierdliwego?

• slaw Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 06.08.13, 07:54
        Niektórym nam już odbija. Np. Wartburgi zaczynają przeszkadzać. A później z wiekiem upierdliwość się tylko pogłębia.
    • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 30.08.13, 23:07
      Pan Arkadiusz Werelich pisze do Burmistrza w sprawie Wartburgów.

Czekam z niecierpliwością na efekty.

• oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 31.08.13, 00:56
        niech lepiej napisze do swojego psychiatry - żeby zajmować się tymi wartburgami trzeba coś mieć nie w porządku ze swoim łbem
        • leila55 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 31.08.13, 02:24
          :)
        • nomad997 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 31.08.13, 11:11
          oldboy42wawa napisał:

> niech lepiej napisze do swojego psychiatry - żeby zajmować się tymi wartburgami
          > trzeba coś mieć nie w porządku ze swoim łbem

Jest takie powiedzenie, że wolności jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się wolności drugiego.

Mariusz Max Kolonko w swoich materiałach na portalu Youtube bardzo często przytacza przykład czegoś, co nazywa "bakterią Karola Marksa". I moim zdaniem, właśnie tą "bakterią" są zarażeni prawie wszyscy radni, łącznie z Burmistrzem i szacownym Urzędem.
          Czym jest ta "bakteria"? Jest to coś, co teraz nazywa się poprawnością polityczną. Nikt nie miał odwagi publicznie ruszyć tego tematu, bo każdy wiedział że grozi to napiętnowaniem, wyśmiewaniem, pluciem. Wszystko w imię tego, że pewnym rzeczy się publicznie nie porusza, nie mówi, wprost nie nazywa. Wszyscy udają że pewne sprawy nie istnieją.

Każdy się przyglądał jak jegomość gromadzi sobie w śmieci w swoich "zabytkach", tuż przy głównej ulicy miasta, ale nikt palcem nie kiwnął, właśnie w imię tej poprawności politycznej.
          Ale czemu się dziwić, skoro w Markach standardem jest wylewanie szamba na ulicę lub wprost do kanalizacji deszczowej, wielu radnych wie kto i kiedy to robi, a ilu coś zrobił w tej sprawie? Nikt. Jeszcze by się narazili swoim potencjalnym wyborcom, i mogliby nie wejść ponownie do Rady Miasta w przyszłorocznych wyborach.

Dlatego wielki szacunek dla radnego Werelicha. Współczuje mu tego, że ruszył temat bardzo "śmierdzący" i może być teraz obiektem bardzo mało eleganckich ataków, ale z całej Rady to tylko on miała przysłowiowe "jaja" aby wreszcie coś zrobić.
          • oldboy42wawa Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 31.08.13, 12:22
            jeśli ktoś chce zaprowadzić porządek to niech zacznie od lasu - mnie osobiście bardziej rażą hałdy śmieci w lasach gdzie chciałbym pójść na spacer i oglądać przyrodę a nie stare telewizory łóżka lodówki i wielkie wory nie wiadomo z jaką zawartością a jak wszystko inne będzie ogarnięte sam osobiście pójdę do Obywatela Gargamela i poproszę go o usunięcie tych wartburgów - może tym niech się zajmie wielce odważny pan Werelich
            • tropimy-absurdy Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 31.08.13, 21:39
              W obecności fleszy i kliku gazet uprzątnie te dwa sarkofagi minionej epoki.Media tak.Inaczej nie.

oldboy42wawa napisał:

> jeśli ktoś chce zaprowadzić porządek to niech zacznie od lasu - mnie osobiście
              > bardziej rażą hałdy śmieci w lasach gdzie chciałbym pójść na spacer i oglądać p
              > rzyrodę a nie stare telewizory łóżka lodówki i wielkie wory nie wiadomo z jaką
              > zawartością a jak wszystko inne będzie ogarnięte sam osobiście pójdę do Obywa
              > tela Gargamela i poproszę go o usunięcie tych wartburgów - może tym niech się
              > zajmie wielce odważny pan Werelich
              • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 31.08.13, 22:03
                Ile czasu ma Burmistrz na ustosunkowanie się do pisma?
                Jakie są procedury, chętnie przeczytam coś na ten temat.
                • slaw Kupcie dwa Mercedesy i zamieńcie się 31.08.13, 22:44
                  Kupcie dwa Mercedesy i zamieńcie się z właścicielem Wartburgów. Pewnie nie odmówi.
                  Przecież gdyby go było stać to parkowałby tam Maybacha.

A jeśli wolicie dziadować to załatwcie znak zakazu zatrzymywania i postoju na tym odcinku i też problem się rozwiąże. Będzie parkował z tyłu.
                  • oldboy42wawa Re: Kupcie dwa Mercedesy i zamieńcie się 01.09.13, 07:38
                    dopatrzyłem się że rzeczywiście jeszcze jeden stoi na BP
                    :)
              • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 04.09.13, 21:33
                Może TVN o tym powiadomicie? byłby fajny reportaż.... A Może warto spróbować pomóc człowiekowi , w sumie warto i nie warto, ale ma naprawdę ciężko chorą Matkę,którą się opiekuje jak może. Mam zgodę na przepchnięcie aut na tył posesji.
                Czy ktoś z forum pomoże? np w sobotę? kasy za to nie będzie .Czyn społeczny raczej...
                • hatece2010 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 05.09.13, 10:52
                  O której godzinie? Mieszkam blisko, mogę podejść...
                • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 09.09.13, 10:58
                  Poliempirze, nie było chętnych do pomocy przy przepchnięciu aut na tył kamienic?
                  Wprawdzie nie określiłeś precyzyjnie kiedy to nastąpi, więc może dlatego.
                  Pogoda sprzyja - może ponów prośbę.
                  • adgam963 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 09.09.13, 11:26
                    O rety. To ci poruszenie społeczne
                    Marki są oszpecone, ale nie przez auta stojące przy drodze.
                    Ich usuwanie to malowanie trawy na zielono.
                    Czyż nie ma bardziej palących problemów, jak niedziałający monitoring - skoro kierowcy nagminnie łamią przepisy, czy fatalna obsługa w przychodni na Fabrycznej - o czym można poczytać także na tym forum.

Pozdrowienia na tych nieszczęśliwych, którzy chcą wszystko zmienić, prócz siebie
                    • hatece2010 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 11:17
                      I wartburgi szczęśliwie od wczoraj ozdabiają ul. Barską...
                      • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 12:52
                        Hatece2010 chyba należy Ci się jakaś nagroda. Twój wpis jest setny (100) na forum.
                        • hatece2010 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 13:48
                          Wystarczy, że nie muszę już codziennie patrzeć na te wraki :-)
                      • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 14:16
                        Proponuje teraz założyć wątek "dwa wartburgi przy ulicy Barskiej- atrakcja Marek" , będzie miejsce na kolejne 100 wpisów.
                        • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 20.09.13, 15:35
                          Bardziej na serio, możemy rozpocząć dyskusję na temat kolejnego obiektu, a mianowicie "starej przychodni" przy Piłsudskiego. Dzisiaj stałam w korku kilka minut na wprost tego zabytku. Dach ledwo się trzyma. Połamany eternit leży wokół i w wyniku erozji sprawia, że rakotwórcze pyły azbestu fruwają swobodnie i zagrażają zdrowiu ludzi.
                          Na pytanie zadane Burmistrzowi na temat budynku do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi.

• 4panerny Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 15:58
                        Za to przed tym samym budynkiem, przy ładnej pogodzie od strony Piłsudskiego, można obejrzeć stojąc w korku, suszące się pranie. Wywieszone równutko na rozsawianej suszarce.
                        NIekawe co ładniejsze samochód czy czyjeś majtki?

hatece2010 napisał:

> I wartburgi szczęśliwie od wczoraj ozdabiają ul. Barską...
                        • krzesiekk Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 21:51
                          Jak wiszą równiutko i są czyste, to nie szpecą ;)
                          • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 19.09.13, 22:05
                            No to "wiszące majtki -atrakcja Marek"
                      • ella195 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 08.11.13, 17:08
                        Znowu wróciły na stare miejsce,

to jak walka z wiatrakami !
                        • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 10.11.13, 18:24
                          Te które przeszkadzały zniknęły, a te dwa które stoją przed kamienicą ,tymi Gargamel jeździ na co dzień- ellu195 I niech sobie jeździ.

• dr-wstrzons Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 10.11.13, 22:04
      fakt, niech jeździ. Obyśmy my w tym wieku, jeśli dożyjemy, mieli tylko takie "szaleństwa".

bulba
    • poliempir Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 21.05.16, 19:15
      Teraz stoi ich tam 11
      • tygrynio1966 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 21.05.16, 20:17
        pięknie :)
      • gnomek100 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 23.05.16, 09:38
        Fakt, dzisiaj rano policzyłem. Dwa przed kamienica, a 9 blokuje drogę publiczną na całej jej szerokości.
        Z całej tej sytuacji naszła mnie taka smuta refleksja, że po raz kolejny widać jaka w Markach panuje kompletna bezkarność i anarchia. Można sobie zablokować drogę publiczną i... nic. Zero reakcji.
        Tak sobie pomyślałem że wyniosę moje stare WC i postawię na środku jednego z pasów jedni al. Piłsudskiego, tuż przed wejściem do budynku UM Marki, pod kamerą monitoringu.
        Też zablokuję jak ów kolekcjoner drogę publiczną. Myślicie że będę miał jakieś nieprzyjemności związane z policją?
    • dr-wstrzons Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 24.05.16, 23:19
      ?Traktuj innych tak, jak Ty byś chciał być traktowany?

Złota reguła etyczna (zasada wzajemności)
      • tadek1947 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 25.05.16, 22:45
        Zwiózł te wszystkie swoje autka tam ,koło domu, ponieważ z dotychczasowego miejsca musiał szybko zrezygnować. Kilka wywieźli na złom, kilka chcieli przywłaszczyć, miał problemy z odzyskaniem aut.
        To jest jego konik, hobby, szuka bezpiecznego lokum - terenu. Kilka aut stoi na działce przy Legionowej, tam też podpalali, rozkradali. Taka jest ludzka zawiść, brak zrozumienia, a on ma problem, jak na to wszystko znaleźć rozwiązanie, a ciężko się czasami z nim dogadać.
    • kzsg Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 14.05.17, 10:25
      To nie jest kolekcja, to złomowisko. Jeśli mieszkańcy Marek znajdują w tym powód do chwały, to Ich wola. Pan Bogdan by zdobywać kolejna laury za najbrzydszy samochód (hasło: piękno brzydoty), celowo doprowadza samochód, którym aktualnie jeździ do takiego stanu, że z przerażenia włosy dęba stają. To jest celowa kompletna dewastacja, powyrywana tapicerka, kompletna korozja, rozbite lampy tylne i pogięty bagażnik od parkowania metodą kolejową tyłem do latarni. W środku sterty śmieci, sięgające z tyłu do poziomu szyb. Dlaczego on się tak mści na tych samochodach? Kto przedłuża ważność dowodu takiego samochodu? Dlaczego tablice (jedna kartonowa) WWL 95 PJ są przekładane na kolejne samochody? Co na to policja?
      Czy to nie jest choroba psychiczna PT Właściciela?
    • hatece2010 Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 15.05.17, 11:46
      Popatrz dokładniej. Kawałek dalej - na ul. Barskiej - stoi kolejne kilka sztuk. Tylko pozawijane w stare plandeki. I tam są naprawdę kolekcjonerskie auta. Szkoda, że coraz bliżej im do złomu. Problem z właścicielem jest taki, że skupuje i nic dalej z tym nie robi. Tylko "posiada"... A z tych dwóch przy Piłsudskiego - może Cię zadziwię - jeden jest dość aktywnie użytkowany i można go spotkać podążającego do pobliskich centr h handlowych... Ledwo jedzie, kopci, brak świateł ale do przodu...
      • sprzedawca_kupujacy Re: dwa Wartburgi przy Piłsudskiego - atrakcja Ma 17.05.17, 10:02
        Tak I nie przestrzega żadnych przepisów! Aż się prosi o dzwona

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka