Dodaj do ulubionych

Przedszkole pod Muchomorkiem?

09.04.09, 23:46
witam
Mamy szansę się do niego dostać ale jest to najdroższe przedszkole w Toruniu-300zł wpisowe bezzwrotne (nie odliczane w czesnym) i czesne miesięczne 550zł.
Próbujemy do miejskich ale szanse prawie żadne (rodzina pełna, 1 dziecko, oboje z mężem pracujemy)
W innych prywatnych już nie mamy szans, chyba że cud się zdarzy...
Cena w Muchomorku jak dla mnie bardzo wysoka.Bardzo proszę o opinie nt tego przedszkola.Moje dziecko ma ponad 2,5roku.
Jeśli się nie zdecydujemy teraz miejsce pewnie przepadnie, do miejskich możemy się nie dostać, możemy próbować w przyszłym roku ale szanse na przyszły rok od 4-latków chyba jeszcze mniejsze?

pozdrawiam Basia
Obserwuj wątek
    • izu7 Re: Przedszkole pod Muchomorkiem? 17.04.09, 11:15
      A gdzie znajduje się to przedszkole? W jakiej części miasta ?
    • wronka32 Re:Mikołaj we wrzesniu bedzie mial 2 lata i 9m-cy 30.04.09, 09:39
      i dyr. Muchomorka powiedziała mi ze nie mamy szans zeby sie dostał
      od wrzesnia do przedszkola bo nie mam miejsc dla 3 latkow !!! A
      teraz czytam ze Wy macie szanse ,,,no super ..Rozwaliło mnie to
      zupełnie ...Mojej kolezanki syn tam chodzi - ,,,bo tylko tam było
      miejsce ,,,Rodzice srednio zadowoleni, przedszkole drogie, ale za to
      mają duzo zajec ,,duzo sie tam dzieje ,,,,
      • sylwiksylwik tam zapisy sa kto pierwszy ten lepszy 30.04.09, 12:55
        Duza zapisywalam rok wczesniej, Mala - jak miala pare miesiecy zapisalam i juz
        byla dziewiata na liscie.
        W tym roku bedzie tam az trzy grupy trzylatkow i juz miejsc nie ma.

Ja do zalet tego przedszkola zaliczam przedewszystkim bardzo ladny, zacieniony
        (to istotne w taka pore roku) teren, na ktorym dzieciaki spedzaja duzo czasu, i
        jest na nim duzo nowych i bezpiecznych zabawek i ktory nie jest przy ulicy
        (dzieciaki nie wdychaja spalin). W salach i na podworku maja dystrybutory z woda
        (niby drobiazg a dla mojej antyherbatowej corki to wazne).
        Dla mnie zaleta sa panie nauczyciekli (ktorym ja poprostu ufam), ktore przez te
        pare lat poznalam (mojej corki i pare innych) to ze na grupe sa dwie
        nauczycielki i jedna pani do pomocy.
        Wady..... pani Dyrektor ma baaarzo specyficzny i charakterystyczny sposob bycia,
        ktory nie wszystkim moze odpowiadac (dla mnie na szczescie odpowiadaja
        nauczycielki), ale wiecej tego tematu rozwijac nie bede.
        Cena..., ale z drugiej strony skoro i tak jest tylu chetnych.
        Duzo sie tam dzieje to fakt, ale ja np wolalabym jeden teatr w miesiacu ale np w
        Baju a nie piec objazdowych, ktore objezdzaja wszystkie przedszkola, co nie
        znaczy ze do Baja nie jezdza. No i obok jest teatr Zaczarowany Swiat i tam
        chodza czesto.
        Fajna sprawa bylo to, ze 5 i 6 latko mogly jezdzic na nauke jazdy na lyzwach
        praktycznie za darmo i nie chcialo mi sie wierzyc na poczatku, ze w takiej duzej
        grupie sie czegos naucza a jednak po paru miesiacach wszyscy jezdzili.
        Na poczatku wydawalo mi sie niesprawiedliwie ze za trzylatki, ktore na poczatku
        prawie nigdzie nie jezdza i za starszaki, ktorzy duzo jezdza placi sie tyle
        samo, ale z drugiej strony w maluchach jest chyba wiecej pan do pomocy (przy
        jedzeniu np).
        Acha i wszystkie panie wozne sa bardzo mile i same pomagaja np przy ubieraniu
        dzieciakow (jak przychodzilam z mala po duza to mi czesto duza ubieraly zeby
        mala sie nie zgrzala, zeby bylo szybciej, itp.

Wronka, sprobuj moze w pazdzierniku - listopadzie, ludzie rezygnuja jak
        dzieciaki zaczynaja chorowac....

Co do ceny to w cenie jest angielski, rytmika i cos jeszcze a jest duzo zajec
        dodatkowych, na ktore dzieciaki z rozpedu chca chodzic (tance, szkola pamieci i
        inne) i cena jest jeszcze wieksza....
    • abadj Re: Przedszkole pod Muchomorkiem? 05.05.09, 23:54
      Mam dla Was fajną wiadomość! Od września rusza nowe przedszkole pod Toruniem w Złotorii. Wiem, że to nie Toruń, ale przecież nie jest to tak daleko - jakieś 10minut od OBI. Ja zapisałam już swoją córeczkę i czesne miesięczne wynosi 380zł, w tym wliczone zajęcia dodatkowe no i normalną rzeczą jest to że mają całodzienne wyżywienie przygotowywane we własnej kuchni a nie jakiś catering.
      Wszelkich informacji udziela miła Pani na miejscu, ale najlepiej się umówić telefonicznie bo trwa budowa.
      Z tego co się dowiedziałam to mają być trzy grupy wiekowe (3,4,5 latki), łącznie 75 dzieciaczków.
      Mają już nawet stronę internetową www.przedszkolezlotoria.pl
      Ja wierzę że będzie to jakaś alternatywa dla tych rodziców, którym nie udało się w innych przedszkolach. A zapisy już trwają, ale tak jak mówiłam najlepiej skontaktować się telefonicznie.
      Pozdrawiam Szczęśliwa mama
      • wronka32 Re: zadzwoniłam Pod Muchomorka i okazało się ... 06.05.09, 11:38
        ze Mikołaj sie dostał do przedszkola...SZOK !!!!!
        Jak go zapisyweałam Pani twierdziła, ze nie ma szans w tym roku ...I
        wiecie jakos tak sie oswoiłam z myslą , ze nie idzie od wrzesnia ,
        ze teraz mam mieszane uczucia .....
        A to przedszkole w Złotorii dla mnie za daleko, bo mieszkamy
        niedaleko ul.Chelmińskiej . Ale dla mieszkajacych na Rubinkowie
        pewnie niezła alternatywa ...
        • miz5stokrota Re: zadzwoniłam Pod Muchomorka i okazało się ... 12.05.09, 13:00
          wronka32 gratuluje, wiem co to znaczy kiedy w pewnym momencie uświadamiasz sobie
          że twoje dziecko nie będzie w przedszkolu.
          My jednak zrezygnowaliśmy z uwagi na cenę i szansę dostania się do innego
          przedszkola.
          Jak zapisywaliśmy małą do Muchomorka cena była 350zł za miesiąc teraz 200zł
          więcej, trochę bałam się że jak w takim tempie będą rosły ceny my nie damy rady
          finansowo. Do tego wpisowe bardzo wysokie 300zł bezzwrotne i pobierane przed
          ogłoszeniem wyników w przedszkolach miejskich (połowa kwietnia).
          pozdrawiam
    • marlenasr Re: Przedszkole pod Muchomorkiem? 16.04.10, 13:06
      Witam! Mam na imię Marlena.Moja córka chodziła do przedszkola pod Muchomorkiem i myślę że nie mogła trafić lepiej.Super personel,miła dyrektorka,kazde dziecko jest bardzo dobrze traktowane.Córka na początku płakała,ale panie okazały się tak wspaniałe że córka chodziła do przedszkola z przyjemnością.Niestety chodziła tam tylko 2 lata,ponieważ wyjechaliśmy za granicę.Mam jeszcze syna w wieku 2 lat,i on też był zapisany właśnie do tego przedszkola. Teraz mieszkamy w Danii.Dzieci chodzą tu do przedszkola.Syn miał już rozwalony nos i brodę.Strasznie.Zawsze wspominam Muchomorka i myślę sobie że tam nigdy by do tego nie doszło. Wiem że to przedszkole nie jest najtansze,ale nasze dzieci zasługują na to co najlepsze. W Polsce nie mieszkaliśmy w Toruniu,tylko dowoziłam córkę 15 km,w jedna stronę.dzisiaj wiem że to był bardzo dobry wybór. Córka chodziła na zajęcia dodatkowe,uczyła sie wierszyków,piosenek.Była zadowolona,a ja widząc jej zadowolenie,także byłam zadowolona. Pozdrawiam serdecznie.
      • marlenasr Re: Przedszkole pod Muchomorkiem? 16.04.10, 14:32
        Trochę się pomyliłam.Syn ma 3 latka a nie 2. Przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka