Dodaj do ulubionych

Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ball

15.01.13, 16:06
Koleżanka poleciła mi przy moich uporczywych bólach kręgosłupa, szczególnie w odcinku szyjnym- właśnie to krzesło s-ball. Podobno pomaga przy takich dolegliwościach, proszę o opinie, czy znacie ten produkt i czy naprawę pomaga?
Obserwuj wątek
    • miolao Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ball 15.01.13, 18:54
      Też słyszałam o tym krześle, mojej koleżance polecił je lekarz ortopeda, z tego co wiem jest bardzo z niego zadowolona, siedzi i ćwiczy od kiedy je kupiła nie puchną jej nogi i nie bolą plecy. Sama się zastanawiam czy sobie w końcu też nie sprezentować. Poproszę ją żeby soją opinię wrzuciła...:)))))
      • 0leila Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 15.01.13, 21:13
        Dzięki bardzo, z tego co wiem, to pracują wszystkie mięśnie na tym krześle, niech koleżanka napisze, jak się czuje i jak jej pomogło.
    • patrykm82 Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 07.06.13, 15:21
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl
      • kolba.kukurydzy Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 19.08.13, 21:44
        Już nie gadaj pod każdym postem, że najlepszy.
    • galileo19741 Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 26.07.13, 11:24
      Mój mąż jest informatykiem - średnio po 10h przy komputerze, potem auto, i jeszcze w domu też częto siedzi. Miał problemy z kręgosłupem, brał tabletki przeciwbólowe, chodził na masaże, czasami pomagało, ale zwykle ból szybko wracał. Poza tym za masażytsę dużo płaciliśmy. Od kiedy zakupił backstretcher - drabinka rehabilitacyjna na ból pleców / www backstretcher pl/ ból ustąpił, a gdy zaczyna pojawiać się to mąż kładzie sie na backstretcherze i odczuwa ulgę. Urządzenie nie jest drogie i proste w ćwiczeniach - wystarczy się na mim położyć.
      • kolba.kukurydzy Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 19.08.13, 21:48
        yhym, wytłumacz czym się różni efekt masażu, z efektem tej żenującej drabinki- prócz tego, że masaż jest lepszy. To obydwa mają krótkotrwałe efekty i trzeba je powtarzać. ruszać się ludzie- ruszać! No chyba, że są ku temu przeciwwskazania, ale wtedy do masażu też.
        • kolba.kukurydzy Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 19.08.13, 21:51
          Takie krzesło jest dobrym rozwiązaniem, ale nie jestem pewna jak długo na takim krześle ćwicząc mięśnie można wysiedzieć. Nieco długi link przedstawia krzesło rehabilitacyjne, ale z kolei mogą nogi boleć :P W takim razie ta piłka będzie lepsza
          www.google.pl/imgres?imgurl=http://s1.pokazywarka.pl/i/840906/797456/bez-tytulu.jpg&imgrefurl=http://allegro.pl/klekosiad-krzeslo-rehabilitacyjne-komputera-atest-i3242711538.html&h=364&w=590&sz=28&tbnid=DZf1PmlrnX0NvM:&tbnh=90&tbnw=146&zoom=1&usg=__16hIGxN5xf430EuDRxFeh2it4vI=&docid=S_V8B9aJwqYi3M&sa=X&ei=iXYSUv-qJsjGtQbA24GYCg&ved=0CD8Q9QEwBQ&dur=8794
    • szymonstan87 Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa 27.11.13, 10:36
      Masaże z dojazdem do domu klienta. lecznicze rehabilitacyjne i nie tylko. Magia Masaż - Profesjonalny masaż w Twoim domu - www.magiamasaz.eu
    • natapaw Re: Ból kręgosłupa, praca biurowa, a krzesło S-Ba 05.01.17, 15:17
      Mi polecono krzesło Spinergo Office i daje radę. Wymusza przyjęcie prawidłowej pozycji, ponieważ ma ruchome siedzisko - tak jakby siedziało się na piłce. Co fakt to fakt - plecy przestały mnie boleć i mogę pracować znacznie dłużej i bez bólu. NA zwykłym krześle posiedzę do kilku dni maksymalnie, później plecy znów zaczynająboleć

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka