Dodaj do ulubionych

Ból po urazie, lekarz bezradny

08.07.10, 18:11
Skoczyłam na główkę, wygięło mnie, ból w krzyżu - koszmarny. Przez pierwsze 2
dni było ciężko, potem bolało w specyficznych pozycjach, a tak normalnie go po
prostu "czułam". Generalnie odchył w tył niemożliwy, w przód - ciężko. I tak
od miesiąca. Byłam u ortopedy, rtg nie pokazuje nic oprócz lekkich skrzywień
bocznych (wskazujących raczej na długotrwałe złe nawyki), ortopeda wysyła mnie
na basen, ew. proponuje maść traumagel czy coś takiego. A kręgosłup jak bolał
tak boli, dzisiaj np. non stop bez względu na pozycję. Co robić?
Obserwuj wątek
    • krzysztof_narosz Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 23.08.10, 15:42
      nie skakać na główkę.zrobić MRI.

kn
      gg4258815
    • hirudoterapia Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 13.09.10, 16:45
      forum.gazeta.pl/forum/w,99874,116439932,116439932,HIRUDOTERAPIA_LECZENIE_PIJAWKAMI.html
    • najeczka87 Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 26.09.10, 09:09
      Przede wszystkim wiem z własnego doświadczenia, że ból pourazowy sam z siebie nie przejdzie.. i tak samo za wiele nie pomogą tutaj leki. Przede wszystkim bardzo ważna jest rehabilitacja. Polecam wybranie się do dobrego rehabilitanta który zajmuje się leczeniem zespołów bólowych.
      W razie pytań pisz do mnie na maila a postaram Ci się jakoś nie wiem pomóc troszkę : najka_x@poczta.fm
      pozdrawiam
      • kamila_soban Re: elektrostymulator 08.03.11, 21:14
        Może pomóc elektrostymulacja TENS, a także mikroprądami.
        TENS to sposób znany w medycynie już od lat, natomiast mogą w tym przypadku dać dobry skutek z uwagi na działanie gojące urazy.
        Na rynku można już bez problemu kupić domowe aparaty do elektrostymulacji.
    • kolorynka Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 08.11.10, 13:58
      Basen jak najbardziej ale raczej będzie on działać jako profilaktyka nasilania się dolegliwości. Większość schorzeń kręgosłupa ma nieodwracalne zmiany. Najczęściej wtedy stosuje się zabiegi zniwelowania bólu, który wynika z tych schorzeń. W tym konkretnym przypadku proponuję terapię aplikatorami Lyapko. Na pewno po kilku dniach ból sukcesywnie powinien ustępować. Co do aplikatorów, to zachęcam do zapoznania się z krótkim filmikiem na ich temat www.youtube.com/watch?v=BeKcAhDF8DI
      • math-ews Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 07.02.11, 12:42
        ja proponuje urządzenie LIGHTMED , rewelacja
    • math-ews Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 07.02.11, 12:41
      spróbój urządzenia LIGHTMED działa i ma pole magnetyczne
    • pomorskirehabilitant Re: rehabilitacja domowa Pomorski Rehabilitant 16.07.11, 09:39
      Jeżeli ktoś potrzebuje profesjonalnej domowej rehabilitacji na terenie Trójmiasta to zapraszam. Pomorski Rehabilitant www.pomorskirehabilitant.pl/buttons.htm
    • miranda.ona Re: Ból po urazie, lekarz bezradny 18.09.15, 10:34
      Od dłuższego czasu bolały mnie plecy, ale liczne obowiązki nie pozwalały mi wybrać się do lekarza. Na szczęście trafiłam na portal Znamtenbol.pl, który w szybki sposób zdiagnozował mój problem. To co wyróżnia go z pośród innych serwisów to anonimowość, błyskawiczność i przede wszystkim - skuteczność. Dzięki niemu dostałam adresy najbliższych placówek do których mogę się udać, by otrzymać dalszą pomoc. Pozwoliło mi to zaoszczędzić mnóstwo czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka