Dodaj do ulubionych

z czym sie wam kojarzy Biecz?

15.04.04, 21:21
niedawno powstalo forum bieckie i tak to miasto powrocilo znowu na horyzont u
mnie.Bylam tam moze raz ,dwa,pamietam piekny rynek.Ale przede wszystkim,w
moich czasach szkolnych wiekszosc ludzi szla do ogolniaka do Biecza,z wlasnie
z tym ogolniakiem zawsze mi sie Biecz bedzie kojarzyl.Teraz dochodzi dominux
i sasiad_z_gorlic:)super,a jak ten ogolniak dalej sie ma?wtedy to wiem ze
mial dobra renome:)pozdrawiam Biecz:))))0
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 21:26
      Ellenku nie tylko ogolniak
      podobno szkola katow, byla lepsza i bardziej znana przynajmniej w tamtych
      czasach, Kasztelanka slynaca z piernikow
      mozna by wymieniac wiele.
      • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 21:30
        hmmmm,oj chyba nie taka najgorsza ta szkola byla, tzn pewno wymagajaca,wielu
        moich znajomych pokonczylo ten ogolniak i swietnie byli przygotowani na
        studia,to byla napewno(i chyba ciagle jest)dobra szkola,ale moze ludziska z
        Biecza cos tu napisza na ten temat, ciekawa jestem co maja do powiedzenia.
        A o tych PYSZNYCH piernikach ZAPOMNIALAM!!!!!!!!!!to bylo cudo!!!!!!!!!!!!
        aleks wymieniaj,bo ja wszyskto pozapominalam ,skleroza nie boli:L(
        • aleks44 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 21:36
          ale czy my tak mozemy o Bieczu pisac a jak oni popatrza i powiedza ,ze to
          powinno sie na Bieczu pisac ????
        • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 21:36
          a ja nic nie słyszałam o żadnej szkole

w bieczu to byłam na pizzy w dwóch pizzerniach i na lodach i raz
          drinkowałam ...hihihih
          • aleks44 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 21:39
            bo w tedy jeszcze mała Byłaś hi hi
            • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 21:44
              ale ciekawe, no tak u nas to bylo bardzo popularne ta szkola:)No pewno ze na
              bieckim forum mozna pisac o tym ale tutaj tez mozna taka dyskuje prowadzic:)
              cmok
            • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 22:55
              ja zawsze byłam duża hihihi - najwyżej byłam młoda
              • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 22:57
                przynajmniej ludzie respekt maja:) heheheh a te pierniki pamietasz o ktorych
                aleks wspominal?
                • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 22:59
                  pierniki jasne że pamiętam

a co do szkoły to u nas nie była na pewno popularna z jednego podstawowego
                  powodu - nie ma połaczenia miedzy Ryglicami a Gorlicami -nawet z przesiadkami -
                  chyba że z 5 cioma hihihih
                  • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 23:02
                    od nas z uscia tez nie ma bezposredniego polaczenia do biecza,wiara w
                    internacie siedziala,nigdy nie dojezdzali:( a

a czy te pierniki jeszcze robia?
                    • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 23:04
                      mnie z internatu wywalili :((((

a taka grzeczna byłam

jak aniołek
                      • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 15.04.04, 23:58
                        no to za co???????????????????????????????za jaka grzecznosc cie wyrzucili?
                        • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:00
                          za nie przestrzeganie regulaminu

a co ja poradze że taki bzduryn regulamin wymyslili
                          • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:02
                            delfinek bosssssssskie:) hehehehehhehe ale co konkretnie zlamalas w tym
                            regulaminie?heheha ale cie maltretuje pytaniami hehe
                            • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:06
                              konkretnie to kilka rzeczy - przedewszystkim godziny powrotu

pozatym notorycznie nie przestrzegałam czegoś takiego jak uczelnia - a to były
                              godziny w których trza było siedzieć na świetlicy i udawać że sie człowiek
                              uczy - bo co innego można robic w 70-cio osobowym tłumie :)
                              • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:07
                                no tak bezdenne zapisy:( zeby kontrolowac czlowieka, ja nigdy w internacie nie
                                bylam ale wiem jak inni opowiadali bleh wlsnie dlatego tego przybytku unikalam
                                ile moglam:)
                                • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:22
                                  i dobrze robiłas hihihi

męski internaty to jeszcze były jakie takie ale damskie - tragedia a nasz to
                                  juz zywcem klasztor
                                  • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:24
                                    uuu to do niczego taki wymysl, teraz to sie chyba wszyskto pozmienialo i sa
                                    wieksze luzy:)a ja dojezdzalam codziennie autobusem milo to wspominam:)
                                    • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:25
                                      ja też dojezdzałam - tylko to wczesne wstawanie - brrrrr
                                      • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:27
                                        tak ja po 6 rano musialam wstac zeby na 7 15 zdazyc na autobus:) a 45 minut
                                        conajmniej sie szlo do przystanku:)
                                        • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:32
                                          ja do przystanku miałam 5 minut ale czasami jeździłam o 6-stej autobusem żeby
                                          zdązyć do szkoły - bo autobus o 7-mej czasami nie dojeżdzał na czas
                                          • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:34
                                            e to ty burzuj bylas ,ja to musialam naprawde sporo na butach przejsc ale
                                            lubilam to
                                            • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:36
                                              a w 3 klasie zrobiłam sobie prawko i czasami rodzice pozwalali mi jeździć
                                              maluszkiem :))
                                              • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:38
                                                ehh to fajnie ja auta nie mialam choc prawko mialam w 3 klasie, zaczelam
                                                jezdzic dopiero tutaj:)
                                                • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:39
                                                  to było dawno dawno temu- ale miło powspominać
                                                  • dominux Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:52
                                                    Ellenai jeśli chodzi o Kasztelańskie pierniki to zakład ogłosił upadłość jakieś
                                                    trzy lata temu. Przez ostatnich kilkanaście ostatnich miesięcy pracownicy nie
                                                    dostawali wynagrodzenia. Te biedne kobiety jeździły nawet po 7km rowerem bo nie
                                                    było ich stać na bilety. To wiem dokładnie bo nieraz bym je rozjechał jadąc
                                                    rano do pracy(tez pracuję w Bieczu).Było ich na drodze jak mrówek.
                                                  • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 02:05
                                                    o rany dominux dzieki za info!nie wiedzialam rzecz jasna ale podejrzewalam ze
                                                    takie cos sie stalo,czyli piernikow juz nie ma:(ale zal,smak mojego dziecinstwa
                                                    poszedl precz,buuuuuuuuuuuuuuuu:((((a tych pracownicmi szkoda,bardzo i
                                                    piernikow tez:(jesus ale zjadlabym polskiego piernika! a do denver tak daleko
                                                    i nie po drodze:(
    • andy_sz Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 00:51
      Hmm, Biecz, czy to nie tam jest taki ratusz z bardzo wysoka wieza???
      Przez miasteczko jedynie przejezdzalem, ale kojarzy mi sie z dwoma bardzo
      sympatycznymi kolezankami, ktore opiekowaly sie baza studencka w Radocynie
      (tzw. bazowe) i ktore wlasnie z Biecza byly. Na pewno wielu turystow je
      kojarzy, bo latwo sie ich nie zapomina :-) Jesli kiedys bedziecie to czytaly to
      serdecznie Was pozdrawiam dziewczyny...
      • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 02:08
        jest w bieczu taki charaktetystyczny piekny budynek to pewno ratusz ale
        ja "ciemna masa"juz nie pamietam teraz czy to kosciol czy ratusz, licze ze
        dominux nam wyjasni:) Ciesze sie z masz tak mile wspomnienia z naszych
        stron,ale to cieszy:) Ja to musze zawitac kiedys do Slupska:) andy dzieki wpis
        na forum,zapraszamy czesciej,bardzo mi milo jest tu ciebie miec:)))))):)
        pozdrawiam
        • dominux Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 18:45
          Ratusz nadal stoi na rynku, po ostatnim remoncie wygląda całkiem nieżle.
          Dodam że swoją siedzibę ma w nim Urząd Miasta.
          • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 16.04.04, 18:48
            a inne ciekawe zabytki i miejsca w bieczu? wymien,napisz cos o nich ze swojego
            punktu widzenia bieczanina:)straaaaaaaaaaszniem ciekawa!
    • grekaa Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 18.04.04, 14:44
      nie ma już Becza, knajpy znanej nie tylko w okolicy ze wspaniałych pierogów
      ruskich i ... niestety meneli
      ale jest za to Ogród - polecam pizzę, jest bosssska, tyle że menele z Becza
      przenieśli się właśnie tam:-(

haha, Biecz też słynie z doskonałych pedagogów!!!!!! nie wiem czy wiecie????
      hehehe
      • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 05:42
        no wlasnie o pedagogach wiem bieckich,z moich okolic wszyscy"ciagneli"do biecza
        do ogolniaka po podstawowce...........
    • korky Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 18.04.04, 15:04
      mi sie Biecz kojarzy z biczem, bieganiem itp. jest takie nawet słynne
      powiedzenie "W Bieczu jak w piecu, zawsze przyjmą Cię gorąco, bo tam świeci
      zawsze słońco" ;) No dobra sam to wymyśliłem, bo pojęcia nie mam gdzie to, ale
      strzelam, że w okolicach Gorlic :)

----------------------------------------
      Słupsk pomaga w zwiększaniu ilości postów w Gorlicach :)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=237
      • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 05:44
        korky dobrze strzeliles, to wszystko te same okolice:)zapraszamy cie serdecznie
        do nas:):)))))))))))
        • korky Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 09:44
          czuu czuu czuu czuu tuuuuuu tuuuuuuuu juz jedzie pociąg ze Słupska ;-)

----------------------------
          Słupsk się trzyma z Gorlicami :)))
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=237
          • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 17:35
            serio sie wybierz w nasze okolice po maturze:)))))))na wakacjach, moze ktos z
            forumowiczow pokaze ci fajne miejsca w okolicy:)
            • kris7774 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 21:03
              z moim nauczycielem od historii w szkole średniej, który pochodził z tego
              miasteczka.
              • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 21:28
                ale do biecza nie chodziles do szkoly ,prawda?
                • delfinek27 Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 19.04.04, 21:33
                  na pewno nie - słabe połaczenie ze Słupska hihihi
                  • ellenai roznorodnosc gosci forumowych! 19.04.04, 21:36
                    no tak ale ja pytalam krisa on chyba jest z tarnowa:)alez my mamy roznych
                    fajnych gosci z roznych czesci kraju na tym forum!
                  • andy_sz Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 20.04.04, 04:15
                    delfinek27 napisała:

> na pewno nie - słabe połaczenie ze Słupska hihihi

e tam slabe, wystarczy wsiasc w pociag relacji Kolobrzeg - Krakow (ale najpierw
                    trzeba sie upewnic ze w Ustce nie ma przysiegi marynarzy, bo jak jest, to caly
                    pociag jedzie napruty jak Messerschmidt i zapchany jak tramwaj w godzinach
                    szczytu, sam mialem przyjemnosc, spalem oparty o innych i nawet nie poczuli).
                    Potem zlapac cokolwiek w kierunku Tarnowa i tam to juz kazdy wie gdzie Gorlice
                    i Biecz i jakos nakieruje :-)
                    idealne polaczenie szkolne, maly problem jak sie ma na 8 rano, ale co tam, komu
                    spieszno do wiedzy to sie poswieci
                    pozdrawiam
                    • ellenai Re: z czym sie wam kojarzy Biecz? 20.04.04, 04:28
                      andy ehhehe no widzisz, ty sie pewno latem wybierzesz w nasze strony ,prawda?za
                      daleko od ciebie dojezdzac do biecza pobierac nauki:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka