Dodaj do ulubionych

Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni

IP: 80.51.243.* 27.01.03, 17:56
Wąbrzeźnianie są ludźmi wybitnie wykształconymi. Tak twierdzę, bo z wyższym
wykształceniem, np. w szkolnictwie, nie można dostać pracy.Według resortowych
danych w Polsce jest 721 657 nauczycieli. Z tego ze średnim wykształceniem 38
649, po SN jest 63 000, katechetów - różnie wykształconych jest 40 000, co
roku studia pedagogiczne kończy 40 000 osób. Zatem wszyscy nauczyciele w
Wąbrzeźnie posiadają wyższe wykształcenie. Tylko gratulować takich osiągnięć.
Ciekawi mnie,ilu jest corocznie olimpijczyków oraz innych wybitnych jednostek?
Obserwuj wątek
    • Gość: PEGAS Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 27.01.03, 19:29
      A ty Joanno jestes tylko Joanno, czy jeszcze kilkoma innymi osobami na tym
      forum? Ale na początek witam a skąd masz takie dane o tych nauczycielach - czy
      to prawda?
      • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 08:47
        No cóż możemy mieć olimpijczyka w postaci Kariny Szymańskiej, która już
        niestety występuje w barwach Promyka Kowalewo. Chociaż może chodzi ci o innych
        olimpijczyków. ;-)))
        • Gość: PEGAS Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 09:56
          Zapewne chodzi o inne dyscypliny fizyka, matematyka, języki w tym oczywiście
          ojczysty i inne. Mamy przeciez najbardziej wykształconych nauczycieli!!!! Tyle
          tylko, że dzieciaki jak wybierają się na studia, a w szkołąch średnich są
          prymusami to na tych studiach słabo im jakoś idzie (oczywiście nie wszyscy nie
          można generalizować). Wydaje mi się, że nie poziom wykształcenia jest ważny a
          efekty w postaci wypuszczonych absolwentów. Nie zrozumcie mnie źle -
          wykształcenie to podsawa rzecz szalenie ważna, jednak ja przy ocenie tez
          kierowałbym się innymi miernikami.
          • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 10:17
            Nie zawsze ten kto ma dobre oceny jest lepszy i zdolniejszy od tego, który ma
            gorsze. Bardzo często właśnie ci mierni uczniowie są bardziej wartościowymi
            pracownikami w późniejszym okresie. Chociaż jak PEGAS wskazał, nie można
            generalizować.
            • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 10:25
              Gość portalu: Figo napisał(a):

> Nie zawsze ten kto ma dobre oceny jest lepszy i zdolniejszy od tego, który ma
              > gorsze. Bardzo często właśnie ci mierni uczniowie są bardziej wartościowymi
              > pracownikami w późniejszym okresie. Chociaż jak PEGAS wskazał, nie można
              > generalizować.

Piszesz z autopsji wartościowy pracowniku?;-)

Myślę, że generalnie Joannie(-o)? chodziło o coś zupełnie innego;-) Z jednej
              strony "wybitna" kadra w jednostkach kulturalnych miasta wypełniająca sobie
              swój skromny budżet napychając na maxa swoje etaty i blokując możliwości innym.
              Jednak z drugiej strony są "wybitni" absolwenci typu: magister BWSH (ta
              uczelnia to ostatnio dla mnie hit sezonu - kto rozszyfruje ten skrót???) w
              ilości miliona rocznie i takoż maturzyści na ten przykład z "óczelni" we
              Wroniu, itp...
              • Gość: PEGAS Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 10:27
                Zgadza się - właśnie Joannie-Edwinowi o to chodziło i ja do tego toże zmierzam.
                • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 10:53
                  Co to za dziwo to BWSH?
                  Swego czasu hitem był Wyższa Szkoła Pedagogiczno-Rolnicza w Siedlcach, ale przy współczesnych standardach z pewnością wymięka.
                  Chcałbym przy okazji zauważyć, że dotykacie drażliwego tematu - GRONO NAUCZYCIELSKIE. W takich pipidówkach jak nasza to tzw "elita intelektualna", ci co rządzą, albo przynajmniej decydują o tym kto rządzi. łatwo się narazić ... ale temat ciekawy.
                  • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 11:01
                    Gość portalu: NIN napisał(a):

> Co to za dziwo to BWSH?

Daję czas do 15, męczcie się!

> Swego czasu hitem był Wyższa Szkoła Pedagogiczno-Rolnicza w Siedlcach, ale
                    przy
                    > współczesnych standardach z pewnością wymięka.

Dokładnie, ostatnio czytałem o inspekcji na bodajże WSP Rzeszów gzdie na
                    jednego pracownika naukowego (dr hab. wzwyż) przypadało ponad 180 "stódentuf",
                    a prac naukowych opublikowali na jednym wydziale w ciągu roku 3!!!

> Chcałbym przy okazji zauważyć, że dotykacie drażliwego tematu - GRONO
                    NAUCZYCIE
                    > LSKIE. W takich pipidówkach jak nasza to tzw "elita intelektualna", ci co
                    rządz
                    > ą, albo przynajmniej decydują o tym kto rządzi. łatwo się narazić ...

O właśnie. To jest w całej sprawie najlepsze. Elity intelektualne są zazwyczaj
                    bardzo czułe na swym punkcie i co najbardziej dołujące baaaardzo mściwe wobec
                    całej rodziny "nielubianego" do 10 pokolenia wstecz:-)))
                  • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 11:01
                    Może Bydgoska Wyższa Szkoła Handlowa (jest coś takiego ????)
                    • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 11:04

> Może Bydgoska Wyższa Szkoła Handlowa (jest coś takiego ????)

To by było zbyt proste. O dziwo nie chodzi o Bydgoszcz:-)))
              • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 11:19
                Gość portalu: KAB napisał(a):
                > Gość portalu: Figo napisał(a):
                > > Nie zawsze ten kto ma dobre oceny jest lepszy i zdolniejszy od tego, który
                > ma
                > > gorsze. Bardzo często właśnie ci mierni uczniowie są bardziej wartościowym
                > i
                > > pracownikami w późniejszym okresie. Chociaż jak PEGAS wskazał, nie można
                > > generalizować.
                >
                > Piszesz z autopsji wartościowy pracowniku?;-)
                >

Fakt orłem w szkole nie byłem, a pracuję chyba dobrze bo.... jeszcze pracuję.
                Ale chodziło mi o coś zupełnie innego. Znam gościa po zawodówce. Niejeden by mu
                pozazdrościł inteligencji i wiedzy. I do tej pory zastanawiam się dlaczego
                skończył zawodówkę a nie coś innego, bo moim zdaniem spokojnie dałby sobie
                radę. Lenistwo, pieniądze????
                • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 11:23

> Fakt orłem w szkole nie byłem, a pracuję chyba dobrze bo.... jeszcze pracuję.

Dobra, dobra nie bądź taki skromniacha;-))) Św. Trójca i tak to zaraz
                  zweryfikuje:-)))

> Ale chodziło mi o coś zupełnie innego.

No właśnie bo w tym wątku też o coś innego chodziło, dlatego to napisłem;-)

>Znam gościa po zawodówce. Niejeden by mu
                  > pozazdrościł inteligencji i wiedzy. I do tej pory zastanawiam się dlaczego
                  > skończył zawodówkę a nie coś innego, bo moim zdaniem spokojnie dałby sobie
                  > radę. Lenistwo, pieniądze????

Rozwijasz się psychologicznie?;-)
                  Z tym to do wątu "Niespełnione nadzieje", albo "Urzekła mnie Twoja historia".
                  Gościa problem...
                  • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 12:24
                    Pochlastaj się szarym mydłem albo potnij papierowym nożem ;-))))))
                    • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 12:36

> Pochlastaj się szarym mydłem albo potnij papierowym nożem ;-))))))

Ha, ha, ha, (odruch wymiotny???)
                      • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 13:00
                        Nie, wysypka. Na bigos.
                        • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 13:39
                          szukałem co to BHW. w jednej z przeglądarek (nie będę robił kryptoreklamy i nie napiszę w jakiej)znalazłem: BHW Akademie Fur Bildung und Regionale Kultur. Mieści się we Freiburgu. Wybitni uczniowe: Goebels, Hess, Honecker, Steffi Graf und Modern Talking. o!
                          • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 13:46

> szukałem co to BHW. w jednej z przeglądarek (nie będę robił kryptoreklamy i
                            nie
                            > napiszę w jakiej)znalazłem: BHW Akademie Fur Bildung und Regionale Kultur.
                            Mie
                            > ści się we Freiburgu. Wybitni uczniowe: Goebels, Hess, Honecker, Steffi Graf
                            un
                            > d Modern Talking. o!

Bliiiiiiiisko;-)
                            • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 14:09
                              Brodnicka Wyższa Szkola Handlowa albo Bytomska, Bielska, Bialsko-Podlaska, Brzeska, itp. trafione?
                              • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 14:15

> Brodnicka Wyższa Szkola Handlowa albo Bytomska, Bielska, Bialsko-Podlaska,
                                Brze
                                > ska, itp. trafione?

a skąd!
                                • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 14:18
                                  Ta kuźnia talentów to Bałtycka (!!!) Wyższa Szkoła Humanistyczna w Koszalinie
                                  (!!!) Czaicie!!!!!!!!!????????
                                  • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 14:26
                                    paranoja. ale od czasu kiedu w Płużnicy (dla niewtajemniczonych wiocha 15 km od Wąbrzeźna) UMK miało otworzyć filię wydziału ekonomii, już nic mnie nie zaskoczy.

a wracając do problematyki tzw "grona pedagogicznego", to przypomniał mi się tekst wrocławskiej Elity:
                                    "a po co w szkołach ułamków uczą! całych uczyć! pchnie się później takiego młodego po cóś do picia i połówkę idiota przyniesie!"
                                    • Gość: PEGAS Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 14:32
                                      Albo co pilniejszy to i ćwiartkę przyniesie myśląc że taki jest szkolony.
                                      • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 14:43
                                        Trzeba wbijać : zaokrąglić do najbliższej liczby rzeczywistej.
      • Gość: Joanna Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: 80.51.243.* 01.02.03, 18:57
        Tak, to są dane Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu. To nie jest
        tajemnicą. Dane te można spotkać w prasie specjalistycznej oraz innych gazetach
        zawierających artykuły tematyczne.
        • Gość: Figo DO JOASI!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.02.03, 13:17
          MASZ POZDROWIENIA OD ZYGMUNTA I JAKIEŚ WYRAZY.
          • Gość: Eryk Re: DO JOASI!!!!!! IP: 80.51.243.* 03.02.03, 23:51
            Tak to jest jak uczą lub uczyli Cię wybitni nauczyciele. Radzę Ci pójść na ryby
            i z komórki zadzwoń do mamy.
            • Gość: PEGAS Re: DO JOASI!!!!!! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.02.03, 14:32
              Pani Joasiu!!!!
              To racja jest Pani bardzo inteligentną osobą - po co zadawać się i nerwy sobie
              strzębić z taką bandą. Z Pani tekstów mozna wywnioskować, że jest Pani osobą o
              bardzo wysokiej aparycji i ponad przeciętnym stopniu wrodzonej inteligencji.
              Bardzo sie zdziwiłem, że chciała Pani znizyc sie do TAKIEGO poziomu i zaczęła
              pisac na forum - rozumiem to tylko prawem wyjątku. Jesteśmy, ja szczególnie
              bardzo usatysfakcjonowany Pani wpisami. Jest w nich tyle treści, tyle słów,
              które dla potocznego przeciętnego zjadacza chleba są czarną magią.
              Myslę, że nie pasuje Pani do tego forum, gdyż przeszkadza Pani poziom i osoby
              które tutaj piszą. Jest Pani stworzona do rzeczy wyższych i bycia ponad
              wszystkimi i nad wszystkim. I niechaj pani taką zostanie bujającą w obłokach i
              zajmującą się bzdurnymi statystykami. Takie opinie jak można przeczytać w Pani
              wypowiedziach mam wrażenie, że pochodzą z epoki wczesnego Gierka.
              Gratuluję Pani wspaniałego poczucia swojej wartości. Pzdr

• Gość: Joanna Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: 80.51.243.* 05.02.03, 12:45
          Nie myliłam się. Poziom dyskusji pozwala założyć, że Was wąbrzeźnianie (bo ja
          jestem przybyszem) cechuje ''bardzo wysoki poziom intelektualny'', który
          zapewne wynika z poziomu Waszego ''wykształcenia''. Kierujące Wami ''elity''
          stanowią samoadorujący się beton i to co uprawiają zwie się nepotyzmem, chociaż
          wątpię czy semantyka tego określenia jest im bliżej znana. Życzę Wam abyście
          się dalej dusili w Waszym smakowitym sosie. Na tym kończę mój temat, gdyż z
          braku merytorycznych dyskusji ciągnięcie tego wątku jest jałowe i nie celowe.
          • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.02.03, 13:16
            Jeden sprzeciw! wykształceni jesteśmy w normie (przynajmniej znani mi bywalcy forum) uniwerki, studia podyplomowe. chamami jesteśmy z natury.
          • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 13:38
            Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Nie myliłam się. Poziom dyskusji pozwala założyć, że Was wąbrzeźnianie (bo ja
            > jestem przybyszem) cechuje ''bardzo wysoki poziom intelektualny'', który
            > zapewne wynika z poziomu Waszego ''wykształcenia''.

Fakt szkołów to żeśmy nie pokończyli, no i ta prowincja i małomiasteczkowość
            (fuuuj!). Co za miedzą to twój wróg, kokodżambo i do przodu! To moje motto,
            dobre nie?

>Kierujące Wami ''elity''
            > stanowią samoadorujący się beton i to co uprawiają zwie się nepotyzmem,
            chociaż
            >
            > wątpię czy semantyka tego określenia jest im bliżej znana.

Teraz potrzebni są tacy ludzie "z dołu", ludzie prości, ale rzetelni! Tacy co
            to potrafią dobrze pracować i dobrze walnąć pięścią w stół kiedy trzeba!
            Zawsze identyfikowaliśmy, identyfikujemy i będziemy się identyfikować z elitami
            jakie by one nie były:-) Jeśli wiesz o czym ja mówię, droga intelektualistko;-)

• Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.02.03, 14:30
              a szkoda moi drodzy! była okazja się odchamić. koleżanka zarzuciła ciekawy temat, a tu jak zwykle dyskusja o pierdołach. sądząc z zainteresowań i sposobu wypowiedzi urodzony pedagog. można sobie było przyswoić parę ciekawych pojęć typu "semantyka" które jako chamstwo pierwszy raz słyszymy.
              ile już razy jako społeczeństwo odrzucaliśmy pomocną dłoń mądrzejszych od siebie! czas zmądrzeć wąbrzeźnianie, czas już ....
            • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 06.02.03, 07:58
              HOWGH!!!!!!!
              • Gość: Joanna Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: 80.51.243.* 06.03.03, 22:07
                Errare humanum est. Si tacuisses, philosophus mansisses. Ad hoc, iustitia est
                constans et perpetua voluntas ius suum cuique tribuendi.
                • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 07.03.03, 07:33
                  cieszę się, że znowu jesteś, ale my tylko po rusku ....
                • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 08:33
                  Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Errare humanum est.

Tłumaczyć chyba nie trzeba

>Si tacuisses, philosophus mansisses.

Gdybyś milczał, byłbyś filozofem.

>Ad hoc, iustitia est constans et perpetua voluntas ius suum cuique tribuendi.

Sprawiedliwość jest stałą i niezmienną wolą przyznawania każdemu należnego mu
                  prawa.

I znowu Pani Koleżanka dopiekła wąbrzeskiemu buractwu. Niech zgadnę, gdzieś na
                  podorędziu leży czytanka dla klas licealnych:-)))

A wąbrzeskiemu buractwu wyjaśniam, że Koleżanka chciała po prostu złożyć
                  samokrytykę. Japiszon czy może epoka Gierka? Chociaż właściwie to jedno i to
                  samo;-)
                  Zbiór senencji przyznać musi Koleżanka ciut bezsensowny, ale za to jaka WIEDZA
                  ho ho pogratulować:-)))))))))))))))))))))))))))))

Proponuję przyznać Koleżance nagrodę Bursztynowego Słoika!!!
                  • Gość: NIN Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 07.03.03, 09:15
                    obawiam się tylko, aby koleżanka nie zaczęła nagle pisać cyrylicą, bo z tym
                    możemy już sobie nie poradzić.
                    • Gość: KAB Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 09:20

> obawiam się tylko, aby koleżanka nie zaczęła nagle pisać cyrylicą, bo z tym
                      > możemy już sobie nie poradzić.

A co będzie jak będą supełki, toć przy takiej inteligencji to wszystko
                      możliwe...
                      • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.03.03, 12:22
                        Ene due rabe chińczyk złapał żabę... ;-))))
                      • Gość: Figo Re: Wąbrzeźnianie wybitnie wykształceni IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.03.03, 12:27
                        Gość portalu: KAB napisał(a):
                        > Gość portalu: NIN napisał(a):
                        > > obawiam się tylko, aby koleżanka nie zaczęła nagle pisać cyrylicą, bo z tym
                        możemy już sobie nie poradzić.
                        > A co będzie jak będą supełki, toć przy takiej inteligencji to wszystko
                        > możliwe...
                        Studiowałem kipu ostatnie 10 lat - dojechałem do literki f. Żadne tam
                        skomplikowane. W razie czego służę pomocą. :-(((
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka