delfinek27 02.05.04, 21:48 gdzie imprezujecie? jakieś nowe pomysły- bo ja standart - grilowanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks44 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 21:58 osobiscie ,nie lubie grila,szczegolnie zapachu palonego tluszczu ,ale specyjaly pieczone na nim to co innego.Na dzialce mam wedzarnie i tam wszystko laduje ,kielbaski, udka,boczek,co idzie a na koniec jalowiec ktory rosnie obok. polecam mniej pilnowania,przekladania itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai aleks wszystko wedzone 03.05.04, 04:48 tak jak ty to robisz uzywajac jalowca jest pyyyyyyyyyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 09:27 tak ,wszystko wedzone i jeszcze jedno wazne,ze przy grilu trzeba stac,obracac pilnowac,a w wedzarni pozakladam na druty podloze zapale i ide do innej roboty za pol godzinki ide i jest gotowe .mam gril ,do niego przywiozlem duzy wor wegla drzewnego z Wolowca ,ale go nie uzywam trzymam na zapas.wedzarnia ma to do siebie ze jak jest wieksza ilosc osob,to jedzonka trzeba wiecej ,a w niej nie ma ograniczenia,oczywiscie od czasu do czasu musi sie zagladnac,podlozyc drewna,ale to pestka. tak jalowca, mam "przesadzone" z lasu kilkanascie jalowcow,w tym jest kilka duzych i z nich obcina sie galazki i daje na koniec wedzenia. polecam wszystkim to bardzo stary sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 15:41 ha no widzisz,wszystko robisz tak jakt trzeba:)wtedy taka wedzonka smakuje najlepiej.Ja lubie jednak grilowanie ale na weglu drzewnym ,na gazie ktore jest bardzo popularne tutaj to nieza bardzo lubie:(nie ma takiego smaku jak na weglu:) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 22:08 no widzisz,nasze jest lepsze hi hi hi pewnie sa oszczedni ,jezeli chodzi o wegiel drzewny Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 22:33 wiesz co to chyba nie chodzi o oszczednosc,bo amerykanie to pojecia oszczednosc nie znaja~! to chodzi bardziej o nawyki,wola przekrecic kurek od gazu i wrzucic miecho na gril niz sie paprac z weglem,tak uwazam! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 22:43 nie wiedza co jest dobre,musisz ich przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 22:48 nie sadze aby to mi sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: aleks wszystko wedzone 03.05.04, 23:05 moze sie uda ,proba nie strzelba hi hi niech wiedza co dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aleks wszystko wedzone 04.05.04, 01:46 za leniwi aleks,oni sa za leniwi po prostu hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: aleks wszystko wedzone 04.05.04, 16:42 w miare lat ,Ty tez taka sie staniesz ??? hi hi nie wierze !! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai tak mi wrozysz? 04.05.04, 17:03 a mozliwe, mozliwe ze tak sie stanie cmok! ehhe Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 19:14 z jakim przystajesz ,takim sie stajesz,ale sa wyjatki i jestem pewien ,ze Ty nim jestes he he Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 19:31 no pewno ,mnie to trudno wcisnac w ramy(za gruba jestem heheh) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 19:51 he he nie jest tak zle ,choc trudno mi na odleglosc powiedziec,ale intuicja to jest to ,czego troszczke posiadam hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 20:06 to dobrze ze intuicje masz wyostrzona i sluchasz jej!ja to mam z tym problem cmok Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 20:17 z jednej strony to jestem z tego zdowolony ,ale kiedys moze to sie okazac zgubne sa rozne przypadki Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 20:19 eeeee tam ale podaj przyklad takiego przypadku jak znasz cmok Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 21:06 sa rozne ale nie potrafie tak Ci teraz przytoczyc jakiegos przykladu,ale kilka razy mnie to uratowalo od jakiejs wpadki. przede wszystkim to chodzi o prace. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: tak mi wrozysz? 04.05.04, 22:17 o co do pracy to intuicja jest naprawde potrzebna dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 21:59 delfinek27 napisała: > gdzie imprezujecie? jakieś nowe pomysły- bo ja standart - grilowanie Miałem jechać do Koloni Olchowiec na koniec rajdu skpb-waw :) i kicha Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:16 Miałem jechać do Koloni Olchowiec na koniec rajdu skpb-waw :) i kicha to dlaczego nie pojechales???? ja w tamtych terenach nie bylem nigdy. najdalej to Mszana, Chyrowa,Iwla jak kiedys jechalem z Barwinka. oczywiscie w Krepnej to tak ale potem to w strone na Swiątkowa,albo na Zydowskie i Ozenna.musze kiedys sie tam wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:24 a ja sie wybieram do Gorlic na rowerze - tylko czy ja wróce??? a jak nie wróce to kto mnie przyjmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:39 a jak nie wróce to kto mnie przyjmie?? zebym ja mial zdrowie ha ha ha ha ha nie podpuszczaj hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:40 no ładnie - nie przyjmiesz mnie ??? :( a własnie na Ciebie liczyłam wiesz że to uczynek miłosierdzia?? - " podróżnych w dom przyjąć" Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:28 aleks44 napisał: > Miałem jechać do Koloni Olchowiec na koniec rajdu skpb-waw :) i kicha > > to dlaczego nie pojechales???? ja w tamtych terenach nie bylem nigdy. > najdalej to Mszana, Chyrowa,Iwla jak kiedys jechalem z Barwinka. > oczywiscie w Krepnej to tak ale potem to w strone na Swiątkowa,albo na > Zydowskie i Ozenna.musze kiedys sie tam wybrac. czekałem na rodzine :( był grill itd. ;( to nie to Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:41 no szaku ,to co innego rodzina to podstawa !!!!!! Kolonia nie ucieknie,bedzie jeszcze ladniej bo jeszcze zielen malo rozwinieta. ale po tych deszczach troszke ciepla i bedzie ladniej Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:44 aleks44 napisał: > no szaku ,to co innego rodzina to podstawa !!!!!! > Kolonia nie ucieknie,bedzie jeszcze ladniej bo jeszcze zielen malo rozwinieta. > ale po tych deszczach troszke ciepla i bedzie ladniej mam nadzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:46 po tym deszczu to mi trawa w oczach rosnie he he he bo posypałam nawozami i teraz rośnie jak szalona Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:50 delfinek27 napisała: > po tym deszczu to mi trawa w oczach rosnie he he he > bo posypałam nawozami i teraz rośnie jak szalona nawozy też szkodliwe Hehe :))" SZALONA TRAWA" ciekawe :) wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:51 mi tak nie przeszkadza może być i szalona - byle zielona :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:55 delfinku ja walczylem z trawa wczoraj na dwie kosiarki i powiem Ci ze przgapilem o kilka dni .trawa nie podsiewana ale taka jest duza ,ze kosiarka nie daje rady,wiec trzeba znowu poprawiac.mam duzo drzew i musze miedzy nimi manwerowac.ale jak sie chce miec ladnie to trzeba tyrac hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jak tam imprezki majowe? 02.05.04, 22:51 szaku zielona ladnie ,ale jednak tam wszystko troszke pozniej sie rozwija. dzis widzialem duzo pierwiosnkow i kaczencow,a u nas juz dawno ich nie ma. jednak to kilkanascie km. a jednak jest roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Jak tam imprezki majowe? 03.05.04, 04:47 wlasnie aleks ta roznica w rozwijaniu sie roslin w poszczegolnych miejsach u nas jest niesamowita! u nas na odernem zawsz bylo wszyskto pozniej, dojezdzalo sie do ropa skrzyzowanie i jakby reka odjal konczyl sie snieg i zaczynala zielen,to wszyskto przez wysokosc ale jak razaco widac roznice! skok jest niesamowity jak sie opusci rope. Odpowiedz Link Zgłoś
korky Re: Jak tam imprezki majowe? 05.05.04, 16:03 ja też grila miałem + dwa piwka i było ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Jak tam imprezki majowe? 05.05.04, 17:09 oczywiscie odbylo sie to w dobrym towarzystwie mam nadzieje korky!cmok Odpowiedz Link Zgłoś