Dodaj do ulubionych

ból kręgosłupa - badanie rtg- interpretacja

29.02.12, 17:29
Witam
Od miesiąca boli mnie kręgosłup. Zaczęło się od kłucia w okolicy krzyżowej z lewej strony, a po 2 tygodniach ból zaczął rozchodzić się w górę tzn w odcinek lędźwiowy i piersiowy. (W odcinku piersiowym uczucie spiętych pleców). Poszłam do lekarza, przepisał olfen i mydocalm forte oraz Ketonal Żel. Zrobiłam rtg odcinków Th i L-S
wynik.
Th - Dyskopatie w odcinku górnym, zmiany w stawach poprzeczno - żebrowych
L - rotacja w osi
Ból nadal jest, do tego doszedł ból prawej nogi w okolicy uda od zewnętrznej strony. Ból się rozprzestrzenia, mam uczucie drętwienia nogi.
Czuję się ogólnie zmęczona, nie mogę spać w nocy. Czekam na wizytę u ortopedy. Jak pozbyć się tego bólu
Obserwuj wątek
    • aga.as1 Re: ból kręgosłupa - badanie rtg- interpretacja 16.03.12, 22:50
      idź do dobrego rehabilitanta stosującego terapię manualną... z opisu wynika, że tragedii nie masz i jest to do ustawienia :) ale jeżeli nie ustawisz tego porządnie to żadnymi lekami nie wyleczysz i ból może się nasialać
    • mommy0507 Re: ból kręgosłupa - badanie rtg- interpretacja 19.04.12, 15:09
      Mam nadzieje, ze w miedzyczasie znalazlas jakiegos rehabilitanta, ktory Ci pomogl. Oni sa skuteczniejsi niz leki i napewno daja mniej skutkow ubocznych:-)))) A tak serio, to faktycznie, terapia manualna mnie pomogla bardzo. Naprawde. Jesli mieszkasz w Krakowie, to proponuje zajrzec do fbrehab.com , a jesli w innym miescie to poszukac na jakis forach kogos dobrego. Powodzenia!
    • bajarka4 Re: ból kręgosłupa - badanie rtg- interpretacja 16.09.12, 23:02
      www.stawy-kregoslup.pl/p/1142/blog/strona
    • patrykm82 Re: ból kręgosłupa - badanie rtg- interpretacja 07.06.13, 15:26
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka