Dodaj do ulubionych

wychodzicie w taką pogodę z niemowlakami z domu??

27.02.07, 12:56
teoretycznie powinno się, ale gdzie tu przyjemność ze spacerowania..

ja, przyznaję się, chodzę w kratkę.. wczoraj z rozsądku na 50 minut, bo w
niedzielę nie byliśmy.. dzisiaj nie wybieram się.. jutro pewnie będę musiała,
o ile nie będzie apokalipsy za oknem..
ale nie cierpię takiej pogody i najchętniej siedziałabym w domku...
Obserwuj wątek
    • kama1978k Re: wychodzicie w taką pogodę z niemowlakami z do 27.02.07, 13:54
      Słuchaj nie ma przeciez obowiązku wycgodzenia z maluchami na dwór. Ja tez
      staram się aby codziennie Filip był na dworze ( co prawda zalezy to bardziej
      od opiekunki niż ode mnie ) ale przecież nie będę go ciągac w chlapy i
      zawieruchy. U nas już niestety sprawa nieco utrudniona bo dziecko
      przyzwyczajone do codziennych spacerów samo zakłada czapkę, bierze buty i staje
      pod drzwiami oczekując na wyjście.
      • mazajac Re: wychodzicie w taką pogodę z niemowlakami z do 27.02.07, 15:41
        ja też wychodzę w kratkę, dziś byłam na kilka minut bo w taką chlapę szkoda
        brudzic kół wózka, a mój mały tylko by siedział wiec jak sa wichury tez nie
        wychodze, spi w dzien przy otwartym oknie, jak jest bez deszczu i w miare
        spokojnie wychodzimy codziennie
        • astronia Re: wychodzicie w taką pogodę z niemowlakami z do 27.02.07, 16:53
          ja pracuje i z Michem jest moja mama a ona codzienne zakupy robi więc Mich jest
          codziennie na dworze czy pada zcy nie :)
          • vilcza Re: wychodzicie w taką pogodę z niemowlakami z do 28.02.07, 10:11
            to masz fajnie...
            ja też chyba kogoś zatrudnię właśnie do tych spacerów :-)
      • vilcza kama1978k 28.02.07, 10:09
        jasne że obowiązku nie ma.. ale jest zdrowy rozsądek, który nakazuje hartować
        się, czyli wystawiać swoje ciałko na dwór w każdą pogodę :-)
        no tylko kiedy nie ma słońca, wieje wiatr i pada to lenistwo bierze górę...
        ale masz rację- jak dziecko przyzwyczai się do spaceró to jemu wszystko pewnie
        jedno jaka pogoda, idzie na spacer i już..

a mój syn wczoraj zaczął kichać.. ot i całe zastanawianie się :-))
        • kama1978k Re: kama1978k 28.02.07, 12:31
          Spokojnie - kichanie, katar czy nawet kaszel wcale nie przeszkadzają w
          spacerach. Wręcz przeciwnie - nasza pediatra mówi ze to najlepsze lekarstwo.
          Trzeba tylko uwazac zeby nie przegrzać malucha bo to niestety gorsze niż
          lekkie zmarźnięcie. Dziesiaj ciepło ale niestety siąpi deszcz czy co to tam
          leci z nieba. Ale opiekunka zapowiedziała ze ida na dwór. Pozdrawiam
    • mazajac wychodzę ale błoto że skzoda gadac 28.02.07, 14:05
      Własnie za chwil kilka idziemy na spacerek, mieszkam na wsi więc o chodniku
      mogę pomazyć, muszę się taplać w błocie, ale czegóż się nie robi dla synusia
      Franusia, idę sobie zrobić kąpiel błotną :-)
    • mazajac wróciłam, 28.02.07, 20:54
      nie było tak źle, kąpieli błotnej nie było, FRanio podziwiał wszystkie
      samochody jakie zobaczył, potem kurki, prosiaczki, wróbelki, i kotka było
      fajnie.
      • vilcza Re: wróciłam, 28.02.07, 23:52
        hahaha.. ja też w końcu poszłam :-))
        ale było już krucho, bo normalnie wychodzimy zaraz po 12 w południe.. a dziś
        było wielkie nieszczęście (zęby wychodzą), płacz, wycie właściwie.. trzeba było
        synka utulić, uspokoić, nie obyło się bez środków przeciwbólowych.. efekt taki,
        że podczas posiłku synuś zasnął mi na rękach.. no i nie miałam go sumienia
        szarpać, żeby ubierać na spacer.. ale niespodziewanie wyszliśmy o 17 w porze
        kolejnej drzemki.. dziecko było tak zdziwione, że z wrażenia w ogóle nie zasnął
        :-)))

było fajniutko- ciepło, w końcu cieeeepłoooo!!!
        buziaki!
        • mazajac a dziś pięna pogoda 01.03.07, 10:03
          u mnie też wychodzą zęby, wczoraj wyszedł 3, a dziś piękna pogoda, aż się chce
          iśc na spacerek prawda,
          • kama1978k Re: a dziś pięna pogoda 01.03.07, 16:03
            No dzisiaj pogoda rewelka!. Ja jeszcze co prawda w pracy siedzę ale okno cały
            dzień otwarte. Aż sie chce wychodzić na zewnątrz. Mam nadzieję że to już
            wiosna nadchodzi bo mam już dośc zimy. Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku
            • vilcza Re: a dziś pięna pogoda 01.03.07, 19:23
              no właśnie mam satysfakcję niebywałą.. ledwo pożaliłam się na pogodę i na własne
              lenistwo a od razu zrobiło się ciepło i pachnie wiosną :-)))

suuuper dzisiaj było.. nawet jak padał deszczyk kiedy wracaliśmy do domku :)
              normalnie wiosna, wiosna, mówię Wam!!!

buziaki!
              • jolantusia1 Re: a dziś pięna pogoda 02.03.07, 08:27
                no a ja wczoraj co rzadko mi się zdarza nie byłam na dworze. Byliśmy z małym u
                lekarzy w bydgoszczy i wróciliśmy dopiero po piątej a wtedy juz lało. Ale
                pewnie dziś wyjde nawet w deszczu.
                • mazajac okropne błocisko 02.03.07, 09:48
                  ja dziś raczej nie wyjdę jeśli będzie tak padało, wczoraj już ledwie taplałam
                  się w błocie, a dziś szkoda słów, na ulicę wyjść nie mogę bo nie ma chodnika a
                  tiry pędzą jak oszalałe i na takich jak ja użytkowników drogi nie zwarcają
                  uwagi, niech już wreszcie będzie ciepło, FRanio bawi się przy uchylonym
                  oknie,świeże powietrze cały dzień, mam nadzieję że to mu wystarczy dziś zamiast
                  spaceru jeśli będzie padało
                  • vilcza Re: okropne błocisko 02.03.07, 16:57
                    byliśmy w tym czasie co najbardziej padało :-))
                    ale i tak pięknie było- już śladu nie ma po zimowej szarzyźnie.. nawet jak
                    słońce nie świeci to już i tak powietrze jest inne :-)))

oby tak dalej..
                    • jolantusia1 Re: okropne błocisko 02.03.07, 18:25
                      ja też byłam w tym najwiekszym deszczu, ale później trochę przestało. Mały
                      spał. Mimo tego było ok. Dobrze że u nas na chodnikach błota nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka