Dodaj do ulubionych

gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy?

12.04.07, 14:50
gdzie robicie, robiłyście zakupy jako przyszłe mamy. Myślę tu o podstawowych przyborach dla niemowlaka, oraz kosmetykach (wkładki laktacyjne, podkłady, podpaski, majtki poporodowe) itp. Muszę sie w to wszystko zaopatrzyć i przeglądam oferty na allegro, ale może w toruniu jest jakiś tani sklep, gdzie to wszystko bym dostała.
Obserwuj wątek
    • natasha05 Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 13.04.07, 19:34
      podkłady, podpaski, płatki kosmetyczne, gaziki do opatrywania pępka i wkładki
      laktacyjne kupowałam w sklepie firmowym tzmo naprzeciw reala. Podkładów nie
      używałam bo leżałam tydzień w szpitalu a po powrocie do domu już się nie
      przydały, natomiast wkładek laktacyjnych z belli nie polecam. Pozostałe zakupy
      robiłam w aptekach lub właśnie na allegro.
    • vilcza Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 13.04.07, 20:30
      Ja pooglądałam w internecie i miejscowych sklepach to co chciałabym kupić, ale
      na same zakupy pojechaliśmy do Bydgoszczy do hurtowni przy ul. Miłej. Ta
      hurtownia prowadzi też sprzedaż detaliczną. Z tego co zauważyłam to tylko
      ciuszki nie wychodziły tam taniej. Poza tym na wszystkich innych artykułach
      oszczędność od kilku groszy do nawet kilkunastu złotych. Na wózku (pierwszym z
      brzegu, nie wnikałam zanadto w typ) różnica między nimi a Filmarem była ok.50 zł.
      Zaopatrzyłam się tam we wszystko poza ciuszkami, łóżeczkiem i wózkiem (chociaż
      mają zarówno łóżeczka jak i wózki).
      W dodatku obsługa zainteresowana klientem.
      Polecam!
      • kama1978k Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 16.04.07, 09:36
        Ja też polecam tą hurtownię w Bydgoszczy. Mają wszystko łącznie z kosmetykami
        do pielęgnacji. Ja kupiłam tam wszystko łącznie z łóżeczkiem, pościelą, wózkiem
        laktatorem, sterylizatorem i nianią elektroniczną. Zwłaszcza na tych ostatnich
        rzeczach conajmniej 150 zł zaoszczędziłam. W Toruniu też jest kilka sklepów
        gdzie kupisz kompletną wyprawkę - dwa Bobasy, Filmar, Smyk i taki sklep na
        Fałata ( nie wiem jaka nazwa ). Pozdrawiam
      • vilcza Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 18.04.07, 13:06
        aha, coś jeszcze o tej hurtowni w Bydgoszczy mi się przypomniało.. Jeśli ktoś
        używa śpiworków do spania to tam był duży wybór. Były zarówno bardzo drogie
        (chyba Drewexy), ale były też innych firm, bardzo ładne, fajnie uszyte, dobrze
        wykończone, z dobrej bawełenki, znacznie tańsze. Ja w końcu nie kupiłam, ale
        rozglądałam się i gdybym musiała kupić to właśnie tam najbardziej mi się podobały.
        • asia261 Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 18.04.07, 14:10
          dzieki za wszystkie odpowiedzi,jak ktoś ma jeszcze jakies namairy to niech pisze, zrobimy liste. Na pewno jest dużo sklepów, sklepików, tylko że są one "rozsiane" po całym mieście. Mnie interesują teraz głównie drobne rzeczy, np kosmetyki dla mnie (jakies wkładki czy podpaski poporodowe, gaziki, - i zajrze, jak jedna forumowiczka pisała na żółkiewskiego, do sklepu firmowego belli, zobacze co tam maja. pozdrawiam
    • eska19 Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 17.04.07, 08:15
      Troche taniej jak w bobasie jest w Atalanie na Sklodowskiej (ok. 200 metrow za
      Dw. Wschodnim) - hurtownia art. dzieciecych- meble z drewexu sa na pewno tansze.
      Mozna tam kupic cala wyprawke, choc wybor nie jest tak duzy, ale za to maja
      rzeczy ktorych w np. bobasie nie moglam dostac np. miękki materacyk-przewiajak
      na komode.
    • imzd Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 17.04.07, 18:39
      Bobasa, Filmaru (atalan to hurtownia filmaru)nie polecam ze względu na cenę
      (przebicie wręcz skandaliczne np 70 zł na jednej zabawce o ubrankach nie
      wspomnę). Allegro - warto (foteliki, wózki,leżaczki), i też słyszałam wiele
      dobrego o tej hurtowni w Bydgoszczy. Ubranka polecam w tym angielskim sklepie w
      Viki (peco czy jakoś tak) tanio i często można fajne "perełki" wyszukać. W
      smyku jest drogo, ale jest tam sporo rzeczy których nie ma w innych sklepach.
      • vilcza Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 18.04.07, 12:47
        Ten sklep w skwerze Viki nazywa się Pepco. Faktycznie jest fajny, mozna tam
        dostać ładne ciuszki, szczególnie bieliznę niemowlęcą.. Podobno nie są tak
        świetne jak z H&M ale ja nie mam zastrzeżeń. Bawełna dobra gatunkowo, nic mi się
        nie odbarwiło, nie skurczyło ani nie rozeszło. Moim zdaniem różnią się tylko tym
        od markowej bielizny, że nie mają odpowiedniej metki. No i cena normalna- ładne
        bodziaki można kupić już za 4,99 zł.
        Kupowałam od nich body, koszulki, pajace, rajstopki bawełniane, skarpetki-
        żadnych problemów. Mam też jakieś bluzy, takie na chłodne dni, ale ich jeszcze
        nie używaliśmy.

W Smyku jest bardzo drogo, porównywalnie do Filmaru i Bobasa. Swego czasu
        na podgrzewaczu do butelek mieli 80 złotych narzutu w porównaniu ze sklepem
        ogłaszającym się na allegro.
    • fiomia Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 17.04.07, 19:11
      Dawno to było, ale kupowałam najbliżej domu, na rogu Szosy Chełmińskiej i
      Długiej. To był bardzo tani sklep, nie wiem, jak jest teraz, bo moja córa już
      wyrosła z ich rozmiarów. Mają również ubranka i zabawki.
      • imzd Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 17.04.07, 22:20
        Chodzi Ci pewnie o sklep Duck z niego polecam pieluchy Duck i później
        pieluchomajtki fantastyczna rzecz i dobre gatunkowe
        • vilcza Re: gdzie zrobic zakupy dla przyszłej młodej mamy 18.04.07, 13:01
          no no, Duck też jest niezły. Pieluchy mają własnej marki, Duck właśnie, ale ja
          polecam inne, też tam dostępne- Moltex. Są to pieluchy produkowane z niebielonej
          celulozy, więc pewnie trochę mniej nasączane chemią. Wyglądają jak rolka papieru
          toaletowego :-) więc nie polecam ich na wyjścia w miejsca publiczne bo ludzie
          dziwnie reagują (wiem bo przetestowałam :)) Ale są ok. Te Moltexy kupowałam
          kiedy synek nosił najmniejszy rozmiar, faktycznie wychodziło najtaniej na rynku.
          Potem następny rozmiar kupowaliśmy już Bellę bo Moltexy wychodziły drożej.
          Słyszałam, że ta firma (Duck) ma jeszcze jeden sklepik w Toruniu, gdzieś na
          Rubinkowie.

Ktoś pisał o sklepie na Fałata- odkryłam go niedawno.. Jeśli chodzi o takie
          normalne rzeczy to ceny umiarkowane, tzn. na pewno taniej niż w Filmarze :-)).
          Sprzętom (wózki, łóżeczka, huśtawki) nie przyglądałam się zanadto, więc nie
          wiem. Zauważyłam, że niektóre zabawki mają tańsze niż w budkach na targowisku za
          Uniwersamem.

No właśnie, są jeszcze budki za Uniwersamem.. Jest kilka z samymi ciuszkami i
          kilka tylko z zabawkami. Tylko że tam trzeba patrzeć na jakość bo sprzedają
          wyroby najróżniejszych firm- od dobrych i drogich, poprzez dobre i niedrogie aż
          po tanie i tandetne. Ja kupowałam tam rajstopki i czapeczki ogólnie znanych firm
          i były ok, ale trzeba sprawdzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka