kawoszek 20.03.14, 22:11 Przed takim dylematem stoje. Syn z 1 polowy 2008 idzie do 1 klasy jako szesciolatek. Mieszkamy w takim miejscu ze wszystkie 3 szkoly sa w podobnej odleglosci . Prosze o opinie , moze pomoga podjac decyzje. z gory dziekuje!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enut Re: Podstawowki 13 , 11, czy 7 ??? 21.03.14, 10:07 7 13 11 w takiej kolejnosci, patrzac na ranking podstawowek. Ale... jaka jest wasza szkola rejonowa? W tym roku szkoly nie beda przyjmowac dzieciakow z poza rejonu, i tak bedzie ciasno... Odpowiedz Link
kawoszek Re: Podstawowki 13 , 11, czy 7 ??? 21.03.14, 15:26 Naszym rejonem jest 11. A skad masz takie dane rankingu? ja sie wczoraj doszukalam wynikow szostoklasistow z lat 2008 i 2007 , (puzniejsze podobno nie zostaly podane do wiad publ) i 7 byla zawsze najwyzej, 11 zaraz za nia albo w srodku a 13 na koncu , na szaaaarym koncu. To jednak jest 6 lat temu. Cos sie zmienilo? W sumie to dzielnica sie nie zmienila jak chodzi o bydgoskie przedmiescie wiec chyba dzieci i poziom szkoly tez nie. ( ja nie chce nikogo urazic , sami tu mieszkamy ale towarzystwo nieciekawe sie tu kreci, a rodzice dzieci zerowkowych nie robia tez dobrego wrazenia, ci na dniu otwartym tez nie, taka prawda) No i w szkolach mowia ze owszem w 1 kolejnosci przyjma z rejonu ale inni tez maja szanse. W 13 wrecz dyr dal do zrozumienia ze chetnie przyjmnie innych bo szkola nie jest przeludniona........ , to chyba swiadczy tylko o jej kiepskim poziomie? CO MYSLISZ? masz dziecko w ktorejs ze szkol? pozdrawiam Odpowiedz Link
enut Re: Podstawowki 13 , 11, czy 7 ??? 22.03.14, 17:18 tu masz wyniki za 2012 rok, strona 23. www.bip.ires.pl/gfx/oke-gdansk/files/2012/wyniki/zestawienie_sp_www_kuj_pom.pdf 11 celowo umiescilam na koncu, bo... sama sobie odpowiedzialas nawiasem - mieszkamy pomiedzy gimnazjum i podstawowka i ... ucieklismy do innej szkoly. 7 i 13 to male szkoly, 11 jest spora. Zwracasz uwage na drobiazgi? Bo np. na terenie 13 beda robic nowy plac rekreacyjny (pieniadze z budzetu partycypacyjnego); w 7 w ramach wf sa lyzwy na Tor-Torze; 11 ma 2 budynki, ten dla dzieci mlodszych jest przy samej Plazie, jeden ma fajny plac zabaw, drugi taki sobie. Bylas w 13 czy 7 na dniach otwartych, czy tylko w 11? Ale: mam znajomych, ktorych dzieci chodzily do 11 i chwalili szkole - jednak podkreslali, ze wiele zalezy od nauczyciela/wychowawcy. 13 nie znam, w 7 jest syn znajomych i tez chwala szkole. Odpowiedz Link
kawoszek Re: Podstawowki 13 , 11, czy 7 ??? 23.03.14, 21:31 Dziekuje! a odpowiadajac 13 znam, w 7 niestety przegapilam dzien otwarty ale i tak ide obejrzec, dzwonilam do sekretariatu i nie ma problemu. W 11 dzien otwarty dopiero bedzie. Nawiasem mowiac 13 tez ma lyzwy. A co do nowego placu w 13 to sceptycznie jestem nastawiona bo chodzi o otwarcie go dla otoczenia i stoly szachowe........, szczerze, to oznacza potluczone szkla po butelkach po weekendzie a stoly? szachy? dla kogo? Jeszcze chcialabym podpytac czemu uciekliscie do innej szkoly i do jakiej? chodzi o ucieczke po 6 klasie podstawowki do innego gimnazjum? bo slyszalam o jakiejs rywalizacji z gimnazjum 28 czy 22, sorki jesli cos pokrecilam ale nie jestem w temacie w tamtej okolicy??? pozdrawiam!!! i dziekuje! Odpowiedz Link
enut Re: Podstawowki 13 , 11, czy 7 ??? 24.03.14, 15:39 Ucieklismy od SP11, po obserwacjach takich samych jak twoje wybralismy inna podstawowke, jak dziecko szlo do 1 klasy, dojezdzamy, ale dobrze wybralismy. W naszej szkole jest maly plac zabaw i orlik otwarty dla ludzi i nie jest zle... Gimnazjum 22 likwiduja, ma tam byc szkola specjalna. Wg mnie - dobrze, zlikwiduja najslabsza szkole w miescie. Odpowiedz Link