Dodaj do ulubionych

dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji...

01.09.04, 13:44
We wczorajszej GG „e” napisał małą wzmiankę na temat, który poruszyłam na
forum w „ w gorlicach policjant potrącił przechodnia”. Wzmianka owszem ujęta
była na pierwszej stronie, ale nic z niej nie wynika. Napisał, że owszem coś
się stało i że śledztwo w toku. Nawet nie napisał, że chłopaka potrącił
samochód a co dopiero, że policjant! Jak już korzystał z tego co tu napisałam
mógł więcej coś napisać. W ogóle co to za dziennikarstwo, skoro ja zwykły
człowiek jestem w stanie się więcej dowiedzieć i mam odwagę o tym pisać, a on
nie.
Utwierdziło mnie to w przekonaniu że w GG rządzi samorząd a jemu nie można
szkodzić. A skoro trzeba było coś napisać to napisał tak żeby przypadkiem się
nie narazić komukolwiek....

Obserwuj wątek
    • bogna1 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 14:06
      Hehe... A czego się więcej spodziewać ?
      Trzeba trzymać z "WADZĄ", niezależnie od tego, czy jest czerwona, czy czarna,
      czy może będzie zielona ;-).

A po za tym teksty osobnika podpisującego się tam jako "e" powinny być
      obowiązkowym materiałem szkoleniowym na studiach humanistycznych na zajęciach
      pod tytułem: JAK NIE NALEŻY WYKONYWAĆ DZIENNIKARSKIEJ ROBOTY I KALECZYĆ JĘZYK
      POLSKI ;-).
      • ixes Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 14:59
        Nie spodziewałam się niczego innego.
        tylko uważam że GG powinna sie nazywać "sponsorowana gazeta samorządowa" -
        wtedy było by adekwatnie do treści...
        I w sumie jakie zakłamane miasto taka i zakłamana gazeta...
        Tylko ktoś powinień pamietać że nie da się wszystkim wejść do d...
      • firestones Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 15:06
        Wzmianka...news...sensacja...No tak!Gdyby redaktor (e) napisał,że wskazanego
        przechodnia potrącił policjant, to z pewnością naruszyłby rzetelność
        dziennikarską.Ponieważ nie ma na to wystraczających dowodów.Chyba,że będzie to
        wiadomość w formie tego co pisze np. "Fakt".Zabardzo nie rozumię pretensji
        typu, dlaczego redaktor (e)nie napisał,że to był policjant.Strasznie to
        dziecinne.Poczekajmy na decyzje prokuratury.
        • ixes Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 15:54
          hmm
          gdyby redaktor(e) chciał to by miał dowody. niestety jak widać nie chciał.
          Pretensje są o brak imformacji wogóle o wypadku. Kto to zrobił i jak się
          zachował to już druga sprawa.
          Dla mnie dziecinne jest pisanie w stylu "poczekajmy na decyzje prokuratury".
          Pewnie poczekajmy co pozwolą napisać GG....
        • basman.gorlice Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 16:14
          Jasne.
          Poczekajmy aż prokurator stwierdzi, czy policjant który potrącił ofiarę
          rzeczywiście jest policjantem, i może w końcu ofiara oficjalnie tydzień po
          zdarzeniu dowie się kto spowodował wypadek.
          Może tez dowie się, dlaczego koledzy po fachu policjanta wezwani przez kolegę
          na odsiecz ociagali się z wezwaniem pogotowia... Ech.
          • utumno Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 17:23
            Właściwie już wszystko powiedzieliście co ja chciałbym powiedzieć. Jednakowoż
            pragnę dodać że gdyby e naprawdę zależało na robocie dziennikarskiej to zadałby
            prokuratorowi proste pytanie "słyszy się, panie prokuratorze że sprawcą wypadku
            jest policjant, czy może pan coś czytelnikom GG na ten temat odpowiedzieć?"
            Wiadomo i tak odpowiedź by uzyskał tak samo wymijającą ale przynajmniej widać by
            było że naprawdę mu zależy. A tak tylko pokazał że niezbyt uważnie czyta to
            Forum oraz że ze strachu aż robi w pory.
            • jacaaa2 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 18:31
              a czy ktoś zauważył w cotygodniowej paplaninie pana E... tym razem o grzybkach
              niby przypadkowe podsumowanie jednego z grzybów ciekawe do kogo to było
              adresowane ??
              niech zgadnę ???
              b...j...???
              a może sie mylę
              • duzzy Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 04.09.04, 12:26
                Chłopy, a mi podoba się cotygodniowa paplanina E. Facet nieźle dopieprza...
            • zombi40 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 06:47
              Ze strachu to ty tumonie zrobisz w pory bo E....forum nie czyta tylko inne osoby ?
              Atakujecie .wyzywacie,pomawiacie i to E..... do prokuratora was poda i inne osoby.
              A jeden taki was wszystkich sypnie ,ani wam niki niepomogą zwłaszcza
              tobie!Uważajcie!!!!
              • utumno Prokurator ? 02.09.04, 07:14
                do zombi:
                Czy to czasem nie ty rozpocząłeś wspaniały wątek :Redaktor GORLICKIEJ Elmer
                Stanisław" w którym zapytałeś "co sądzicie o red. S. Elmerze" ?
                Od tego czasu wszyscy piszą po prostu co sądzą. Zresztą, bogiem a prawdą, gdybyś
                ty i twoje klony nie atakował tak wulgarnie ludzi z tego Forum (także w GG) to
                może by po prostu skończyło się na kilku postach. A tak nie ma już chyba na tym
                Forum człowieka który nie kupowałby we wtorek GG aby się przekonać jakie nowe
                "wiadomości" się tam pojawiły. No i zawsze GG zarabia te kilka złotych więcej na
                nas...
                • zombi40 Re: Prokurator ? 02.09.04, 07:54
                  To było celowo zrobione po kilku wczesniejszych postach co napiszecie wielcy!
                  Radzę dać sobie spokój !!!!
              • bogna1 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 12:23
                zombi40 napisał:

> Ze strachu to ty tumonie zrobisz w pory bo E....forum nie czyta tylko inne
                osob
                > y ?
                > Atakujecie .wyzywacie,pomawiacie i to E..... do prokuratora was poda i inne
                oso
                > by.
                > A jeden taki was wszystkich sypnie ,ani wam niki niepomogą zwłaszcza
                > tobie!Uważajcie!!!!

Hehe ale żenada....
                Towarzyszu, te czasy się skończyły, to se ne vrati !
                Zresztą czekam na doniesienie do prokuratury o takim przestępstwie.... ;-).
                Będzie zabawnie.
                Skoro pan E sie bawi w gryzipiórstwo upubliczniane, to się musi liczyć z tym,
                że jest to oceniane. Jak się mu to nie podoba, niech sprzedaje we wtorki buroki
                na rynku, zamiast zamieszczać swe dzieła w gazecie. Jeśli się mu wydaje że jest
                świętą krową zaopatrzoną w immunitet i nie podlegającą ocenie społecznej no
                to... Może niech przejdzie na zasłużoną emeryturę... A ja jego radosną
                twórczość obserwuję od początków Gazety Gorlickiej wydawanej przez SPH JEDNOŚC
                no i... Niestety, nie ma się co dziwić, że więcej cierpkich słów krytyki niz
                koszy z różami w podzięce za przeżycia duchowe i estetyczne związane z odbiorem
                tejże....
                • ixes Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 13:01
                  oj znów udało mi się rozpętać wojne o E.
                  aż ze się boję co bedzie ;)
                  prokuraturą nas straszy.
                  nie wiem czy uciekać, czy IP zmieniać hehe
                  może by E przemyslał te posty
                  bo skoro ma poparcie tylko od samego siebie to chyba nie ma sensu jego praca
                  i jak wszyscy mówią powinien iść na emeryturę

trzeba mieć trochę samokrytyki w sobie, oj trzeba...
            • bogna1 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 11:58
              utumno napisał:

> Właściwie już wszystko powiedzieliście co ja chciałbym powiedzieć.

Chciałam zwrócić uwagę na historyczną chwilę i proszę o odnotowanie jej w
              historycznych kronikach miasta. Po raz pierwszy osobnik Utumno zgodził się z
              tym, co napisali poprzednicy. Sama w to nie wierze !
              • utumno historyczna chwila 02.09.04, 12:28
                bogna,
                piszesz : "Po raz pierwszy osobnik Utumno zgodził się z tym, co napisali
                poprzednicy.", co mija sie z faktami w kilku miejscach. Po pierwsze kilka razy
                już wyrażałem opinie całkiem zbliżone, czy wręcz zgodne z poglądami innych. Po
                drugie w tej akurat wypowiedzi którą komentujesz pragnę zwrócić uwagę na słowo
                "właściwie", które oznacza że zgadzam się z przedmówcami lecz,.... (i tu wstawka
                o co mi chodzi). Jak zawsze dla wszystkich czytających (obojetnie co), tak i dla
                ciebie mam radę: literki należy czytać a nie tylko zjadać. Buhahahaha !
                • bogna1 Re: historyczna chwila 02.09.04, 13:31
                  utumno napisał:

> bogna,
                  > piszesz : "Po raz pierwszy osobnik Utumno zgodził się z tym, co napisali
                  > poprzednicy.", co mija sie z faktami w kilku miejscach. Po pierwsze kilka razy
                  > już wyrażałem opinie całkiem zbliżone, czy wręcz zgodne z poglądami innych. Po
                  > drugie w tej akurat wypowiedzi którą komentujesz pragnę zwrócić uwagę na słowo
                  > "właściwie", które oznacza że zgadzam się z przedmówcami lecz,....

A już miałam nadzieję, że kolega przemówił ludzkim głosem, hehe ;-)))).
        • utumno Poczekajmy ? 02.09.04, 12:47
          do firestones: Oczywiście że musimy poczekać i poczekamy. Możemy jednak
          spekulować jaki będzie wynik tego "czekania", a wiekszość robi takie spekulacje
          na podstawie poprzednich, zbliżonych doświadczeń. Co akurat nie wróży dobrze tej
          sprawie...
          "Strasznie to dziecinne" napisałeś i słusznie. Na pewno masz jakie takie
          doświadczenie życiowe i wiesz jak ta sprawa się skończy więc wszelkie dyskusje
          na ten temat wydają ci się dziecinne. Można i tak.
      • utumno Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 19:30
        bogna, napisłaś: "A po za tym teksty osobnika podpisującego się tam jako "e"
        powinny być obowiązkowym materiałem szkoleniowym na studiach humanistycznych na
        zajęciach pod tytułem: JAK NIE NALEŻY WYKONYWAĆ DZIENNIKARSKIEJ ROBOTY I
        KALECZYĆ JĘZYK POLSKI ;-)." , a ja mam dla ciebie zagadkę. Zgadnij co (między
        innymi) robił zawodowo E przed "redaktorowaniem" ? Podpowiem tylko że nie
        dziwota że dziś mamy tylu wtórnych analfabetów... Buhahahaha !
        • moltke Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 20:56
          a jesli nie wiesz, to ja Cie oswiece: uczyl jezyka polskiego (naprawde
          wspolczuje jego uczniom)
          • bogna1 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 01.09.04, 22:19
            Wiem, bo pan E jest znany w mojej rodzinie od lat wielu, hehe.
            • firestones Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 15:08
              "Errare humanum est" w perspektywnie tej starożytnej paremii stoi, bardzo mądre
              i życiowe stwierdzenie, mianowicie: "Ludzką rzeczą jest się mylić, ale idiota
              tylko w błędzie trwa". Ogólna i życiowa prawda, która w obliczu licznych
              spekujacji doznaje szczególnego wzbogacenia i uroku.
              Patrzę i widzę. Ale nie oczyma duszy lecz tymi zwykłymi. Grupka osób zakłada
              fun club pt. "Redaktor (e)to - BRZZZYDAALLL. Może zamiast taniego populizmu i
              krytykanctwa na łamach forum gazeta.pl. które daje poczucie skrytości i braku
              identyfikalności, warto udać się do siedziby redakcji i solidnie się wygadać
              przed Panem redaktorem (e), a nóż widelec przytuli do piersi jak rodzona matka,
              pocieszy małego osseska. Strasznie takich konszachtowych pomówień nie lubię.
              Nadto jeśli Gazeta Krakowska - dodatek wtorkowy, jest dla mnie jako antyfana
              Pana (e)czymś za czym mało przepadam to jej po prostu nie kupuję. I juz. Bardzo
              proste rozwiązanie.
              W kontekście potrącenia pieszego przez policjanta - to oczywiście oprócz
              wskazanych poprzednio wskazówek - np. wizyta w siedzibie prokuratury - słuszna
              uwaga, to wskazałbym jedynie na ten punkt rozważań, który mówi o tym, że nie
              nie osądza się człowieka przed wydaniem wyroku. Inne na tym tle rozważania,
              typu - prokurator będzie "mataczył" są dość ogólnikowe - równie dobrze może być
              inaczej.
              • utumno Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 16:36
                firestones:
                "Może zamiast taniego populizmu i krytykanctwa na łamach forum gazeta.pl. które
                daje poczucie skrytości i braku identyfikalności, warto udać się do siedziby
                redakcji i solidnie się wygadać przed Panem redaktorem (e), a nóż widelec
                przytuli do piersi jak rodzona matka, pocieszy małego osseska" - jednego
                zidentyfikowanego już "przytulił" jak należy... Pamiętaj że w "otwartej" krytyce
                GG nie mamy żadnych szans. (e) ma do dyspozycji olbrzymią tubę propagandową a my
                (czy też nawet nie żadni "my", tylko każdy z osobna, bo przecież nie jesteśmy w
                żaden sposób zorganizowani) jedynie tubkę, lub ściślej mówiąc małą świstawkę.
                Cóż można zrobić w takiej sytuacji ? Ano właśnie poszydzić i pośmiać się. Ot
                taka taktyka mniejszego i słabszego w starciu z "wielkim wentylatorem" który w
                każdej chwili może obryzgać cię rzuconym w niego g****m, którego odbryzgów
                możesz już z siebie nie zmyć.
                Jak byś czytał Forum uważnie to byś wiedział że conajmniej kilku z nas już
                "płakało w rękaw" u red. e, ale nie przyniosło to skutków. Prywata, powiesz
                może, redaktor nie zareagował to kąsają teraz po kostkach. Niestety , nie
                będziesz miał racji. W moim przypadku (pewnie w innych też) nie chodziło o żadną
                prywatną sprawę, a rzecz którą próbowałem zasygnalizować na pewno była bardziej
                godna uwagi niż fakt wyhodowania paryki giganta-mutanta. Piszesz żeby nie
                kupować wtorkowego wydania Gazety Krakowskiej ? Ano można. Tylko wtedy skąd bym
                na przykład wiedział co (e) aktualnie pisze ? Powiem więcej. Jeśli kiedyś GG
                zejdzie do podziemia i będzie odbijana na powielaczu w piwnicy to też będę się
                starał do niej dotrzeć żeby mieć jakie takie pojęcie. Dokładnie w drugą stronę
                działa rada: jak kogos denerwuje to Forum to niech na nie nie wchodzi i nie czyta.
                "Błądzić jest rzeczą ludzką" - piszesz. Pewnie a paremia ta jest tak ogólna że
                znaczy wszystko i nic konkretnie. Pewnie że ja oraz wszyscy inni popełniamy
                błędy - więc popełniasz je ty i (e) też. Tylko co jest błędem, zanim się nim nie
                okaże ? Może lepiej nie robić nic ?
                Eh, wszedłem na jakieś bagienko filozofii...
                Na paremię "Errare humanum est" można odpowiedzieć cytatem z klasyka
                amerykańskiej literatury współczesnej Kurta Vonneguta "Wymówki i dziurę w dupie
                ma każdy" ("Syreny z Tytana", bodajże)
                • firestones Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 17:40
                  "Some many different world's so many different sun's" - tak wybrzmiewa jedna z
                  piosenek legendy amerkańskiego rocka - B. Springstin'a. Przekładając na język
                  Polski - ten ten którego używamy w Polsce:-), punkt widzenia zależy od
                  siedzienia (np.w odniesieniu do pojęcia "błądzenia"). Osobiście nie znam
                  redaktora (e) ani też nie miałem przyjemności w chodzić z nim w zatargi. W
                  ogólności jestem jakby to ująć bezstronny, bowiem aż tak bardzo się nie
                  angażuje w życie polityczno - społeczne. Walczę o byt, o trwanie, czy też
                  przeżycie. Podobno "zabija się człowieka karząc mu walczyć o chleb".
                  Sama Gazeta Krakowska jest poza moimi głównymi gustami, jest dość sztampowata,
                  zdecydowanie wolę Dziennik Polski. Czytam ją głównie we wtorkowe wydania, by
                  tym samym zasięgnąć informacji, o tym co niesie "wieść gminna". Polityczne
                  sprawy są mi w zupełności obojętne oraz kto kogo popiera i kto ma do kogo urazy.
                  Natomiast nie mogę się zgodzić z tym, że ktoś podnosi zarzuty, ciska ostre
                  słowa, które prędzej przypominają mi propagandę czasów PRL - u. Coż, krytyka
                  zawsze jest dozwolona - zależy tylko na jakim poziomie - byle nie tylko na
                  wysokości WC.
                  • utumno Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 18:48
                    "Walczę o byt, o trwanie, czy też przeżycie (...)" a myślisz że na tym Forum to
                    rokefelery jakieś piszą ? Każdy prawie musi walczyć dzisiaj o byt. Tym nie mniej
                    warto mieć jakiąś odskocznię. Nawet ostatecznie iść do lasu grzybów nazbierać
                    jak radzi nam w zeszłym (wtorkowym) wydaniu GG red.(e). Najlepsze jest jakieś
                    konkretniejsze hobby lub zainteresowanie nie pociagające za sobą zbytnich
                    wydatków finansowych. A ot - tak żeby nie dać się zwariować szarzyźnie i
                    zwykłości. To Forum też jest całkiem dobre ;-)
                    • firestones Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 19:25
                      Rzeczywistość skrzeczy z każdej możliwej strony. Blado szare pomrukiwania
                      dotykają każdego z nas. Byle się nie dać zepchać do defensywy. Trzeba w tym
                      wszystkim zachować postawę człowieka, który znosi razy jak rasowy bokser.
                      • utumno Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 19:43
                        "Byle się nie dać zepchać do defensywy. Trzeba w tym
                        wszystkim zachować postawę człowieka, który znosi razy jak rasowy bokser " a ja
                        sie pod tym podpisuję, dodając że rasowy bokser nie oddaje walki... I ze swej
                        strony kończę dyskusję w tym wątku bo i tak "zdryfowaliśmy", uważam z tematu
                        dosyć daleko.
                        Welcome to the Fight Club, if you know what I mean :))))))
                        • mombik Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 21:33
                          podpisz sie pełnym nazwiskiem Ł O P A T A !! Tak bedzie dobrze utumno :)
    • zocha45 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 20:43
      ale mi rzetolność jedna baba drugiej babie napisała plote i kazała (e)
      napisać ! Wszyscy tu są chorzy ???????? Tak jak wy piszecie to co chcecie to i
      (e) moze pisać to co uważa za słuszne !!! I Tyle możecie ! Dobrze że e nie
      czyta takim pier..... na tym Forum bo by sie zamienił w takiego samego pomidora
      jak wy POMIDORY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • zocha45 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 21:08
      IXES - ciekawa jestem skąd sie tu znalazłeś ? z Marsa ? Ciekawe którym jestes
      już klonem boskiego ? Ciekawa jestem czy tak samo jedzie ci z paszczy że trzeba
      stać w odległości 3m żeby nie być zainfekowana jakim wiruse z Marsa !
      • obserwator991 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 02.09.04, 21:13
        do zochy45-jesteś świetna !!!
      • ixes ehh 03.09.04, 11:40
        ZOCHA45 - ciekawość jest nie zdrowa :) a jedzie mi z paszczy bo zęby mam
        popsute buhaha.
        • boski_yaro Re: ehh 03.09.04, 11:45
          ixes no najgorsze jest to że nie zaprzeczyłas iz jestes moim klonem A tak teraz
          nasz ukochany sklonowany faryzEusz bedzie miał pozywke sądząc że poraz kolejny
          był nieomyly
          • ixes Re: ehh 03.09.04, 12:12
            hehe wychodzę z założenia że tylko winny się tłumaczy. nie czuje sie winna, ani
            nie czuje się klonem haha.
            a wogóle zocha powinna się zastanowić na tym co pisze, takie obrazliwe słowa w
            ustach "kobiety". Wstydziła by się...
      • bogna1 Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 03.09.04, 12:43
        a ja ostatnio przechodziłam obok Boskiego w jego sklepie w odległości 1 metra i
        nie śmierdział tylko pachniał jakimś niezłym perfumem ;-).
        • boski_yaro Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 03.09.04, 15:05
          bogna no mrrrr Dziekuje ci bardzo az się zawstydziłem ;-)) Jesli tak cię się
          zapach podobał to zdradzę ci że od lat uzywam tej samej wody a jest to CK
          Obsesion
          • basman.gorlice Re: dziekujemy GG za brak rzetelnej informacji... 03.09.04, 16:02
            zocha, a ty czego używasz po goleniu ? BRUTALA ?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka