Gość: trump IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 12:17 Co sądzicie o tej miejscowości i o klimatach w niej panujących? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: IP: *.bci.net.pl 09.07.02, 13:43 Milówkę, znam głównie z opowieści mojego dziadka, który się w niej urodził przed I wojną. Koniec Galicji oraz lata dwudzieste, klimat małego miasteczka (Milówka, straciła prawa miejskie w latach 30.), miejscowi Żydzi (druga po Zabłociu gmina żydowska w powiecie), to wszystko zawsze wracało w wieczornych rozmowach. A ja końcem sierpnia będę w Milówce na ... weselu i myślę, że będzie bardzo klimatycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zywy63 Re: 09.07.02, 18:35 Gość portalu: Adam napisał(a): > Milówkę, znam głównie z opowieści mojego dziadka, który się w niej urodził przed > I wojną... ... A ja końcem sierpnia będę w Milówce na weselu i myślę, że > będzie bardzo klimatycznie. Pozdrawiam Jestem pewien, ze znajdziesz te fajne klimaty! Życzę Ci dobrej zabawy, tylko nie "nadużywaj"!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
floppy Re: 'Najładniejsza na świecie jest nasza Milówka' 18.08.02, 12:28 Ja przyjezdżam tam zawsze kiedy jestem u was w górach. Mieścinka malutka, ale przytulna. W tym roku postanowilismy pójśc na GOLCÓWKI. Jedliśmy coś, co Golcówkę przypominało, ale czy to było to nie wiem. Jedlismy w cukierni na rogu, taka żółta, jak się skręca na czechy. CZy wiesz gdzie dokładnie mieszkają golce? Możesz mi podać adres? papa Odpowiedz Link Zgłoś