anisr 01.04.07, 22:28 Wątek dla Ivovity i Nann- a raczej ich córekCzekamy na relacje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nann Re: Konkursy:) 03.04.07, 18:13 anisr napisała: > Wątek dla Ivovity i Nann- a raczej ich córekCzekamy na relacje! Dzieki ))) Ja na razie to czaaarno widze. 12 maja Pierwsza Komunia, dzisiaj dostalam plan prob 23, 24, 26 i 27 kwiecien proby godz 17. We wtorki i piatki Zuza ma o 17 fortepian. Do tego 27 kwietnia ma byc konkurs, jak ja ten czas do polowy maja przezyje i nie osiwieje... Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 04.04.07, 22:06 My jak na razie ciągle nie znamy wyników pierwszego konkursu , ale w sobotę tzn. 7 kwietnia Victoria startuje w następnym (jak szaleć to szaleć). Trochę się o nią boję, bo pokusiła się o trochę trudniejszy repertuar, a musi to szybko przygotować. Wagarujemy więc w czwartek i piątek, żeby miała trochę więcej czasu na przećwiczenie utworku.Co prawda jej prof. uważa ,że nie jedziemy wygrywać tylko pograć, ale wolę, żeby mała pewniej się czuła.UFF! A zaraz po świętach , 10 kwietnia egzamin ustny z solfeżu i techniczny ze skrzypiec. Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 05.04.07, 13:40 !!!! Wygrała. W swojej kategorii zajęła I miejsce z wynikiem 19/20 Chyba będzie bardziej odważna w sobotę. Odpowiedz Link
nann Re: Konkursy:) 05.04.07, 23:20 ivovita napisała: > !!!! Wygrała. W swojej kategorii zajęła I miejsce z wynikiem 19/20 > Chyba będzie bardziej odważna w sobotę. Łomatko, gratulacje ! Odpowiedz Link
anisr Re: Konkursy:) 06.04.07, 12:31 Suuuuuuuuuuuuuuuuuuper!!!Gratulacje!!!!Nie na darmo jest idolka mojej córki!!!!Uściskaj ja od nas a wątek chyba szczęście przyniósł, nie?miałam nosa... Nann, Wam tez mam nadzieje przyniesie! Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 07.04.07, 21:19 I znowu I miejsce , ale tym razem z oceną "tylko" 17/20. Mamy wyróżnienie i puchar. Odpowiedz Link
nann Re: Konkursy:) 27.04.07, 09:53 My dzisiaj. Za dwie godziny. Zuza startuje jako najmlodsza w grupie wiekowej dzieci z 3 i 4 klas (Zuza w 2 klasie). Sa w srod nich ponoc slawy, ktore kosza wszelkie mozeliwe nagrody, gdzie tylko sie pojawia. Nasza Profesorka wczoraj stwierdzila, ze mozna spodziewac sie wszystkiego. Od tego,ze Zuza zagra tak, ze Komisji kapcie pospadaja, do tego, ze siadzie nad klawiatura i zacznie plakac. Trzymajcie kciuki ! Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 27.04.07, 11:28 Trzymamy kciuki!!!!Będziesz nagrywać? Oczywiście nie wiem czy można, bo nie na każdym konkursie pozwalają. Powodzenia.Czekamy na relacje z konkursu i na wyniki. Odpowiedz Link
anisr Re: Konkursy:) 27.04.07, 13:48 Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!Daj znac koniecznie jak było! Odpowiedz Link
nann Re: Konkursy:) 28.04.07, 10:16 Konkurs okazal sie hkhm....Miedzynarodowy. Przyjechala grua dzieci z Kaliningradu, ktora zakasowala wszystkich, kurcze, te dzieciaki graly jak cyborgi! Wygral jednak chlopaczek, chyba z Gdańska Wrzeszcza, tak wiec honor ojczyzniany uratowany Zuzanka zgrala czysto, bez bledow(ktore zdazaly se starszym i bardziej utytulowanym). Moze zabraklo tego blasku, ktory jej sie zdaza jak ma dobry dzien, ale wstydu nie przyniosla W przyszlym tyg bede znala dokladna punktacje, ale uplasowala sie gdzies w polowie stawki Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 28.04.07, 10:29 No to "pierwsze koty za płoty".Najważniejsze,że Zuska zagrała i zobaczyła jak taki konkurs wygląda. Wiadomo ,że każdy startujący w duchu marzy o zajęciu miejsca w czołówce, ale myślę,że taki konkurs , bez względu na wyniki, to wspaniałe doświadczenie.Już wiecie czego się spodziewać następnym razem, no i warto zobaczyć inne grające dzieciaki żeby mieć jakieś porównanie i wiedzieć do czego dążyć. Więc , gratulacje dla Zuzanny i jej mamy. Odpowiedz Link
nann Re: Konkursy:) 28.04.07, 11:25 A co do filmowania i fotografowania. Zrobilam pare fotek i filmikow na probie generalnej, w trakcie konkursu bylam tak zajeta trzymaniem kciukow, ze nie bylam w stanie. Ale calosc byla nagrywana i potem dostaniemy plytke DVD. img412.imageshack.us/my.php?image=p1100641xr2.jpg Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 29.04.07, 15:05 Ladna fotka!A co Zuzanka grała na konkursie? Victoria pierwszy rok uczy się grać na pianinie i troche śledzimy jak uczą się dzieci w Polsce.Masz może skaner i jakąś możliwość żeby przesłać nutki? Odpowiedz Link
anisr Re: Konkursy:) 30.04.07, 10:30 Gratulacje Nann dla Zuzy))Mi też się wydaje,że najważniejszy jest udział, "otrzaskanie się", przezwyciężenie stresu... Nasza Pani często wystawia na konkursy 2 dziewczynki ze szkoły(IV i V klasa) , mówiła mi oststnio,że poziom zrobił się niesamowicie wysrubowany...Znalezienie sie w takim towarzystwie to juz cos)) Odpowiedz Link
nann Re: Konkursy:) 30.04.07, 16:53 ivovita napisała: > Ladna fotka!A co Zuzanka grała na konkursie? > Victoria pierwszy rok uczy się grać na pianinie i troche śledzimy jak uczą się > dzieci w Polsce.Masz może skaner i jakąś możliwość żeby przesłać nutki? Nie ma sprawy, chetnie sie podziele nutkami, ale w przyszlym tyg. Odpowiedz Link
ivovita Re: Konkursy:) 02.05.07, 08:13 Mi się udało odczytać! Miło się oglądało.Ladna dziewczynka i ładnie gra. Muszę koniecznie dzisiaj pokazać to nagranie Victorii. Odpowiedz Link
sylwia32 Re: Konkursy:)nann 02.05.07, 09:56 witam Nann masz super kobietkę. Moja córcia chodzi do drugiej klasy fortepianu działu dziecięcego do szkołe państwowej muzycznej. Czy mogłabyś mi powiedzieć czyj utwór grała córcia. Bardzo mi się on podobał. My teraz przygotowujemy się do egzaminu końcowego klasyfikującego do następnej klasy. Egzamin mamy 5 czerwca i już mam stracha. Odpowiedz Link
nann Re: Konkursy:)nann 02.05.07, 16:36 Grala 3 utwory, na filmiku jest "Mazurek" A.Greczaninowa, w przyszlym tyg postaram sie zeskanowac nuti i podesle. Odpowiedz Link
nann W nowym roku szkolnym 16.09.07, 11:29 30 listopada konkurs duetów fortepianowych, juz mam nerwa... Odpowiedz Link
bb12 Re: W nowym roku szkolnym 16.09.07, 14:04 Będę trzymać kciuki. Posłucham wszystkich ,którzy przyjadą do naszej PSM [www.psmrybnik.strefa.pl/] na Ogólnopolsklie Forum Młodych Instrumentalistów . www.psmrybnik.strefa.pl/konkursy/konkursy.html Odpowiedz Link
ivovita Re: poprawiony link 22.02.08, 12:53 My znowu przygotowujemy się do konkursu Vatelot-Rampale w Cannes. Odbędzie się 8 marca. Dzisiaj 1-sza próba z akompaniamentem. Victoria będzie grała I solo z IV koncertu Roda. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link
bb12 trzymamy kciuki! 22.02.08, 13:41 Viktoria pięknie gra [obejrzałam wszystko co zamieściliście na wideo googlach]. Kciuki w Dniu Kobiet zaciśnięte będą od samego rana! Odpowiedz Link
anisr Re: trzymamy kciuki! 23.02.08, 16:24 My też trzymamy kciuki Na pewno pójdzie pięknie!!!!!! Odpowiedz Link
bb12 czekamy na relacje 09.03.08, 18:09 Czekamy na relacje. Kciuki były mocno zaciskane. Odpowiedz Link
ivovita Re: czekamy na relacje 09.03.08, 21:26 Jak zwykle powiem ,że mogło być lepiej.Niestety na wyniki musimy czekać ok. 8 dni,przyjdą pocztą.Liczymy jednak na "przecieki", może nasza akompaniatorka będzie wiedziała coś troszkę szybciej.W grupie Victorii startowało tylko 5 osób, grupa młodsza była mocniej obsadzona. Mała się bardzo zestresowała jak w swojej grupie zobaczyła koleżankę z Konserwatorium z Nicei,która jest w klasie wyżej.A teraz już się relaksujemy. Odpowiedz Link
ivovita Re: czekamy na relacje 17.06.08, 22:36 No cóż , zapomniałam sie podzielić wynikami - Victoria wygrała z oceną 19/20 Odpowiedz Link
skarolina Re: Konkursy:) 13.06.08, 07:49 Gabi przywiozła wyróżnienie z III Miniaturowych Zmagań Najmłodszych Pianistów w Świdnicy. Się cieszymy Odpowiedz Link
skarolina Re: Konkursy:) 10.01.09, 20:04 Pochwalę się Gabi dostała I miejsce (ex aequo) na konkursie w Zgorzelcu. W końcu możemy odpocząć, bo ferie świąteczne stały pod znakiem fortepianu Odpowiedz Link
bb12 Re: Konkursy:) 11.01.09, 00:17 Gratuluję!!!!!! Może wybierzecie się na konkurs do nas, do Rybnika? Odbywa się co roku Ogólnopolskie Forum Młodych Instrumentalistów www.psmrybnik.strefa.pl/konkursy/konkursy.html Odpowiedz Link
skarolina Re: Konkursy:) 11.01.09, 10:30 Dziękujemy za gratulacje i informację, w tym roku to już chyba nie na moje nerwy , ale za rok może pomyślimy, zwłaszcza, że jak się domyslam, Gabi jeszcze przez 2 lata będzie się mieścić w najmłodszej grupie wiekowej (ur.1999). Na razie marzy mi się choć tydzień bez słów "Chodź, córeczko, musimy poćwiczyć". Bo kurka wodna - odnosić sukcesy to ona chętnie, ale popracować na nie... Echhh, te dzieci Odpowiedz Link
bb12 Re: Konkursy:) 11.01.09, 21:33 Obejrzałam filmik ze Zgorzelca Gabi pięknie zagrała i mam wrażenie, że bardzo się rozwinęła. Odpowiedz Link