Dodaj do ulubionych

skad sie wziely wasze nicki?

07.11.03, 19:20
zaintrygowana nickiem-"stosek po wyplacie"(ehehhe)"sie was zapytuje"skad
wasze nicki sie wziely.Moj jest nieadekwatny do mojej osoby,wzial sie od
obrazu Malczewskiego-"Smierc Ellenai".Przylgnelo do to mnie ,choc ani
blondynka nie jestem,ani nie umierajaca, i wogole nie znosze melodramatow
heheheh:)) wiec moj nick jest na przekor mnie,a wy?
Obserwuj wątek
    • giks Re: skad sie wziely wasze nicki? 08.11.03, 00:27
      Mój to własciwie ciężko stwierdzić skąd się wziął. Generalnie to dawno temu
      tak mówił do mnie mój młodszy brat ale nie wiem czemu nie pamiętam.
      Ale ,moja rodzinka a szczególnie moja mama znana jest z wymyślania różnych
      dziwnych określeń - imion i tak np. nasz pies który się wabi LARGE generalnie
      w domu wołanyjest: largik, laruś, lery-lery ( to wersja juniora ), miruś ,
      mirek, mir, smir, smirek, smirol, smironek i jeszcze wiele wiele innych a
      najlepsze jest w tym to, że on na wszystkie reaguje :)
      • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 08.11.03, 01:47
        hehe giks , wlasnie zastanawialam sie skad twoj nick, a tu prosze,rodzinna
        geneaologia nicka.Podoba mi sie ,jest zwiezly,"zwarty" i konkretny:))))))
        wiecej za sobia niesie skojarzen niz ta ellenai:((( hehehe.
        A tak nawiasem mowiac to "znickam " na weekend, "poniesie" mnie w nebraske a
        tam akurat netu niet ,bo sie mojemu komp rozkraczyl.A wiec milego weekendu
        zycze i dopiero w niedziele wieczorem sprawdze jakie sa efekty waszej
        tworczosci na forum gorlice:))))))))))))
        • giks Re: skad sie wziely wasze nicki? 08.11.03, 01:57
          a mi się w nim podoba to żę nie wiadomo czy jestem ONA czy ON :))))

nie licza zbytnio na wielką twórczość bo to długi weekend i większość w
          domkach siedzi i nic nie pisze. kgr nie w pracy, zawisz też się ulotnił ale
          może zajrzy przelotnie, ja sama do siebie pisać nie będę a jutro a właściwie
          dziś ma przyjechać kuzynka więc pewnie się ulotnię z chatki co by z mężem
          siedzącym przez weekend w domu nie walczyć..... o komputer oczywiście ;)
          • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 12:59
            :D moj oczywiscie od slawetnej uliczy Zawiszy Czarnego na ktorej mieszkalem w
            N.S. ale to nie jest jedyny powod oczywiscie.Co ciekawe mode na ta ksyfke
            wrpowadzili moi wspollokatorzy - sens? trzeba by sie ich spytac o tego
            powody...oczywiscie nie jedyna moja ksyfka...w G. jest znany pod inna ale
            podarujmy sobie wtedy wszyscy wiedzieliby kim jest Zawisza :) :D
      • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 12:13
        Giks Twoja mama nie jest sama moja to samo robi :d tych nazw to juz by na A4
        sie uzbieralo...tylko nie wiem co na to Aga czy wszystkie juz zapamiatala heh :D
    • grekaa Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 13:49
      he, a mój... znacie to: nie udawaj greka!
      albo może tak: nie udawaj, Greka:-)
      hihi
      • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 18:29
        chyba greczynke ? :D
    • k.g.r Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 15:03
      mój jest prymitywny, bo to literowe oznaczenie z tabliczek rejestracyjnych
      naszego miasta:)
      • grekaa Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 15:07
        eh, musisz mieć niezłą bryczkę:-))))
        • k.g.r Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 08:51
          skąd to przypuszczenie???samochód jak każdy oby sie nie psuł.ale myślę że
          spodabał by ci się:)zapraszam na jazdę(samochodem)
          • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 12:18
            Fajnie skoro tak mowisz to juz wiem ze nie jest to przcietna bryka...a moze
            tylko zle domysly hm...zobaczymy i juz dziekuje...ja zobaczysz bialo-żóltą
            Corse B w G. to mignij bedzie wiadomo kto ssss zreszta gdzie Ciebie mozna
            spotkac? w miescie jest pare fajnych bryczek ktorymi chetnie bym sie przejechal
            oczywiscie z zamilowania do samochodow :)nie wiem czy tak do konca samochod jak
            kazdy...sa indywidualnosci...ala Mercedes terenowy..czy chyba Mazda Cabrio
            stajaca czesto na Grosarze...heh moze sie dogadamy :D
            • k.g.r Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 12:24
              całkiem przecietna.ale witam w klubie Opla:)
              biało-żólta???po tunningu??szczerze mówiąc nie widziałem takiej:(,ale będę się
              rozglądał.no tak na grosarze często jest przegląd fajnycg bryczek.pozdro
              • giks Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 13:07
                KGR nie warto i tak CIę nie zauważy ;) no chyba że mu pójdziesz na czołówke ;)
                mnie nigdy nie zauważa ;)no chyba ze nie chce...
                • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 13:48
                  Gisik fajnie ale jezdzij autem to Cie bede zauwazal :D a jak narazie to nie
                  paptrze po chodnikachbo mial juz 10 wypadkow a tak narazie - odpukac! :D
                  • giks jasne jasne 17.11.03, 13:41
                    .....przecież Ty nawet nie możesz załapać które to jest to moje :))))
                    Pamiętsz jak ostatnio jechałam za Tobą przez pół miasta a Ty nawet o tym nie
                    wiedziałeś?? Teraz to będzie Ci jeszcze trudniej bo ściągnełam osłonki z szyb
                    he he he :)))
                    A z chodnikami to już nawet nie próbuję bo wiem ze nie ma innego wyjśći jak
                    tylko rzucić Ci się pod koła he he he
                    .....ale ostatnio nawet się bez tego obeszło ;)
                    • zawisza777 Re: jasne jasne 17.11.03, 14:33
                      Gisik Ty ze mnie nie rob slepego czlowieka...!!! bo ja mam zwrok b.dobry a co
                      do nie patrzenia sie na Twojego zielonego S. to moze faktycznie nie zwrocilem
                      uwagi ale obiecuje teraz skupic swoj wzrok na kazdym przejezdzajacym S. o
                      kolorze wyzej wyminionym a rzucic sie po kola nie polecam bo klocki juz slabo
                      biora ;D
              • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 13:47
                Ja bym tego nie nazwal tuningiem ale...no nie mozna pomylic bialo-zolta nie ma
                takiej drugiej..w Saczy jezdzi jeszcze calkiem zolta znajomego...klub OPLA no
                to dobrze...mam nadzieje ze sie nie psuje :D pozdro.
          • grekaa Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 14:00
            oj, z ochotą!!!!!! Wiesz jak lubię jeździć:)
            hehe, i ja witam w klubie opla:-)
      • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 15:11
        k.g.r napisał:

> mój jest prymitywny, bo to literowe oznaczenie z tabliczek rejestracyjnych
        > naszego miasta:)

--------------------------------------------------------------------------------
        a wlasnie ,ze wcale NIE jest prymitywny,superr pomysl:))))))))))))))))))))))))
        pozdrowka:))
        • ellenai a w ogole to fajnie jest tu miec grekee i kgr .... 12.11.03, 15:12
          zalogowanych:)))))))))))))))) podswietlic sobie was moge na zielono:))))))))
          • k.g.r Re: a w ogole to fajnie jest tu miec grekee i kgr 13.11.03, 12:33
            dzięki wimieniu greki i moim:)))))))))))))
      • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 12.11.03, 18:30
        no wiesz KGR a gdzie reszta cyferek z tablicy :D bede Cie szukal na ulicy jakby
        co ale w tym tlumie KGR-wcow znalezienie jest nie mozliwe :)
        • k.g.r Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 08:49
          heehe moze dopiszę juz niedługo. a tak poza tym to skoro mieszkasz w Nowym to
          mozesz mnie prędzej zauwazyć bo jestem tam codziennie:)oczywiście w pracy:)
          • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 12:20
            mieszkam studiuje nie dlugo moze i pracuje...w sumie 90% czasu tu spedzam..duzo
            Gorliczan jezdzi do Sacza..czasem sie jaki w trasie do mnie lubi podczepic..no
            nie jezdze wolno to pewnie dlatego..to jakie masz auto przyznaj sie w koncu :)
            • k.g.r Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 12:27
              tez to zauważyłem,że coraz wiecej gor.jeździ do N.S.ale ja jeżdżę raniutko
              najczęściej o 6.45:))wiem gdzie jest Zawiszy w N.S. tam jest taki zakład
              tekstylny Andrema,tak??
              • zawisza777 Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 13:50
                no wlasnie...ja naszczescie nie musze tak wczesnie.Tendecja jest taka
                tj.dojezdzania..co do Zawiszay to ja juz tam nie mieszkam pisalem :D teraz
                Gorzkow .Pozdro.
        • grekaa Re: skad sie wziely wasze nicki? 13.11.03, 14:14
          Nie trzeba reszty cyferek, wystarczy, że kolor RZUCA się w oczy!
    • ellenai podnosze watek,bo moze stosek sie wypowie..... 17.11.03, 03:44
      na temat swojego nicka, mnie on bardzo frapuje hehe jak i jego
      pochodzenie:))))))))))stosek no to do dziela ,ujawnij skad wena na taki
      nick:))))
      • stosek-po-wyplacie witam wszystkich, lekko zamotany 17.11.03, 16:29
        Z przykrością musze ztwierdzić że ani nie jestem Stoskiem a i bardzo rzadko po
        wypłacie. Ale to nic. Mam w glowie jeszcze kilka pomysłów ale odkąd trzeba sie
        logować to mi sie troche nie chce.Pozdrawiam wszystkich. PA PA
        • ellenai Re: witam wszystkich, lekko zamotany 17.11.03, 16:33
          "ostan sie" przy stosku,jest najlepszy ,a i zycze duzo i czestych wyplat
          hehehhe:))))))
          • stosek-po-wyplacie Podziwiam Twoją szybkość pani E. 17.11.03, 16:37
            Pozdrawiam.
            • ellenai Re: Podziwiam Twoją szybkość pani E. 17.11.03, 16:41
              komputer wlaczony caly dzien,zimno na polu ,nie chce sie wychodzic, teskni sie
              za gorlicami i efekt=siedzenie na forum i pisanie postow:))))
    • boski_yaro Re: skad sie wziely wasze nicki? 17.11.03, 08:52
      a mój nick co no cóz kto mnie zna, kto mie widział wie dlaczego jam ci jest
      boski - buahahahahah
      • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 17.11.03, 15:34
        yaro hehehehheheheeh dobre to jest:)))))))) faktycznie boski jestes:)))) tak
        trzymac :))))))
      • giks Boski 18.11.03, 17:02
        właśnie daltego jesteś boski ;) za to poczucie humoru i sposób bycia a reszty
        przez net nikt nie sprawdzi ;)
        nawet charakteru pisma hie hie hie
        • jacaaa2 Re: Boski 05.03.04, 11:05
          hehehe jest tu tylko kilka wytłumaczeń nicków moze pora na nowe :)mój jak to
          mój w zasadzie od imienia pochodzi ale chyba jezeli dobrze pamietam to
          ogladajac pierwsza edycje wielkiego brata kilka lat temu ,jeden z uczestników
          tego programu "gulczas" opowiadal o swoim kumplu ktory wlasnie mial taka
          ksywke "jaca".Nie powiem spodobalo mi sie to ale byl maly problem ,mianowicie
          jak probowalem sie rejestrowac pod samym "jaca" na prawie wszystkich portalach
          czy tez pocztach przewaznie bylo zajete wiec probowalem dodawac to cyferki lu
          nawet dodatkowe "a" ale po jakims czasie powstalo kilka roznych i w koncu zeby
          sam dla siebie i dla innych raz na zawsze z tym skończyć stworzylem cos
          czyli "jacaaa2" i teraz wiem ze jest tylko moje i wlasne :)
          • giks giks 05.03.04, 12:26
            hmmm a wiecie co ja się ostatnio dowiedziałam, że giks to był jakiś bardzo
            słynny złodziej w GB hhmm w sumie nie ma się czym chwalić ale był ;)
            ponoć zrobił jakiś straszny przekręt na dużą kase a potem zwiał gdzieś i dostał
            azyl i sobie żyje jak Bóg i nic nie mogą mu zrobic :D w angli to ponoć
            niesamowita sprawa była.
            • ellenai Re: giks 05.03.04, 16:57
              heheh giksio hehe niezle z tym zlodziejem:)))))))))kradnij wszyskto oprocz
              postow heheh e na forum:)
              a jacaa, oj jak dobrze ze taki sie tu pojawil!!!!
    • delfinek27 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 00:04
      a mój nick wział sie od tego że nurkuje.
      Zawsze gdy wyjeżdzamy na jakieś wyprawy nurkowe to ja ciągle pytam " czy będą
      tam delfinki?? " no i znajomi z klubu zaczeli na mnie mówić "Delfinek"
      a swoją drogą to oni mi ciągle obiecują te Delfinki i nigdy ich jeszcze nie
      widziałam :((( buuuu

za to widziałam juz wiele razy ośmiornice , żółwie morskie i t d

a Delfinków ciągle nie - może kiedyś
      • aleks44 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 00:15
        to na Klimkowce nie ma?????
        • delfinek27 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 00:20
          no nie wiem - chyba wszystkie uciekły jak mnie zobaczyły hihihi
          • aleks44 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 00:29
            ja bym sie nie przestraszyl he he
            ale tam nie plywaj bo klimkowka to staszny syf,korzenie drzew,rumowiska,odcinki
            drogi asfaltowej itd.pozalewane woda,zreszta Wiesz bo napewno jezdzisz tam
            • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 04:00
              ja pamietam jak klimkowka normalna wsia byla heheh:))
              • aleks44 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 09:07
                ja tez pamietam,ale potem byly plany wykarczowania drzew oczyszczenie dna
                i wiele innych zadan,ktorych nie wykonano.Pamietasz pole p.Markowicza jezdzilem
                tam przez pare latna dol przy starej drodze od Uscia ,a potem po calkowitym
                zalaniu wyzej.Rosly tam drzewa i duzo krzakow,drzewa wycieto krzakow nie.
                Jak sie plywalo to potem na dlugosci ok 150 m nie mozna bylo wyjsc na brzeg
                bo nadziewalas sie na ostre krzaki,a poniewaz jat tam kilka metrow srtomej
                skarpy zalanej woda to nie masz na czym stanac.Mowie Ci bardzo to nie mile.
                Od tego czasu jezdzimy sobie na rzeke do Kwiatonia, albo na Wisloke kolo
                Radocyny
                polecam tam jest pieknie
                • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 15:57
                  tak pamietam pole Markowicza heheh ,swojskie klimaty, a na zalewie to bywalam w
                  pierwszy rok po otwarciu pozniej juz nie.Nie plywam wiec w zadne lodki sie nie
                  bawie! hehehee masz racje, jak taki tam syf to lepiej unikac tego:(
                  • aleks44 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 20:11
                    na poczatku bylo fajnie w miare cicho i spokojnie.
                    ale teraz to ciezko by bylo, przespac cala noc
                    wole tam gdzie jest mniej ludzi,wiecej swobody,cisza he he
                    • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 20:12
                      ja kocham cisze!!!!!
                      • aleks44 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 20:35
                        dlatego jezdze na rowerze po lasach ,szum lasu spiew ptakow
                        co odbilo mi???? ale mowie to co mysle
                        • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 07.03.04, 21:43
                          o nie,nie odbilo ci,jestes jak najbardziej normalny!!!!!!!!!!!!!!
            • delfinek27 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 22:48
              Przynam sie szczerze, że byłam raz - ładnie to z góry wygląda ale jak sie
              zjedzie to troche gorzej hihihiih
              do wody próbowałam wejść ale było straszne błoto przy brzegu i ugrzązłam - tak
              że nie udało mi sie zobaczyć co jest pod wodą - może spróbuje innym razem ;)
    • roger93 Re: skad sie wziely wasze nicki? 06.03.04, 23:36
      1. element frazeologii korespondencji radiowej "roger" (wym. rodżer) -
      zrozumiałem, przyjąłem, odebrałem
      2.nazwa agencji oferującej usługi specjalistyczne (projekt do realizacji)
      3.imię męskie
      • kapciuch1 Re: skad sie wziely wasze nicki? 07.03.04, 12:26
        moj nick hmmmm
        nazywam sie Kaspruk od kaspruka powstalo kacapur ale mowili tak na mnie moze z
        miesiac pozniej przeistoczylo sie w kapciuch nie wiem dlaczego. kacapura
        odziedziczyl moj kolega ktory teraz jest tak przezywany. w srodowisku moich
        znajomych ksywy to normalka. gruby, fryta, kapciuch, lopez, jajcio, piekny,
        krakers, nalesnik, bastek, dzino to niektore z ksywek. ale najsmieszniejsza
        ksywe ma moj kolega ktory sie zreszta wscieka jak sie tak mowi "skierpeta" nie
        chce pisac calej historii bo duzo by tego bylo ale od skarpetek sie to wzielo.
        pozdrawiam all :*
        • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 07.03.04, 21:41
          kapciuch napisz, ja ciekawa jestem! :))))))))))))))
    • ellenai podbijam moze ktos cos dopisze cmok n/t 11.04.04, 00:01

• ll6 Re: podbijam moze ktos cos dopisze cmok n/t 12.04.04, 13:54
        jak mialem cos wymyslic to na gazecie wszystko bylo zajete wiec wyszlo jak
        wyszlo :)
    • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 23.04.04, 00:34
      ktos cos moze dopisze?
    • korky Re: skad sie wziely wasze nicki? 23.04.04, 14:21
      Mój sie wziął i zrobił chyba w 2 czy 3 klasie liceum, bo zawsze wygupiałem sie
      na lekcjach i robiłem różne jazdy w szkole - jak pamiętacie był kiedys taki
      down Corky Tacher - no i stąd to się wzieło :D Najpierw tak dla żartów na mnie
      mówili to i ja zacząłem tak na siebie mówić i tak juz zostało. Mam jeszcze w
      klasie pseudonik Foka - bo w drugiej klasie zacząłem udawać fokę na lekcji, bo
      ktos cos zaczął o cyrku mówić - no i potem robiem tą foke np. za kawałek
      czekolady i po nią potem aportowałem tzn. łapałem ja do pyska :DDD Ogólnie to
      taki psychole ze mnie :)

------------------
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=237
      Lecimy do Słupska :]
      • delfinek27 Re: skad sie wziely wasze nicki? 23.04.04, 14:28
        mi sie podoba :)
        • ellenai mnie tez delfinku sie podoba n/t 23.04.04, 18:06

• ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 23.04.04, 18:03
        e tam psychol!czlowiek z poczuciem humoru i juz! nigdy sie go nie pozbywaj,bo
        on ulatwia zycie bardzo!pamietaj o tym! a z tym korkym to przypuszczalam ze to
        wlasnie od tego miales tego nicka cmok
        • delfinek27 Re: skad sie wziely wasze nicki? 23.04.04, 23:24
          czasami poczucie humoru nawet bardzo pomaga :)

kiedyś miałam kontrole SANEPIDU i takie jaja odstawiałam że do dziś jak mnie
          facet w Tarnowie spotyka to mi sie z daleka kłania hihihi - szkoda że juz
          pracuje w innym dziale :(
          • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 23.04.04, 23:43
            sanepid u ciebie?po co?
            • delfinek27 Re: skad sie wziely wasze nicki? 24.04.04, 14:10
              a lody to niby kto najlepsze robi???

• ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 24.04.04, 17:28
                niech zgadnie ,! ty!
                • korky Re: skad sie wziely wasze nicki? 25.04.04, 09:54
                  aaa przypomniało mi sie, ze mówili na mnie jeszcze "czarnuch", bo się bawiłem z
                  kumplem w murzynów z getta i byliśmy dyskryminowani i w ogóle :PPP Chodziłem
                  sobie po szkole i mówiłem "joł czarny bracie" :) No i musiałem jeździc
                  specjalnymi autobusami tylko dla murzynów ;-) hehe ale juz mi przeszło - to
                  chyba było zainspirowane filmem "Chłopaki nie płaczą" - był tam podobny motyw :D
                  • ellenai Re: skad sie wziely wasze nicki? 25.04.04, 16:52
                    z murzynami?a propos murznow ja lece do kosciola pogadac odnosnie slubu,a on
                    murzyn, bardzo fajny:)
                    • korky Re: skad sie wziely wasze nicki? 27.04.04, 16:18
                      nie z murzynami - tylko z kolesiem co lubił murzynów i chicał być murzynem :)
                      • ellenai a dlaczego 27.04.04, 18:02
                        ktos chcialby byc murzynem?
                        • korky Re: a dlaczego 28.04.04, 13:56
                          Bolec przeciez oglądał caly czas filmy gangstersie i słuchał "czarnej" muzy heh
                          nie pamiętasz? Zawsze mówił do swojego kolegi "moj czarnuchu", chociaz był on
                          biały :]
                          • ellenai Re: a dlaczego 28.04.04, 17:21
                            o matko ale ciekawy powod!!!!sama egotyka:)ciekawe czy mu to przejdzie!cmok
    • ellenai no to zuberek teraz ty sie"odptakuj" w watku 10.11.04, 20:26
      pare razy,bo masz ci wiele tych nickow! dwa z nich z pewnoscia powstaly pod
      wplywem fascycnaji jacaa,a reszta?cmok
      • giks Re: no to zuberek teraz ty sie"odptakuj" w watku 10.11.04, 20:28
        no właśnie bardzo mnie zastanawia skąd się wziął ten zuberek...?? mi się to
        kojarzy z niedobra wodą mineralną z Krynicy :P albo z piwem żubr ale chyba mu
        kropka zagineła w akcji ;)
        • jacenty_1 Re: no to zuberek teraz ty sie"odptakuj" w watku 10.11.04, 20:41
          Pisz tak dalejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj??????????????????????
          • giks Re: no to zuberek teraz ty sie"odptakuj" w watku 10.11.04, 20:42
            kto? ja?
            • ellenai no wlasnie tez nie wiem do kogo to bylo n/t 10.11.04, 20:44

• piegowaty_fiolek Re: no wlasnie tez nie wiem do kogo to bylo n/t 10.11.04, 21:18
                widze, ze topik stary, ale cus dopisze ;)
                jestem piegowata (chociaz latem bardziej) i uwielbiam fiolki.
                teraz wszystko jasne :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka