Dodaj do ulubionych

Ogródki piwne w Wąbrzeźnie!

IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 08.03.03, 14:08
Dlaczego ich nie ma?
a mogły by byc np gdzies na rynku lub w innych miejscach np na osiedlach -
dlaczego ich niema, czyżby brak stosownych pozwoleń na sprzedaż piwka właśnie
w tych ogródkach.
Bardzo żałuję, że w naszym mieście brak jest takich ogródków - oczywiście
myślę tutaj o dniach ciepłych, bo teraz ich brak jest uzasadniony stosowną
temperaturą, ale od czerwca powino cos takiego być.
Oczywiście ogródków piwnych prosze nie mylić ze stolikami koło knajp -
rzeczywiście one są, ale chodzi mi o typowe miejsca ogrodzone z krzesłami lub
ławami, gdzie jest np tylko piwko i paluszki hi hihi, gdzie można posiedzieć
sobie pod parasolem, gdzie są usytuowane gdzieś na starówce itd. A szkoda
Obserwuj wątek
    • naka Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 08.03.03, 16:50
      • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 09.03.03, 11:16
        naka napisała:

>
        • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.03.03, 13:17
          Ogródek piwny to u nas jest u zbiegu ulic Mickiewicza oraz Żwirki i Wigury w
          prawdziwym ogródku. Są parasole, ławki, czynny tylko jak jest ciepło. Na okres
          jesienno-wiosenno-zimowej słoty zamknięty.
          Gwoli wyjaśnienia problemu ogródków. Przyczyna ich braku, moim zdaniem jest
          bardzo prozaiczna. Są to tzw. przepisy "sanepidowskie" (nie wiem pod jakie
          paragrafy to podpada), które mówią, iż w każdej knajpie, ogródku piwnym itd.
          muszą być dwie toalety - dla gości oraz personelu. Jak sobie wyobrażacie to np
          na rynku. Napis : W razie potrzeby toaleta czynna w mięsnym na przeciwko.
          Cięzko jest nawet jeśli ktoś by chciał. :-(((((((
          • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.03.03, 12:22
            Dokłądnie tak mogłoby byc - toalety niekoniecznie musiałyby być przy ogródkach
            piwnych. Właściciele takich knajpek dogadać mogliby się z innymi sklepami,
            gdzie można byłoby korzystać z toalet. To moim zdaniem nie jest problem. Takie
            rozwiązania juz istnieją, choćby w pobliskim Grudziadzu.
            Faktycznie masz rację figo taki ogródek jest u zbiegu Mickiewicza i Żwirki i
            Wigury, jednak nie o takie ogódki mi chodzi.
            A o jakie? No wiec usytuawane gdzieś na Starówce, gdzieś gdzie można sobie
            popatrzec np na Rynek, niło posiedzieć i gaworzyć. Tego niestety w Wąbrzeźnie
            brakuje, a wydaje mi się, że to jest tylko kwestia odrębnych pozwoleń.
            Oczywiście na Wąbrzeskim rynku jest tez problem z samochodami, żeby nachalni
            nie wpadali prosto pod koła - ale to odrębna historia. Taki ogródek można
            postawić np koło WDK-u, koło "muzeum" itd. Kwestia moim zdaniem pozwoleń.
            • naka Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 14.03.03, 21:47
              • Gość: Maciek Do Naki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 14.03.03, 21:53
                Musisz sobie wyobrazic, ze rynek w Wabrzeznie jest przelotowy; cos w rodzaju
                autostrady o relatywnie srednim natezeniu ruchu. Jak wiec sobie wyobrazasz
                spozywanie pyfka w huku smigajacych obok trackow ??
                • naka Re: Do Maćka 16.03.03, 09:06
                  • Gość: PEGAS Re: Chrońmy kamienice IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 16.03.03, 10:13
                    Szanowna nako!!

I własnie o to chodzi - szanujmy i chrońmy nasz rynek - to wszystko niszczeje w
                    brudzie i smrodzie a my w tym żyjemy. Tak to prawda całość rozbija sie o kasę i
                    o obwodnicę miasta - takowej nie ma, jednak obecna opcja polityczna w swoich
                    przedwyborczych obietnicach i programach deklarowała chęć wybudowania takowej.
                    Jednak czy to tylko będdzie kolejna demagogia dowiemy sie juz za jakieś 3,5
                    roku. Wówczas ten rynek by odżył, byłby depatakiem, gdzie można wstawić własnie
                    ogródki piwne. Nako - bardzo ważną poruszyłaś sprawę - już kiedys pewien mój
                    znajomy który przyjechał do Wąbrzeźna (a przyjechał pierwszy raz) powiedział,
                    że te samochody na rynku zabijaja to miasto i to jest prawdą.
                    Wszyscy w tym mieście stawiają na turystykę jak słyszę - jedni budują bunkier
                    inni sam nie wiem co, jednak nikt nie dąży za pojedyńczym turystą, nie dba o
                    wizerunek itd.
                    • Gość: Figo Re: Chrońmy kamienice IP: gateway.d* / 10.3.36.* 18.03.03, 09:19
                      Cóż naka widzę, że jesteś bardzo zorientowana w naszych wąbrzeskich
                      problemach????????????
                      Ale moim zdaniem to i tak nieralny pomysł. Za dużo do zrobienia, żeby
                      wprowadzić go w życie.
                      • naka Re: Chrońmy kamienice 19.03.03, 06:56
                        • Gość: PEGAS Re: Chrońmy kamienice IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.03.03, 07:31
                          O nie, nie, nie - nie mieszajcie mnie w te brudy, nie chcę byc politykiem, ale
                          na jakies ogródki i parasolki warto postawić - wszak to wizytówka miasta.
                          • Gość: Figo Re: Chrońmy kamienice IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.03.03, 08:22
                            Ale lekkie zapędy to PEGAS masz, przyznaj się. Byłbyś ministrem kultury naszego
                            miasta. ;-))))))))
                            • Gość: PEGAS Re: Chrońmy kamienice IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.03.03, 08:24
                              Takie rozdzielanie stanowisk prze jakims faktem - trąci mi tutaj mocno SLD
    • Gość: Maciek Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 19.03.03, 13:44
      Rozdzielanie stanowisk, czy nie; wazne zeby ekipa rzadzaca byla z j...mi !!
      • Gość: NIN Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.03.03, 14:26
        z dyskusji na tym wątku wnioskuję, że może w niedalekiej przyszłości senatora w
        Wąbrzeźnie się doczekamy. Figo przeciwko PEGAS-owi o mandat senatorski, ale
        byłby ubaw!
        • Gość: Maciek Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 19.03.03, 20:42
          A czy ja bede tez mial prawo do glosowania ??
    • wanilia1 Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 19.03.03, 21:12
      no, nareszcie jakis porzadny watek. Czlowiek tu chodzi po tych ulicach, a tu
      zadnego ogrodka, gdzie mozna k00rt00rarnie wypic pifffko. Wiecej takich
      inicjatyw, Pegaz!!!
      • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 21.03.03, 12:44
        To będzie uczciwa konkurencja : Wołam do WAS rodacy - głosujcie na PEGASA, to
        jedyny słuszny kandydat. :-DDDDDDDDDD
      • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 21.03.03, 12:56
        Jak na razie to tylko gadanie bez pokrycia - i chyba takie pozostanie. Można
        tylko sobie westchnąć - no chyba, ze ktos to przeczyta i weźmie sobie do serca -
        wówczas może powstaną jak grzyby po deszczu te omawiane ogródki piwne. Ale czy
        tak bedzie? ho ho ho
        (mimo wszystko optymistyczny) PEGAS
        • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.03.03, 15:06
          Panie burmistrzu, szanowna Rado, my wąbrzescy proletariusze prosimy o
          dołączenie do programu obrad najbliższej Rady problemu wyłączenia z ruchu
          kołowego rynku staromiejskiego w Wąbrzeźnie oraz zainstalowania ogródków
          piwnych.
          Prosimy również o pomoc w załatwieniu toalety w mięsnym.
          Jak zawsze w takich sprawach (nie)optymistyczny Figo.
          • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 24.03.03, 19:59
            Gość portalu: Figo napisał(a):

> Panie burmistrzu, szanowna Rado, my wąbrzescy proletariusze prosimy o
            > dołączenie do programu obrad najbliższej Rady problemu wyłączenia z ruchu
            > kołowego rynku staromiejskiego w Wąbrzeźnie oraz zainstalowania ogródków
            > piwnych.
            > Prosimy również o pomoc w załatwieniu toalety w mięsnym.
            > Jak zawsze w takich sprawach (nie)optymistyczny Figo.

Ogródki tak, ale ruch niekoniecznie - najpierw trzeba wybudowac jakąś
            alternatywe np obwodnicę?
            • Gość: NIN Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.03.03, 08:29
              Pójdźmy dalej: Wabrzeźno miastem zamkniętym dla ruchu samochodowego. Ostatecznie nie ma tutaj takich odległości, których nie można byłoby pokonac pieszo.
              • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.03.03, 12:51
                Znam takie miasta, np Florencja, która jest np na weekend zamknięta dla
                samochodów - to nie jest nowość. Można by o czyms takim niekeidy pomysleć - na
                pewno media by to nagłośniły, na pewno by cos sie działo. Ale sorki nie widze
                związku z ogródkami piwnymi - tak się nie da panowie i panie.
                • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.03.03, 14:46
                  Wybydujemy basen, postawimy mulitikino, kręgielnię i jescze cuś tam, to się
                  ogródki same pojawią ;-((((((((
                  • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 25.03.03, 19:32

> Wybydujemy basen,
                    Nie chcę pomnika głupoty i nieodpowiedzialności!!!!

postawimy mulitikino,
                    he he he dobre

kręgielnię
                    a to już jest w planach - ponoć

i jescze cuś tam, to się
                    > ogródki same pojawią ;-((((((((
                    Niech sie pojawią - bo lato za pasem a tutaj nic potencjalnemu turyście nie
                    mozemy polecić i niczym go ściągnąć - podobno to miasto jest miastem
                    turystycznym? hmm - ciekawa sprawa a nic się właściwie nie robi, żeby ten
                    turysta tutaj przyjechał - odbieram to w kategoriach skandalu!!!
                    • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 27.03.03, 15:11
                      No to się wyprowadź stąd np. do miasta seksu i biznesu, w którym mieszka
                      koleżanka NAKA.
                      • naka Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 27.03.03, 18:11
                        • Gość: Maciek Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 27.03.03, 19:00
                          Naka
                          a czy ja moge dopisac sie do tej wabrzeskiej grupy, jesli bedziesz
                          organizowala dla nich wycieczke po twoim miescie businessu i sexu ??
                          • naka Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 27.03.03, 20:21
                            • Gość: Maciek Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 27.03.03, 21:46
                              Kurcze, ale postawilas nas przed dylematem !! Czy koniecznie chcesz nas
                              ograniczyc tylko do jednego ?? A czy nie daloby sie jakos powiazac jednego z
                              drugim ?? , bo my mamy naprawde wszechstronne zainteresowania :))
                              • naka Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 27.03.03, 21:57
                      • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.03.03, 08:23

> No to się wyprowadź stąd np. do miasta seksu i biznesu, w którym mieszka
                        > koleżanka NAKA.

Właśnie takie teksty sa charakterystyczne dla minionej epoki. Nikt nie pyta -
                        co zrobic aby coś zmienić w tym mieście a tylko mówi, że jeśli się coś nie
                        podoba to fora ze dwora. Gratuluje figo takiego myślenia i poczucia humoru. Z
                        takimi jak ty miast zatopi się już niedługo w Jeziorze Zamkowym.
                        (rozczarowany) PEGAS
                        • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.03.03, 09:44
                          Gość portalu: PEGAS napisał(a):
                          > Gość portalu: Figo napisał(a):
                          >
                          > > No to się wyprowadź stąd np. do miasta seksu i biznesu, w którym mieszka
                          > > koleżanka NAKA.
                          >
                          > Właśnie takie teksty sa charakterystyczne dla minionej epoki. Nikt nie pyta -
                          > co zrobic aby coś zmienić w tym mieście a tylko mówi, że jeśli się coś nie
                          > podoba to fora ze dwora. Gratuluje figo takiego myślenia i poczucia humoru. Z
                          > takimi jak ty miast zatopi się już niedługo w Jeziorze Zamkowym.
                          > (rozczarowany) PEGAS

Oj PEGAS odwracasz kota ogonem. To tobie coś ciągle nie pasuje. Budują basen -
                          źle ("pomnik głupoty i niedpowiedzialności"), ogródków nie ma - źle,
                          kręgielnia - śmiech. Trzeba się cieszyć z tego co jest. Nie mamy tyle kasy co
                          Warszawa, więc jeśli wybudują boisko do kosza też będzie fajnie. Tacy jak ty to
                          się nadają do Samoobrony albo LPR (poseł Giertych). Też potrafią krzyczeć i
                          pozują na ludzi kultury. Coś jak ty. Mieszkałeś w 100.000 mieście, uczyłeś się
                          tam. Tam są "prawdziwe kina", jest teatr (basen też chyba mają). Po prostu
                          przyzwyczaiłeś się do innego życia. Ja tu jestem od zawsze i wiem jak było i
                          jak jest. Tak jest w każdym takim małym mieście. Nie ma KASY i basta. Kto ma
                          utrzymać to miasto? Ja, ty? Jak otworzymy fabrykę zatrudniającą z 5000 osób to
                          może..... A tak zastanów się o co ci chodzi ;-(((((
                          • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.03.03, 09:50
                            Sympatyzuję z każdym miastem (no może mniej z Brzydgoszczą). W twoim jeszcze
                            nie byłem, ale musi być fajnie wnioskując z Twoich opisów NAKA. Może się
                            wybirzemy. A co nas interesuje - bo to co nas podnieca, to się nazywa kasa i
                            seks. :-DDD
                            • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.03.03, 09:59
                              Może PEGAS taki plebs jak my nie jest godny twojego intelektu. ;-(((((
                              • naka Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! 29.03.03, 17:04
                                • Gość: Figo Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 31.03.03, 09:49
                                  Piszę się na to. Kiedyś trzeba (czyt. latem) pomysł zrealizować. :-DDDDD
                          • Gość: PEGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 31.03.03, 13:39
                            >
                            > Oj PEGAS odwracasz kota ogonem. To tobie coś ciągle nie pasuje. Budują basen -

> źle ("pomnik głupoty i niedpowiedzialności"), ogródków nie ma - źle,
                            > kręgielnia - śmiech. Trzeba się cieszyć z tego co jest. Nie mamy tyle kasy co
                            > Warszawa, więc jeśli wybudują boisko do kosza też będzie fajnie. Tacy jak ty
                            to
                            >
                            > się nadają do Samoobrony albo LPR (poseł Giertych). Też potrafią krzyczeć i
                            > pozują na ludzi kultury. Coś jak ty. Mieszkałeś w 100.000 mieście, uczyłeś
                            się
                            > tam. Tam są "prawdziwe kina", jest teatr (basen też chyba mają). Po prostu
                            > przyzwyczaiłeś się do innego życia. Ja tu jestem od zawsze i wiem jak było i
                            > jak jest. Tak jest w każdym takim małym mieście. Nie ma KASY i basta. Kto ma
                            > utrzymać to miasto? Ja, ty? Jak otworzymy fabrykę zatrudniającą z 5000 osób
                            to
                            > może..... A tak zastanów się o co ci chodzi ;-(((((

WŁAŚNIE FIGO ZAUWAŻYŁEM, ŻE ZNAKOMICIE LECZYSZ WŁASNE KOMPLEKSY I SŁABOŚCI.
                            gRATULACJE (ZAŁAMANY POZIOMEM KOLEGI) PEGAS
    • Gość: Maciek Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 31.03.03, 14:58
      Wasze informacje, ze niby w Wabrzeznie nie ma ogrodkow piwnych, troche mijaja
      sie z prawda, sic !! Wlasnie dowiedzialem sie, ze w domu na Chelminskiej, w
      ktorym mieszkalem w dziecinstwie, obecny wlasciciel otworzyl sklep, a do
      ogrodka przed sklepem wystawil JEDEN stolik wlasnie w celu umozliwienia
      klientom spozycia piwka na swiezym powietrzu :)) No wiec jednak sa ogrodki
      piwne w Wabrzeznie. Ze tez ja, az zza wody, musze wam o takich wydarzeniach
      donosic :))
      • Gość: PAGAS Re: Ogródki piwne w Wąbrzeźnie! IP: gateway.d* / 10.3.36.* 31.03.03, 15:12
        maćku mi nie chodzi o jeden stolik i dwuch ochalpusów przy nim i to ogródek?
        Mi chodzi o prawdziwe ogródki, ładnie ogrodzone, stoliki, bądź ławy i
        parasolki. a nie jeden połamamy stolik!!!!
        • Gość: Maciek Re do PEGASa IP: *.ssss.gouv.qc.ca 31.03.03, 19:13
          No wiem, wiem !! Ja tylko zartowalem.
          • naka Re: Re do PEGASa 31.03.03, 22:23
            • Gość: Figo Re: Re do PEGASa IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.04.03, 09:10
              U PEGASA na balkonie, niech błyśnie chłopak.
              • naka Re: Re do PEGASa 02.04.03, 19:42
                • Gość: Maciek Re: do naki IP: *.ssss.gouv.qc.ca 02.04.03, 21:01
                  Do plotka, to pewnie i kotek bedzie tez potrzebny :)) Bo z braku kotka, nie
                  chcialbym, zeby mnie kazano wlazic na ow.........plotek :))
                  • Gość: Figo Re: do naki IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.04.03, 08:14
                    Po spożyciu różne rzeczy do głowy przychodzą. :-DDDDDDDDDDD
                    • naka Re: do Figo 04.04.03, 08:59
                      • Gość: Maciek Re: do Figo IP: *.ssss.gouv.qc.ca 04.04.03, 14:40
                        Figo, czy to refleksja........z wlasnego doswiadczenia ??:))
                        • Gość: Figo Re: do Figo IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.04.03, 09:41
                          No jasne, że z własnego doświadczenia. O 1 w nocy imprezowanie na jaszczurkach
                          na rynku i wyrywanie kwiatów z klombu a to wszystko przed kamerą zamontowaną na
                          rynku. :-DDDDDDDDD
                          • Gość: PEGAS Re: do Figo IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.04.03, 13:57
                            Jak widac brak jest takich ogródków piwnych choćby dlatego aby figo nie pił na
                            jaszczurkach i aby nie wyrywał kwiatków!!!
                            (wymachuje kijem bejsbolowym)
                            • Gość: Figo Re: do Figo IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.04.03, 15:12
                              Jak pamiętam kwiaty wyrywałeś właśnie TY. Ja przeszedłem tylko po maluchu.
                              • Gość: Maciek Re: do Figo IP: *.ssss.gouv.qc.ca 10.04.03, 18:13
                                Musiales miec niezla rownowage, skoro nie zeslizgnales sie z tego malucha :))
                                • Gość: Figo Re: do Figo IP: gateway.d* / 10.3.36.* 11.04.03, 12:59
                                  Po znieczuleniu każdy ma tak dobrą równowagę :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka