Dodaj do ulubionych

Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek

11.04.07, 11:41
Chodzi mi o jakieś zajęcia - kąciki zabaw - gdzie dzieci się bawią i uczą -
tekie coś a'la żłobek - na godzinki np??Jest takie coś w Toruniu?
Obserwuj wątek
    • misiekxx jw 11.04.07, 11:46
      znalazłam we wcześniejszych postach akademię malucha - czy jest jeszcze coś
      innego?np. w soboty?
      • zlota_jagodka Akademia malucha 27.09.07, 17:26
        A właściwie zajęcia w "Gniazdku" www.psycholog-logopeda.com/zajecia.htm
        Byłam na pokazowych zajęciach dla dzieci do lat 2 w grupie wtorkowej. Bardzo
        miłe i sympatyczne. Ogólnorozwojowe (nie tylko rytmiczne, ale też rysowanie,
        bujanie maskotek, różne zabawy). Zajęcia są dostosowane do dzieci co jest
        możliwe dzięki małym grupom. Pierwsze zajęcia są za darmo - można wypróbować i
        zdecydować czy chce się chodzić, warto sprawdzić jak to wygląda. Polecam
    • barbie-torun emerytka-przedszkolanka 12.04.07, 08:31
      popytaj w najbliższym przedszkolu o panie które odeszły na rentę czy emeryturę
      za niewielką opłatą może zajmą się maleństwem
      • misiekxx Barbie 12.04.07, 11:17
        nie o to mi chodziło - córcią opiekuje się moja mama, ale chciałabym by
        chodziła np. na 1h zajęcia do żłobka czy przedszkola...takie z dziećmi:)chodzi
        mi o kontakt z rówieśnikami.
        • magdoska1 Re: Barbie 12.04.07, 12:53
          w moim żłobku przy piskorskiej są zajęcia z rytmiki
          • barbie-torun zajęcia 12.04.07, 13:57
            może zaprzyjaźnij się z dziećmi po sąsiedzku i na zmianę zabieraj raz Ty a raz
            inna mama do siebie
            u nas to funkcjonuje z powodzeniem od wielu lat
            nawet zabawkami sie wymieniają " na 2 dni" :)
          • zlota_jagodka Rytmika 06.06.07, 16:16
            Witaj magdoska:)
            Właśnie chciałabym spróbować z moją Lili iiść na te zajęcia na Piskorskiej.
            Poinformowali mnie, że trzeba mieć odpowiednie obuwie na parkiet. Co Twoja mała
            nosi tam na nóżkach? I jak wygląda rytmika w wykonaniu 15 miesięcznych szkrabów?
            • magdoska1 Re: Rytmika 08.06.07, 10:28
              No cześć zlota_jagodka !!! Znów się spotykamy.
              Moja mała ma paputki szamaciane chyba na gumowym podbiciu - na rynku kupisz
              takie za 15-20 zł. teraz ma bez palców, zimą miała z palcami pełne.
              Dzieciaczki tańczą śpiewają, na sali jest pianino, mała w domu śpiewa skacze
              cmoka głaszcze się po brzuszku.
              Może nie skupia się jeszcze na tym że należy coś pokazywać przy muzyce i
              piosenkach ale nawet jak biega w koło sali "chwyta" dużo różnych rzeczy i myśle
              że te ćwiczenia są fajne
              • foczildka Re: Rytmika 09.06.07, 14:18
                czesc dziewczyny
                bardzo zainteresowaly mnie te zajecia z rytmiki dla maluszka
                czy moglybyscie napisac cos wiecej,prosze
                od jakiego wieku mozna zaczac chodzic z dzieckiem i czy jestescie zadowolone
                dziekuje bardzo
                pozdrawiam
                kasia
                • zlota_jagodka Re: Rytmika 09.06.07, 17:33
                  Wybieram się we wtorek albo czwartek pierwszy raz na zajęcia, po powrocie
                  napiszę jak się nam podobało. Jak masz jakieś pytania np odnośnie wieku to
                  napisz do nich maila, ja pisałam na adres zlobek2torun@op.pl i dostałam
                  wyczerpującą odpowiedź w ciągu 2 godzin. Napisali, że 15 miesięczne dziecko
                  (tyle ma moja córka, więc o to pytałam) jak najbardziej może przyjść i że można
                  być na zajęciach razem z dzieckiem. Zajęcia są we wtorki i czwartki o 10:40,
                  koszt 4 zł i trzeba mieć obuwie odpowiednie na parkiet. Wiem tyle no i to co
                  napisała magdoska.
              • zlota_jagodka Re: Rytmika 09.06.07, 17:36
                Dzień naszego pierwszego spotkania to najważniejszy dzień w moim życiu hehe ;)
                Dzięki za info, papucie już zakupiłam i w tygodniu sprawdzę te zajęcia. Muszę
                zacząć małą socjalizować, żeby nie stała się takim odludkiem jak jej mamusia.
                Buziaki dla małej M :)
                • foczildka Re: Rytmika 09.06.07, 21:18
                  dziekuje za odpowiedz
                  i zycze powodzenia tego dnia-tak waznego dla Ciebie
                  moj synek ma dopiero 10 miesiecy wiec pewnie jest jeszcze za
                  malutki,tymbardziej ze malo sprawny ruchowo-czytaj "nie chodzi"
                  ale bardzo zainteresowaly mnie te zajecia,tymbardziej ze mlody mialby kontakt z
                  dziecmi, no a poza tym zauwazylismy ze bardzo zywiolowo reaguje na muzyke i
                  wszelkie stukanie rytmow...no i "tanczy salse" po mamusi...szaleje gdy uslyszy
                  ta muzyke i nozkami fika od kiedy mial 6 miesiecy:-)
                  • magdoska1 Re: Rytmika 12.06.07, 12:29
                    O tym dniu najpiękniejszym było raczej do mnie - bo dzień spotkania złotej
                    jagódki to i mój najwspaniajszy i najważniejszy dzień w życiu (nic go nie jest w
                    stanie przebić) - bo to dzień porodu naszych dzieci.
                    Ja nie jestem przy zajęciach z rytmiki bo moja mała po prostu chodzi tam do żłobka.

Pozdrowienia dla malutkiej L!!!
                  • zlota_jagodka Re: Rytmika 14.06.07, 12:06
                    A więc byłyśmy i we wtorek pójdziemy znowu. Było świetnie. Mała pierwszy raz
                    widziała tyle dzieci na raz, ale była zadowolona. Dla dziecka, które ma mało
                    kontaktu z rówieśnikami te zajęcia to zbawienie, a i nauczy się czegoś przy
                    okazji. Każde dziecko na zajęciach robi tyle ile jest w stanie i ile ma ochotę.
                    Był też chłopiec, który jeszcze nie chodził i on też się chyba dobrze bawił.
                    Moja mała próbowała mu dać piłeczkę :) Zatem naprawdę gorąco polecam. Możesz
                    spróbować iść z synkiem, jak lubi muzyczkę to powinno mu się spodobać.
    • nukolada Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 12.06.07, 16:41
      przyznam sie ze ja tez chodze tam na rytmike z moja nunka, jestesmy obie bardzo
      zadowolone. mala nie spiewa ale za to tanczy. czasami jak jest zbyt duzo dzieci
      to nie reaguje wcale na to ze trzeba tanczyc siewac pokazywac cos tylko oglada
      sie za innymi dziecmi. Jak dobrze ze gazetowe mamy moga sie spotkac w jednym
      miejscu - moze kiedys sie ujawnimy
      • magdoska1 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 13.06.07, 07:16
        "może kiedyś się ujawnimy" - może nawet mijamy sie na Manhatanie albo w
        Biedronce czy Billi :-))))
    • misiekxx Znalazłam -Klub Gucio 19.07.07, 09:36
      nowootwarty na Podgórzu..mam kilka minut do klubu....ANka jest zachwycona ja
      też....no i mam trochę czasu dla siebie:))))
      www.klub-gucio.pl/
      jakby ktoś był zainteresowany:)
      naprawdę polecam - nowiutkie zabawki, ślicznie urządzony, przemiłe panie - z
      wykształceniem i podejściem do dzieci - nic tylko zaprowadzić dziecko i mieć
      chwilkę dla siebie!!
    • foczildka Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 18.09.07, 14:21
      dzisiaj bylam z rocznym synkeim na zajeciach z rytmiki w zlobku nr2
      na piskorskiej
      polecam
      maly co prawda jeszcze nie chodzi i nie rozumie tyle co 2 latki ale
      bylo przyjemnie, piosenki,klaskanie w
      raczki,pokazywanie,nasladowanie,do tego pilki i woreczki z grochem

nie robil problemu ze z takim maluchem jestem,on chodzi za raczke i
      potrafi stac co wystarczylo

zachecam pozostale mamy
      • kama1978k Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 19.09.07, 09:55
        Fczildka, czy zajęcia z rytmiki odbywają sie razem z dziećmi ze
        złobka - to znaczy czy dzieci te przychodzace z zewnątrz sa w
        grupie z tymi ze żłobka czy osobno? Pozdrawiam
        • foczildka Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 20.09.07, 11:53
          sa osobno
          dzieci ze zlobka maja zajecia wczesniej a potem sa tylko te "z poza
          zlobka"

dzisiaj tez bylismy

bylo duzo wiecej dzieci z opiekunami i lekki chaos

ale i tak wesolo i fajnie
          • zlota_jagodka Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 20.09.07, 12:53
            A ja byłam dziś jakieś 10 minut i wyszłam. Ani córce ani mi się nie podobało.
            Zajęcia na zapleczu kuchni, tłok, zamiast fajnej cioci prowadzącej jakaś kobieta
            (coś w stylu salowej chyba) prawie krzyczała na dzieci, zresztą niepoprawną
            polszczyzną. Była w moim odczuciu opryskliwa. Generalnie wkurzyłam się na brak
            poszanowania klientów. Za 2 tygodnie zajęcia mają wrócić do dużej sali, może
            wtedy będzie inaczej. Ale tak mnie to wszystko zniesmaczyło, że nie wiem czy
            jeszcze tam pójdę. Może spróbuję ten klub Gucio albo poradnię rodzinną, tam są
            zajęcia dla dzieci do lat 2, więc bardziej dostosowane do wieku. W żłobku jest
            spora mieszanka wiekowa, dla mnie to śmieszne uczyć półtora roczne dzieci
            piosenki o dniach tygodnia. Przed wakacjami byłam zachwycona rytmiką i nie
            opuściłam żadnych zajęć, a teraz jestem bardzo na NIE.
            • foczildka Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 20.09.07, 13:16
              racja ze dzis bylo ciasno

i lekkie zamieszanie

ale piosenki o dniach tygodnia nie bylo i nikt nie wymaga od dzieci
              aby to znaly

nie czepiam sie

dobrze ze zajecia wroca na wieksza sale

pozdrawiam
              • zlota_jagodka Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 20.09.07, 13:41
                Do tej pory nikt nie wymagał od dzieci i polegało to na zabawie. Ale ta kobieta
                dzisiaj brzydko się zwracała do dzieci, tonem rozkazującym. A co do piosenki o
                dniach tygodnia to nawet ją lubię, dzieci w trakcie machały "wietrzykami" i
                klaskały. Chodzi mi o to, że ciężko dostosować zajęcia do wieku dziecka jak w
                jednej grupie są roczniaki i trzylatki.
              • zlota_jagodka duża sala - prośba 27.09.07, 17:21
                Mam prośbę, dajcie mi znać jeśli rzeczywiście zajęcia się spowrotem przeniosą.
                Fajnie też gdyby wróciła "ciocia", która prowadziła rytmikę przed wakacjami:)
                • magdoska1 Re: duża sala - prośba 28.09.07, 07:51
                  Jeżeli chodzi o ciocię Paulinkę to też mi jej brakuje bardzo !!!!- wspaniała
                  osoba, z pomysłami. Niestety zniknęła bez śladu i nie wiadomo dlaczego
    • zlota_jagodka Rytmika - Klub Zodiak i MDK 03.10.07, 15:53
      Na stronie miasta.gazeta.pl/torun/1,35579,3626413.html podają,że rytmika
      dla maluchów od 2 lat jest w Klubie Zodiak na Wyszyńskiego. Z kolei dla dzieci
      do lat 3 organizuje coś takiego MDK na Starówce.
      • lipka12 Re: Rytmika - Klub Zodiak i MDK 23.10.07, 13:50
        Jeśli chodzi o zajęcia prowadzone przez szkołę muzyczną Yamaha:
        rytmika dla dzieci w wieku 2-6 lat - byłam na pokazowych zajęciach,
        tylko nie na Wyszyńskiego a na Jaracza. Zajęcia takie sobie, raz w
        tygodniu po 45 minut, a opłata za miesiąc 100 zł - płaci się także
        za ferie, podczas których nie ma zajęć, oraz polowa opłaty za
        wakacja, gdzy też nie ma zajęć. Dla mnie drogo jak za takie zajęcia -
        a zwłaszcza te opłaty za wakacje.
    • grazia.5 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 29.08.08, 18:24
      Witam serdecznie!!! Zapraszamy do uczestnictwa w zajęciach umuzykalniających dla
      właśnie takich dzieci w żłOBKU NR 2 /
      PISKORSKIEJ9/. Celem jest integracja maluchów ,pobudzenie wyobrażni,wspólne
      zabawy muzyczne,nauka piosenek,wierszyków.Dzieci chętnie śpiewają a szczególnie
      przy mikrofonie,rozwijają swoje umiejętności zapominając o skrępowaniu.Zajęcia
      odbywają się we wtorki i czwartki w godzinach 10.40-11.25.Koszt
      uczestnictwa-4pln/osoba.Zachęcam,gdyż uczestnicząc widzę ogromne postepy i
      potrzebę bycia dzieci w takich grupach.Pozdrawiam.
      • edna25 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 31.08.08, 22:10

• edna25 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 31.08.08, 22:12
        Witam

Jestem zainteresowna tymi zajęciami. Czy należy się na niej
        wcześniej zapisać, czy wystarczy po prostu przyjść na wyznaczoną
        godzinę? Czy w najbliższy wtorek (2 września) zajecia już się odbędą?

pozdrawiam
        edna25
        • mummy6 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 31.08.08, 23:39
          polecam wszystkim mamom te zajecia w zlobku
          nie trzeba sie zapisywac, wystarczy przyjsc
          zajecia sie juz odbywaja od sierpnia
          aha, i wazne zeby zabrac dla siebie i dziecka obuwie na zmiane:
          papcie czy cos w tym stylu
          udanej zabawy
          pozdrawiam
    • patrilla Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 16.11.08, 15:51
      hje ktoś jeszcze ma jakieś refleksje na temat zabaw dla młodszych dzieci dla
      mnie Piskorska trochę daleko może cos ciekawego bliżej centrum?? dziękuje za info :)
      • kama.77 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 17.11.08, 12:01
        Hej
        Biblioteka na Kościuszki po raz pierwszy zajęła się organizacją darmowych zajęć
        dla 2 - 3 latków. Pierwsze zajęcia 4 grudnia na godz. 10:00. Póki co planują
        takie spotkania co 2 tyg.... ale jak będzie fajnie to obiecują częściej. Ze
        względu na wielkość pomieszczenia biblioteki wymagany zapis telefoniczny.
        Pisałam o tym w osobnym linku.
        Ja ze swoją 2,5 roczną córcią z pewnością będę tam chodzić :)
    • gosiawal13 Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 31.07.14, 16:57
      Polecam wszystkim rodzicom,ktorym zalezy na rozwoju dziecka klub gucio.wspaniale panie,jedzenie,atmosfera.dzieci uczestnicza w licznych konkursach,przegladach.tu caly rok cos sie dzieje..to nie jest przechowywalnia dzieci a wspaniala nauka przez zabawe.
      • piernikoweludziki Re: Gdzie pójść z dwulatką - niby żłobek 18.11.14, 10:25
        Mieszkasz w Toruniu lub okolicach? Posiadasz dzieci i często zastanawiasz się jakie atrakcje im zapewnić? Zapraszam do nowego miejsca w sieci ? Jestem mamą z Torunia i chcę dzielić się z Wami swoimi doświadczeniami, opiniami o toruńskich (i nie tylko) atrakcjach i miejscach dla dzieci. Blog dopiero powstał ale niebawem się rozkręci. A już w najbliższym czasie post o wszystkich żłobkach i klubach malucha w Toruniu, o wolnych miejscach, cenach i warunkach pobytu.
        Zapraszam na piernikoweludziki.blogspot.com
        Judyta
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka