Dodaj do ulubionych

bzy juz kwitna tutaj:)

01.05.04, 18:13
uwielbiam zapach kwitnacych bzow rozsiewajacych sie dookola. A u nas
kwitna,dla mnie to jest wejscie w najpieknieszy okres wiosny,gdzie jest
zielen,kwiaty,piekne zapachy.Nawet tutaj bzy kwitna a u was?
Obserwuj wątek
    • patrick78 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:20
      Tak samo bardzo lubie maj,zolte mlecze kwitnace na lace,bzy tak samo,czy kwitna
      to nie wiem,musze sprawdzic.
      • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:26
        no to sprawdz te bzy heehhe:) nieuwazny jestes, a to bzu nie widzisz a to
        pranie na zielono pomalujesz........heheh
        • patrick78 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:32
          Prawdopodobnie niczym sie nie roznie od przecietnego faceta chodzacego po tej
          ziemi.
          • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:38
            no tak bzow nie dostrzegasz,pranie zielenisz wiec bez watpienia tak jest hehehhe
            • patrick78 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 18:52
              Z drugiej strony chyba az tak bardzo was to nie drazni skoro wchodzicie w
              zwiazki z nami chacha.
            • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 19:44
              u mnie na dzialce to bzy dopiero maja male listki,zeby zakwitly to trzeba
              jeszcze troche poczekac.Natomiast bardzo ladnie zakwitla magnolia,no i owocowe
              brzoskwinie,wisnie z kwiatkow to zonkile,sasanki,tulipany no i mleczow do .....
              cale dywany.Wlasnie dzis walczylem z nimi przy pomocu kosiarki, oj ciezko bylo.
              • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 21:01
                jejku magnolie masz na dzialce??????????????uwielbiam te kwiaty:)))))))))))))u
                nas bzy dzis to juz sa w pelnym rozkwicie:)
    • giks Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 22:36
      u mnie pod oknem w pełnym słońcu bzy już mają malutkie fioletow pączuszki więc
      za kilka dni powinny już kwitnąć. Teraz też kwitnie czeremcha czy jakoś tak i
      też to fajnie pachnie - dla niewtajemniczonych to takie drzewo z białymi
      kwiatkami ;) lubię zapach bzu, ale najbardziej kocham lipę poprostu cudo w sam
      raz jako prezent na urodziny ;) ciekawe czy w tym roku też tak będą kwitnąć jak
      w zeszłym ....
      • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 01.05.04, 22:38
        giksio kocham czeremchy,one maja taki piekny zapach i wyglad.Tutaj widzialam
        czeremche sadzona jako ozdobne drzewko,nie rozrasta sie ona w krzak bo jest
        podcinana i rosnie pniak i na czubku pnia piekna korona lisci i kwiatow,cudowne
        to jest,nie wiedziallam ze z czeremchy moze byc takie piekne ozdobne drzewko;)
        • ouimet Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 02:10
          a ja zawsze lubie bez...
          • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:26
            .................... a "z" to lubisz?
      • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:35
        na czeremche inaczej mowia korczyna,ale ma bardzo specyficzny zapach.
        mowia ze nie powinno sie przynosic tych kwiatow do domu z powodu ich bardzo
        intensywnego zapachu ???.Moj bez tez jest na sloncu,ale zeby zakwitl to jeszcze
        trzeba troche poczekac.
        • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:39
          u nas nazywali czeremche korcipka heheheh:)a faktycznie w domu nie powinno sie
          trzymac bo powoduje bol glowy:)
          • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:44
            z ta korcipka hi hi to troche mialem do cznienia.mozna z niej robic koncowki do
            napowietrzania wody w akwarium,robilem z cienkich wyschnietych galazek.
            byly wspaniale szly tsiace mikroskopijnych pecherzykow powietrza.
            • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 18:49
              a tego to nie wiedzialam ! korcipka to badziej kruszyna niz czeremcha,nie
              uwazasz?
              • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 02.05.04, 20:58
                ja tam nie wiem hi hi , ale nigdy nie slyszalem tego okreslenia,dlaczego
                takie ??? moze od zapachu hi hi
                • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 04:59
                  pojecia nie mam dlaczego taka nazwa,to jest typowe dla naszego rejonu heheh
                  • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 09:36
                    he he sprawdze jak bede w Odernem,ale jak w pysk od kogos dostane to sie
                    ze smiechu ciezko bedzie powstrzymac hi hi
                    • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 16:54
                      a dlaczego mialbys w pysk dostawac ehhehe?
                      • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 03.05.04, 22:21
                        powiem Ci ,ze to ja taki nie do uczony jestem.Dzisiaj odwiedzil mnie kolega
                        ktory od 14 lat jest we Frankfurcie i przy rozmowie powiedzialem ,ze skoro on
                        taki swiatowiec niech powie co to jest korcipka,Ellen nie uwierzysz,ale on
                        wiedzial ,ze chodzi o czeremche , przytkalo mnie.ale takie jest zycie,mnie to
                        tylko z jednym sie kojarzy hi hi hi
                        • ellenai ale numer! 03.05.04, 22:35
                          moze facet gdzies z uscianskich terenow pochodzi???????????????
                          • aleks44 Re: ale numer! 03.05.04, 22:46
                            nie ,nie z Gorlic pochodzi znamy sie od szkoly podstawowej
                            jedyny gosc,na ktorym mozna polegac.
                            • ellenai Re: ale numer! 03.05.04, 22:48
                              no widzisz, moze znal kogos z uscia i tak sie nauczyl tej korcipki,to swoj
                              facet jak zna to slowo,napewno mozna na nim polegac cmok,ale to ciekawe!
                              • aleks44 Re: ale numer! 03.05.04, 23:02
                                jutro mu to powiem,bo bedze sie z nim widzial,pojutrze jedzie do Niemiec
                                • ellenai Re: ale numer! 03.05.04, 23:03
                                  hehe widzisz! tylko ladnie mu komplement powiedz!
                                  • aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 16:10
                                    wieczor mu powiem ,bo bede sie z nim widzial.
                                    • ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 16:16
                                      tylko za duzo nie wychylcie sobie,bo bedziesz ze tak powiem niedysponowany na
                                      jutro hehe
                                      • aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 16:50
                                        nie ,nie ja tylko raz,nie powtarzamy tak co dzien.zreszta nie moge pic bo rano
                                        jade autkiem,a nie jezdze po kielichu.
                                        • ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 16:59
                                          no to tak trzymac:)mam nadzieje ze sie wam nasiadowa uda i bez alkoholu:)cmok
                                          • aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 19:12
                                            juz wrocilem,nie chce mu glowy zawracac,niech sobie odpocznie bo kilkanascie
                                            godzin jazdy autem przed nim.
                                            • ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 19:32
                                              no tak ale auto i tak lepsze od autobusu! mimo to tez mu wspolczuje:)
                                              • aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 19:59
                                                ja bym tak nie mogl,on wchodzi do auta tu i wysiada tam,oczywiscie pije po
                                                drodze kawe,tankuje i jazda,to 1200 km.ale on to lubi.
                                                w atobusie,to jedziesz w miare spokojnie,ale tez nie mozna byc spokojnym.
                                                kolega wracal z Belgi i autobus po kolizji sie zapalil,ledwie zdazyli
                                                uciec ,autobus splonal doszczetnie.
                                                • ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 20:03
                                                  no to piekne mial przezycia ten kolega wracajacy z belgii,czlowiek nie zna
                                                  dnia ani godziny.Mnie odpukac nic takiego nie przytrafilo sie
                                                  jeszcze.Osobiscie to wole samochodem jechac sama niz autobusem.I tez lubie
                                                  dluzsze trasy:)wiec chyba nie mialabym problemu ,oczywiscie o ile samochod
                                                  jest w miare ok
                                                  • aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 20:12
                                                    Masz racje od samochodu trzeba zaczac,ja bym moim sie tak daleko nie wybieral.
                                                    ale nigdy nie wiadomo ,jak trzeba bedzie to pojade.
                                                  • ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 20:15
                                                    no ja moim tez daleko nie mam sie co zapuszczac, ogolnie to problemow nie
                                                    stwarza,tylko olej cieknie ze skrzyni tak troche no i tak sie boje ze jak dlugo
                                                    pojezdze to mi gdzies odmowi posluszenstwa na dlugiej trasie:( heh
                                                  • aleks44 Re: ale numer! 04.05.04, 21:02
                                                    ja to tak w promieniu 150 km. od Gorlic to dalej nie jezdze hi hi
                                                  • ellenai Re: ale numer! 04.05.04, 22:19
                                                    o to ja duzo dalej jezdze!ale u nas kolosalne odleglosci sa
    • korky Re: bzy juz kwitna tutaj:) 05.05.04, 15:56
      Ja tam nic nie zauważyłem żeby kwitły :) Bzy pachną ładnie, ale kręci sie koło
      nich pełno robali to troche przeszkadza, ale co tam, można się poświecić :D

-------------------------------------
      "Nie udwaj kobieto, że umiesz czas zatrzyamc..."

Słupsk - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=237
      • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 05.05.04, 16:38
        e ,no to robak mniejszy od ciebie!nie ma sie co bac ehhe
        • aleks44 Re: bzy juz kwitna tutaj:) 10.05.04, 11:14
          Powiem ,z reka na sercu ,ze u sasiada na przeciw tez pieknie zakwitly,chyba
          wybiore sie wieczorkiem hi hi taki piekny
          • ellenai Re: bzy juz kwitna tutaj:) 10.05.04, 16:46

• giks co tam bzy..... 10.05.04, 16:56
      ... ja mam w domu piekne konwalie mmmmm....cudnie pachną :) Uwielbiam je szkoda
      że tak krótko są no i nie jestem zośka bo pewnie bym dostała bukiecik ;)
      • ellenai Re: co tam bzy..... 10.05.04, 17:06
        ooooooo faktycznie,konwalie i fiolki teraz tez kwitna,uwielbiam ten zapach!!!ja
        tez nie dostane bukieciku konwali bo ich tu nie ma po prostu:(
        • aleks44 Re: co tam bzy..... 10.05.04, 23:12
          fiolki ???? u nas po fiolkach zostaly tylko listki,natomiast kwitnie bardzo
          duzo ......poziomek,wlasnie bylem na dzialce i zobaczylem.same sie posialy ale
          co rok jest ich wiecej.
          • ellenai Re: co tam bzy..... 11.05.04, 03:40
            poziomki tez lubie, tez tu nie ma ich:((agrest i porzeczka tez nie sa znane!:
            (((((((a z fiolkami to mi sie faktycznie pokickalo ,one wczesniej kwitna!
            • aleks44 Re: co tam bzy..... 11.05.04, 05:36
              tym sie nie przejmuj,zebys widziala jak mi sie kicka hi hi hi
              to musisz tesknic do ich smaku i zapachu.gdyby to bylo blizej to bym Ci wyslal.
              jak bedzie sezon na poziomki to mam miejsce kolo Wolowca ,czerwono-zielone
              polacie,a jakie pachnace miodzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka