Dodaj do ulubionych

Ból w okolicy kości ogonowej, RTG i REZONANS MAG.

29.01.11, 17:50
Witam. Mam 28 lat. Od jakichś 3 tyg boli mnie kręgosłup w okolicy kości ogonowej. Ból występuje głównie przy siedzeniu i jak wstaje. Najbardzij boli jak siedze w pozycji, gdy kolana mam wyżej niż pupę :) np w samochodzie, czy w niskim fotelu.
Jakies 6 lat temu mogłam mieć uraz tamtej okolicy ciała (dość mocno upadłam na pupę), ale pobolało pare dni i przeszło... Nie byłam wtedy z tym u lekarza.
Czy to teraz mogłaoby się odezwac? Bardzo się martwię tym bólem :( tym bardziej, że naczyłam się róznym przyczynach takowego bolu min. o raku kości itp.
Mam skierowanie na RTG kregosłupa lędzwiowego- krzyżowego i kości ogonowej. Jednak żeby się uspokoić i uzyskać lepszy wynik wolałabym zrobić Rezonans Magnetyczny. I teraz nie wiem, czy robić to RTG czy iść do lekarza jeszcze raz i poprosić o skierowanie na rezonans? Jak myślicie? Czy można mieć RTG i poźniej zrobić Rezonans? Czy to nie za dużo dawka promieniowania dla człowieka w dość krotkim czasie. Moze lepiej zrezygnowac z RTG i zrobic tylko rezonans?
I pytanie do osob z bolem w tej okolicy? Skąd takowy może być? Martwie sie :(
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pomorskirehabilitant Re: rehabilitacja domowa Pomorski 16.07.11, 09:44
      Jeżeli ktoś potrzebuje profesjonalnej domowej rehabilitacji na terenie Trójmiasta to zapraszam. Pomorski Rehabilitant www.pomorskirehabilitant.pl/buttons.htm
    • doxi_mara Re: Ból w okolicy kości ogonowej, RTG i REZONANS 10.08.11, 12:25
      rezonans magnetyczny nie ma nic z promieniowaniem rentgenowskim doczynienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka