Dodaj do ulubionych

nie trzeba jeżdzić na światłach

05.03.04, 17:44
trochę dziwne, że niktórzy kierowcy tak dosłownie potraktowali treść przepisu
cholera, przeca czasem nic nie widać, zawieja, zamieć, ciemno jak w
dooopie..... a tu jedzie sobie taki jeden z drugim, dumni i bladzi i mają
wszystkich gdzieś
wqrza mnie to nieziemsko!!!!!!
żeby wszystkie przepisy traktowali tak dosłownie!

powiem tak: JESTEM ZA ŚWIATŁAMI PRZEZ CAŁY ROK!
To mówiłam ja: KIEROWCA, NIENIEDZIELNY- GREKA!
Obserwuj wątek
    • lilly Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 05.03.04, 18:27
      zgadzam sie z toba grekaa,jest o wiele bezpieczniej gdy ludzie jezdza na
      swiatlach.Widac takiego delikwenta lepiej i w ogole latwiej jest sie
      przemieszczac autem,zaloze sie ze panowie nie podziela tej opini.
      • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 05.03.04, 21:37
        wlasnie lilly ,panom sie to pewno nie bedzie podobalo, ja zwykle nie jezdze na
        swiatlach chyba ze takie sa wymogi,tutaj nie ma nakazu co do pory roku z tymi
        swiatlami:) cmok
      • grekaa Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 09:27
        hehe, mężczyźni już tacy są:-)
        powiem , że ja nawet latem w pochmurny dzień lubię włączyć światła
        ( hehe, z pazerności, że wszyscy mnie wtedy widzą, :-D )
        • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 09:55
          przezorny(na),zawsze ubezpieczony he he
          lubisz byc widziana hi hi
          • grekaa :-D 06.03.04, 10:42

• giks Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 05.03.04, 22:53
      racja greka! choć osobiście jako kierowca uważam że jest sporo takich
      dni/sytuacji gdzie nie trzeba świateł ale biorąc pod uwagę rozsądek naszyk
      kierowców to jestem za światłami cały rok ale penie nie przejdzie bo powiedzą,
      że wtedy auta będą za dużo palić ;)
      • delfinek27 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 05.03.04, 23:07
        Ja tez jestem za tym- nie lubie takich wyłaniajacych sie z mroku - szczególnie
        maluchy ( nie ubliżając maluchą - bo kiedyś też sama nim jeździłam - ba nawet
        zdawałam prawko 10 lat temu na maluchu) - ale najcześciej kierowcy maluchów nie
        właczaja świateł
        • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 00:01
          poza miastem jezdze zawsze na swiatlach ,latem w miescie nie raz mam wylaczone
          • grekaa Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 08.03.04, 08:45
            hehe, to teraz będę obserwować... jedyny facet latem na światłach - to Ty:-)
          • lobuzek1 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 10:04
            Ja też zawsze jeżdżę na światłach, przez cały rok. I jestem za wprowadzeniem
            nakazu całorocznej jazdy na światłach.
            • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 16:26
              hej hej lobuzek, no widzisz, tarnowianie zawsze roztropni sa!:)))))))))))))
              • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 17:56
                popieram,tez jestem za calorocznym uzywaniu swiatel mijania,ale
                poza miastem he he
                • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 18:09
                  no to rozwazny gorliczanin to jest heheh!
                  • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 19:07
                    staram sie ,jak moge he he he
                    • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 19:43
                      ja cie aleks nie rozjade ,bo po gorlicach teraz nie jezdze! a szkoda!
                      • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 20:20
                        dwa ronda wybudowali,jezdzi sie jak po Krakowie hi hi hi
                        • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 20:36
                          kiedys ronda byly dla mnie postrachem,teraz juz jest ok,chociaz tu rond nie ma
                          u mnie:)robicie sie wielkomiejscy ze swoimi rondami!
                          • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 09.03.04, 21:22
                            a jakie umiejetnosci he he wolna amerykanka,trzeba miec oczy
                            szeroko otwarte i tak nie wiadomo kiedy w ciebie wjada, albo Ty w kogos.
                            kiedys jadac za innym samochodem na rondzie pod drukarnia,omal nie
                            wjechalem mu w tylek ,bo on zahamowal i puscil auto ktore wjezdzalo na rondo.
                            ale moze kiedys bedzie lepiej,kazdy dojdzie do wprawy he he
                            • ellenai rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 21:35
                              niestety,nasze ojczyzniane sa dla mnie wielka enigma,tutaj sa jasne i
                              przejzyste, nawet na odernem bylo jedno we wsi kolo kapliczki,na srodku zwykle
                              staly konwie z mlekiem sluzace jako srodek ronda:))))kolizji tam raczej nie
                              zanotowano !heheheh
                              • aleks44 Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 21:57
                                tos Ty sie tam nauczyla jak sie po rondach jezdzi,
                                ale musze dodac ze w Polsce istnieja takze skrzyzowania z ruchem okreznym,
                                na ktorym pierwszenstwo wjazdu maja pojazdy wjezdzajace z prawej strony.
                                roznia sie one od normalnych rond tym ,ze przed wjazdami na nie nie ma znakow
                                ustap pierwszenstwa przejazdu.
                                sam sie raz tylko z tym spotkalem , ale podobno w Łodzi sa takowe i goscie jada
                                i podstawiaja sie tam (ubezpieczenia).
                                • ellenai Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 22:06
                                  prawe, lewe, gorne,srakie,siakie i ja sie gubie w tym.Ma byc tak jak tu, jak
                                  rondo wolne to sie wlaczamy do ruchu po uprzednim zatrzymaniu sie,a jak nie to
                                  czekamy nie patrzac co za nami,pod nami i nad nami,no nie cwiczylam na
                                  odernianskim balam sie wpasc w kolizje z krowa!
                                  • aleks44 Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 22:12
                                    przewidujaca bylas he he he jak kazda kobieta hi hi
                                    • ellenai Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 22:36
                                      oczywscie!!!!!!!!! dzieki nam wlasnie nie popadacie w tarapaty! cmokhheheheh
                                      • aleks44 Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 22:55
                                        no , tego to nie byl bym taki pewien hi hi
                                        • ellenai Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 23:00
                                          nie masz wyjscia ,musisz byc pewny! hehe
                                          • aleks44 Re: rondo rondzie nie rowne! 09.03.04, 23:03
                                            odpuszczam nie wygram z Toba,musiałbym siegnac po inne argumenty
                                            a to jest sliski temat na dluga dyskusje he he
        • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 15:45
          delfinek27 napisała:

> zdawałam prawko 10 lat temu na maluchu) -
          -----------------------------------------------------------------------------
          tak mi sie przypomnialo,ja robilam prawo jazdy na syrenie bosto,kurka wodna to
          byl egzemplarz,czesciej pchany niz jezdzony! hehhehe
          • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 19:53
            Syrena,piekne autko tez taka jezdzilem
            to byla krolowa szos,chcialbym taka teraz he he
            • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 19:57
              no dobra byla bo miala pake wiec mozna bylo lawiej popchnac zeby zapalila!
              heehhe
              • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 06.03.04, 20:44
                musialas fajnie w niej wygladac he he
                dopiero teraz zobaczylem sygnaturke z wypieta d.....
                to troszke niebezpieczne ,ktos moze wykorzystac hi hi hi
                • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 07.03.04, 21:23
                  z pewnoscia wygladalam uroczo hehehh! to sygnaturka wpina a nie ja, chcesz to
                  korzystaj!
                  • aleks44 Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 07.03.04, 21:56
                    jak tak ,to się nie bawie he he
                    • ellenai Re: nie trzeba jeżdzić na światłach 07.03.04, 21:58
                      bawisz,bawisz, wiele do gadania nie masz hehehhe

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka