Dodaj do ulubionych

Terapia manualna i osteopatia

18.01.13, 16:42
Polecam odwiedzenie strony gabinetu rehabilitacji w Warszawie przy ul.Okopowej 56 (przy CH Klif) www.reha4family.pl
Rehabilitacja niemowląt- Ndt-Bobath - mgr Anna Pawłowska-Barabach,
Terapia osteopatyczna i terapia manualna kręgosłupa- mgr Marcin Barabach
Obserwuj wątek
    • patrykm82 Re: Terapia manualna i osteopatia 07.06.13, 15:20
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl
      • asshe Re: Terapia manualna i osteopatia 02.10.13, 08:32
        Ja miałam bardzo duże problemy z kręgosłupem. Były one związane z siedzącym trybem pracy na szczęście koleżanka poleciła mi metodę mckenziego. Polega ona na samodzielnych, systematycznych ćwiczeniach. Kręgosłup z każdym dniem boli mnie mniej, więc to chyba skuteczny sposób. Polecam wszystkim, którym doskwiera ból kręgosłupa.
        • wszystka Re: Terapia manualna i osteopatia 02.11.13, 20:31
          W kreg-clinic w poznaniu stosują metodę mckenziego. to bardzo dobra klinika chorpraktyki. jak ktos ma problem z kregoslupem to najlepiej tam. jak tam chodzilam spotykalam osoby ktore przyjezdzaly tam z calej poslki wiec najwidoczniej warto.
    • pacjentka1980 Re: Terapia manualna i osteopatia 16.11.13, 12:26
      Jezeli mowa o temacie to wszystkie wymienione metody stosuje z bardzo dobrymi wynikami na slasku Sebastian Kurbiel i jego polece, nr 608 728 834, a na stronie wszystko opisane jest tutaj : www.manualna-terapia.pl
    • pikuppp Re: Terapia manualna i osteopatia 09.05.14, 10:27
      Osteopatia jest na prawdę skuteczna - dopóki sama nie spróbowałam wątpiłam, że na prawdę może pomóc.
    • martinez00 Re: Terapia manualna i osteopatia 17.05.14, 20:56
      polecam Metodę Dorna metoda-dorn.pl/

Dzięki wieloletnim obserwacjom i badaniom terapeutów metody Dorna zajmujących się również medycyną dalekiego wschodu wiemy , że kręgosłup, jego funkcjonowanie, w ścisłym związku z organami wewnętrznymi oraz meridianami. Przesunięte kręgi mogą negatywnie wpłynąć na pracę narządów wewnętrznych oraz meridianów. Także nieprawidłowo funkcjonujące narządy wewnętrzne mogą doprowadzić do nawracających problemów w obrębie kręgosłupa oraz zaburzyć prawidłowy przepływ energii wzdłuż danego meridianu.
    • 3kasiab Re: Terapia manualna i osteopatia 21.05.14, 12:19
      polecam Studio medycyny holistycznej w lublinie. znaja sie- pomogli wielu. miałam silne bole krzyzowe-KRĘGARSTWO I CHIROPRAKTYKA . Ustąpiły. wiem ze gabinety sa tez w innych miastach- szczegóły na ich stronie internetowej
    • wiktor.brzozowski12 Re: Terapia manualna i osteopatia 21.11.16, 20:27
      Zgłosiłem się do ortopedy z bólem prawego barku, nie miałem go kiedy uszkodzić więc dziwiłem się skąd ten ból ale lekarz po zbadaniu stwierdził zapalenie stożka rotatorów . To był lekarz z przychodni w Liszkach. Pracuje w Krakowie i kolega doradził mi żebym wybrał się do osteopaty. Miałem dużo szczęścia że trafiłem na dobrego specjalistę bo po dokładnym zbadaniu lekarz osteopata uznał że mpgę mieć problemy z woreczkiem żółciowym. W usg wyszło że miałem polipa 8 mm do wycięcia. Dobrze że trafiłem do dr. Pięty bo bo mogłoby się to skończyć dla mnie tragicznie, wątroba nie dawała żadnych objawów tylko ból promieniował na bark. Mogę wam szczerze polecić dr. Piętę i cały ośrodek osteopatii i fizjoterapii rehabilitacjafizjomed.pl
    • piehol82 Re: Terapia manualna i osteopatia 18.04.17, 16:29
      Tylko Andrzej Topczewski bodymove.pl/rehabilitacja-kregoslupa/osteopata-warszawa/
    • niepubliczneprzedszkole Re: Terapia manualna i osteopatia 17.07.17, 10:23
      Jeśli szukasz dobrego osteopaty w Katowicach polecam panią Sabinę z allmedicus.pl/osteopata-katowice/
      Czyni cuda o czym możecie poczytać w opiniach na portalu Znany Lekarz
    • topolowy Re: Terapia manualna i osteopatia 22.09.17, 14:20
      Mój kręgosłup postawił p. Krzysztof dlatego polecam www.agape.edu.pl/manualna/
    • bozena.derecka Re: Terapia manualna i osteopatia 15.06.18, 10:07
      Polecam osteopatę p. Łukasza Gąsiora, który przyjmuje na Usrynowie.
      Pomógł mi z bólami kręgosłupa, z którymi borykałam się od kilku lat po wypadku.

Dla zainteresowanych
      osteopatia-warszawa.pl/category/osteopatia/
    • pomoc2018 Re: Terapia manualna i osteopatia 04.08.18, 11:55

Dzien dobry Panstwu,

chcialbym sie podzielic i udostepnic kazdej cierpiacej osobie nasze doswiadczenie i wiedze na temat pozbycia sie choroby kregoslupa. Wiedze i doswiadczenie zdobylismy z koniecznosci, poniewaz jeszcze nie tak dawno temu moja Zona byla osoba bardzo cierpiaca majac problemy z chorym kregoslupem a dokladnie ucisk na nerw tzw. zespol korzeniowy lędzwiowy. Wielomiesieczne konsultacje lekarskie i terapeutyczne nie przynosily poprawy, a wrecz przeciwnie.
      Wydalismy mnostwo pieniedzy, bo chcac bez kolejek trzeba bylo za wszystko placic.
      Celem uzupelnienie i zrozumienia, dlaczego „udalo” nam sie przez przypadek znalezc pozytywne rozwiazanie i pomoc, musze dodac, ze przez 39 lat mieszkalismy w Niemczech i dopiero od niedawna w Polsce. W naszej domowej bibiotece znajdowala sie ksiazka, ktora zmienila wszystko. Zapomnielismy o tej ksiazke, kupionej przed laty. Teraz okazala sie bardzo przydatna.
      Autor ksiazki, znany na swiecie niemiecki specjalista w dziedzinie leczenia ukladu kostnego a przede wszystkiem schorzen kregoslupa, opisuje sprawdzona i jedyna w swoim rodzaju metode, stosowana w Jego Klinikach w Niemczech, ktora juz pomogla tysiacom ludzi oraz moje Zonie rowniez.
      Nie musze dodawac, ze metoda ta nie jest stosowana w Polsce.
      Nawiazalismy kontakt z Klinika w Niemczech. Termin konsultacji wyznaczono za trzy dni.
      Zaraz po konsultacji otrzymalismy dwa pierwsze terminy zabiegow w krotkich odstepach czasowych. Zabieg trwal okolo 15 minut i jest praktycznie bezbolesny. Po zabiegu 20 minutowa obserwacja pacjenta i do domu.

W zaleznosci od stopnia doleglowosci, przewidywane sa 4 do 8 zabiegow.

W przypadku moje Zony juz po pierwszym zabiegu nastapila poprawa do tego stopnia, ze nie musiala przyjmowac od dlugiego czasu zadnych lekartw przeciwbolowych,bez ktorych wczesniej po prostu „nie funkcjonowala”.

Szukalismy mozliwosci leczenia na terenie Polski, lecz wszystkie nasze zapytania do wyspecjalizowanych klinik jak i konsultacje lekarskie sprowadzaly sie do operacji kregoslupa, ktore:
      - sa metodami bardzo inwazyjnymi z negatywnymi skutkami ubocznymi
      - nie gwarantuja calkowitego wyleczenia
      - zwiazane z duzymi kosztami
      - zwiazane z bardzo dlugim okresem wyczekiwania na termin operacji
      - dlugotrwalym, zmudnym i kosztownym okresie rekonwalescencji

Dlatego wybralismy inna droge, ktora okazala sie byc w kazdym punkcie lepsza.

Na koniec jeszcze mala dygresja: calkowity koszt leczenia w Niemczech sfinansowany zostal przez Narodowy Fundusz Zdrowia (NFZ) na podstawie dokumentacji oraz zlozonego wniosku.

Zainteresowanym, chorym i cierpiacym ze wzgl. na problemy z kregoslupem, chetnie wskaze droge, ktora wyzej opisalem.

• edzia9876 Re: Terapia manualna i osteopatia 01.10.20, 13:56
        Witam, czy mogę prosić o więcej informacji, to znaczy mniej więcej co to za terapia i jakiś namiar na klinikę? Byłabym bardzo wdzięczna.
    • magi.zak Re: Terapia manualna i osteopatia 28.09.18, 18:27
      Jak chodzi o zajęcia z osteopatii to mogę polecić bardzo dobrą klinikę Rehaorthopedica w Krk , zajęcia i zabiegi wykonują fajnie i dobrze, są bezbolesne, a przy tym bezpieczne dla kobiet w ciąży , sama korzystam z tych zajęć u nich będąc w ciąży.
    • jarekobar Re: Terapia manualna i osteopatia 14.03.19, 09:31
      W Rzeszowie polecam ośrodek Pana Mazura - Mazur Osteopatia i Fizjoterapia. Najlepsi specjaliści.
    • marcszan Re: Terapia manualna i osteopatia 14.03.19, 10:08
      Najlepszym osteopata jest Pan Mazur z Rzeszow z Mazur Osteopatia i Fizjoterapia. Doświadczony, posiada ogromną wiedzę, dobrze diagnozuje problem i zaleca odpowiednie leczenie. Z jego pomocą, a własciwie terapii którą mi zalecił, ustał ból pleców i rwa kulszowa. W końcu mogę normalnie funkcjonować i nie musze się martwić, że nagle złapie mnie ogromny ból i nie będę się mógł ruszać.
    • kome-ta.2 Re: Terapia manualna i osteopatia 29.07.19, 14:51
      Od 2 tygodni cierpię na straszliwe bóle kręgosłupa. Mam tomografię komputerową, RTG oraz opinię ortopedy, że 1/ terapia manualna zaszkodziłaby 2/ operacji w moim wieku, a mam blisko 80 lat, już się nie robi. Lekarz zapisał lek przeciwbólowy, który usypia i oszołamia. proszę o komentarz i rady osoby starsze, a nie 25-latki. mn
    • marek000 Re: Terapia manualna i osteopatia 30.09.21, 11:49
      Polecam w fizjoterapeutę Huberta Wrzoska pomógł mi w ostrym bólu kręgosłupa. Leczy nastawianiem kręgów i igłami. Jest w internecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka