morsom 20.01.07, 21:54 Dokąd udać się z dzieckiem trzyletnim, aby miło spędzić czas? Czy istnieją w Toruniu jakieś kluby dla Rodziców i ich pociech, np. z basenem z piłkami i innymi atrakcjami dla Maluchów w wieku przedszkolnym. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusiadyk Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 22.01.07, 21:11 Witam, ja jestem z Bydgoszczy ale to niedaleko. Bywam czasem w Toruniu, mam 3- letniego synka i właśnie sobie obiecałam, że jak bedzie cieplej to zawitam z nim do Waszego miasta i między innymi wybiore sie do tej Karczmy w centrum "U Darmoki" czy jakoś tak. Zaraz za płotem jest sympatyczny placyk zabaw a rodzice w tym czasie mogą coś przekąsić. No i zoo oczywiście. Sęk w tym, że to jak już będzie cieplej. Odpowiedz Link
vilcza Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 23.01.07, 09:12 jusiadyk- no to zapraszamy do Torunia :-) co do tematu- jest kilka miejsc fajnych do spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale preferowana jest ładna pogoda lub nawet sezon letni.. ogród zoobotaniczny, skansen, park na bydgoskim.. no i barbarka- kawałek od miasta, ale latem naprawdę super- ostatnio można juz nawet kupić kawę i lody :-) z bardziej cywilizowanych tudzież zamkniętych form spędzania czasu to Mc Donald :-) a poważnie to jest jeszcze kawiarnia- cukiernia Molus na ul. Długiej i tam na piętrze jest sala zabaw dla dzieci.. problem tylko taki, że jest ona głównie na imprezy zorganizowane (urodzinki, imieninki itp.).. nie wiem czy jak jest wolna to czy dzieciaki mogą z niej korzystać.. Odpowiedz Link
mamakini Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 29.01.07, 08:40 Z "zamkniętych" (tzn. pod dachem) jest jeszcze "Śmiecholandia" na Lelewela (Bumar) i "Chata skrzata" na Głowackiego. Są to własnie miejsca, w których występują baseny z piłeczkami, zjeżdżalnie itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vilcza mamakini 29.01.07, 23:23 a gdzie dokładnie w Bumarze ta Śmiecholandia? Jakoś nie kojarzę tego miejsca.. a bywam tam czasami.. dzisiaj przechodziłam obok skansenu- w Damroce (na zewnątrz) jest placyk zabaw dla dzieciaków.. jeśli ktoś gości w tym lokalu to dziecko będzie się przez chwilę miało czym zająć :-) Odpowiedz Link
mamakini Śmiecholandia 31.01.07, 08:44 Na pierwszym piętrze. Przy jednym z wejść (tylko jak jest oznakowane?), od strony parkingu znajdują się dość nie pozorne schody na górę. Jeśli nie uda się Tobie zlokalizować tego miejsca to po najbliższej sobocie, kiedy to moja córeczka będzie uczestniczyć w urodzinach organizowanych w tym miejscu, przekażę jakieś dokładniejsze wskazówki. Ja z kolei rzadko bywam w Bumarze (praktycznie jedynie przy okazji urodzin kolegów i koleżanek Kini) i jestem przy tym dość mało spostrzegawcza, więc trudno mi jest coś bliżej powiedzieć, np. jakie sklepy obok centrum zabaw występują. Ale zbadam tę sprawę dokładniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
vilcza Re: Śmiecholandia 31.01.07, 13:23 aaa- na piętrze.. to dlatego nie mogłam skojarzyć, bo na pięterko nie chadzam :-)) ale spox- wiadomo gdzie szukać.. na razie pytam trochę na wyrost, bo mój brzdąc jeszcze za mały na takie ekscesy, ale kto wie kiedy nas najdzie na zabawę :)) dzięki za info, pozdrowienia! Odpowiedz Link
drozdilla Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 31.01.07, 21:33 W ubiegłym roku chodziłam na zajęcia otwarte z rytmiki do żłobka przy ulicy Piskorskiej na Rubinkowie-koszt zajęc 2 zł.Mały bawił się super.Włśnie ,czas sprawdzić jak teraz zajęcia się odbywaja i znow zacząć chodzić.. Odpowiedz Link
kama1978k Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 01.02.07, 13:16 Ja słyszłam o rytmice w tym żłobku - również dla dzieci "z zewnątrz" i także planuję na wiosnę zapisać Filipa. Czekam jednak az zrobi sie cieplej i nie będzie wkoło tylu infekcji - wiadomo w żłobkach o to nietrudno. Odpowiedz Link