Dodaj do ulubionych

Jakie piwko pijecie??

IP: *.Wabrzezno.com.pl 24.07.02, 22:59
I czy w ogóle przepadacie za piwkiem. Dla mnie nr 1 to zdecydowanie Lech, w
następnej kolejności Żywiec, a później to już inne Tyskie, Heweliusz itd.
Z zagranicznych piwek uwielbiam Guinessa. Inne tez są niezłe ale bez
szaleństwa. Ostatnio nad morzem piłem piwo z przyprawą korzenną - pierwszy
raz coś takiego spróbowałem (nawiasem mówiąc nigdzie tego nie serwowali) - i
było ok. nawet z barmanem sie dogadałem, że ma mi odlać troche tej przyprawa
i się zgodził, ale jak przyszedłem z buteleczką to go akurat nie było - a
czas było odieżdżać. Na zdrowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 07:42
      A wjakich skarpetkach chodzisz? Wolisz z froty czy bawełny?
      • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 07:48
        Gość portalu: Figo napisał(a):

> A wjakich skarpetkach chodzisz? Wolisz z froty czy bawełny?
        Lubię sztuczne - bo wtedy świetny jest odorek jak sie buty z nóg zrzuci.
    • Gość: NIN Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 08:23
      Jakiekolwiek, z wyjątkiem bezalkoholowego.

1. ŻYWIEC
      2. BOSMAN
      3. LECH

Obce pijam rzadko i stąd się nie wypowiadam.
    • Gość: kangoor Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 09:56
      Dla mnie numer jeden to Kasztelan z Sierpca, bardzo lubię równiez Piasta z
      Wrocławia i moze zadziwie kogoś ale lubie wypic piwko z Grudziadza -
      Kuntersztyn ( w OLsztynie niedostepny ) ale tutaj mozna napić sie
      niepasteryzowanego piwka z regionalnego browaru Jurand ( ale tylko piwo
      beczkowe ).Pozdrawiam.
    • Gość: życzliwy Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 10:52
      Gość portalu: maciej napisał(a):

> I czy w ogóle przepadacie za piwkiem. Dla mnie nr 1 to zdecydowanie Lech, w
      > następnej kolejności Żywiec, a później to już inne Tyskie, Heweliusz itd.
      > Z zagranicznych piwek uwielbiam Guinessa. Inne tez są niezłe ale bez
      > szaleństwa. Ostatnio nad morzem piłem piwo z przyprawą korzenną - pierwszy
      > raz coś takiego spróbowałem (nawiasem mówiąc nigdzie tego nie serwowali) - i
      > było ok. nawet z barmanem sie dogadałem, że ma mi odlać troche tej przyprawa
      > i się zgodził, ale jak przyszedłem z buteleczką to go akurat nie było - a
      > czas było odieżdżać. Na zdrowie.

tak Macieju - piwko to Ty lubisz - ale co ze skutkami ubocznymi?????

• Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 11:07
        Witamy życzliwego na forum. I jak podoba się. Co masz na myśli piszac o skutkach ubocznych? Brzuszek, nałóg, rozpad rodziny, sprzedawanie lodówki na browar?
      • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 11:24
        Skutki uboczne w przypadku piwa to wielki pęcherz i to wszystko. Czeska partia
        przyjaciół piwa udowodniła, ze chmiel zawarty w piwku rozszerza nasze szare
        komórki i w ogóle ochy i achy. Nawet lekarze zalecają wypic sobie piwko na
        przeczyszczenie nerek. Nie jest tak źle jak widzisz z tymi skutkami ubocznymi.
        Powiedz mi lepiej życzliwy jakie skutki uboczne (na wątrobę i śledzionę) maja
        np. jogurty naturalne, mleko pasteryzowane i inne świństwa, gdzie okres
        przydatności jest np. 6 miesiecy, napoje typu coca-cola, czy wszelkie oranżady
        sztucznie brawione i uzdatniane "E....", oraz wiele innych produktów.
        Jak widzisz nie tylko piwko ma skutki uboczne, jak sie lepiej
        zastanowicz "życzliwy" to inne produkty także takowe posiadają. Pozdrawiam i
        ciesze sie, że nowa osoba dotarła na nasze forum (no chyba, że to jest KAB???)
        • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 11:44

> Pozdrawiam i ciesze sie, że nowa osoba dotarła na nasze forum (no chyba, że
          to jest KAB???)

Dementuję te pogłoski. KAB na necie występuje tylko i wyłącznie jako KAB,
          koniec i kropka.
          Widocznie macieju Twoje piwne wyczyny są szeroko znane nie tylko w Wąbrzeźnie;-)
          • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 11:50
            Gość portalu: KAB napisał(a):

> Widocznie macieju Twoje piwne wyczyny są szeroko znane nie tylko w
            Wąbrzeźnie;-

Tak bywał na Plebance, w Czystochlebiu, w Dębowej Łące, we Wroniu. Małym
            Pułkowie i Wielkich Radowiskach itd. - stąd tez ten mój wątek "miejscowości w
            cieniu Wąbrzeźna"
            • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 12:01

> Tak bywał na Plebance, w Czystochlebiu, w Dębowej Łące, we Wroniu. Małym
              > Pułkowie i Wielkich Radowiskach itd. - stąd tez ten mój wątek "miejscowości w
              > cieniu Wąbrzeźna"

Jednym słowem król okolicznych dyskotek;-)))
              • Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 12:07
                A ja i tak twierdzę, że to KAB sobie jaja robi ("Życzliwy"). Nie uwierzę, że to nie ty. Przyznaj się!!!!!!!
                • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 13:03

> A ja i tak twierdzę, że to KAB sobie jaja robi ("Życzliwy"). Nie uwierzę, że
                  to
                  > nie ty. Przyznaj się!!!!!!!

A ja i tak twierdzę, że św. Trójca siedzi przy jednym kompie i się tylko przy
                  klawiaturze zmienia, a biedny Hubert patrzy im przez ręce i czeka tylko na
                  moment, aby się dorwać do kompa!!!

Ps. SDI to usługa internetowa TPSA (całkiem przyzwoita zresztą w porównaniu do
                  takiej np. neostrady) kosztuje 150 PLN miesięcznie i jest z tego co wiem w
                  miarę popularna w Toruniu. Więc nie wykluczajmy, że ktoś jeszcze może nadawć z
                  Torunia! To na pewno nie byłem ja!
                  • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 13:08

> Ps. SDI to usługa internetowa TPSA (całkiem przyzwoita zresztą w porównaniu
                    do
                    > takiej np. neostrady) kosztuje 150 PLN miesięcznie i jest z tego co wiem w
                    > miarę popularna w Toruniu. Więc nie wykluczajmy, że ktoś jeszcze może nadawć
                    z
                    > Torunia! To na pewno nie byłem ja!

Zgadza się w wątku o trzech muszkieterach jak zauważycie ja tez pisałem z sdi i
                    był identyczny adres IP. Więc pod tym adresem może pisać sporo osób.
                    Dodatkowo KAB informuję ciebie, że w domku mam stałe łącze poprzez sieć
                    komputerową wabrzezno.com.pl i płacę miesięcznie 65 zł - to dużo taniej, a na
                    pewno internet szybciej chodzi niz SDI - sprawdzałem.
                    Dlatego nie ździw się tez jak pod tym IP, bedą różne osoby, bo sieć ta w
                    Wabrzeźnie się rozrasta.
                    • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 13:17

> Dodatkowo KAB informuję ciebie, że w domku mam stałe łącze poprzez sieć
                      > komputerową wabrzezno.com.pl i płacę miesięcznie 65 zł - to dużo taniej, a na
                      > pewno internet szybciej chodzi niz SDI - sprawdzałem.
                      > Dlatego nie ździw się tez jak pod tym IP, bedą różne osoby, bo sieć ta w
                      > Wabrzeźnie się rozrasta.

Stałe łącze to piękna rzecz (gorzej jak jest współdzielone;-))). Oczywiście
                      wiem o istnieniu pewnej firmy z domeną wabrzezno.com.pl i pięknie, że coś
                      takiego powstało i jak piszesz nieźle funkcjonuje. A ilu ludzi się musi zebrać
                      żeby pociągnęli kabel? Pytanie z czystej ciekawości!
              • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 12:58
                > Jednym słowem król okolicznych dyskotek;-)))

U nas to sie mówi zabaw - bo odbywają sie w remizie.
                • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 13:08

> > Jednym słowem król okolicznych dyskotek;-)))
                  >
                  > U nas to sie mówi zabaw - bo odbywają sie w remizie.

U nas! To znaczy, że jest Was więcej;-) Może cała św. Trójca pakuje się co
                  sobotę w malucha, radyjo z teknem albo hiphopem na całego i wio na trase... A w
                  przypływie dobrego humoru zabierają jeszcze Huberta do bagażnika...
                  • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 13:13

> Gość portalu: maciej napisał(a):
                    >
                    > > > Jednym słowem król okolicznych dyskotek;-)))
                    > >
                    > > U nas to sie mówi zabaw - bo odbywają sie w remizie.
                    >
                    > U nas! To znaczy, że jest Was więcej;-) Może cała św. Trójca pakuje się co
                    > sobotę w malucha, radyjo z teknem albo hiphopem na całego i wio na trase... A
                    w
                    >
                    > przypływie dobrego humoru zabierają jeszcze Huberta do bagażnika...

Hubert robi nam za silnik - tylko ostatnio coś mu się pomieszało i chciał byc
                    silnikiem z przodu malucha a nie z tyłu. Citroena udawał.
                    • Gość: Hubert Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 14:38
                      Moja popularność rośnie. Chociaż gdzieś. A więc tak - KAB - nie zaglądam im
                      przez plecy, piszę tylko wtedy kidy mam na to czas a jak widać jest go mało,
                      dlatego nie jestem wstanie odbijać wszystkich piłeczek kierowanych w moją
                      stronę.
                    • Gość: Hubert Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 14:42
                      No właśnie panie macieju coś taki stęskniony za moją osobą, że wtrącasz moją
                      osobę do swoich dyskusji ? KAB - dzięki za ten bagażnik.
                      • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 14:44
                        Gość portalu: Hubert napisał(a):

> No właśnie panie macieju coś taki stęskniony za moją osobą, że wtrącasz moją
                        > osobę do swoich dyskusji ? KAB - dzięki za ten bagażnik.

Wyszedłeś na minutę z pokoju to i się chłopak stęsknił. Z bagażnikiem nie ma
                        sprawy;-)))
                        • Gość: NIN Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 14:49
                          Trzeba dbać o nowych forumowiczów. Nie można ich spłoszyć (przypominam incydent
                          z "Ja"). Proponuję pewien okres ochronny dla osób które pierwszy raz bądź
                          rzadko zaglądają na forum. Hubercie bądź dzielny !!!
                        • Gość: Hubert Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 14:51

>
                          > Wyszedłeś na minutę z pokoju to i się chłopak stęsknił. Z bagażnikiem nie ma
                          > sprawy;-)))

Chwała Bogu to nie tak !
                          Ale poczekam na odpowiedź macieja.
                          • Gość: KAB Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 14:57
                            Gość portalu: Hubert napisał(a):

> Chwała Bogu to nie tak !
                            > Ale poczekam na odpowiedź macieja.

Kurcze nie bój się wychodzić sam z pokoju, trochę samodzielności;-))) Dobra
                            spadam do domu. A św. Trójca pewno się do macieja na chatę przenosi i dalej
                            będzie postować;-))). Macieju dorzucają Ci się do abonamentu?

Ps. Zabierzcie ze sobą Huberta!!!
                        • Gość: Hubert Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 14:57

>
                          > Wyszedłeś na minutę z pokoju to i się chłopak stęsknił. Z bagażnikiem nie ma
                          > sprawy;-)))

Chwała Bogu to nie tak !
                          Ale poczekam na odpowiedź macieja.
                          Kurde kończe na dzisiaj - już trzeci raz puszczam tą wiadomość. System chodzi
                          jak krowa. I ktoś wychlał moją kawę. Pa
                          • Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 15:02
                            Życzliwy KAB-ie (nie wypieraj się) ty wiesz swoje, a my swoje. Hubcio coś się tak uwział na Macieja? Czekasz na jego odpowiedzi jak wierny lud na Mojżesza. Jak wspomniał KAB trochę samodzielności i dawaj czadu.
                            • Gość: Hubert Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 15:09

> Hubcio coś się t
                              > ak uwział na Macieja? Czekasz na jego odpowiedzi jak wierny lud na Mojżesza.
                              Ja
                              > k wspomniał KAB trochę samodzielności i dawaj czadu.
                              Masz rację - zapamiętam
                            • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 15:09
                              Ja chciałem powiedzieć że ciepły weekend idzie - taka jest prognoza pogody.
    • wanilia1 Re: Jakie piwko pijecie?? 25.07.02, 16:53
      1. Palm/ Tyskie Gronie
      2. Pilsner
      3. Żywiec
      A w ogóle co ja tu piszę. Kobiety przecież piją pseudo-piwo Karmi albo inne
      ohydztwo w stylu Redds. Podobno chodzi o to, żeby nie miało goryczki. Hm.
      Według mnie piwo bez goryczki mieści się w kategriach "bez sensu" razem z kawą
      bezkofeinową, alkoholem bezakoholowym, wyrobem czekoladopodobnym i facetem
      bez...(...)
      • Gość: maciej Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.Wabrzezno.com.pl 25.07.02, 20:14
        Wanilla1 - to jest święta prawda co ty napisałaś. Prawdziwe piwko powinno być z
        alkoholem - ale nie jestem zwolennikiem dużej ilości w nim zawartego. Z tego
        tez powodu uwielbiam tez piwko pilsener - bo jest takie akurat i nie czujesz po
        wypiciu jego w główce.
      • Gość: 373 M Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 13:04
        wanilia1 napisał(a):

> 1. Palm/ Tyskie Gronie
        > 2. Pilsner
        > 3. Żywiec
        > A w ogóle co ja tu piszę. Kobiety przecież piją pseudo-piwo Karmi albo inne
        > ohydztwo w stylu Redds. Podobno chodzi o to, żeby nie miało goryczki. Hm.
        > Według mnie piwo bez goryczki mieści się w kategriach "bez sensu" razem z
        kawą
        > bezkofeinową, alkoholem bezakoholowym, wyrobem czekoladopodobnym i facetem
        > bez...(...)
        ... dużej ilości pieniędzy (jak mniemam).
    • Gość: PEGAS Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.08.02, 14:46
      Proponuje tobie J24 przeczytać ten wątek i powiązać go z Twoim.
    • Gość: PEGAS Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 23.08.02, 07:46
      Ostatnio pojawiło sie na rynku nowe piwko "MOCNE DĘBOWE" o zawartości alk. 7%,
      wyprodukowane prze Browary Książęce. Piłem, ale czy ja tam wiem - bez
      rewelacji. takie tam siki Weroniki.
    • Gość: PEGAS Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.Wabrzezno.com.pl 30.08.02, 21:59
      Pamiętacie jak pisałem o przyprawie korzennej do piwa. I mam - przywieźli mi ją
      z nad morza, a konkretnie z Dębek. Teraz tylko pozostaje sie degustować i
      degustować.
    • Gość: 373 M Re: Jakie piwko pijecie?? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 13:01
      Słabe. Mocne jest dla mocarzy (jaką mocą mieliby niby dysponować?). Czeskie
      jest OK.
      • Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.09.02, 08:12
        A piliście słowackiego KELTA. Miodzio. Jakbym tam mieszkał zostałbym nałogowcem.
        • Gość: PEGAS Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.09.02, 08:45
          A pewnie że piłem Kelta - nawet podczas tegorocznych wakacji. Jednak za dużo
          tego nie mogłem przywieźć dodomu, prozaiczny problem - brak miejsca w
          samochodzie. Skupiłem sie na mocniejszych trunkach. PZDR
          • Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.09.02, 14:58
            A ile teraz Kelcik kosztuje, bo jak byłem w tamtym roku to coś ok. 1,70 zł na polskie (nie liczac kaucji za butelkę).
    • Gość: Maciek Re: Jakie piwko pijecie?? IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 05.09.02, 18:34
      A mnie zasmakowalo lezajskie.
      • Gość: NIN Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 06.09.02, 07:24
        Co do KELTA to jego podstawową zaletą (na Słowacji!) jest cena koło 2 zł.
        Niestety w Wąbrzeźnie traci wszystkie swoje walory, gdyż w najukochańszym WDK
        jego cena wzrasta do 5 zł. Po jednej butelce POCZTEXEM sprowadzają? Bo to chyba
        koszty transportu tak wpływają na różnicę w cenie, no nie?
        • Gość: PEGAS Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 06.09.02, 07:35
          No ale kto sie rozbija i pije piwo KELT w cenie 5 zł - NIN opanuj sie trochę i
          proponuje wybrac alternatywne rozwiązania typu żywiec, czy lech
          • Gość: Figo Re: Jakie piwko pijecie?? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 06.09.02, 09:51
            Albo w jedynej knajpie na plaży w Jastarnii 0,5 Żywca za 8 ziła.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka