Dodaj do ulubionych

citomed czy warto?

14.09.10, 19:09
Hej ju? pisalam tutaj. Jestem torunianka od niespelnia miesiaca no i mam pytanie gdzie mam zapisac swoja rodzine do lekarza. Ta rodzina to ja w ciaza, maz i 4 letni synek. Mieszkamy na jakubskim. Znam przychodnie jak w tytule bo robilam tam wyniki. Pprosze pomozcie kogo polecacie, mysle przede wszystkim o synku czyli o pediatrze. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zielonooka Re: citomed czy warto? 16.09.10, 10:25
      Citomed jest przychodnia prywatną, czyli jak obsługa jest pełnodobowa. Jak synek będzie miał gorączkę, to jedziecie tam albo wzywacie karetkę, ale też z Citomedu, bo w szpitalu dziecięcym Was (z tego co się orientuję) nie przyjmą w razie nagłego zdarzenia...
      Musiałaby się wypowiedzieć któraś z mam lub ojców którzy tam są zapisani...
      • ana1216 Re: citomed czy warto? 16.09.10, 10:48
        w razie nagłego zdarzenia jest pogotowie pediatryczne obok szpitala dziecięcego, ja nie polecam, do citomedu chodzimy prywatnie, jestem zadowolona bo bez kolejki i nie trzeba długo czekać na wizytę( specjalistyczną), nie wiem jak to wygląda na nfz
        • aleks2539 Re: citomed czy warto? 16.09.10, 12:12
          Do przychodni zapisujesz się tylko pod kątem PODSTAWOWEJ OPIEKI ZDROWOTNEJ! Tylko to Cię interesuje - a więc lekarz rodzinny i pediatra. Całą resztę masz gdzieś ponieważ od pediatry czy swojego lekarza dostajesz skierowanie do specjalisty i wtedy szukasz takiego, który Ci pasuje i u którego jest najkrótsza kolejka - i idziesz wtedy gdzie chcesz w sensie uniwersytecka/bielany/batory/citomed itd.
          Ja jestem zapisana do Naszego Lekarza.
          Minusy - brak parkingu - ale w sumie na starówce zawsze jakieś miejsce się znajdzie. Brak możliwości wjazdu z dzieckiem wózkiem - ale to problem rozwiązuje dojazd samochodem i wzięcia dziecka w foteliku samochodowym, później już własne nogi. No i dodzwonienie się do rejestracji - ostatnio mi się faktycznie udało już kilka minut po 8 więc może coś polepszyło się w tym klimacie.
          Plusy - rejestracja na konretną godzinę. Ostatnio jak poszliśmy do pediatry to czekałam dosłownie 5 minut, weszłam zgodnie z umówioną godziną. Przyjemny personel. Lekarz rodzinny też spoko - dostałam plik zleceń na badania do wykonania na nfz bez zbędnego "proszenia się". No i plus który zadecydował o tej przychodni - pediatra. My jesteśmy zapisani do dr Tucholskiej. Super babka. Zna się na rzeczy. Tak dobiera leki że nie zdarzyło mi się jeszcze iść na kontrolę bo dzieci są po prostu wyleczone. Ostatnią rzeczą jaką robi jest zapisanie antybiotyku. Tak długo jak może unika ich i posiłkuje się innymi lekami. Bardzo przyjemna i rzeczowa pani dr.
          • aleks2539 Re: citomed czy warto? 16.09.10, 12:14
            i jeszcze coś - przychodnia jest czynna od pn do pt od 8 do 18. Poza tymi godzinami przychodnia ma podpisany kontrakt z przychodnią nocną koło szpitala dziecięcego i wtedy w razie "awarii" dziecka ;) tam jedziesz bezpłatnie.
            • mikkator Re: citomed czy warto? 16.09.10, 20:27
              ja też chodziłam z córką do pani dr. Tucholskiej popieram wspaniała babka byłam nią zauroczona, niestety wypisałam się z tej przychodni powód... brak możliwości dodzwonienia się, brak parkingu, kolejki ( ale to była 2 lata temu) może sie coś zmieniło. O Citomedzie nic nie słyszałam.
              • waryszka Re: citomed czy warto? 18.09.10, 11:07
                Jestem w citiomedzie i co do pediatry - jestem zadowolona - wizyta na godzinę, przez cała dobę dostępny. Niestety jeżeli chcesz sie dostać do lekarza trzeba dzwonić z samego rana - ok7 jest wtedy wizyta "ranna" a po 16 rejesteacja na miejscu, po 18 - dyżur . Jeżeli chodzi o dorosłych to na lekarzy do których traiłam nie mogę narzekać. Także ja nie mam powodów do narzekania.
                • domiangli Re: citomed czy warto? 19.09.10, 08:30
                  A mozesz podac nazwisko pediatry jakiegos fajnego? b w deklaracji trzeba wpisac nazwiska.
                  • waryszka Re: citomed czy warto? 21.09.10, 09:05
                    Moje córki są zapisane do doktor Dembińskiej- ale szczerze? nie trafiłam na kogoś nieprzyjemnego wśród lekarzy a co do kompetencji - nie postawiła jeszcze złej diagnozy i nie wciska antybiotyku jeżeli nie trzeba, poradzi też przez telefon
                    • domiangli Re: citomed czy warto? 21.09.10, 10:28
                      Dziekuje. Rozumiem że w deklaracji wypelniam nazwisko ale rejestrujac sie moge rowniez d innej pediatry isc tak? (tak bylo rowniez u mnie we Wrocławiu)
                      • waryszka Re: citomed czy warto? 22.09.10, 08:38
                        Nie wiem na sto procent ale chyba tak. Poza tym np. dr Dembińska we wtorek ma dzieci zdrowe więc z musu idziesz do innego dostępnego lekarza i po południu jet tylko jeden lekarz dyżurujący też nie zawsze jest "Twój" - tak czy inaczej trafisz na innego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka