ellenai 01.05.04, 18:13 uwielbiam zapach kwitnacych bzow rozsiewajacych sie dookola. A u nas kwitna,dla mnie to jest wejscie w najpieknieszy okres wiosny,gdzie jest zielen,kwiaty,piekne zapachy.Nawet tutaj bzy kwitna a u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrick78 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:20 Tak samo bardzo lubie maj,zolte mlecze kwitnace na lace,bzy tak samo,czy kwitna to nie wiem,musze sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:26 no to sprawdz te bzy heehhe:) nieuwazny jestes, a to bzu nie widzisz a to pranie na zielono pomalujesz........heheh Odpowiedz Link Zgłoś
patrick78 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:32 Prawdopodobnie niczym sie nie roznie od przecietnego faceta chodzacego po tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:38 no tak bzow nie dostrzegasz,pranie zielenisz wiec bez watpienia tak jest hehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
patrick78 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:52 Z drugiej strony chyba az tak bardzo was to nie drazni skoro wchodzicie w zwiazki z nami chacha. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 19:44 u mnie na dzialce to bzy dopiero maja male listki,zeby zakwitly to trzeba jeszcze troche poczekac.Natomiast bardzo ladnie zakwitla magnolia,no i owocowe brzoskwinie,wisnie z kwiatkow to zonkile,sasanki,tulipany no i mleczow do ..... cale dywany.Wlasnie dzis walczylem z nimi przy pomocu kosiarki, oj ciezko bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 21:01 jejku magnolie masz na dzialce??????????????uwielbiam te kwiaty:)))))))))))))u nas bzy dzis to juz sa w pelnym rozkwicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 22:36 u mnie pod oknem w pełnym słońcu bzy już mają malutkie fioletow pączuszki więc za kilka dni powinny już kwitnąć. Teraz też kwitnie czeremcha czy jakoś tak i też to fajnie pachnie - dla niewtajemniczonych to takie drzewo z białymi kwiatkami ;) lubię zapach bzu, ale najbardziej kocham lipę poprostu cudo w sam raz jako prezent na urodziny ;) ciekawe czy w tym roku też tak będą kwitnąć jak w zeszłym .... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 22:38 giksio kocham czeremchy,one maja taki piekny zapach i wyglad.Tutaj widzialam czeremche sadzona jako ozdobne drzewko,nie rozrasta sie ona w krzak bo jest podcinana i rosnie pniak i na czubku pnia piekna korona lisci i kwiatow,cudowne to jest,nie wiedziallam ze z czeremchy moze byc takie piekne ozdobne drzewko;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:26 .................... a "z" to lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:35 na czeremche inaczej mowia korczyna,ale ma bardzo specyficzny zapach. mowia ze nie powinno sie przynosic tych kwiatow do domu z powodu ich bardzo intensywnego zapachu ???.Moj bez tez jest na sloncu,ale zeby zakwitl to jeszcze trzeba troche poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:39 u nas nazywali czeremche korcipka heheheh:)a faktycznie w domu nie powinno sie trzymac bo powoduje bol glowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:44 z ta korcipka hi hi to troche mialem do cznienia.mozna z niej robic koncowki do napowietrzania wody w akwarium,robilem z cienkich wyschnietych galazek. byly wspaniale szly tsiace mikroskopijnych pecherzykow powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:49 a tego to nie wiedzialam ! korcipka to badziej kruszyna niz czeremcha,nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 20:58 ja tam nie wiem hi hi , ale nigdy nie slyszalem tego okreslenia,dlaczego takie ??? moze od zapachu hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 04:59 pojecia nie mam dlaczego taka nazwa,to jest typowe dla naszego rejonu heheh Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 09:36 he he sprawdze jak bede w Odernem,ale jak w pysk od kogos dostane to sie ze smiechu ciezko bedzie powstrzymac hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 16:54 a dlaczego mialbys w pysk dostawac ehhehe? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 22:21 powiem Ci ,ze to ja taki nie do uczony jestem.Dzisiaj odwiedzil mnie kolega ktory od 14 lat jest we Frankfurcie i przy rozmowie powiedzialem ,ze skoro on taki swiatowiec niech powie co to jest korcipka,Ellen nie uwierzysz,ale on wiedzial ,ze chodzi o czeremche , przytkalo mnie.ale takie jest zycie,mnie to tylko z jednym sie kojarzy hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai ale numer! 03.05.04, 22:35 moze facet gdzies z uscianskich terenow pochodzi??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 03.05.04, 22:46 nie ,nie z Gorlic pochodzi znamy sie od szkoly podstawowej jedyny gosc,na ktorym mozna polegac. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 03.05.04, 22:48 no widzisz, moze znal kogos z uscia i tak sie nauczyl tej korcipki,to swoj facet jak zna to slowo,napewno mozna na nim polegac cmok,ale to ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 03.05.04, 23:02 jutro mu to powiem,bo bedze sie z nim widzial,pojutrze jedzie do Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 03.05.04, 23:03 hehe widzisz! tylko ladnie mu komplement powiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 16:10 wieczor mu powiem ,bo bede sie z nim widzial. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 16:16 tylko za duzo nie wychylcie sobie,bo bedziesz ze tak powiem niedysponowany na jutro hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 16:50 nie ,nie ja tylko raz,nie powtarzamy tak co dzien.zreszta nie moge pic bo rano jade autkiem,a nie jezdze po kielichu. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 16:59 no to tak trzymac:)mam nadzieje ze sie wam nasiadowa uda i bez alkoholu:)cmok Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 19:12 juz wrocilem,nie chce mu glowy zawracac,niech sobie odpocznie bo kilkanascie godzin jazdy autem przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 19:32 no tak ale auto i tak lepsze od autobusu! mimo to tez mu wspolczuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 19:59 ja bym tak nie mogl,on wchodzi do auta tu i wysiada tam,oczywiscie pije po drodze kawe,tankuje i jazda,to 1200 km.ale on to lubi. w atobusie,to jedziesz w miare spokojnie,ale tez nie mozna byc spokojnym. kolega wracal z Belgi i autobus po kolizji sie zapalil,ledwie zdazyli uciec ,autobus splonal doszczetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 20:03 no to piekne mial przezycia ten kolega wracajacy z belgii,czlowiek nie zna dnia ani godziny.Mnie odpukac nic takiego nie przytrafilo sie jeszcze.Osobiscie to wole samochodem jechac sama niz autobusem.I tez lubie dluzsze trasy:)wiec chyba nie mialabym problemu ,oczywiscie o ile samochod jest w miare ok Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 20:12 Masz racje od samochodu trzeba zaczac,ja bym moim sie tak daleko nie wybieral. ale nigdy nie wiadomo ,jak trzeba bedzie to pojade. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 20:15 no ja moim tez daleko nie mam sie co zapuszczac, ogolnie to problemow nie stwarza,tylko olej cieknie ze skrzyni tak troche no i tak sie boje ze jak dlugo pojezdze to mi gdzies odmowi posluszenstwa na dlugiej trasie:( heh Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 21:02 ja to tak w promieniu 150 km. od Gorlic to dalej nie jezdze hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 22:19 o to ja duzo dalej jezdze!ale u nas kolosalne odleglosci sa Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: bzy juz kwitna tutaj:) 05.05.04, 15:56 Ja tam nic nie zauważyłem żeby kwitły :) Bzy pachną ładnie, ale kręci sie koło nich pełno robali to troche przeszkadza, ale co tam, można się poświecić :D ------------------------------------- "Nie udwaj kobieto, że umiesz czas zatrzyamc..." Słupsk - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=237 Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 05.05.04, 16:38 e ,no to robak mniejszy od ciebie!nie ma sie co bac ehhe Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 10.05.04, 11:14 Powiem ,z reka na sercu ,ze u sasiada na przeciw tez pieknie zakwitly,chyba wybiore sie wieczorkiem hi hi taki piekny Odpowiedz Link Zgłoś
giks co tam bzy..... 10.05.04, 16:56 ... ja mam w domu piekne konwalie mmmmm....cudnie pachną :) Uwielbiam je szkoda że tak krótko są no i nie jestem zośka bo pewnie bym dostała bukiecik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: co tam bzy..... 10.05.04, 17:06 ooooooo faktycznie,konwalie i fiolki teraz tez kwitna,uwielbiam ten zapach!!!ja tez nie dostane bukieciku konwali bo ich tu nie ma po prostu:( Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: co tam bzy..... 10.05.04, 23:12 fiolki ???? u nas po fiolkach zostaly tylko listki,natomiast kwitnie bardzo duzo ......poziomek,wlasnie bylem na dzialce i zobaczylem.same sie posialy ale co rok jest ich wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: co tam bzy..... 11.05.04, 03:40 poziomki tez lubie, tez tu nie ma ich:((agrest i porzeczka tez nie sa znane!: (((((((a z fiolkami to mi sie faktycznie pokickalo ,one wczesniej kwitna! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: co tam bzy..... 11.05.04, 05:36 tym sie nie przejmuj,zebys widziala jak mi sie kicka hi hi hi to musisz tesknic do ich smaku i zapachu.gdyby to bylo blizej to bym Ci wyslal. jak bedzie sezon na poziomki to mam miejsce kolo Wolowca ,czerwono-zielone polacie,a jakie pachnace miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś