Dodaj do ulubionych

Wolny czas z dzieckiem w Toruniu?

20.01.07, 21:54
Dokąd udać się z dzieckiem trzyletnim, aby miło spędzić czas? Czy istnieją w
Toruniu jakieś kluby dla Rodziców i ich pociech, np. z basenem z piłkami i
innymi atrakcjami dla Maluchów w wieku przedszkolnym.
Obserwuj wątek
    • jusiadyk Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 22.01.07, 21:11
      Witam, ja jestem z Bydgoszczy ale to niedaleko. Bywam czasem w Toruniu, mam 3-
      letniego synka i właśnie sobie obiecałam, że jak bedzie cieplej to zawitam z
      nim do Waszego miasta i między innymi wybiore sie do tej Karczmy w centrum "U
      Darmoki" czy jakoś tak. Zaraz za płotem jest sympatyczny placyk zabaw a rodzice
      w tym czasie mogą coś przekąsić. No i zoo oczywiście. Sęk w tym, że to jak już
      będzie cieplej.
      • vilcza Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 23.01.07, 09:12
        jusiadyk- no to zapraszamy do Torunia :-)

co do tematu- jest kilka miejsc fajnych do spędzania czasu na świeżym powietrzu,
        ale preferowana jest ładna pogoda lub nawet sezon letni..
        ogród zoobotaniczny, skansen, park na bydgoskim.. no i barbarka- kawałek od
        miasta, ale latem naprawdę super- ostatnio można juz nawet kupić kawę i lody :-)

z bardziej cywilizowanych tudzież zamkniętych form spędzania czasu to Mc Donald :-)
        a poważnie to jest jeszcze kawiarnia- cukiernia Molus na ul. Długiej i tam na
        piętrze jest sala zabaw dla dzieci.. problem tylko taki, że jest ona głównie na
        imprezy zorganizowane (urodzinki, imieninki itp.).. nie wiem czy jak jest wolna
        to czy dzieciaki mogą z niej korzystać..
        • mamakini Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 29.01.07, 08:40
          Z "zamkniętych" (tzn. pod dachem) jest jeszcze "Śmiecholandia" na Lelewela
          (Bumar) i "Chata skrzata" na Głowackiego. Są to własnie miejsca, w których
          występują baseny z piłeczkami, zjeżdżalnie itp. Pozdrawiam
          • vilcza mamakini 29.01.07, 23:23
            a gdzie dokładnie w Bumarze ta Śmiecholandia? Jakoś nie kojarzę tego miejsca.. a
            bywam tam czasami..

dzisiaj przechodziłam obok skansenu- w Damroce (na zewnątrz) jest placyk zabaw
            dla dzieciaków.. jeśli ktoś gości w tym lokalu to dziecko będzie się przez
            chwilę miało czym zająć :-)
            • mamakini Śmiecholandia 31.01.07, 08:44
              Na pierwszym piętrze. Przy jednym z wejść (tylko jak jest oznakowane?), od
              strony parkingu znajdują się dość nie pozorne schody na górę. Jeśli nie uda się
              Tobie zlokalizować tego miejsca to po najbliższej sobocie, kiedy to moja
              córeczka będzie uczestniczyć w urodzinach organizowanych w tym miejscu,
              przekażę jakieś dokładniejsze wskazówki. Ja z kolei rzadko bywam w Bumarze
              (praktycznie jedynie przy okazji urodzin kolegów i koleżanek Kini) i jestem
              przy tym dość mało spostrzegawcza, więc trudno mi jest coś bliżej powiedzieć,
              np. jakie sklepy obok centrum zabaw występują. Ale zbadam tę sprawę dokładniej.
              Pozdrawiam.
              • vilcza Re: Śmiecholandia 31.01.07, 13:23
                aaa- na piętrze.. to dlatego nie mogłam skojarzyć, bo na pięterko nie chadzam :-))
                ale spox- wiadomo gdzie szukać.. na razie pytam trochę na wyrost, bo mój brzdąc
                jeszcze za mały na takie ekscesy, ale kto wie kiedy nas najdzie na zabawę :))

dzięki za info,
                pozdrowienia!
    • drozdilla Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 31.01.07, 21:33
      W ubiegłym roku chodziłam na zajęcia otwarte z rytmiki do żłobka przy ulicy
      Piskorskiej na Rubinkowie-koszt zajęc 2 zł.Mały bawił się super.Włśnie ,czas
      sprawdzić jak teraz zajęcia się odbywaja i znow zacząć chodzić..
      • kama1978k Re: Wolny czas z dzieckiem w Toruniu? 01.02.07, 13:16
        Ja słyszłam o rytmice w tym żłobku - również dla dzieci "z zewnątrz" i także
        planuję na wiosnę zapisać Filipa. Czekam jednak az zrobi sie cieplej i nie
        będzie wkoło tylu infekcji - wiadomo w żłobkach o to nietrudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka