Dodaj do ulubionych

nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 12:17
..czy istnieje dziś coś takiego? Czy są jakieś kapele, zespoły, jaką grają
muzykę?
Jeśli chodzi o przeszłość to pytanie do Siaśka, który w temacie winien być
omnibusem (a jak widzę czasem tu zagląda): Napisz parę słów "młodym" jakieś
info o muzykach z NDM i okolic, którzy może jeszcze gdzieś grają - ja póki co
ostatnio widziałem w akcji Affka - oczywiście z Kayah'ą (jak to się
odmienia?) i o tych którzy coś znaczyli (np.KTO UKRADŁ CIASTKA?:)).
Obserwuj wątek
    • paladin Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. 22.10.03, 17:37
      w zasadzie to kilka zespolow gra w NOK'u i kilka (chyba) gra w Twierdzy.
      sa sklady HH, sa grupy rockowe i ludzie zajmujacy sie nowymi rytmami(czekam
      tylko na ich koncert aby zobaczyc jak to im wychodzi wspoldzialenie gitar z
      samplerem i wokalem) :)
    • Gość: forever young Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: 80.51.73.* 23.10.03, 15:40
      o "CIASTKACH" można poczytać na ich stronie.WWW.KTOUKRADLCIASTKA.PRV.PL
      Co do innych bandów z przeszlości to istniał "SABOTAŻ"gdzie grało trzech kolesi
      z "CIASTEK"-SIXY,BROMBA,PICEK.Grał też chyba z nimi ZDROWAŚKA.
    • Gość: siwy Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 16:15
      A mi się marzy taki letni koncert-przegląd kapel nowodworskich zamiast
      sprowadzać jakąś "gwiazdę" typu Ich (tfu) Troje. Żeby tak mogły zagrać
      wszystkie które chcą. Może w końcu byśmy wiedzieli kto robi coś fajnego.
      Pozdrawiam
      • paladin Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. 26.10.03, 19:01
        cos takiego to czasami NOK organizuje
        ale zeby zgrac wszystkich razem z repertuarem to rzecz dosc trudna
        poniewaz ciagle powstaja jakies nowe projekty i zjawiska muzyczne
        a taki koncert to super sprawa w koncu mozna by bylo porownac poziomy :)) o
        czym z przyjemnoscia bym mogl tutaj pozniej napisac :)
        • Gość: siwy Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 20:43
          Rzuć info na forum jakby cos takiego miało się odbyć w przyszłości. Chętnie bym
          się wybrał i posłuchał.
          Pozdrawiam
          • paladin Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. 27.10.03, 11:42
            nie ma sprawy bede monitorowal

a moze by tak na forum na www.nowydwormaz.pl/forum zamiescil jakies ogloszenie??
            ale w sumie to tam nikt nie zaglada prawie
      • wondol Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. 27.10.03, 22:05
        Byłoby całkiem sympatycznie spotkać się na koncercie nowodworskich kapel.
        Repertuar może być tak naprawdę każdy, od hip hopu aż po ... szanty na
        przykład??
        • Gość: siwy Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 22:07
          Świeży Żeglarz mógłby zagrać :)))))))
          • Gość: agu Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 00:53
            Chętnie posłucham! Mam nadzieję, że będzie taka okazja. Więc do dzieła i
            powodzenia dla świeżych żeglaży. Do usłyszenia w Nowym Dworze.
            • paladin Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. 28.10.03, 15:43
              to kurcze moze by tak zebral do kupy wszystkie zjawiska muzyczne i niech by sie
              razem zaprezentowaly nowe rytmy obok HH i rocka??
              dobry pomysl?
              • Gość: siwy Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 20:10
                Jak już mówiłem, uważam taką imprezę za wręcz pożądaną.
                Pozdrawiam
                • paladin Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. 31.10.03, 10:27
                  z tego jakie zdolalem uzyskac info to najprawdopodobniej jakis taki iwent
                  odbedzie sie w okolicach WOSP(wtedy bedzie mozna zobaczyc jakie zespoly jeszcze
                  dzialaja, co prezentuja i moze nawiazac kontakt z przedstawicielami w celu
                  zorganizowania czegos takiego jak przeglad)

jednak jest jedno podstawowe pytanie:czy NDMaz podola takiemu wyzwaniu i czy
                  ktokolwiek przybedzie. jest jeszcze troche takich dziwnych pytan...
    • Gość: Siasiek. Re: nowodworska scena muzyczna - wczoraj i dziś.. IP: 80.51.73.* 27.10.03, 16:18
      Helloł.Z newsów to wpadla mi ostatnio w rece plytka Długiego. Zajebista
      pozycja.Podobają mi się zawarte na niej teksty osadzone zdecydowanie bliżej
      trotuaru niż fortepianu hehe. Nie jestem znawcą hiphopu, ale momentmi "ciary
      po plecach" z powodu szczerości przekazu. Oczywiście nie do końca podzielam
      poglądy Długiego, ale, że zacytuję mój ulubiony polski zespól Złodzieje
      Rowerów: " Każdy z nas ma swoje własne zdanie, mądry słucha a nie szydzi...".
      Muzycznie też jak na domowe warunki Daje Radę wiec rób Długi swoje forever
      hehe. Pozdrawiam. Z HH wieści, to ponoc trwa nagrywanie nowej, 3 już plyty
      Nalewki.
      Jakiś czas temu, na miejskim festynie widziałem jeden z "Nokowskich" zespołów.
      Dla mnie odtwarzanie hitów światowego roka, choćby w super perfekcyjny sposób
      jest bez sensu... Wolę muzyków, nawet gorszych technicznie lecz mających coś do
      powiedzenia...Ale to moje subiektywne odczucia.
      W temacie wątków historycznych, to poza wcześniej wymienionymi,jeszcze w
      połowie lat 90-tych grał w NDM. zespół Boom. Muzycy byli zawodowcami ale funky
      i dżezik nie rzucają mnie na kolana...mimo całej sympatii dla śpiewającego tam
      Sławka R. Nie zdziwilbym się gdyby ci panowie robili coś w muzyce (np. jako
      muzycy sesyjni), bo warsztat mieli naprawdę dobry. Wiem napewno że jeden z nich
      Tomek D. jest dźwiekowcem i nagłaśnia imprezy muzyczne,koncerty itp... Na
      przelomie lat 80 i 90-tych w Tech. Chem. miał próby zespół Marka "Szopena".
      Spiewał tam najpierw Siwy, potem Przebieg, na gitce grał Talar z Legionowa a
      na perkusji Paweł B.który potem bębnił w Boom. Widziałem ich podczas jednej z
      edycji Rawy Blues w Katowicach na małej scenie. Czyli gdzieś tam zaszli...Marek
      robił też muzykę do programów telewizyjnych, czy dalej sie tym zajmuje nie
      wiem.
      Jeśli poruszamy wątki historyczne, to na Róbrege 88 z regowym zespolem Mamadou
      i Polska grał na perce koleś z Nowego Dworu - Czarek W. Spotykam go czasem .
      Mimo że był zajebistym pałkerem nigdzie obecnie nie gra. Z tego co wiem jedynym
      nowodworskim muzykiem który się wybił jest Affek, grał on min. w DaDa,
      Transsyberian, Zgoda, Houk i od kilku lat robi to z Kayah.hehe To co napisałem
      pochodzi prosto z głowy, wiec mogłem pominąć jakieś fakty lub osoby. Jeśli ktoś
      ma coś do dodania lub wychwyci jakieś moje luki pamięcowe, to śmiało ... Acha
      w Moku, tam gdzie jest biblioteka na początku lat 90- tych miał próby zespół
      rokowy, w którym grali: Sajew, Pęcherz,Arek i Marian. Raz widziałem u nich na
      próbie Kasię Leszczyńską w charakterze wokalistki. Nie pamiętam jak się
      nazywali. Może ktoś coś o nich napisze. Z poważaniem siaho
      • Gość: anonim Siasiek poszukiwany!!! IP: *.botm / *.gazeta.pl 28.10.03, 13:48
        Jeśli byłoby tak, że się znowu tu pojawi Siasiek to bardzo proszę o kontakt na
        maila: ssos@botm.gov.pl w związku z jego wypowiedzią miałbym kilka pytań. Może
        ktoś ma maila do Siaśka? Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka