Dodaj do ulubionych

Lokalna prasa w Wąbrzeźnie

IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 11:02
Z tego co wiem w Wąbrzeźnie mamy 2 dwutygodniki. jeden z nich ściśle
prawicowy "Wiadomości Wąbrzeskie", a drugi ściśle lewicowy "Biuletyn
Informacyjny Zarządu Miasta". Pomiędzy wskazanymi istnieje swoistego rodzaju
bitwa - Bitwa o każdy przecinek. Jeżeli kupujesz Biuletyn, to radzę kupić tez
Wiadomości - bo kupując jedną tylko pozycję nie dojdziesz do ładu i nie
będziesz wiedział o co chodzi. Dopiero po przeczytaniu jednego i drugiego
skompletujesz wszystko w pewną całość. Uśmiejesz się tez nieżle czytając
wymienione pozycje. Z biologicznego punku widzenia takie zjawisko nazywa sie
chyba symbioza, gdzie jedna bez drugiego nie może żyć np. huba i drzewo.
Tylko która z tych dwutygodników jest hubą, a która pniem drogi Forumowiczu
oceń sam. Liczę na wypowiedzi co do naszej lokalnej prasy, gdyż ten temat nie
był chyba jeszcze poruszony.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 11:20
      Sorki ale nie wiem dlaczego dwa wątki sie pokazały - coś ostatnio słabo chodzi
      serwer gazety, a szczególnie forum. Uznajmy, ze poprzedni wątek jest nieważny.
    • Gość: NIN Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 12:03
      Dla rozjaśnienia sytuacji forumowiczom z poza Wabrzeźna: Biuletyn Informacyjny (lewica) to władza, Wiadomości Wabrzeskie (prawica) była władza. Z ta prawicowościa WW nie ma co przesadzac, bo pisuja tam również byłe komuchy odstawione od cyca (po wykorzystaniu porzucone przez władze). Generalnie biega o to, że redaktorki jednego i drugiego piśmidła szczerze się nie lubia i to głównie jest tematem ich kabareciarskich polemik. Poglady wszyscy maja te same - późny Gierek.
      • Gość: Figo Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 14:21
        Warto też dodać, że WW to gazeta bylej władzy, Biuletyn obecnej. Sądzę, że po
        najbliższych wyborach role się odwrócą. I tak co cztery lata.....
        • Gość: NIN Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 14:41
          Przypomnę jeszcze o gazetce parafialnej - miesięczniku "WITAJ", raz na jakiś
          czas można tam trafić na jakiś odjazdowy tekst z orbity myślowej Ojca Rydzyka.
          Dla wytrwałych tropicieli wszystkiego co wąbrzeskie polecam również "Gminne
          Wieści" miesięcznik Urzędu Gminy.
          • Gość: Figo Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 15:10
            Myślałem, że "Witaj" to jakaś gazetka Świadków Jehowy. Czego to się człowiek
            nie dowie na forum.
            • Gość: NIN Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.07.02, 15:14
              Nie świruj Figo, na aukcji w kościele kupiłeś rocznik Witaj za 2 tys.
              • Gość: maciej Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 16:55
                Jest jeszcze gazetka wypuszczana przez lokalną firmę ERGIS - tam też jest
                niezły czat - można sobie poczytać co menagery maja do powiedzenia ciekawego..
                • Gość: Figo Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 07:38
                  Kupiłem rocznik Witaj dp palenia, bo się jara jak paliwo atomowe.
                • pracownik1 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 08.06.04, 18:21
                  Gość portalu: maciej napisał(a):

> Jest jeszcze gazetka wypuszczana przez lokalną firmę ERGIS - tam też jest
                  > niezły czat - można sobie poczytać co menagery maja do powiedzenia ciekawego..

Czy możecie coś zdradzić co menegery w Ergisie mówią???
                  Jak się im pracuje w tej firmie?

Ja szukam w tej okolicy pracy i z zewnątrz firma ta wygląda niczego sobie...
                  Ale chciałbo sie wiedzieć coś nie cos na temat panujących tam relacji...

Z góry dziękuje komukolwiek, kto zechce podzielić się ciekawymi danymi...
                  Przyszły Pracownik
                  • figo15 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 09.06.04, 08:48
                    Tzw. republika kolesi. Kto wiedział z kim trzymać trzepie kasę, poza tym niezły
                    terror tam panuje. Nie wiem czy można się wysrać bez pozwolenia prezesa. Takie
                    słuchy chodzą po mieście. Czy to prawda? Trzeba się przekonać na własnej
                    skórze.
                    • zonk13 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 25.06.04, 00:25
                      ja slyszalem, ze awansuja i kase dostaja ci, co pracuja jak na zachodzie a nie
                      jak w prlu. a w zarabianiu kasy przeszkadzaja zwiazkowcy, bo oni by chcieli po
                      rowno dla wszystkich i zeby ci co maja wykstalcenie wiecej niz zawodowe za duzo
                      nie zarabiali. i zeby sie w robocie za bardzo nie zmeczyc. i podobno ci, co
                      chca zarabiac sie wypisuja bo to zaden interes finansowac ze skladek nieroba
                      zwiazkowca w zamian za to, ze glosi hasla jak 30 lat temu i nie pracuje. takze
                      mi sie wydaje, ze to jest porzadna firma tylko zamalo ma normalnych ludzi. no
                      bo skad? wabrzezno to nie jest metropolia..ja w tym roku bede znow startowal do
                      stypendium, ktore daja - finansuja studia a w zamian trzeba tylko u nich
                      popracowac. wiec ja mam nadzieje ze sie zalapie na kase. z prezesem sie
                      spotkalem i to rowny facet jest takze ja nie sadze, zeby to byla prawda co
                      pisze figo15. i jeszcze znam pare osob co tam pracuja i tez nie potwierdzaja,
                      ze on tak wszystko kontroluje. wiec ja sadze, ze to sa mity. tylko dla kogo? i
                      po co?
                      • grizelda66 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 28.06.04, 12:50
                        zonk13 napisał:

> ja slyszalem, ze awansuja i kase dostaja ci, co pracuja jak na zachodzie...

a co to znaczy? ja też chcę!!!

PS. jak nazywała się zabawka kotek, którą Zygmuś Hajzer rozdawł w swym
                        przecudnym teleturnieju Idź na całość???
    • Gość: KAB Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 09:23
      Zdecydowanie numer jeden to WITAJ. Naprawdę parę razy miałem TO w rękach i
      najbardziej podobają mi się wypominki oraz kącik darczyńców tutejszej parafii
      (i potem się dziwić skąd o. dyrektor ma tyle kasy na swoje radyjo, jak w takim
      grajdole jest tylu chętnych). Co do dalszych miejsc to wygrywa Biuletyn. Nie ze
      względu na treść, która jest porównywalna jakościowo do WW, a zarazem trochę
      inna:-), ale za jakość (fantastyczne zdjęcia, druk, błędy składu, itp.). Za to
      w WW miałem przyjemność przeczytać niedawno fantastyczny wierszyk. Gratulacje
      dla całej redakcji, a podobno znajdują się w niej ludzie wykształceni;-)))
      • Gość: Figo Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 11:03
        Chyba "wykształceni inaczej" - nie będę brutalem. Zresztą poziom intelektualny
        Biuletynu jest ten sam. Więc nie ma co się rozwodzić. Wieśniaki.
        • Gość: KAB Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 11:13
          Gość portalu: Figo napisał(a):

> Chyba "wykształceni inaczej" - nie będę brutalem. Zresztą poziom
          intelektualny
          > Biuletynu jest ten sam. Więc nie ma co się rozwodzić. Wieśniaki.

Wszyscy krzyczą wieśniaki, itp., ale fakt faktem, że to oni właśnie żyją z tego
          miasta. Żrąc się między sobą napędzją koninkturę i jakoś nie narzekają na braki
          w wyborcach tudzież sensownych kontrkandydatów.
          • Gość: NIN Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 11:19
            Gawiedź pragnie chleba i igrzysk. Igrzyska im zapewniają (lokalna prasa tudzież
            artyści pokroju Andrzeja Rybińskiego) chleba nikt im w takim mieście nie
            zapewni. Głosują więc zawsze na tych samych. Zresztą wystarczy zebrać rodzinę i
            znajomych, żeby zostać radnym przy frekfencji 40%.
    • Gość: ninia Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie IP: 80.51.243.* 22.04.03, 21:07
      noniewiemcopowiedziec
      • nin15 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 28.06.04, 15:08
        zonk13 napisał:

> ja slyszalem, ze awansuja i kase dostaja ci, co pracuja jak na zachodzie...

no chyba cię pogięło pluszaku żeby zapier... przez miesiac przy zbieraniu truskawek

grizelda66 napisała:

> jak nazywała się zabawka kotek, którą Zygmuś Hajzer rozdawł w swym
        przecudnym teleturnieju Idź na całość???

gong?
        • grizelda66 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 28.06.04, 15:23
          nin15 napisał:
          > no chyba cię pogięło pluszaku żeby zapier... przez miesiac przy zbieraniu
          truskawek

"co jest! jedzenie albo praca!"

> gong?

niestety samochód znajduje się w bramce numer jeden, a Ty wygrałeś zapas karmy
          dla kanarków "Maciek" na 12 lat (podbno Maciek to najpopularniejsze imie dla
          kanarka - wiadomość zasłyszana w ten weekend). Ale dostajesz również nagrodę
          specjalną za piękny strój króliczka...

• nin15 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 29.06.04, 08:56
            wrong!
            króliczek to ten pajac, który siedział obok mnie.
            ja przebrany byłem za jezioro.
            • figo15 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 21.07.04, 13:12
              KOTECZKU, MYŚLISZ, ŻE KTOŚ Z PRACOWNIKÓW POWIE CI PRAWDĘ. SRAJĄ PO GACIACH ŻEBY
              NIE WYLECIEĆ Z ROBOTY LIŻĄ PRZEDŁUŻENIE PLECÓW KOMU SIĘ DA. A PYTANIE MAM DO
              CIEBIE, GDYBYŚ BYŁ PREZESEM I KTOŚ PRZYSZEDŁ DO CIEBIE W SPRAWIE STYPENDIUM TO
              CO? NARZYGAŁBYŚ NA NIEGO. JASNE, ŻE CHŁOP BĘDZIE MIŁY. ALE TO TYLKO PRZYKRYWKA,
              TAKA ZASŁONA DYMNA. SŁYSZAŁEM OSTATNIO, ŻE CENZURA SIĘ WDAŁA DO SPÓŁKI. KAŻDY
              WYCHODZĄCY E-MAIL PODOBNO ZATWIERDZA PREZES. TEN SIĘ DOPIERO CHŁOPINA STRESUJE.
              • figo15 Re: Lokalna prasa w Wąbrzeźnie 21.07.04, 13:15
                AHA, ZAPOMNIAŁEM. MOŻNA PRZYJŚĆ DO PRACY I PO PIĘCIU MINUTACH NIE PRACOWAĆ.
                MASZ SZYBKO SIĘ SPAKOWAĆ, TO CZEGO NIE ZDĄŻYSZ ZABRAĆ WYWALĄ DO SMIETNIKA. ZNAM
                TAKIE OSOBY. ŻYCZĘ PRZYJEMNYCH WRAŻEŃ. PINIONDZE TO NIE FSZYSKO A BEZ PINIENDZY
                TO FSZYSKO CH.....
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka