Dodaj do ulubionych

Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie!

10.02.10, 19:50
Witam, poszukując lokalu w stylu "pałacowym" na ok. 110 osób
trafiłam na hotel Akropol w Dębówce. Jestem oczarowana nie tylko
wyglądem tego miejsca, ale przede wszystkim przemiłą właścicielką (w
przeciwieństwie do Zajazdu pod Kasztaniami...kontakt telefoniczy -
wielka łaska w stylu "mamy wielu chętnych"). Niestety nie wiem nic
na temat cen ani wrażeń uczestników wesela organizowanego w tym
miejscu. Nie ma zbyt wielu opinii na ten temat na forum (i w ogóle w
sieci), dlatego proszę o wszelkie informacje :))
Obserwuj wątek
    • bianeczkaa Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 10.02.10, 21:02
      Ja byłam tam na weselu jeszcze w starym budynku, było bardzo fajnie, dobre
      jedzenie, jednak wiem, że właścicielka to kombinatorka i potrafi odmówić termin
      jeśli trafi jej się coś lepszego i ogólnie kręci. Pod kasztanami nie byłam ale
      słyszałam bardzo dobre opinie. Poza tym teraz ten lokal wygrał przetarg na UP
      jak była jakaś impreza, mąż koleżanki z pracy tam pracuje i wiem że jest ok,
      może właścicielka miała zły dzień ale ogólnie jest podobno spoko ;) O
      przekrętach nie słyszałam, mój tata zna pośrednio tą panią i jest miła.
      • wideofilm Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 10.02.10, 22:18
        wIĘC JA SIĘ WYPIOWIEM NA TENMAT OBU TYCH LOKALI:
        1.AKROPOL: wspaniały lokal, b.dobre jedzenie i obsługa.W sam raz na
        110 osób. Właścielki są dwie- bo to siostry. Faktycznie w dawnym
        budynku nie było najlepiej a i osoba prowadząca nie była zbyt
        kompetentna, w dodatku jeszcze pokoje były wynajmowane dla panienek
        lekkiego prowadzenia się.
        2.Zajazd pod Kasztanami: nie wiem skąd negatywne opinie.Pani
        MAŁGOSIA JEST OK , terminy są faktycznie pozajmowane w 100 %.A z
        czego to wynika? A z dobrej roboty, kuchni, obsługi itd.
    • ona81ona Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 11.02.10, 10:01
      Było juz na tym forum o Akropolu-oto linki:
      forum.gazeta.pl/forum/w,45592,83964557,83964557,Hotel_AKropol_w_Debowce_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,45592,88561251,88561251,Hotel_Akropol_Debowka.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,45592,89042445,91292120,Re_nowoczesny_gustowny_lokal_na_wesele.html
      • creme_brulee Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 11.02.10, 11:34
        Znalazłam te posty, ale ostatnie wpisy są sprzed roku, trochę
        nieaktualne..
        • wideofilm Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 11.02.10, 13:12
          A co takiego jest tam nieaktualne?
          • creme_brulee Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 11.02.10, 14:22
            Data :) dużo rzeczy mogło się zmienić przez rok (szczególne jeśli
            lokal działa tylko 2 lata).
    • odessa87 Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 17.05.10, 09:26
      Ja również jestem zainteresowana tym lokalem,sezon weselny
      rozpoczęty - podnoszę wątek.
      • wideofilm Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 17.05.10, 12:15
        Bardzo dobry lokal i tyle.
    • odessa87 Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 31.08.10, 10:23
      podnoszę wątek - bardzo mi zależy na info o tym lokalu
      • wideofilm Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 31.08.10, 14:04
        A co konkretnie chesz wiedzieć? Lokal jest konkretny, fajne
        właścicielki, czysto, smacznie, piękne pokoje hotelowe, jedzenie
        super, czego więcej chcieć.
        • dominiq1go2.pl Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 31.08.10, 16:53
          Jeśli masz jakieś konkretne pytania to pisz na mój adres
          dominiq1@go2.pl miałem tam rok temu wesele.
    • gabiona Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 19.11.10, 13:43
      Witam, mialam wesele w Pałacu Akropol na 140 osob w tym roku. Jestem bardzo zadowolona, lokal na wysokim poziomie! Wystroj jest przepiekny, musze przyznac,że strona internetowa nie oddaje rzeczywistosci, jeśli chodzi o jedzenie, to bardzo dobre, a co do obslugi to juz brak mi słow. Kelnerzy grzeczni, kulturalni i profesjonalni. Moi goście powiedziele,ze jeszcze na takim weselu nie byli, co mnie bardzo cieszy, bo najbardziej zalazalo mi na ich opinii:) Pozdrawiam
      • 1.mick Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 19.10.11, 16:54
        jeśli można spytać, jaki jest koszt wesela na ponad 100 osób?
    • zuza.ry Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 29.12.11, 12:22
      Mieliśmy wesele w październiku tego roku w Pałacu Akropol. Dla nas najważniejsza była kuchnia, dlatego zanim się zdecydowaliśmy na salę, zaciągnelismy opinii u innych na temat jedzonka w Akropolu, również sami pojechalismy tam na obiadek. Jedzenie smaczne i dobrze doprawione.Jeśli chodzi o obsługę to również była bez zastrzeżeń. Chłopcy byli bardzo grzeczni i uczynni. Sama sala bardzo elegancka i przytulna, najlepsze wrażenie chyba robi wejście przez główny taras. Polecam
    • simonka2011 Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 27.02.12, 13:25
      Witam,
      czy może ktoś wie ile trzeba zapłacić za osobę na przyjecie weselne w Pałacu Akropol?
      • natalkalublin Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 09.03.12, 13:04
        ostatnio byłam w Akropolu na kolacji,bo wykupiłam Groupon i przy okazji zapytałam się o ceny za wesele. W zależności od dnia i terminu cena w niedziele to ok 145 zł, w sobotę chyba 170 zł. Myślę,ze powinieneś sam wysłać im zapytanie, to Ci udzielą bardziej wiarygodnych informacji. Według mnie ceny przystępne i jedzenie bardzo dobre:)
        • madziunia.w Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 05.11.13, 10:21
          Miałam wesele w sierpniu tego roku w Akropolu i było bardzo udane. Jedzenie bardzo dobre, co najważniejsze doprawione i duże porcje. Nie dało się wszytskiego zjeść, tak dużo było jedzenia. Obsługa profesjonalna, panowie -kelnerzy chodzące kultury. Wystrój lokalu, przepiękny, ale to kazdy widzi. Pokoje , które wynajmowalismy komfortowe. Jestem bardzo zadowolona z wyboru Akropolu, bo jak czytam opinie innych lokali, to różnie z tym bywa.
        • nigdy-akropol Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 30.01.14, 16:34
          Ostrzegam przed Akropolem. Właściciele na każdym kroku chcą wyciągnąć od młodych dodatkowe opłaty, bądź wręcz ich oszukać.

DOKŁADNIE CZYTAJCIE UMOWĘ, najlepiej wcześniej poproście o jej wydrukowanie i przeczytajcie w domu! W umowie są punkty mówiące o tym, że:
          - WESELE MOŻE TRWAĆ DO 4 NAD RANEM, każda rozpoczęta godzina to dodatkowy koszt 200zł
          - W PRZYPADKU ODWOŁANIA TERMINU nie dość, że przepada zadatek (2 500zł) to jeszcze żądają KARY W WYSOKOŚCI KOLEJNYCH 5 TYS. ZŁ (mowa nie o sytuacji, w której rezygnujesz w ostatniej chwili, a oni ponieśli już jakieś koszty - ale o rezygnacji np. na pół roku przed ślubem)

A ceny, które Ci podano są nieprawdziwe! Na początku zaniżają cenę za os, a kiedy przechodzisz do rozmów o podpisaniu umowy okazuje się, że:
          1. Opłata za osobę to 185zł
          2. Opłata za nocleg to 80 zł/os.
    • tomag0 Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 06.02.14, 11:21
      Czy ktoś organizował tam wesele na 150-160 os? Zastanawiam się czy wystarczy tam miejsca na taką ilość osób.
      • paramloda07 Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 22.08.14, 10:01
        Drodzy ludzie szukający opinii na temat Hotelu Pałac Akropol. Jesteśmy świeżo po weselu które tam zorganizowaliśmy 26.07.2014. Opinie piszemy bo chcemy i sami jej szukaliśmy zanim wybraliśmy właśnie ten lokal. Z rzetelnymi opiniami na temat czegoś dobrego jest bardzo ciężko bo ludzie zapewne o napisaniu ich zapominają. Powiem na wstępie że sami zajmujemy się organizacją imprez i myślę że mamy duże pojęcie na ten temat i porównanie, a do tego jesteśmy naprawdę wybredni ? wiemy czego chcemy. Zaczynając od samego lokalu jest on w dobrej lokalizacji, dosyć nowy. Na zewnątrz ładny pałacowy wygląd z dobrą iluminacją budynku która włączana jest po zmroku. Wnętrze sali zagospodarowane w sposób bardzo przemyślany z wnękami na bar i podest muzyczny. Organizując nasze wesele chcieliśmy zrobić urban wedding ? miejskie wesele, wnętrze pałacowe wystrój royal (okrągłe stoły które zapewnił lokal) open bar który wyszedł super ? barman którego zapewnił lokal serwował super drinki przez co została połowa zakupionej na tę uroczystość wódki. Przechodząc do najważniejszego na weselu na którym gościliśmy 89 osób czyli jedzenia.. Właścicielka zaproponowała menu zupełnie odbiegające od typowych weselnych potraw. Zupa krem z cukinii z pieczonym salami, na drugie kaczka z sosem sojowo-miodowym, strucla mięsno warzywna ? polecam szczerze wszyscy goście zachwyceni a zupa to naprawdę hit na miarę najlepszych restauracji. Właścicielka sama zaproponowała degustację potraw weselnych po której nie mieliśmy najmniejszych wątpliwości co do decyzji że właśnie tego chcemy. Jedzenie typowo restauracyjne na najwyższym poziomie. Następnie chcieli byśmy powiedzieć coś o obsłudze.. Tak profesjonalnego zaangażowanego w swoją pracę zespołu ze świecą szukać.. Z tak wspaniałego zespołu chcemy wyróżnić Kelnerów - to naprawdę mega profesjonaliści zwracający uwagę na każdy najdrobniejszy szczegół od początku do samego końca. Podsumowując wesele przeprowadzone perfekcyjne ? wszystko naprawdę zapięte na ostatni guzik, lokal bardzo ładny do tego jedzenie na najwyższym poziomie i ludzie tam pracujący którzy są bez wątpienia czymś co wyróżnia ten lokal od innych. Szczerze polecamy i dziękujemy, Katarzyna i Daniel Skulimowscy 26.07.2014
    • hemp11 Re: Hotel Pałac Akropol - proszę o opinie! 31.10.14, 20:18
      Witam, mielismy wesele w Arkropolu w sierpniu 2014.
      Wiekszosc goscii zostala w hotelu przez 3 dni.
      Gdy poznalam wlascicielki nie zrobily na mnie swietnego pierwszego wrazenia.
      Na szczescie wesele sie udalo. Kelnerzy i barman byli swietni. Wszystkim smakowaly drinki. Kelnerzy naprawde sie starali, byli usmiechnieci i bardzo pomocni.
      Jesli chodzi o jedzenie to bylo tylko ok, nie bylam zachwycona. Naprawde spodziewalam sie duzo wyzszego standardu. Najmniej smaczne byly krokiety, jako ostatni posilek. Byly kwasne i prawde mowiac nie nadawaly sie do jedzenia. Dlatego odradzam przyszlym mlodym parom ich wybor.
      Mielismy tez problem z klimatyzacja bo co jakis czas pani z recepcji przychodzila na sale i ja wylaczala. Bylo naprawde duszno, dlatego sporo osob wchodzilo na zewnatrz odetchnac powietrzem.
      Pokoje pozostawaly duzo do zyczenia. Nie za czyste, nadajace sie do generalnego remontu. Lozko w apartamencie malzenskim niewygodne, posciel sprana i nieprzyjemna w dotyku. Reczniki powinne byc dawno wymienione. Te ktore mielismy byly cieniutkie. We wszystkich hotelech, B&B w ktorych zostawalismy poprzednio przynajmniej reczniki byly pluszowe, miekkie i czyste. Nawet suszarka do wlosow sie rozlatywala. Najgorsze jednak bylo to ze nie bylo room service. Nikt nie przychodzil sprzetac, wymieniac reczniki, donosic papier toaletowy, oprozniac smietnik...
      Wydawoloby sie ze to standard w dzsiejszych czasach.

Wiekszosc gosci zostawala w drugim budynku - szkoda slow.

Jesli chodzi o organizacje to kazda z Pan miala inny cennik. Miedzy innymi bardzo duzo gosci skarzylo sie strony ze zostali policzeni za sniadania ktorych nie jedli. Nie bede podawac innych szczegolow ale trzeba uwazac i sprawdzac jak podliczaja.

Pozdumowujac, wesele bylo udane, ale odradzam wynajem pokoi. Nie polegalabym tez na sugestiach wlascicielem co do menu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka