Dodaj do ulubionych

Kregosłup odcinek lędzwiowy problem.

08.12.12, 11:38
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość;)
Mam nadzieje, że dobrze do was w trafiłem i ktoś będzie miał chociaż drobne sugestie odnośnie mojego problemu. A więc do rzeczy.
Mam 21lat, całe życie uprawiałem sport bez którego nie mogłem żyć, byłem wręcz okazem zdrowia gdyby nie liczyć zespołu gilberta. Aż do czasu (sierpień 2012) kiedy udałem się na siłownie z pomysłem na bardzo intensywny trening. Przy ćwiczeniu (tzw. martwym ciągu)
poczułem takie przeszycie delikatne, od razu odłożyłem sztangę, i ledwo potrafiłem usiąść.
Parę dni przeleżałem w łóżku bez ruchu, było trochę lepiej ale po każdym jakimkolwiek skłonie kręgosłup dawał osobie mocno znać, i tak dzieje się do dzisiaj przy najprostszych czynnościach np. zakładaniu butów. W sumie cały ten kręgosłup i dolegliwości z nim związane mógłbym przeżyć, ale pojawiło się mnóstwo innych objawów których nigdy nie miałem a z nimi już nie jest tak wesoło, np. ból głowy w potylicy(ciśnienie tętnicze w normie 120/60), rozkojarzenie, brak koncentracji, przez pewien okres dziwne pieczenie w okolicy serca, wiecznie zimne ręce i nogi( nawet w ciepłych pomieszczeniach).
Z badań które miałem robione:
Morfologia: ok (prócz bilirubiny)
Tarczyca: ok
Bolerioza: nie wykryto
ekg: ok
grzyby i pasożyty: nie wykryto
Tomografia głowy: drobny torbiel przegrody przeźroczystej, wyraźna asymetria komór bocznych mózgu(neurolog stwierdził, że nie ma się czym przejmować)

Znajoma lekarka mojego dobrego kumpla przez telefon zasugerowała mu, że może mieć to związek z tym kręgosłupem właśnie, mówiła o jakimś ucisku na przepływ płynu mózgowo rdzeniowego. Ortopedę mam dopiero na 5 marca(ah ta polska).
Macie jakieś inne domysły, z czego się to wszystko mogło wziąć lub jakieś sugestie co do badań jakie mogę wykonać?

Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • kleo6 Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 11.01.13, 16:09
      z nawracającymi problemami z kręgosłupem to najlepiej iść do lekarza po skierowanie na rehabilitację, zwykle przepisują jakieś elektrostymulacje, naświetlania i inne cuda. zresztą są też produkty do leczenia w domu jak sól bocheńska od salco, podobno jest świetna a ból szybko mija.
    • patrykm82 Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 07.06.13, 15:21
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl
      • marek_czarek Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 01.10.13, 13:44
        W moim przypadku na nawracające i długotrwałe bóle kręgosłupa pomogły ćwiczenia metodą mckenziego. Polega ona na samodzielnych ćwiczeniach, dzięki czemu jest tania i nie pochłania czasu. Ja ćwiczę codziennie kilkanaście minut najczęściej oglądając serial i widzę zdecydowaną poprawę.
    • mariab6 Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 20.11.13, 13:17
      Studio Medycyny Holistycznej na Ponikwoda.Pomogli juz wielu osobom. Kręgarz ma doświadczenie ponad 20 letnie. Polecam każdemu. Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie podam namiary. Ja cierpiałam na zapalenie nerwu rwy kulszowej.Teraz żyje bez bólu.W poczekalni zawsze kilka osób, nawet dzieci. Ogólnie bardzo mili ludzie. Polecam
    • wika74 Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 22.11.13, 11:28
      Zachęcam Cie do odwiedzenia tej strony dbamokregoslup.pl/cwiczenia-na-kregoslup,136.html. są tam świetne ćwiczenia na kręgosłup. mi bardzo pomogły. czuję dużą ulgę.
    • szymonstan87 Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 27.11.13, 10:38
      Masaże z dojazdem do domu klienta. lecznicze rehabilitacyjne i nie tylko. Magia Masaż - Profesjonalny masaż w Twoim domu - www.magiamasaz.eu
    • miranda.ona Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 18.09.15, 10:13
      Nie mam czasu na czekanie na kolejne wizyty w przychodniach i stanie w długich kolejkach do specjalistów. Serwis Znamtenbol.pl pomógł mi zdiagnozować mój problem. Co więcej - wskazał mi ćwiczenia, które pomogły mi w walce z przewlekłym bólem pleców. Dzięki systematycznym aktywnościom pozbyłam się przykrych dolegliwości i nie muszę martwić się o swoje zdrowie.
    • fizjoterapiabetkowski Re: Kregosłup odcinek lędzwiowy problem. 20.01.16, 21:30
      BOLI CIĘ KRĘGOSŁUP? Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty. Szczegóły na stronie www.kręgoslup.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka