mikkator 31.01.10, 21:39 Witam jestem w 20 tyg. ciąży. Może znajdę jeszcze mamy w ciąży do pogaduszek na forum:-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks2539 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 01.02.10, 13:58 są ;) A jeśli pogaduszki na forum to polecam fora rówieśnicze :) Ty pewnie masz termin na czerwiec - tu masz linka :) forum.gazeta.pl/forum/f,88633,Czerwiec_2010.html Forum już jest zamknięte, ale wystarczy że napiszesz kilka słów od siebie o sobie i pewnie Cię dziewczyny dopuszczą do swojej społeczności :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 01.02.10, 21:22 chciałam załozyc taki watek dzis jestem po pierwszsym usg i wszystko jasne 6 tydzien i 3 dzien :) wiem wiem ze sa fora rowiesnicze ale tez sie zastanawial jak torunskie mamy znosza ciaze co porabiaja pozdrawiam Odpowiedz Link
agaban12 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 02.02.10, 13:01 Ja podobnie jak Meg - trzecia ciąża, z tym, że u nas już jest dziewczyna i chłopak, a teraz szykuje się kolejny chłopiec. Jestem w 24 tyg. Odpowiedz Link
aleks2539 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 02.02.10, 17:33 agaban, u mnie też 24 tydzień z tym, że w domu chłopiec a czekamy na dziewczynkę :) Odpowiedz Link
agaban12 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 03.02.10, 09:07 hej aleks, a Ty na majowym forum jesteś? bo ja owszem. co prawda więcej podczytuję niż piszę, ale w zasadzie zaglądam codziennie. jak samopoczucie? ja przez te śniegi, to w ogóle nie mam ochoty nosa z domu wyściubiać, ale niestety codziennie zasuwam do pracy :) Odpowiedz Link
aleks2539 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 03.02.10, 21:21 jestem na majowym :) a my chyba coś pisałyśmy nawet ze sobą no nie? mieszkamy niedaleko siebie :) Ja jestem na wychowawczym wiec obecnie latanie do pracy odpada, ale latanie za młodym już nie ;) Odpowiedz Link
agaban12 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 04.02.10, 10:08 wszystko się zgadza :) ja rano biegam do pracy, a po południu za młodym. czasami mocno dają mi w kość, i ten w brzuchu i ten brykający po domu. na szczęście starsza siostra i tata pomagają, więc jakoś daję radę. Odpowiedz Link
meg230 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 02.02.10, 08:28 Ja jestem w trzecej ciązy. Własnie leci mi 26 tydzien ciązy. Mam juz dwóch synów a teraz czekam na córeczke:) Magda Odpowiedz Link
zielonooka Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 03.02.10, 18:43 No dziewczyny,to ja najbardziej zaawansowana :) 35 tc czyli termin teoretycznie 11 marca, zobaczymy jak w praktyce... Zgotowałam córce siostrę :) róznica 3 lat, więc fajnie będzie, troche mniej fajnie dla mnie, no ale... :D Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 03.02.10, 19:48 o fajnie, że trochę nas tu się znalazło. Ja też już oczekuje drugiego dziecka. Mam 3 letnią dziewczynkę teraz czekamy na chłopaka. Mam problem z imieniem, a Wy już imiona wybrałyście? Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 03.02.10, 20:15 Jak wasze samopoczucie pracujecie czy na zwolnieniu jestescie Ja jeszcze pracuje ale u mnie to dopiero poczatek czuje sie super naszczescie bo po domu biega energiczny dwulatek :) Odpowiedz Link
agaban12 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 04.02.10, 10:13 ja pracuję, i mam zamiar wytrwać jak najdłużej. co do imienia, to owszem wybrane, u nas wszystkie imiona na A się zaczynają, więc podtrzymujemy i maluch będzie miał na imię Adaś. po domu też nam bryka dwulatek, bardzo energiczny, oj bardzo. czasami zastanawiam się skąd on ma w sobie tyle siły i energii. jeśli kolejny będzie takim samym urwisem, to chyba osiwieję ;P Odpowiedz Link
meg230 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 04.02.10, 12:03 Ja pracuje ciagle choc moj gin uważa ze nie powinnam. Ciagle mu obiecuję ze na nastepnej wizycie to juz na pewno wezme zwolnienie i teraz mam wizyte w piatek i znowu nie dam rady isc na zwolnienie:( Moze od marca w koncu pojde?? Ja mam w domu dośc spokojnego prawie 6 latka i 3 latka który robi mi zamieszanie za dziesieciu. Czasem normalnie wymiekam z nim. A co do imienia do umowa byla taka ze jak bedzie dziewczynka to wybiera mąz i wybrał: Lena. Magda Odpowiedz Link
zielonooka Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 05.02.10, 12:25 Hehe... widzę, że przerwy między dziećmi jakieś 3 lata... U mnie tez tak będzie starsza w czerwcu skończy 3 lata, a mała jeśli nie będzie mieć poślizgu - w marcu. Będzie Olga, tez myślałam nad Leną, ale mąż zawetował i do Olgi miał małe si... myśleliśmy o Ewie, ale z imieninami miałaby przechlapane... Starsza ma na imię Kinga i nie dla tego, że tyle jest serialowych King, tylko dlatego, że osobiście żadnej nie znam i nie mam żadnych skojarzeń ;) Jakby był chłopak, to miał mieć imiona po dziadkach :) A ja na zwolnieniu już od listopada - uciekłam przed grypą, bo pracuję w szkole i nie chciałam się narażać ani Kingi :) Odpowiedz Link
meg230 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 05.02.10, 14:26 U nas z imionami to było tak: jak byłam w pierwszej ciązy to gdyby urodziła sie dziewczynka to miał byc Maja. Urodził się chłopak więc jest Adrian. Potem urodziła nasz koleżanka i dała córce na imie Maja więc moj mąz stwierdził że "ukradła" nam imie:) Dlatego jak byłam w drugiej ciązy to gdyby sie urodziła dziewczynka miała byc Lena. Urodził sie drugi syn - Radosław. Teraz jak zaszłam w ciąże znowu to mąz stwierdził ze imie przechodzi i bedzie Lena. Ja bym wolała Bognę ale umowa to umowa. Dla chłopca miałam ja wybierac i miał byc Igor. Ja ciagle pracuje ku niezadowoleniu mojego lekarza ktory za kazdym razem mnie na L4 wysyła ( mam obciązony wywiad połozniczy). Dzis mam kolejną wizyte i zobaczymy jak będzie. Wczoraj odebrałam wyniki i morfologia mi bardzo zjechała wiec moge sie tym razem od zwolnienia nie wymigac. Magda Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 07.02.10, 18:11 Ja też jeszcze chodzę do pracy i mam nadzieję, że trochę jeszcze pochodzę. Córka chodzi do żłobka nie chce mi się samej siedzieć w domu. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 19.02.10, 20:05 dziewczyny i jak my w tym tygodniu przezylismy grype jelitowa dzis juz dobrze dochodzimy do siebie Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 20.02.10, 11:21 ze mną też było ciężko mega przeziębienie- wyleczyłam się czosnkiem i syropem z cebuli:-))ale teraz już dobrze. Najgorsze jest to, że nie wiesz co możesz brać, lekarz zalecił Rutinoskorbin mówił, że jest całkowicie bezpieczny ale w internecie czytałam różne opinie. Wybrałam czosnek:-)) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 20.02.10, 22:31 Ja tez lecze sie domowymi sposbami narazie sie udawało :) Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 23.02.10, 19:38 słyszałam ostatnio dziwną opinię na temat matek chorujących w ciąży,że niby rodzą się dzieci z chorobami płuc po przebytych infekcjach matki. Trochę mnie to zaskoczyło nie da się niestety przejść 9 miesięcy bez żadnych chorób, szczególnie w takim okresie. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 23.02.10, 21:29 mysle ze ile przypadkow tyle opini moja siostra bywała w ciazy chora i malenstwo urodziło sie zdrowe i praktycznie nie choruje Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 28.02.10, 20:16 Laski czy chodzicie jeszcze do pracy?? albo do którego tyg. chodziłyście bo mnie już się nie chce pochodzę jeszcze parę dni w marcu i skorzystam z wypoczynku:-))do czerwca będę leniuchowała:-) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 28.02.10, 21:27 Ja chodze ale to dopiero 10 tydzien i 2 dnia a ze mam stycznosc z duza iloscia ludzi ciagle łapie jakies infekcje dwa razy juz miałam grype jelitowa teraz znow katar i gardło zastanawiam sie czy nie isc na zwolnienie choc chciałabym jeszcze popracowac bo jezeli chodzi o ciaze to wszystko ok Odpowiedz Link
meg230 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 01.03.10, 18:16 Ja od miesiaca jestem na zwolnieniu. Macica zaczeła mi sie stawiac, pojawiały sie jakies dziwne skurcze, na dodatek zjechała mi dosc mocno hemoglobina i lekarz kazał spasowac z praca jesli nie chce sie znalezc w szpitalu. Tym bardziej ze to moja 3 ciaza a pierwsza w połowie przelezałam bo groził mi przedwczesny porod. A co do chorob to ja w kazdej ciazy chorowałam przynajmniej ze dwa razy i zawsze miałam opryszczke a chłopacy urodzili sie zdrowi i mało mi choruja. W tej ciąży tez ostatnio chorowałam, włacznie z opryszczka i zapaleniem spojowek - jakis wirus mnie dopadł. Mam nadzieje ze mała będzie zdrowa. Magda Odpowiedz Link
ireland1 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 02.03.10, 11:21 Witam, Ja nie jestem w ciąży,ale mam po dzieciach dużo ubranek,matę edukacyjna,wanienkę,grzechotki itp. rzeczy do sprzedania. Jakby któraś mamusia była zainteresowana to dajcie znać. Wam się przyda a ja już nie potrzebuję. Pozdrawiam i spokojnej ciąży życzę :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 10.03.10, 09:20 Jak sie czujecie :) Ja czekam tylko do wiosny ta pogoda nas wykancza młody ciagle chory a ja razem z nim moze jak sie ociepli bedzie lepiej :) Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 15.03.10, 17:50 no niestety u nas to samo młoda chora zaraz ja:-))ale coraz bliżej wiosna i będzie lepiej. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 15.03.10, 21:22 oby było lepiej bo moj młody ma znow jelitowke nie spie prawie od wczoraj troche odespalismy w dzien ale to nie to samo byle do wiosny :) Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 29.03.10, 21:08 kasiula jak zdróweczko wiosna idzie na pewno jest lepiej:-)) U Ciebie jak dobrze pamiętam 1 trymestr więc i nastroje różne:-)) ja weszłam już w 3 :-))jeszcze jestem w formie ciekawe na jak długo:-)) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 31.03.10, 20:43 odpokuac narazie nie chorujemy oby tak zostało ja juz weszłam w drugi trymest wiec samopoczucie cudowne dolegliwosci zadnych cudownie nawet schudłam pól kilo :)brzuszka jeszcze nie widac korzystamy z pieknej pogody i duzo czasu spedzamy na dworzu dzis złapał nas pierwszy deszcz bo oczywiscie parasol został w domu :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 03.04.10, 07:54 wesołych swiat smacznego jajka i mokrego dyngusa :) Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 15.04.10, 18:40 dziękuje już dawno po świętach:-))a my dopiero wróciłyśmy. Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 26.04.10, 21:26 dziewczyny szczególnie te majowe i jak samopoczucie prze wielkim finałem?? u mnie jeszcze 2 miesiące i już coraz gorzej:-(( Odpowiedz Link
agaban12 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 26.04.10, 22:33 no u mnie dokładnie miesiąc jeszcze; niby nie jest źle, ale jakaś taka ociężała jestem, szybko się męczę, tu mnie strzyka, tam mnie boli, ówdzie ciągnie; Młody się strasznie rozpycha i zapowiada się na niezłego klopsa; no, ale już niedługo, więc jakoś dam radę :) Odpowiedz Link
meg230 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 26.04.10, 23:36 ja tez juz ledwo zipie a do terminu mam ponad 2 tygodnie. Na wizycie w srode lekarz orzekł ze mam juz 2 cm rozwarcia, w czwartek odeszdł mi czop i gin stwierdził ze skoro to moj 3 porod to najdalej w tym tygodniu urodze. Ale jakos nie bardzo chce mi sie w to wierzyc. A tez juz mi ciezko i zgaga mnie dobija:( Magda Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 27.04.10, 22:52 meg to już godziny odliczasz ale Ci dobrze, ja też bym chciała szybciej urodzić. Przytyłam już 15 kg jestem załamana kiedy ja to zrzucę:-))a dziecko daję rękę uciąć, ze ze 4 kg będzie miało jak już ma 2 :-)) Odpowiedz Link
meg230 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 27.04.10, 23:06 no odliczam i strasznie mi sie dluzy. Ja przytyłam 5,5 kg ale i tak mi ciezko i brzuch ciazy. Ech, mogłaby juz córcia wychodzic. Magda Odpowiedz Link
mikkator Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 07.05.10, 12:25 co dziewczyny się nie odzywacie??? meg urodziłaś już??? Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 07.05.10, 20:13 jestesmy :) Ja dzis koncze 20 tydzien to juz połowa eh jak ten czas leci czuje sie swietnie na wadze tylko 1,5 kg do przodu :) Czekam cały czas na wiosene bo pogoda nas nierozpieszcza eh przy takiej pogodzie to moje dzicko bywa marudne zwłaszcza po południu Odpowiedz Link
agaban12 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 08.05.10, 21:49 ja jeszcze jestem i nie zanosi się na wcześniejszy poród, tak ginka orzekła wczoraj; nie dzieje się nic co mogłoby wskazywać na wcześniejsze rozwiązanie. a ja tak już bym chciała urodzić, jestem umęczona, nie tyle samą ciążą, co tymi wszystkimi dolegliwościami okołociążowymi :( no, ale cóż, jeszcze 2 tygodnie z kawałkiem Odpowiedz Link
meg230 ja juz po:) 10.05.10, 20:27 Lena przyszła na świat 7 maja o 14.15. Wazyła 2906 gramów i była długa na 55 cm. Poród wywoływany oksytocyną, bo juz od poprzedniego dnia sączyły mi sie wody ale nie było akcji skurczowej. Sam porod bardzo szybki bo mimo oksytocyny nie czułam prawie wcale skurczy, były nieregularne i KTG ich nie zapisywało. Dopiero parte mnie ruszyły a wtedy miałam juz 8cm rozwarcia wiec szybko zawiezli mnie na porodówke. Po 15 minutach mała była na świecie. Od wczoraj jestesmy w domu. Lena uwielbia byc przy cycu, je i spi wiec duzo czasu ze soba spędzamy:) Magda Odpowiedz Link
mikkator Re: ja juz po:) 10.05.10, 22:11 Gratulacje masz już za sobą:-))a reszta dalej się męczy:-)) Odpowiedz Link
mikkator spotkanie 11.05.10, 14:07 tak sobie myślę, że kiedyś można by było spotkać się z naszymi dzieciaczkami w parku jak będziemy wszystkie po. Tylko kasiula ma termin na październik najwyżej przyjdzie jeszcze z brzuszkiem:-)) co Wy na to. Odpowiedz Link
agaban12 Re: spotkanie 11.05.10, 21:44 jestem jak najbardziej za :) musimy tylko jakiś dogodny dla wszystkich termin ustalić Odpowiedz Link
aleks2539 Re: tez jestem za:) 16.05.10, 22:17 hej :) Gratuluję rozpakowanej i łączę się w bólu z dziewczynami w ciązy ;) Mi zostały tylko niecałe dwa tygodnie. Albo aż ;) I wtedy dopiero się zacznie ;) Odpowiedz Link
mikkator Re: tez jestem za:) 18.05.10, 11:28 dziewczyny dajcie znać jak się rozpakujecie i napiszcie jakie wrażenia z toruńskiej porodówki. Czy starczyło Wam sal?? bo słyszałam, że tyle jest rodzących, że mają z tym problem:-)) U mnie żadnych oznak porodu:-(( a dziecko rośnie. Został mi jeszcze miesiąc. Pora zabrać się za kompletowanie torby do szpitala. Odpowiedz Link
agaban12 Re: tez jestem za:) 18.05.10, 12:06 no, moja torba już od jakiegoś czasu spakowana :) termin za 8 dni, ale jakoś nie widzę żadnych oznak porodu; mam nadzieję, że Młody będzie terminowy i nie zrobi mamie psikusa siedząc w brzuchu dłużej niż przewiduję ja i moja ginekolog ;P Odpowiedz Link
zielonooka A ja sięnei chwaliłam, że się rozczłonkwałam ;) 22.05.10, 21:04 I to już 2 miesiące temu:) i nie wiem czy mogę powiedzieć że juz ogarniam wszystko, bo trudno trochę z 3latką i niemowlęciem, ale jakoś pcham do przodu. Co do ilości sal, to jak ja rodziłam, była niedziela 14 marca i w tym dniu urodziły tylko 3 albo 4 dziewczyny, także duży looz:) Sale poporodowe, w porównaniu z tym co było 3 lata temu - REWELA, na 2 sale ubikacja z prysznicem, klima w salach... pełna kultura :) A z tym porodem, to tez różnie bywa. Na starszą czekałam długo i szczęsliwie na patalogi ciąży ponad 2 tyg. bo miałam termin 15/19 (wg usg) maja, a rodziłam przez cc 5 czerwca. A teraz młoda zawinęła się od pierwszego skurczu 10h, bardzo zdecydowana młoda kobitka i poród sn :) Odpowiedz Link
agaban12 Re: A ja sięnei chwaliłam, że się rozczłonkwałam 23.05.10, 20:09 no to wielkie gratulacje ... ja na mojego jeszcze czekam ... całe 3 dni nam zostały :) Odpowiedz Link
mikkator Re: A ja sięnei chwaliłam, że się rozczłonkwałam 23.05.10, 21:03 agaban powodzenia:-) Odpowiedz Link
kasiula2004 a ja bede miala dziewczynke !!!!!! 24.05.10, 23:30 i strasznie sie ciesze mam nadzieje ze plec sie nie zmieni nie moge w to uwierzyc dzis 22 tydzien i 3 dzien ciazy jak to leci widzialam dzis moja sliczna dziewczynke raczki nozki nosek usta buzka cudna jest Odpowiedz Link
mikkator Re: a ja bede miala dziewczynke !!!!!! 25.05.10, 11:23 no to super udało Ci się:-))też sie cieszyłam jak sie dowiedziałam, ze będzie chłopczyk bo córcię już mam:-)) Odpowiedz Link
agaban12 Re: a ja bede miala dziewczynke !!!!!! 30.05.10, 17:15 właśnie wróciliśmy ze szpitala, Adaś urodził się 28 maja o godz. 12.40, waga:4010, wzrost: 56, 10 pkt poród ciężki, po oksytocynie, skurcze parte - koszmar no, ale Maluch już nami, więc zamykamy tamten rozdział pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych i oczekujących Odpowiedz Link
kasiula2004 Gratulacje:) 30.05.10, 17:21 Wiadomo porody sa rozne gorsze lepsze ale najwazniesze ze malenstwo jest z wami samych cudownych dni :) Odpowiedz Link
eselchen Re: a ja bede miala dziewczynke !!!!!! 31.05.10, 11:40 Gratulacje agaban! Ja siedze i czekam - 7 dni do terminu. Odpowiedz Link
mikkator Gratulacje !!! 31.05.10, 22:49 i wszystkiego dobrego dla mamusi:-)) Maluch duży ale u mnie podobnie się zapowiada, a termin za 3 tyg. :-))Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiula2004 ja dzis odpoczywałam 03.06.10, 21:50 młody troche chory siedzielismy w domku było pyszne jedzenie dobry obiadzik, truskawki z bita smietna,ciasto mniam mniam duzo lezenia i spania cudownie poprosze czesciej :) Co u was kobitki jak sie czujecie do tych co jeszcze wdupaku a jak mamusie nowonoradzonych dzieci jak sobie radzicie ja dopiero 23 tydzien i 6 dzien eh czas szybko leci Odpowiedz Link
mazajac ja też do was dołączam 05.06.10, 07:39 wprawdzie mam termin dopiero na początek grudnia...ale co tam...pozdrowionka dla wszystkich mamusiek.... Odpowiedz Link
mikkator Re: ja też do was dołączam 08.06.10, 22:09 mazajac- witamy, jedne przychodzą inne odchodzą :-)) a mogłyby nas trochę wesprzeć :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
eselchen Jak sytuacja na porodówce? 09.06.10, 12:29 Może macie jakieś informacje, czy jest teraz obłożenie, czy ogólnie luzy?? Na dniach rodzę i jestem ciekawa jaka jest teraz sytuacja. Pozdrawiam wszystkie młode mamy i brzuchole! Odpowiedz Link
kasiula2004 jak znoicie upały 09.06.10, 12:40 ja dopiero 25 tydzien nie jest zle butellka wody zawsze podrozuje ze mna Odpowiedz Link
mikkator Re: jak znoicie upały 09.06.10, 14:33 Nic nie słyszałam o oblężeniu na porodówkach będzie dobrze. Powodzenia a upały to tragedia u mnie już 38 tydz. wyszłam po truskawki i uciekłam do domu:-))bez wody też nie wychodzę tylko jest gorzej jak ją wypiję i muszę szybko do toalety :-(( Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: jak znoicie upały 09.06.10, 20:31 no ty to juz na dniach mozesz rodzic to napewne te upały ci daja poalic trzymaj sie juz niedługo Odpowiedz Link
agaban12 Re: jak znoicie upały 09.06.10, 22:46 no to Was zmartwię, obłożenie na porodówkach jest, delikatnie mówiąc, dość spore, to samo zresztą później na położniczym, kładą kobiety z dziećmi też na innych oddziałach (ginekologia, izolacyjny), na szczęście to tylko dwie doby i do domu :) pozdrowienia dla wszystkich ciężarnych i rozpakowanych :) Odpowiedz Link
eselchen Re: jak znoicie upały 10.06.10, 08:55 Urodzić trzeba :) Upały straszne. Nigdy nie byłam tak spuchnięta jak teraz. Myślę, że to jeszcze przez tą burzową pogodę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mikkator Re: jak znoicie upały 10.06.10, 20:20 no właśnie urodzić trzeba, upałów mam dosyć z domu dzisiaj nie wyszłam i cały czas wiatrak mnie chłodzi :-)) a młody wyjść nie chce. Odpowiedz Link
mikkator Urodziłam 16.06.10, 17:37 14 czerwca przyszedł na świat nasz synek Damianek. Waga 3750 g, wzrost 58 cm. Po 2 dniach wypisany już do domu. Oblężenia na porodówce nie było zaliczyłam dzień na patologi tam to jest kosmos:-))ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agaban12 Re: Urodziłam 16.06.10, 21:05 serdeczne gratulacje :) niech Maluszek zdrowo rośnie Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: Urodziłam 17.06.10, 06:49 gratulacje właśnie miałam o ciebie pytać:) odzywaj się jak tam sobie radzicie Odpowiedz Link
mikkator Re: Urodziłam 17.06.10, 10:52 Dziękuję. Damianek smacznie przesypia cały dzień więc na razie kłopotu nie mamy. Korzystam i odpoczywam ja. Pozdrawiam ciężarówki i młode mamusie. Odpowiedz Link
aleks2539 Re: Urodziłam 19.06.10, 21:14 Ciężarówki - może któraś z Was będzie zainteresowana? Mam do sprzedania wózek oraz małe przenośne ktg ;) Szczegóły na @ gazetowego. Odpowiedz Link
eselchen Po porodzie :) 20.06.10, 18:09 Witajcie. Jestem już z Małą w domu, szczęśliwe i zadowolone. Hania urodziła się 16.06.2010, mierzyła 61 cm oraz ważyła 3980g. Chciałabym Wam polecic porodówke w Toruniu. Sama po informacjach z netu bardzo sceptycznie podchodziłam do toruńskiej porodówki i osób tam pracujących. Okazało się, że wszystkie położne były niesamowicie sympatyczne, pomocne oraz przede wszystkim profesjonalne. Szczególnie dwie położne, które pomogły nam przejść trudy porodu sn zasługują na medal. Niestety nie pamiętam ich nazwisk, ale Panie te w sposób bardzo taktowny, spokojny (o ile to w takiej sytuacji mozliwe :) ) pomogły mi w moich emocjach i bólu. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie porodu i pobytu na porodówce w Toruniu, chętnie odpowiem. Pozdrawiam. eselchen Odpowiedz Link
lucjatoja Re: Po porodzie :) 20.06.10, 22:43 witam wszystkie mamy w ciąży. Oddam za darmo therdyferon jedno opakowanie. Kupiłam za dużo, a mi sie juz nie przyda. lucjatoja@interia.pl Odpowiedz Link
mikkator Re: Po porodzie :) 25.06.10, 11:08 eselchen ja również zadowolona jestem z toruńskiej porodówki. Położną miałam taką miłą i pomocną. Robiła nam zdjęcia ( sama zaproponowała) jedynie co mi się nie podobało to leżanka strasznie dla mnie nie wygodna:-)) ale pół godziny wytrzymałam. Odpowiedz Link
mikkator dziewczyny rozpakowane 01.07.10, 13:20 wychodzicie już na spacery to kiedy organizujemy mamowe spotkanie na powietrzu??? Odpowiedz Link
agaban12 Re: dziewczyny rozpakowane 04.07.10, 13:40 ja chwilowo odpadam, starszak chory, z wysoką temperaturą, no i mamy "na głowie" przeprowadzkę, najdogodniejszy termin dla nas, to chyba dopiero w drugiej połowie lipca, niestety :( Odpowiedz Link
mikkator Re: dziewczyny rozpakowane 05.07.10, 10:41 u mnie to samo :-( starszak gorączkuje mam nadzieję, że młodego nie zarazi. I tak te spotkanie wcześniej nie wypali jak w drugiej połowie lipca, zobaczymy kto się chętny jeszcze zgłosi. Jakby co agaban odezwij się jestem chętna na spacerek bo samej ciągle nie chce mi się chodzić, zresztą w tej okolicy co mieszkam nie ma parku, fajnych miejsc na spacerki tylko cmentarz ale tam za bardzo nie chcę spacerować:-))Pozdrawiam Odpowiedz Link
agaban12 Re: dziewczyny rozpakowane 05.07.10, 23:51 no i się okazało, że starszak ma paskudną anginę ropną; teraz tylko pozostaje nam trzymać go z daleka od maluszka; jak się wykurujemy, to dam znać; pozdrowienia i wracajcie do zdrowia :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: dziewczyny rozpakowane 06.07.10, 07:18 dziewczyny zdrowka wam zycze ja ostatnio tez byłam przeziebiona Odpowiedz Link
mikkator Re: dziewczyny rozpakowane 06.07.10, 13:55 u nas młoda ma stan zapalny, wykryto w moczu :-(( była ostatnio na basenie na Hallera. Kasiula, a jak Ty się czujesz i te upały. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: dziewczyny rozpakowane 06.07.10, 15:10 nawet dobrze je znosze wczoraj do południa jak byla ta duchota to jakos nie mogłam tego zniesc naszczescie jestem juz na l4 wiec dni nam mijaja spokojne z moim synkiem bez pospiechu wszystko na luzie :) Dzis sie ciesz ze cutke chłodniej bo musialam zalatwic pare spraw i ciagnac wszedzie mlodego Odpowiedz Link
eselchen Re: dziewczyny rozpakowane 07.07.10, 15:58 My na razie się nie piszemy na spotkanie. Przeszliśmy mega jelitówkę, na szczeście Mała ( 3 tygodnie) ma tak silny organizm, że jej nie wzięło. Starszy fajnie zaczął wakacje od przedszkola, na razie siedzi w domu, łapie odporność i nabiera ciałka, bo strasznie go wymęczyło. Ja też pierwszy raz miałam aż tak konkretnie. Na szczęście u mnie trwało to krótko. Ale piszcie na forum o dacie i miejscu spotkania, jesli tylko będę mogła to wpadnę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mikkator Re: dziewczyny rozpakowane 11.07.10, 20:57 Słyszałam, że w Toruniu rotawirus panuje może to załapał z przedszkola. Napiszemy o dacie spotkania ale myślę, że na pewno nie w te upały jest masakra. Mój maluch dzisiaj w pieluszce tylko leżał i jeszcze cały taki tydzień :-((( Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: dziewczyny rozpakowane 12.07.10, 08:04 Trzymajcie sie jakos w te upały dziewczyny ja odziwo w dzien to jeszcze znosze ale w nocy jakas porozka niby chłodniej a ze mnie sie leje i spac nie moge chyba bede spac na balkonie ;) Odpowiedz Link
kasiula2004 Moje dziecko juz nie spi 13.07.10, 07:20 wstał przed 6 mowi "ze mu goraco i spac nie bedzie i ze słonace swieci ze jest jasno " oczywiscie juz nie ma humoru bo to dla niego za wczesnie nic to trzeba bedzie isc na wczesniej spacer i o 12 dziecko połozyc spac bo inaczej to on nie wytrzyma ale musze mu przyznac ze faktycznie bardzoc ciepło miłego ciepłego dnia kobitki Odpowiedz Link
mazajac Re: Moje dziecko juz nie spi 13.07.10, 07:32 mój na szczęście jeszcze śpi, rok starszy od TWojego, ale też pewnie niebawem wstanie, i mowi dokladnie to samo, że jest dzień i trzeba wstać Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: Moje dziecko juz nie spi 13.07.10, 08:53 moj tez przewaznie spi do 7 - 8 i wtedy jest ok ale jak cos mu sie przestawi i za wczesnie wstanie to maruda nieziemska własnie meczy drugie sniadanie za chwile wychodzimy na spacer po spacerze drzemka oby humor mu wrocił :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Chorubsko mnie bierze 14.07.10, 21:37 W gardle drapie nos swedzi głowa boli ide zaraz do łozka mam zamiar do rana to cholerstwo wypocic Odpowiedz Link
mikkator Re: Chorubsko mnie bierze 15.07.10, 12:13 zdrówka życzę, ja też przez te przeciągi w domu kataru załapałam mam nadzieję, że młody nic nie załapie. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: Chorubsko mnie bierze 15.07.10, 13:46 dzis juz lepiej wygrzałam sie w nocy Odpowiedz Link
kasiula2004 dziewczyny meldowac co u was 20.07.10, 22:38 Ja powoli rosne kilogramów przybywa to juz 30 tydzien i 4 dzien jak ten czas leci troche odpoczywam od upałow Naszczescie młody juz odpieluchowany od niedzieli spi w swoim nowym duzym łozku powoli sie szykujemy do pojawienia sie maluszka mieszkanko odmalowane :) Musze jeszcze M pogonic bo jeszcze pare spraw zostało do zrobienia w domku co u was jak tam ciezarne i te juz rozpakowane jak dzieciaczki Odpowiedz Link
mikkator Re: dziewczyny meldowac co u was 22.07.10, 11:26 ooo patrze, że 100 post już za nami ciekawe czy ten wątek dotrwa do 200 :-)) chyba wątpię mamy pouciekały i nie chcą się odzywać :-(( może przez wakacje tak jakoś mam wrażenie, że całe forum Toruń obumarło. A u nas walczymy z potówkami jak to bywa latem i już mam ich dość. Odpowiedz Link
mazajac Re: dziewczyny meldowac co u was 22.07.10, 11:51 ja mam termin na początek grudnia, brzuch mi rośnie i czuję się jak wieloryb, a gdzie tu jeszcze.....te upały mi dokuczają, chodzę taka zmęczona i nic mi się nie chce, żandej weny....może któraś z was też grudniowa? Odpowiedz Link
mazajac coś dla nas i o nas, poczytajcie 22.07.10, 16:39 www.matkapolka.com.pl/abecadloemocji/ciezarowka-czyli-ja.html Odpowiedz Link
kasiula2004 zale sie 23.07.10, 09:59 zdycham dzis młody sie budził w nocy ja tez mało spalam naszczescie dzis piatek i M wraca na weekend do domku powinnien byc ok17- 18 zaraz zbieramy sie na spacer na starówke chyba odwiedze mc donald i kupie sobie duzego shejka po spacerku młody pojdzie spac bedzie spał do 16 i juz prawie tatus bedzie w domku a ja mam zamiar chwile odpoczac acha i jeszcze popsuł sie odkurzacz i trzeba bedzie kupic nowy :/ Odpowiedz Link
agaban12 Re: zale sie 23.07.10, 13:45 u nas starszak w końcu wyzdrowiał, chociaż po anginie przyplątał się jeszcze rotawirus, teraz dla odmiany młodszy ma pleśniawki więc walczymy z tym cholerstwem, jesteśmy w trakcie remontu nowego mieszkania i za tydzień czeka nas przeprowadzka, a wszystko w te najgorsze upały, koszmarrrr ..... ale dajemy radę, w sierpniu będzie już z górki, mam nadzieję :) Odpowiedz Link
mikkator Re: zale sie 27.07.10, 11:52 Upały na szczęście się skończyły, teraz możemy nareszcie odetchnąć. Młody wczoraj w wózku przespał mi 4 godziny byłam w szoku, a przeszłam chyba 10 km wczoraj na tym spacerze :-) Dobrze mi zrobi. My ciągle walczymy z tymi krostkami, Damianek ma straszną buźkę. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 27.07.10, 18:39 my tez odpoczywamy od tych upałów:) Piotrek mówi ze go coś boli pokazuje ze w buzi wydaje mi się ze ma jakieś krostki w buzi na polikach zobaczę chyba ze to gardło może jutro pójdę do lekarza Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 27.07.10, 18:41 mikkator mój Piotrek tez uwielbiał spać w wózku potrafił 3-4 h i tak codziennie z nim chodziłam a urodził się w grudniu ale ja lubiłam te nasze spacerki :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Połowa wakacji juz za nami 03.08.10, 17:46 co tam u was pogoda dzis kiepska ale zaliczylismy z Piotrusiem spacerek po kałuzach w kaloszach w dzien oboje pospalismy nie wiem o ktorej zasnie wieczorem bo spalismy az 3 godziny miłam go budzic wczesniej ale mi samej sie wstac nie chcaiało przedemna jeszcze dwa miesiace do porodu od nastepnego tygodnia powoli zaczynam sie szykowac musze porac i poprasowac ciuszki przygotowac co nieco do szpitale gdyby cos mnie nagle wzieło m ciagle w delegacji a ja z moim 2,5 latkiem sama Odpowiedz Link
mazajac Re: Połowa wakacji juz za nami 04.08.10, 07:45 ja mam teramin na początek grudnia i też już powoli myślę o przygotowaniach, przede wszystkim chcę skorzystać z ładnej pogody i odświeżyć pościel materacyk ciuszki po starszym synku, teraz wszystko ładnie mi wyschnie bo póxniej w zimie nie będzie gdzie suszyć nawet.... Odpowiedz Link
mikkator Re: Połowa wakacji juz za nami 04.08.10, 22:58 u mnie to sie dopiero zaczęło :-( siedzimy w domu teraz w trójkę starsza córcia zakończyła edukację w żłobku i teraz jestem rozrywana na połowę ale córcia i tak wyrozumiała i cierpliwie czeka aż obrobię młodego dopiero zajmuję się nią. I tak jeszcze do połowy sierpnia, a później wyjeżdżamy na urlop. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 10.08.10, 08:33 u mnie to juz albo dopiero 33 tydzien i 4 dzien :) zaczynam sie szykowac na pojawienie sie nowego członka rodzinki :) Torba do szpitala spakowana bo mnie o to prosili M ciagle w delegacji i wrazie co to mam byc wmiare przygotowana gdyby cos sie działo W domu wygladaj jak ciuchlandzie znosze ubranka z piwnicy zwoze od siotry i kolerzanki wszedzie worki z ciuchami przygotowane do prania puki ładna pogoda to bedzie szybko schło na balkonie tylko kto wszystko wypracuje eh nieznosze prasowac a co u was kobitki Odpowiedz Link
mazajac Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 10.08.10, 11:56 u mnie 23 tydzień, ciuszki piorę systematycznie,czeka mnie jeszcze przebicie się przez strych i przygotowanie wszystkich rzeczy po synku, muszę odświerzyć wózek, łóżeczko, wszystko przygotowac...jakoś mi się nie pali... Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: czy są tu jakieś mamy w ciąży??? 19.08.10, 17:35 odpoczywacie od upałow ? Ja ta chłodniesza pogode wykorzystałam na pranie prasowanie i upychanie wszystkiego w szafach dla malucha jestem juz prawie gotowa zostały ostanie zakupy posciel pare nowych pieluch tetrowych kosmetyki dla malucha i bedzie juz wszystko :) a moze ktoras szykuje sie do rozpaczecia roku szkolnego swoich pociech ja mam na to jeszcze ładnych pare lat ale moze przedszkole dla starszaka od stycznia albo wrzesnia zobaczymy jak to bedzie z dwujka w domku Odpowiedz Link
mazajac coś o mamach w ciąży 31.08.10, 16:55 www.matkapolka.com.pl/abecadloemocji/wielkie-i-male-mysli-kobietki-w-ciazy.html Odpowiedz Link
mikkator Re: coś o mamach w ciąży 02.09.10, 23:48 a cos o mamach bobasów 2,5 miesięcznych:-)) może jakiś sposób na dobry sen maluszków bo mi młody nie chce spać :-)) a poza tym dziewczyny jak zdrówko? u nas już po chrzcinach mam już z głowy imprezę. Odpowiedz Link
kasiula2004 idzie jesien 04.09.10, 20:26 juz chłodniej My dzis popłudniu bylismy na barbardze zeby dziecko sie wybiegało oj pod wieczor juz było chłodno Ja juz 37 tydzien i 1 dzien porod zbliza sie wielkimi krokami ciesze sie strasznie nie moge sie doczekac ale i tez sie boje jak to bedzie i jak ja sie przy dwójce ogarne wiem ze na wszystko potrzeba czasu i dojde do jakiekiegos ładu Odpowiedz Link
kasiula2004 Halo jestescie 21.09.10, 08:04 Ja nada w dwupaku czekam dzis 39 tydzien i 4 dzien cisza ale to termin z pierwszego usg moze pochodze dłuzej w ciazy no zobaczymy Co u was my zakatarzeni :/ Odpowiedz Link
mazajac jestem 21.09.10, 08:59 ja jestem, u mnie 31 tydzień, jakoś ciągnę, ale już bym chciała aby było po, coś słabo kobitki się odzywają, może któraś też jest w zbliżonym tygodniu? u mnie nic ciekawego...przeziębenie mam już za sobą, syn przywlókł jakiegoś wirusa z przedszkola, ale jakoś się wykurowałam, teraz komletuję wyprawkę i dokupuję co trzeba... Odpowiedz Link
mikkator witam 06.10.10, 20:28 Witam Was dziewczyny dawno tu nie zaglądałam co tam słychać u Was kasiula urodziłaś już??? Odpowiedz Link
kasiula2004 Urodziłam :) 07.10.10, 21:42 Dziewczyny 02 10 2010 o 00 30 urodział sie Patrycja waga 3300długa 53 od poniedziałku jesyesmy juz w domku poród ok w szpitalu tez ok narazie sie ogaraniam młoda słodka daje mamie odpoczac :) Ja sie z kazdym dniem czuje sie coraz lepiej w sobote wybieramy sie na pierwszy spacer bo juz mi sie chce swierzego powietrza :) mam nadzieje ze pogoda dopisze a co u was jak dzieciaczki nie choruja w te zimne wietrzne dni Odpowiedz Link
mikkator gratulacje!!! 07.10.10, 22:07 jak ten czas szybko zleciał :-)) U nas wszystko w porządku Damianek je i rośnie, na razie nie choruje. Spacerujemy codziennie po 3-4 godz. niech nabiera tej odporności i przyzwyczaja się do zimniejszej pogody. Odpowiedz Link
mazajac do Kasiula 08.10.10, 09:14 hejka, ja będę rodzić pod koniec listopada chciałabym się dowiedzieć co sie tam zmieniło na porodówce i na salach matki z dzieckiem, jak tam teraz jest, możesz mi coś napisać, a leżałaś może na patologii też? jak teraz jest w szpitalu, co tam teraz trzeba zabrać ze sobą dla malucha, napisz mi jeśli możesz bo już powoli się szykuje Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: do Kasiula 08.10.10, 22:09 lezałam na patologii 1 (ktora obecnie goscinnie jest na korytazu na palogi 2 zrobione sa 4 boksy po 4 łozka ) jedna łazienka na dwa oddziały to najwiekszy minus reszta jak dla mnie ok opieka lekerska połozne tez ok :) Porodowka super ja rodziłam ze siostra byla ze mna cały czas nawet jak mnie szyli mogła zostac chcoc nie wiem dlaczego bo ogolnie to wypraszaja panów moze dlatego ze to kobieta :) Na odziale poporodowowym dla mnie bajka w porownaniu co było 3 lata temu sale trzy osobowe ja lerzała na takiej sali ktora byla przeznaczona dla samych matek bez dzieci rozniła sie tylko tym ze nie miała wanny do kapania dzieci łazienka jedna na dwie sale z prysznicem odwiedzinny codziennie od 13 do 19 :) Dla dziecka niby nie trzeba miec nic ale jednak z czasem okazało sie ze dobrze miec swoje pieluszki mokre chusteczki oliwke itp ubranka jak masz swoje to ci ubiora w swoje a jak nie masz zaraz po porodzie to ubieraja w kaftanik i zawijaja w rozek Jedzenie wiadomo szału nie ma ale tragicznie tez nie jest Nie wiem co jeszcze jak cos to pisz Ja jestem zadowolna z opieki Odpowiedz Link
domiangli WItam 11.10.10, 07:57 Witam nazywam sie Dominika. W Toruniu mieszkam od września. Jestem w 23 tygodniu z drugim dzieckiem. Synek ma 4 latka. Dziewczyny juz mi polecily lekarza dr Szymanskiego i jestem zadowolona z opieki. Podczytuje Was bo wsyztsko tu dla mnie nowe. :) Pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :) Odpowiedz Link
kasiula2004 Cudna pogoda :) 11.10.10, 17:21 Korzystacie ? my tak mała spi w wozku nic ja nie rusza starszak wybiegany a i mamie spacerek potrzebny :) Odpowiedz Link
mikkator Re: Cudna pogoda :) 11.10.10, 21:44 Domiangli witamy chociaż i nasz wątek powoli wygasa chyba, że ktoś jeszcze dołączy. Kasiula jeśli chodzi o pogodę korzystam i to bardzo długo spaceruje od 12 do 16 :-)) więc wybieram sobie bardzo długie trasy na spacer. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: Cudna pogoda :) 11.10.10, 21:57 no to długie masz spacerki ja tak ze starszakiem potraiłam chodzic zobaczymy jak teraz bedzie ale mysle ze ok 2 godzin bo starszak dłuzej juz nie da rady zwłaszcza ze pogoda spacerowa a na plac zabaw za zimno Odpowiedz Link
mikkator Re: Cudna pogoda :) 13.10.10, 20:44 Dziewczyny nie potrzebujecie kombinezonu bo mam dla dziewczynki na 0-3 msc ciemno różowy. Odpowiedz Link
kasiula2004 Re: Cudna pogoda :) 19.10.10, 09:02 ja ci podziekuje znow w weekend zostałam obdarowano workami ciuchów :) tylko kto to wszystko wypracuje poprane juz mam ale prasowanie eh chwilowo brak czasu Odpowiedz Link
kasiula2004 halo 03.11.10, 22:16 halo kobitki gdzie wy jestescie watek na spada:) moje dzieci zasmakrane byłam dzis u lekarza naszczescie osłuchowo ok frida w uzyciu jakies krople mam nadzije ze pomoga i ze nic wiecej z tego nie bedzie co u was Odpowiedz Link
kasiula2004 szykujecie sie do zimy 26.11.10, 20:03 sanki dla dzieciakow przygotowane :) bo moj prawie trzy latek codziennie czeka na duzo sniegu i pyta sie czy sanki sa gotowe :) sanki czekaja w piwnicy musze tylko kupic spodnie młodemu jakies ciepłe na sanki i moze sypac biały snieg co u was Odpowiedz Link
mazajac Re: szykujecie sie do zimy 27.11.10, 07:47 ja nadal dżwigam przed sobą brzuch, termin mam na 11 grudnia i czekam jak na zbawienie, starczy syn też czeka na sanki, stoją w garażu, kombinezon już kupiłam i temu starszemu i temu co jeszcze w brzuchu :-), czapki, szaliki i rękawiczki też mają, ja mam nadzieję, że do porodu na sankach nie pojadę :-) Odpowiedz Link
kasiula2004 zrobiło sie biało 29.11.10, 17:06 co w na to narazie mi nie przeszkadza dzis siedzilismy w domku bo straszne wiatrzysko jutro mam zamiar wyjsc zwłaszcza ze starszak strasznie sie cieszy ze sniegu pewnie zanim nie bede musiała przejechac na druga strone mostu i tkwic w korku to zima nie bedzie mi przeszkadzac Odpowiedz Link
mikkator Re: zrobiło sie biało 29.11.10, 19:29 a ja dzisiaj wyszłam i mnie zaszokowało:-)) pobiegłam z młodym szybko po Natalkę do przedszkola i do domu brrrrr i ma być jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
kasiula2004 szykujecie sie juz do swiat 16.12.10, 08:50 ja w sumie nic jeszcze nie zrobione i niezaplanowane :/ przedemna jeszcze urodziny starszaka imprezka w sobote co tam u was słychac Odpowiedz Link
mazajac Re: szykujecie sie juz do swiat 16.12.10, 11:41 ja walcze z kolkami więc o świętach wcale nie myśle, pierwszy raz w życiu nie chce mi się świąt Odpowiedz Link
mikkator Re: szykujecie sie juz do swiat 16.12.10, 12:00 o jak dobrze, że kolki już za mną. Damianek skończył 14.12 pół roczku. Teraz walczymy z ząbkami:-(( i uczymy się siadać:-)) i w ogóle już coraz lepiej z tego się cieszę. a święta ech zawsze jeżdżę na gotowe robię tylko 2 ciasta. Prezenty zamówione przez allegro:-) czekam na dostawy i bardzo się opóźniają. Odpowiedz Link
kasiula2004 mazajac 16.12.10, 14:44 trzymaj sie dasz rade z tymi kolakmi moj starszak miał okropne jazdy kolkowe a ja byłm prawie sama przeszły ok 3 miesiaca patrycja tez miała ale tylko wieczorem naszczescie juz tez sie skonczyło ok 2 miesiaca zycze duzo cierpliwosci co stosujesz na te kolki Odpowiedz Link
kasiula2004 weołych Swiat 23.12.10, 08:11 dla was wszystkich tu piszacych i zagladajacych :) bogatego gwiazdora :) dla tych co moga obzarstwa :) spokoju odpoczynku Odpowiedz Link
kasiula2004 i mamy nowy rok 09.01.11, 14:38 jestescie kobitki zaladacie tu czasem co u was jak dzieci zdrowe jak swieta i sylwester u nas swieta mineły szybko w atmosferze rodzinnej piotrek obłowił sie nieziemsko prezentami :) sylwester tez spokojny spedzony z moimi rodzicami:) wszystkiego dobrego w nowym roku samych pogodnych dni :) Odpowiedz Link
mikkator Re: i mamy nowy rok 11.01.11, 21:10 Witam kasiula czasami jeszcze zaglądam. Fajnie , że podciągasz nasze forum. Ja również Ci życzę najlepszego w Nowym Roku. U mnie młody rośnie jak na drożdżach. Ciekawy Świata zaczął juz siedzieć. Czas szybko leci i coraz częściej myślę o powrocie do pracy bo już trochę w domu się zasiedziałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link