Dodaj do ulubionych

Monitoring drogowy w Markach

10.03.14, 17:04
Witam Wszystkich serdecznie!
Czy ktoś się orientuje, do czego służą kamery nad światłami na al. Piłsudskiego (takie podłużne)? Czy one mogą zrobić zdjęcie samochodu np. przejazd na czerwonym świetle? A te okrągłe kamery? Czasem naprawdę ciężko zdążyć, światła się tak szybko zmieniają. Czy one wszystkie są aktywne?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Kazio
Obserwuj wątek
    • tommy113 Re: Monitoring drogowy w Markach 14.03.14, 10:00
      to nie jeździj na czerwonym. To żadne tłumaczenie, że nie można zdążyć. 300PLN i 6 pkt za to. A kamery działają i na pewno dostaniesz przesyłkę.
      • kazi.o11 Re: Monitoring drogowy w Markach 14.03.14, 16:16
        A skąd wiesz, że działają, dostałeś kiedyś z nich mandat? One są tak dziwnie skierowane, że n mogłyby złapać tylko tył samochodu przejeżdżjącego pod światłami, ale zdjęcia świateł to nie ma jak zrobić, a w pobliżu nigdzie nie stoi inna kamera skierowna na światła, wię nikt nikomu nie udowodni jakie było światło, a system też może się mylić...
        • tommy113 Re: Monitoring drogowy w Markach 14.03.14, 16:23
          ja nie, ale ja nie jeżdżę na czerwonym.
          • kazi.o11 Re: Monitoring drogowy w Markach 14.03.14, 17:00
            A znasz kogoś kto dostał? I niby zdjęcie sygnalizacji też było? Coś nie chce mi sie wierzyć, bo one nawet nie są skierowane bezpośrednio na pasy tylko w dal. Te informacje akurat nie dla mnie, ktoś mnie w pracy o to zapytał i nie umiałem odpowiedzieć.
            • szybki89 Re: Monitoring drogowy w Markach 14.03.14, 17:16
              To nie jest monitoring;) Wprawdzie to są kamery, ale do użytku GDDKiA. Badają m.in. natężenie ruchu. Mandatu z nich nie dostaniemy ;)
              • kazi.o11 Re: Monitoring drogowy w Markach 14.03.14, 17:36
                Tak mo się wydawało. Jesteś pewien, bo laska u mnie w pracy spanikowala i się zamartwia. Ja sam dziś widziałem, autobus na czerwonym na skrzyżowaniu z Fabryczną w stronę Warszawy i osobowy na skrzyżowaniu z Dużą w stronę Radzymina. Ale te kamery sa tak dziwnie zamontowane, że raczej niemożliwe żeby zrobiły zdjęcie na przejeździe na czerwonym.
                • 1madzik80 Re: Monitoring drogowy w Markach 16.03.14, 22:32
                  Skoro tak pisze p.Marek, który jest naszym Radnym, to tak zapewne jest. ;)
              • kryspian111 Re: Monitoring drogowy w Markach 17.03.14, 06:07
                szybki89 napisał:

> To nie jest monitoring;) Wprawdzie to są kamery, ale do użytku GDDKiA. Badają m
                > .in. natężenie ruchu. Mandatu z nich nie dostaniemy ;)

O, mnie też ten temat interesuje. Jeżdżę od niedawna i tak się zastanawiałem do czego służą te kamery Autoscope.
                szybki89 jesteś pewien, że mandatu się z nich nie dostanie?
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka