Dodaj do ulubionych

Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!!

IP: gateway.d* / 10.3.36.* 01.10.02, 11:08
Wybory już tuz tuż, a ja ciągle nie wiem kto startuje na stołek burmistrza i
starosty wąbrzeskiego. Jeżeli ktoś zna kandydatury to proszę o wypisanie ich.
Z pogłosek wiem tylko, że będzie startował na burmistrza" obecny Burmistrz,
czyli M. Woźniak i były burmistrz: B. Koszuta. Innych nazwisk nie znam.
Natomiast o staroście nie moge nic kompletnie powiedzieć>>>>
Obserwuj wątek
    • wanilia1 Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! 01.10.02, 21:01
      Gość portalu: PEGAS napisał(a):

> Wybory już tuz tuż, a ja ciągle nie wiem kto startuje na stołek burmistrza i
      > starosty wąbrzeskiego. Jeżeli ktoś zna kandydatury to proszę o wypisanie ich.
      > Z pogłosek wiem tylko, że będzie startował na burmistrza" obecny Burmistrz,
      > czyli M. Woźniak i były burmistrz: B. Koszuta. Innych nazwisk nie znam.
      > Natomiast o staroście nie moge nic kompletnie powiedzieć>>>>

Ale podobno jakaś debata się szykuje w wąbrzeskiej kablówce. Juz się nie mogę
      doczekać.
      • kunny123qw Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! 22.10.14, 20:19
        W wyborach na burmistrza ktore odbeda sie 16.10.2014r stratuje obecny burmistrz L. Kawski, M.Woźniak oraz Ceglarski
        • kunny123qw Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! 22.10.14, 20:24
          oraz jeszcze Pani Ewa Ronowska. Na tych stronach kandydaci na burmistrza reprezentują następujące cztery komitety wyborcze : "Przymierze Obywatelskie 2014" Kawski, "Nasze Wąbrzeźno" Woźniak, "KW Zbigniewa Ceglarskiego" oraz "KW Ewy Ronowskiej"
    • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.10.02, 08:32
      Czy doprawdy nikt nie zna kandydatur??? Czy może ten temat jest tak bardzo
      wrażliwy, że lepiej go pominąć!!!!!! Forumowicze wyluzujcie. Ja chcę sie tylko
      dowiedzieć kto kandyduje!!!! Mam w końcu do tego prawo!!!! Pomóżcie !!!!
      • wanilia1 Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! 02.10.02, 09:08

> Czy doprawdy nikt nie zna kandydatur??? Czy może ten temat jest tak bardzo
        > wrażliwy, że lepiej go pominąć!!!!!! Forumowicze wyluzujcie. Ja chcę sie
        tylko
        > dowiedzieć kto kandyduje!!!! Mam w końcu do tego prawo!!!! Pomóżcie !!!!

Przejdź się po u. 1 Maja i pooglądaj plakaty wyborcze. Taką mam koncepcję.
        • Gość: Hubert Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.10.02, 09:30
          PEGAS wystarczy poczytac wabrzeska gazetę a dowiesz się wszystkiego nawet z kim sypia kandydat:))))))
        • Gość: KAB Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 09:31
          wanilia1 napisała:

> Przejdź się po u. 1 Maja i pooglądaj plakaty wyborcze. Taką mam koncepcję.

Od koncepcji to jestem tutaj ja!;-))) A jak ktoś się nie może przejść? A
          plakaty to są takie ogólne, czy bardziej szczegółowe z facjatami? No i kurcze
          ilu jest w końcu tych kandydatów?
          • Gość: NIN Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.10.02, 09:57
            Gość portalu: KAB napisał(a):

> Od koncepcji to jestem tutaj ja!;-))) A jak ktoś się nie może przejść? A
            > plakaty to są takie ogólne, czy bardziej szczegółowe z facjatami? No i kurcze
            > ilu jest w końcu tych kandydatów?

Jeden. Prasłowiańska grusza chroni go w swych konarach jako plebejskiego uciekiniera. Może wyborcy zamienią go na psa. Niech się odszczekuje swoim prześladowcom z pańskiego dworu.
            • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.10.02, 13:49
              Cóż ja za teksty słyszę od szacownego kolegi????
              Po tych tekstach to wszyscy kandydaci na Burmistrza chcyba zrezygnuja z owego
              kandydowania.
              • Gość: NIN Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.10.02, 14:33

> Cóż ja za teksty słyszę od szacownego kolegi????
                > Po tych tekstach to wszyscy kandydaci na Burmistrza chcyba zrezygnuja z owego
                > kandydowania.

To nie ja. To Bareja i mój ulubiony tekst z jego filmideł.
                A na wybory samorządowe chodzą głównie rodziny kandydatów. Na szczęście takowych osobistości w mojej rodzinie nie posiadam, więc zostaję w domu. A samą ideę samorządności bez dostatecznej ilości kasy można sobie za przeproszeniem o kant dupy.
                Urząd Starosty, a na kij to komu? Facio ma tyle władzy i taki budżet, że co najwyżej może zadecydować o kupnie nowych ołówków dla pracowników starostwa, a i to po ogłoszonym przetargu, którego proscedury mogą trwać kilka miesięcy.
                Miasto bez Burmistrza taż by nie padło, zawsze może rządzić organ kolegialny - zarząd i co najważniejsze pełniący funkcje społecznie - tylko diety (oszczędność na wynagrodzeniach, kilometrówkach, opale, wodzie, prądzie i papierze toaletowym).
                NIE IDŹCIE NA WYBORY. BĘDZIE PADAĆ, A KOMISJE WYBORCZE BĘDĄ TENDENCYJNE.

• Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 08.10.02, 15:21
      Znam 3 nazwisko, a więc trzecią kandydaturę na Burmistrza - otóż jest nim Pan
      Izydorczyk. Kiedyś i chyba obecnie Krajowa Partia Emerytów i Rencistów - że też
      jeszcze mu się chce.
      No to do kampanii Panowie, zobaczymy kto wygra niach nia ch ania c
    • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 11.10.02, 10:27
      Słyszałem o czwartej kandydaturze, niejaki P. Ostrowski. Ale to jest napływowy
      gość, nie jest z Wąbrzeźna
    • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.10.02, 08:21
      U nas kampania wyborcza to jest dno. kandydaci jak najmniejszym kosztem chcą
      osiągnąć jak najwięcej. Odmiennie jest np. w miastach sąsiednich: Golub-
      Dobrzyń - jeden z kandydatów sprowadził Klaudiusza z reality show, a 25
      sprowadzi Gulczasa. Nie są to moje ulubione osoby, ale coś sie dzieje.
      Grudziądz - kandydat z prawicy w niedzielę sprowadził Varius Manx, natomiast
      kandydat lewicy na prezydenta 19 października sprowadzi Myslowitz. A u nas -
      uparli sie na ulotki. Jak czytam takie to mnie skręca, poszczególni kandydaci
      wszystko chcieliby zrobić. Wszystko tzn nic???/ to jest tak samo jak z klejami,
      jeżeli na ulotce napisane jest, że kleją wszystko, to znaczy że nic nie kleją.
      • Gość: NIN Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.10.02, 08:36
        Lepiej niech nasi kandydaci nie kombinują za dużo, bo jeszcze sprowadzą do miasta Leppera, Millera albo jakąś zarazę.
      • Gość: KAB Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 12:43
        A ja widziałem baaaaaaaaaaardzo czaderski plakat jednego z kandydatów na
        burmistrza Pana I. Zrobił na mnie piorunujące wrażenie:-DDD Do dziś jestem w
        szoku!!! PLAKAT SPEŁNIŁ SWOJĄ ROLĘ!!! Gratulacje dla designera no i
        oczywiście "dr. ókarni":-DDDDDDDDDDDDD
        • wasylij Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! 15.10.02, 15:35
          Czyżby waszym burmistrzem miał zostać Lepper???
          • Gość: NIN Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 16.10.02, 10:28
            wasylij napisał:

> Czyżby waszym burmistrzem miał zostać Lepper???

Sam Pan Przewodniczący nie, ale kandydaci prezentują się w sposób zbliżony.
            • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 16.10.02, 11:17
              Do Pana Leppera trzeba sie zwracać "Panie Przewodniczący", bo inaczej nie
              udzieli żadnej odpowiedzi na zadane pytanie. Taka sytuacja miała miejsce w
              poniedziałek w Grudziadzu, gdzie to Pan Przewodniczący buszował po targowisku
              miejskim częstując wszystkich grochówką z kotła, podczas gdy sam udał sie na
              syty obiad do jednej z grudziądzkich restauracji.
              • Gość: KAB Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 12:43
                A teraz PEREŁKA dla fanów Pana Przewodniczącego
                www.allegro.pl/showitem.php?item=7784686
                • Gość: NIN Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 21.10.02, 15:14
                  Ruszyła strona tzw. wąbrzeskiej centro-prawicy (istnieje coś takowego?) www.porozumienie.wabrzezno.com.pl
                  Ostrzeżenie dla wyborców Samoobrony i LSD: NIE ZAGLĄDAJ
                  • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 21.10.02, 16:58
                    Gość portalu: NIN napisał(a):

> Ruszyła strona tzw. wąbrzeskiej centro-prawicy (istnieje coś takowego?)
                    www.por
                    > ozumienie.wabrzezno.com.pl
                    > Ostrzeżenie dla wyborców Samoobrony i LSD: NIE ZAGLĄDAJ
                    Byłem na stronie, popatrzyłem, pooglądałem. Jeden z kandydatów twierdzi, że
                    budowa obwodnicy miejskiej jest konkretną szansą na gospodarcze ożywienie
                    naszego miasta. DEMAGOGIA. Co to za ożywienie????
                    Przecież prowadzone były badania, tylko około 10% jadących przez nasze miasto
                    to tzw. tranzyt, reszta to mieszkańcy. Z punktu strategicznego taka obwodnica
                    nic nie zmienia, tylko co najwyżej rozładuje ruch w mieście, a na pewno nie
                    spowoduje przypływu kapitału, czy konkretnych firm. Owszem taka obwodnica,
                    będzie jednym z punktów, które mogą sie przyczynić do tego, że potencjalny
                    inwestor wybierze właśnie Wąbrzeźno, ale na pewno nie jest "konkretną szansą na
                    gospodarcze która jest konkretną szansą na ożywienie naszego miasta".
                    • Gość: NIN Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.10.02, 08:10

> Jeden z kandydatów twierdzi, że
                      > budowa obwodnicy miejskiej jest konkretną szansą na gospodarcze ożywienie
                      > naszego miasta. DEMAGOGIA. Co to za ożywienie????

Gospodarcze ożywienie???? Co za brednie. Biega o to, że strach chodzić po wąskich i krętych uliczkach miasta kiedy jadą tamtędy TIRy (wypadki już były). Po za tym bardzo przyjemnie mieć mieszkanie przy jednej z głównych ulic np. Grudziądzkiej lub 1-Maja, hałas zagłusza wszystko.
                      Ożywienie gospodarcze będzie w tym mieście jak upadnie socjalizm w naszym kraju, a nie wtedy kiedy zbudują obwodnicę.
    • Gość: Maciek Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 22.10.02, 15:28
      Oburza nas korupcja i nieetyczne postepki naszych wladz centralnych i
      lokalnych. Zupelnie slusznie sie oburzamy; nalezy tepic takie przejawy . Ale
      pocieszmy sie, ze nie tylko my jestesmy w tej sytuacji. Gdzie indziej sprawa
      tez nie wyglada zbyt rozowo !! Dla ilustracji mego stwierdzenia zalaczam maly
      tekst, co prawda po angielsku ( naprawde nie mam czasu na tlumaczenie ), ale z
      moich prywatnych zrodel wiem, ze wiekszosc forumowiczow "posiada" angielski.

"Can you imagine working for a company that has a little more than 500
      Employees and has the following statistics:

* 29 have been accused of spousal abuse
      * 7 have been arrested for fraud
      * 19 have been accused of writing bad checks
      * 117 have directly or indirectly bankrupted at least 2 businesses
      * 3 have done time for assault
      * 71 cannot get a credit card due to bad credit
      * 14 have been arrested on drug-related charges
      * 8 have been arrested for shoplifting
      * 21 are currently defendants in lawsuits
      * 84 have been arrested for drunk driving within the last year

Can you guess which organization this is?

Give up yet?

It's the 535 members of the United States Congress. The same group that
      cranks out hundreds of new laws each year designed to keep the rest of
      us in line !!!!!!!!!
    • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 23.10.02, 09:29
      Powiem tak-tanim kosztem chcą zostać burmistrzami i radnymi. Nawet żadnej
      debaty nie ma, kompletnie nic. Pytam się-tak ma wyglądać kamapania wyborcza.
      Przecież do niedawna ja jeszcze nie wiedziałem gdzie mam głosować. EJ wybierani
      trochę inicjatywy, trochę więcej kasy z konta bankowego przeznaczcie na
      wybory!!! Jestem załamany tym miastem, nawet kampani wyborczej brak tutaj.
      MIASTO UMIERA SWOIM TEMPEM.
    • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 29.10.02, 17:35
      No to najwyraźniej bedziemy mieć w Wąbrzeźnie dogrywkę. Po jednej stronie
      branki będzie stał obecny Burmistrz, a po drugiej stronie były. Zresztą nie ma
      w tym nic nowego. Taki układ mają obecnie prawie wszystkie miasta. Ciekawy
      jestem komu wbiją jak najmniej goli. Zobaczymy juz 10 listopada na wyborach.
    • Gość: PEGAS Re: Kandydaci na Burmistrza!!!!!!!!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 30.10.02, 07:49
      Czy ktoś zna konkretne wyniki obecnego i byłego burmistrza. Chodzi mi
      konkretnie (liczbowo) o ilość zebranych głosów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka