Dodaj do ulubionych

Fajki, papierosy i szlugi

25.04.04, 10:16
Ja osobiście nie palę i cieszę sie z tego niezmiernie :) Wpoił mi to mój
ojciec i wielkie dzięki mu za to - u mnie w domu zreztą nikt nie pali.
Pamiętam, że jak byłem mały to brałem reklamy papierosów z gazet, wycinałem
je gniotłem, ciąłem nożyczkami itp. Heheh tata to potrafi wychować :P Ale
dzięki temu nigdy nie zapaliłem papierosa. Teraz nie lubie jak ktos stoi koło
mnie np. na przystanku i pali papierosy, wręcz tego nie nawidzę i mam czasami
ochotę podejsc do takiej osoby, wyrwac jej tego papierosa i kazać jej to
zjeśc albo wsadzic sobie w d... bo dla mnie to ktos moze sobie nawet palić
d... byle nie przy mnie. Najgorsze jest to jak widzę jak ktoś ma dziecko w
wózku i sobie stoi przy nim i pali - bardzo "porządni" i "opiekuńczy" rodzice
z takich ludzi :( Dobrze, że nie mam pozwolenia na broń, bo chyba już bym
dwano siedział :) Więc jak ktoś chce to moze sobie palić byle nie pzy mnie...
bo kiedys chyba nie wytrzymam i cos zrobie... na razie jednak odchodze od
takiej osoby co pali - niech sie sama truje. Kiedyś pamiętam jak na jakimś
festynie siedzieliśmy sobie z rodzicami na murku i jakaś facetka z facetem
palili papierosy - mój ojciec grzecznie spytał sie czy mogli by iść gdzie
indziej z tymi papierosami - a oni powiedzieli, że to wolny kraj i mogą sobie
palić gdzie chcą, to mój ojciec mówi do nich "no to jak wolny kraj to ja
sobie popierdzę tutaj przy panu, dobrze?" heheehhe koleś oniemiał ale i tak
twardo stał na swoim miejscu - niektórzy to mają nawalone w tych głowach :/
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 16:54
      ja tez nie pale i nie palilam,jednak czesc ludzi bedzie napewno palila,chodzi o
      to zeby nie przeszkadzali tym ktorzy fajek nie kurza.Jak ktos chce niech pali
      ale niech mnie nie zmusza do wdychania dymu papierosowego:)cmok korky:))))))))))
      dobrze mowisz:)
      • aleks44 Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 18:02
        ale w naszym społeczenstwie,szczególnie w młodym towarzystwie chodzi o
        dowartosciowanie się przez papierosa,oczywiscie nie u wszystkich,ale mozna to
        zaobserwowac.Tak się składa ,że mieszkam przy szkole i widze dziesiątki
        młodych osób na każdej przerwie palących papierosy,za blokiem lub w klatkach
        schodowych,szkoda mi ich ,ale nie mogę reagowac,bo to jest ich sprawa,choc
        z drugiej strony co robi szkoła,jezeli te młode osoby na każdej przerwie biegną
        za blok ,żeby sobie zapalic ???? nie widzą, czy ni chcą widzieć ???
        • ellenai Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 18:19
          aleks takich nie upilnuje,nie ma sily na to, tutaj tak samo jest.Szkola powinna
          reagowac ale w praktyce to nie jest takie proste.Mlodziez jakos tak chce sie
          samodestrukcyjnie na wyrost dowartosciowac wiec np pali.Z wiekiem madrzaja albo
          nie, ja uwazam ze kazdy ma wolna wole dokonywania wyboru z konsekwencjami tez
          musi zyc,cmok:)
          • aleks44 Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 18:53
            tak macie racje obie ,ale czy wczesniej sie przestanie palic tym lepiej dla
            wlasnego zdrowia,ja popalałem w szkole , i troszke w wojsku ,ale to była
            głupota,teraz jestem przeciwnikiem palenia.Ani moja zona ani ja nie palimy
            co do dzieci to poprostu nie wiem ,bo ciezko sprawdzic.jak wracaja z lamusa lub
            dark pub to tak sa przesiąknieci dymem ,ze cuchnie w calym mieszkaniu.ale co
            mozna zrobic.nawet taka sprytna Giks nie wyczaiła meża hi hi hi
            • ellenai Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 19:47
              ja mam szczescie ze cale swoje zycie obracam sie wsrod niepalacych.Nie mam
              problemow wlasnie z tym czy ktos pali przy mnie::(palenie to cholerstwo i ile
              to kosztuje przeciez kasy!
              • jacaaa2 Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 20:52
                przyłączam sie do niepalących 0 fajek w życiu
                • ellenai niepalace forum mamy?n/t 25.04.04, 20:59

• aleks44 Re: niepalace forum mamy?n/t 25.04.04, 21:08
                    chyba tak,a nie wiesz czy delfinek pali,bo ona taka nowoczesna,ale chyba nie
                    bp tak ciagle w ogrodku ,to pewnie nie pali. hi hi
                    • ellenai Re: niepalace forum mamy?n/t 25.04.04, 21:13
                      chyba nie pali,ale pewno sama sie wypowie cmok
                      • korky Re: niepalace forum mamy?n/t 26.04.04, 08:08
                        jak Delfinki mogą palić? Przeicez pod wodą nie da się ognia zapaliś hehe :) To
                        nasz Delfinek też nie pali :)
                        • aleks44 Re: niepalace forum mamy?n/t 26.04.04, 11:23
                          logiczne to ,chyba masz racje przekonales mnie.
                          • ellenai Re: niepalace forum mamy?n/t 26.04.04, 16:29
                            moze delfinek odnajdzie tego posta i sam nam wyjawi tajemnice,jak w tym gaszczu
                            naszej gadaniny oczywiscie sie polapie heh
                            • korky Re: niepalace forum mamy?n/t 26.04.04, 16:40
                              jak by co to sie skłdamy na sekator, żeby sie przedrała przez tą dżunglę ? :)
                              • ellenai Re: niepalace forum mamy?n/t 26.04.04, 16:57
                                koniecznie trzeba delfinkowi pomoc sie przedrzec przez gaszcz watkow i postow!
                                cmok
                                • korky Re: niepalace forum mamy?n/t 26.04.04, 17:19
                                  to niech ktos postawi jakieś znaki jak Władkowi z klanu hehe :)
                                  • ellenai a to jakis wladek tam pali? n/t 26.04.04, 17:22

• korky Re: a to jakis wladek tam pali? n/t 26.04.04, 21:10
                                      Władek nie pali, ale ma alzhaimera i nie pamięta gdzie jest u noego w domu
                                      kibelek, nawet nie pamięta kim jest heeh dlatego ma takie strzalki w domu z
                                      napisame "toaleta" no i może tam trafić - nie oglądasz na polonii klanu? :D
                                      • ellenai Re: a to jakis wladek tam pali? n/t 26.04.04, 21:49
                                        heheh ja tv w ogole nie ogladam o poloni i telenwelach nie mowiac juz
                                        nawet,ale ty mi fajnie strescisz i to bedzie lepsze niz ogladanie filmu hehe
                                        • korky Re: a to jakis wladek tam pali? n/t 27.04.04, 15:19
                                          no to puść klan swoim znajomym z Usa, napisy są na dole to nie bedzie problemów
                                          ze zrozumieniem... a śmiechu będzie co nie miara :) Moze ich nawet ten serial
                                          wsiągnie, albo jak zobaczą co sie w Polsce dzieje to prześlą mi parę dolarów
                                          heheh ;)
                                          • ellenai Re: a to jakis wladek tam pali? n/t 27.04.04, 17:57
                                            najpierw trzeba miec polonie w tv,a takowej nie mam ,:) heheh
                                            • korky Re: a to jakis wladek tam pali? n/t 28.04.04, 14:06
                                              to ja zaraz przekieruję sygnał z polonii do Ciebie. Podaj namiary w stopniach i
                                              skali Boforta ;-)
                                              • ellenai Re: a to jakis wladek tam pali? n/t 28.04.04, 17:16
                                                hymmmmmmm,ja tam wole czytac twoje streszczenia klanu!
    • giks Re: Fajki, papierosy i szlugi 25.04.04, 18:18
      ja też nie palę i bardzo mnie to cieszy i niecierpię palących, wręcz unikam
      najbardziej bolące dla mnie jest to że pali moja mama :(

ale ona próbuje rzucić tylko jej to nie bardzo wychodzi ;) Ale pozytywne jst
      dla mnie to, że na ulicę nie wyjdzie z papierochem bo jej poprostu wstyd ....
      no i żyję głęboką nadzieją, że mąz nie zacznie palic znowu jak narazie nieźle
      mu idzie ale rzucał już kilka razy ...gdybym wiedziała wcześniej że pali to nie
      wiem czy w ogóle bym się chciała z nim umówić ;) ale spryciula nieźle się
      ukrywał hi hi ale przynajmniej jeśli już mu się zdarzy zapalić to nie przy
      mnie ;)
    • patrick78 Re: Fajki, papierosy i szlugi 30.04.04, 22:13
      Palilem przez krotki okres czasu i to byl najgorszy rozdzial w moim zyciu.Zle
      sie czulem i fizycznie i psychicznie.Papierosy zdecydowanie mi nie sluza.Nikt
      tez w moim otoczeniu nie pali.
    • delfinek27 OŚWIADCZENIE 01.05.04, 22:09
      wiec wszystko zrozumiałam - nie pogubiłam sie hihihi - jak dla mnie wszystkie
      watki są zrozumiałe i przejrzyste

wiec chciałam powiedzieć że macie całkowitą racje - Delfinki nie palą nie
      paliły i nie zamierzają tego robić w przyszłości!

Delfinki prowadzą zdrowy styl życia ( soczki marchwiowe , sałatki i oczywiście
      pizza he he he)
      • ellenai Re: OŚWIADCZENIE 01.05.04, 22:21
        dla mnie tez wszystko jest zrozumiale i jasne cmok heheh dobrze ze delfinki nie
        pala cmok
        • delfinek27 Re: OŚWIADCZENIE 01.05.04, 22:27
          Delfinki są wrogiem palenia
          • ellenai Re: OŚWIADCZENIE 01.05.04, 22:28

ja tez ,zdecydowanie!
            .... a fuj!....sygnaturka mi dzis beka!

tu sie klika na Gorlice!
            a tu na Nowy Sacz!
            • delfinek27 Re: OŚWIADCZENIE 01.05.04, 22:33
              no to mamy całe forum wrogów tytoniu :)
              • ellenai Re: OŚWIADCZENIE 01.05.04, 22:34
                mamy forum niepalacych,gorzej jest z piciem,jak wiesz mamy tu nalogowego
                alkoholika
                • delfinek27 Re: OŚWIADCZENIE 02.05.04, 21:36
                  kogo takiego??
                  mam nadzieje że nie mówsz o mnie hihihi
                  ja dziś z koleżanką wypiłam buteleczke 0,7 Ameretto :))) - pyszne było
                  • ellenai Re: OŚWIADCZENIE 03.05.04, 04:54
                    delfinek amaretto ????i nie podzielislyscie sie ze mna?????
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka