Dodaj do ulubionych

Europa Zach. coraz dalej za USA

IP: *.112.popsite.net 16.03.02, 03:20
glowny powod.

aby otworzyc i zarestrowac biznes.W USA mozna to zalatwic nie wychodzac z domu
w jeden dzien. W Europie zachodniej jeden rok i kosztuje to 4 krotnie drozej. W
Polsce nie wiem jaK DLUGO ZAJMUJA TE FORMALNOSCI. Dlatego przepasc pomiedzy
Europa a USA sie powieksza. Najszybciej te formalnosci mozna zalatwic w Hong
Kongu .. 10 - 15 minut.
W ciagu roku mozna stracic checi i entuzjazm lub poprostu sie zniechecic
biurokracja. To jeszcze jeden dowod ze socjalizm jest wrogiem ludzi pracy jak
tez tych z incjatywa. A jak to wy widzicie?
Temat na weekend.
Obserwuj wątek
    • Gość: góral Re: Europa Zach. coraz dalej za USA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 12:13
      coś chyba nie tak ze źródłem informacji. W Polsce działalność gospodarczą mozna
      zarejestrować do 14 dni, a w Bielsku-Białej kosztuje to obecnie 100 zł ? :)
      • Gość: Mysteric Re: Europa Zach. coraz dalej za USA IP: *.112.popsite.net 21.03.02, 22:58
        To znaczy ze moge wrocic i otworzyc biznes telkomunikacji, oferujacy serwis
        telefoniczny o polowe tanszy od TPSA i na dodatek wszystkie rozmowy w promieniu
        15 zadarmo, za zmiane dostawcy serwisu 25 godzin dostepu do internetu zadarmo.
        50 godzin za 15 zlotych, 100 za 30 zlotych nielimitowany dostep za 45 zlotych.

Czy myslisz mafia Kwacha i kulczyka pozwolila by mnie na taki biznes w 14 dni.
        Czy musialbym miec prywatna arnie do mojej ochrony i czy mylisz pozwoliby mnie
        zarobic pol miliarda dolarow rocznie. Ja nie mowie o malych biznesach jak
        sprzedawanie cos na jarmarku, czy wypiek pizzy. Mowie o powaznych biznesach.

Jak to naprawde wyglada.
        • Gość: góral Re: Europa Zach. coraz dalej za USA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 06:19
          Jak sam wiesz w całej europie na ten rodzaj działalnosci wymagane są koncesje,
          a rynek traktowany jest faktycznie monopolistycznie bądź przez samo państwa
          bądź firmy molochy wspierane przez nie.Kulczykowi wraz z przeinwestowanym
          France Telecom to się udało, sam na pewno by sobie nie poradził.
          Informatyka natomiast jest w Polsce rynkiem ogromnych mozliwości i raczej tutaj
          wskazywałbym na lokowanie swojego zainteresowania inwestycyjnego. Sam pracuję w
          firmie tworzącej rozwiązania klasy CRM i DDM, i moja ocena rynku z tej
          perspektywy jest bardzo pozytywna.
        • Gość: komar Re: Europa Zach. coraz dalej za USA IP: *.visp.energis.pl 08.03.03, 20:05
          Gość portalu: Mysteric napisał(a):

> To znaczy ze moge wrocic i otworzyc biznes telkomunikacji, oferujacy serwis
          > telefoniczny o polowe tanszy od TPSA i na dodatek wszystkie rozmowy w
          promieniu
          >
          > 15 zadarmo, za zmiane dostawcy serwisu 25 godzin dostepu do internetu zadarmo.
          > 50 godzin za 15 zlotych, 100 za 30 zlotych nielimitowany dostep za 45 zlotych.
          >
          > Czy myslisz mafia Kwacha i kulczyka pozwolila by mnie na taki biznes w 14 dni.
          > Czy musialbym miec prywatna arnie do mojej ochrony i czy mylisz pozwoliby
          mnie
          > zarobic pol miliarda dolarow rocznie. Ja nie mowie o malych biznesach jak
          > sprzedawanie cos na jarmarku, czy wypiek pizzy. Mowie o powaznych biznesach.
          >
          > Jak to naprawde wyglada.

Jasny gwint ! Mysteric to ty tam masz firmę telekomunikacyjną ! Nie
          potrzebujesz kogoś do sprzątania :)
    • Gość: Goldsmith Re: Europa Zach. coraz dalej za USA IP: 65.160.17.* 04.03.03, 23:28
      Teraz tylko lewackie byle komuchy liza dupe ameryce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka