pegas15 27.09.05, 14:24 Juz niebawem basen w Wąbrzeźnie a tam rura do zjeżdżania, która wychodzi na zewnątrz budynku. Pomysł owszem ciekawy i warty wypróbowania. Kto na basen się wybiera juz w pierwszych dniach po otwarciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nin15 Re: Kto na nowy basen!!! 27.09.05, 15:25 ja sie nie wybieram ty Pegas nie w robocie? Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 28.09.05, 09:20 Kupię sobie karnet na zjeżdżalnię Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 29.09.05, 12:42 Spoko, firma ma część refundować. Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: Kto na nowy basen!!! 29.09.05, 14:08 eee no to szaleństwo widzę!!!! Swoją droga ciekawe czy będą w pierwszych miesiącach działalności wolne miejsca na basenie - np. może będzie konieczność wprowadzenia zapisów? Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 30.09.05, 08:27 Mają być społeczne kolejki hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Kto na nowy basen!!! 30.09.05, 10:26 a mnie interesuje czy pewien pan (o którym się w eleganckim towarzystwie nie mówi) na inaugurację basenu da popis pływania w gajerze Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 30.09.05, 10:39 Nie da popisu, bo ma problem z lokalizacją (kłopoty wzrokowe). Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 13.10.05, 10:34 Trzeba mieć klapki, czepek i nie można przychodzić w szortach (dotyczy brzydszej płci) - prawdopodobnie, żeby się w razie czego coś między nogami nie majtało. Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Kto na nowy basen!!! 16.10.05, 12:02 pławili Woźniaka w gajerze na otwarciu? Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 20.10.05, 10:04 chyba nie był zaproszony, chociaż pewności nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: HUBERT na basenie 21.10.05, 13:01 Czy pamietacie jeszcze forumowego Huberta!!! Otóz wczoraj rozmawiałem z nim - powiedział, że był na basenie, woda 28 stopni C, czepka nie trzeba no chyba że zorganizowane grupy, rura do zjężdżania bajera i wszystko pachnie nowością. Był pod wielkim wrażenie i bardzo zadowolony!!! kto jeszcze był na nowym basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: HUBERT na basenie 21.10.05, 14:09 mogłem iść (namawiano mnie) ale musiałbym obciąć pazury u nóg coby kafelek na nowym obiekcie nie porysować. a w zwyczaju mam robić to przed okresem letnim tak więc jeszcze się trochę wstrzymam. ale figo był (bo mówił) i podobało mu się. można więc stwierdzić że inwestycja udana, choć pojawiły się głosy, że rura do zjeżdżania mogłaby być innego koloru , woda za bardzo chlorem jedzie i nie powonni wpuszczać z widocną grzybicą. wąbrzeźnianom nie dogodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: HUBERT na basenie 21.10.05, 14:18 hmm.... co do grzybków to idealna pora!!! Skoro nie ma ich w lasach to niechaj chociaz na basenach będą!!!! Więc jak najbardziej grzybice, świeżby i takie tam inne mile widziane!!!! Chlor i tak wszystko zabije naet ptasią Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: HUBERT na basenie 24.10.05, 08:31 W gajerze wykąpał się pełnomocnik ds. budowy basenu Dariusz Langowski. Podobno nikt go nie zmuszał i sam wskoczył (tylko po co?). Najśmieśniejsze jest to, że idąc na basen, zanim się wlezie do wody należy zaaplikować sobie prysznic. A w garniturach można się kąpać. Godzinę później wpuszczono na basen plebs z miasta..... Co na to Sanepid? A ogólnie basenik spoko. Jak byłem woda miała 29 stopni, rurą się nieźle zjeżdża (na ostatnim zakręcie niezłego przyspieszenia się dostaje). Ale żeby nie było tak kolorowo to mam kilka żaluzji. W przebieralniach są kamery. Ludziska gadają, że to atrapy, ale dziwne światełka się w nich palą i do tego przesuwają się na różne strony. Dziwne.... A potem żona będzie w internecie nago..... Wcale mi się to nie podoba. Po drugie. Ciężko wziąć prysznic po pluskaniu się w basenie. Nie ma żadnej kotary (więc jak zdjąć gacie). Wstydliwy to ja nie jestem, ale stojących pod prysznicem można oglądać będąc na basenie (to już mi się mniej uśmiecha bo do ekshibicjonistów nie należę). Poza tym ten prysznic by się przydał, bo okrutnie skóra śmierdzi chlorem. Po trzecie jak się przebrać, jak nie ma gdzie. W przebieralni nie ma miejsca żeby wleźć, zamknąć się i zmienić gacie. Do tego wody na kafelkach prawie po kostki, więc skarpety zakładałem na korytarzu. Po czwarte suszarki. To mnie rozbawiło. Zawiesili trochę wyżej suszarki do rąk. I każą suszyć tym włosy. Śmieszni są. Po piąte. Płacisz za godzinę pluskania. Teoretycznie.... W tej godzinie mamy: czas na rozebranie, prysznic, korzystanie z basenu, ponownie prysznic, ubranie się, suszenie głowy pod suszarkami do rąk... W zależności od stopnia opanowania sztuki ubierania, rozbierania, brania pysznica i suszenia realtywnie odpowiedni czas zapewniamy sobie na uciechach przebywania w podgrzewanej wodzie, tudzież ścierając pośladki w rurze. Reasumując. Największą frajdą jest samo korzystanie z basenu. Natomiast rozwiązania organizacyjne pozostawiają wiele do życzenia. I martwią mnie ci zboczeńcy, którzy przed kamerami oglądają nas w przebieralni. Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: HUBERT na basenie 24.10.05, 09:19 jeśli kąpiel pełnomocnika w gajerze miała podtekst ironiczny to trzeba przyznać że żart udany. i jeszcze w obronie Sanepidu: nie wymagaj żeby pracownicy tej instytucji chodzili krok w krok ze swoimi probówkami za reprezentantami miejscowej władzy i sprawdzali czy zanieczyścili oni gdzieś powietrza bądź wody. miej serce. Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: HUBERT na basenie 24.10.05, 10:55 Problem w tym ,ze te asy chwaliły się w Pomorskiej tym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: Kto na nowy basen!!! 31.10.05, 10:30 byłem - jest ok tylko zimno na wieży gdzie sie zjeżdża i w szatniach grzejniki zimne. Czyżby juz oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Kto na nowy basen!!! 31.10.05, 10:59 ale grzejniki są i za to trzeba pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: Kto na nowy basen!!! 31.10.05, 12:30 Czy ty aby za duzo nie wymagasz? Pływać i zjeżdżać możesz to po co ci sauna? Nawet grzejniki są! Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Kto na nowy basen!!! 31.10.05, 12:58 ten basen i bez sauny jest ewenementem. w zamierzeniach (marzeniach) miał stać gdzie indziej i posiadać zajeb... infrastrukturę. w fazie projektu miał nie być li tylko zwykła pływalnią, ale wypasionym 5O- metrowym basenem. po przyznaniu funduszy centralnych niecka zmniejszyła się do metrów 25 a infrastruktura uległa znacznemu uszczupleniu. ale z kolei tuż przed fazą rozruchu okazało się że przybyła mu wypasiona zjeżdżalnia której nie powstydziłaby się pływalnia w takiej Chełmży czy nawet BRODNICY! podobno nowy wąbrzeski basen kryje w sobie jeszcze wiele tajemnic! wśród jego pracowników krążą legendy o zamurowanych pomieszczeniach, ślepych korytarzach pod niecką czy tajemnym podziemnym tunelu łączącym pływalnię z plebanią jednej z wąbrzeskich parafii. a po 22.00 kiedy gasną światła na galerii i w szatniach pomykają tajemnicze cienie przypominające sylwetką byłego włodarza naszego miasta i inicjatora budowy basenu ... Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Kto na nowy basen!!! 02.11.05, 08:29 TEGO DUCHA WŁAŚNIE ZAMUROWALI W MURACH.... Odpowiedz Link Zgłoś