Dodaj do ulubionych

MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpretacja

27.02.13, 00:14
Witam,

Od ponad roku zmagam się z połowicznym bólem głowy oraz ciągłym mrowieniem . Zaczął się od silnego, krótkotrwałego mrowienia. W między czasie nabawiłem się nerwicy i stanów lekowych, bóli w klatce piersiowej, zaburzenia równowagi.
Przeszedłem szereg badań m.in TK głowy z kontrastem. (poza obszarem płynowym 4mm w głębokich strukturach mózgu określonym jako szersza przestrzeń okołonaczyniowa, żadnych zmian nie wykryto. )
Kolejnym badaniem było MRI odcinka szyjnego. Oto wynik:"zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej. w przedniej części rdzenia kręgowego na poziomie trzonu c4widoczny obszar podwyższonego sygnału ulegający dyskretnemu wzmocnieniu po podaniu kontrastu - zmiana demielinizacyjna? stan zapalny?.

Proszę o pomoc w interpretacji wyników TK oraz MRI.

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam
Tymon 25 lat
Obserwuj wątek
    • patrykm82 Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 07.06.13, 15:17
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl
    • grotera Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 03.07.13, 15:54
      interpretacje wynikow badania nawet zrobionego gdzie indziej robi Starmedica wdobrej cenie, nie wiem skad jestes ale oni maja swoje gabinety w kilku mijscach Stargard, Gdynia, Słubice, Gozrów WLk. Polecam
      • maxxiimus Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 06.07.13, 14:43
        witam, a jesli robilem wyniki za granica zorbia tez mi opis bez problemu wiesz moze cos na ten temat? interesuje mnie gorzów najbardziej. RObilem badanie w angli ale teraz worcilem do domu bo pracowac sie nie dalo z bolem glowy a nie chce placic/czekac na nowe badanie w pol
        • grotera Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 06.07.13, 18:03
          mysle ze nie bedzie to dla nich stanowic roznicy czy zdjecie z pol czy z innego kraju. Badanie wszedzie polega na tym samym. Wiec zadzwoń najlepiej i sie dowiesz wszystkiego z pierwszej reki;)
          zycze szybkiego powrotu do zdrowia i do pracy
          • maxxiimus Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 08.07.13, 00:05
            nie dziekuje, i mam nadzieje ze sie uda. na necie mają rejestracje online ale do nich jutro rano pzekrece by wiedziec czy w ogole jest sens sie umawiać.
            • maxxiimus Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 13.07.13, 16:22
              nie było problemów, wczoraj odebrałem gotowy opis. wszystko elegancko i przede wszystkim szybko. Polecam przychodnie Starmedica
              • grotera Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 30.07.13, 23:27
                no to cieszę się że nie wpuściłam Cie w maliny z tą przychodnią. ;) Jednak możliwe jest czasmi dobrze trafić do lekarza
    • kol.3 Re: MRI kręgosłupa szyjnego - wyniki - interpreta 07.08.13, 21:06
      Tak na moje oko to masz skrzywiony kręgosłup szyjny z odwapnieniami (?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka