Dodaj do ulubionych

Ból w okolicy krzyża 17 lat

16.08.13, 16:22
No to tak:
Najbardziej boli gdy siedzę, gdy stoję (cały czas z nogi na nogę przeskakuję bo niewygodnie).
Gdy chodzę to nie odczuwam jakiegokolwiek bólu. Jak długo jestem schylony to nie boli, ale boli dopiero jak się prostuję. Gdy siedzę długo w prawidłowej pozycji (chyba prawidłowej raczej wyprostowanej) to odczuwam silne drętwienie w obrębie miednicy i pośladków wystarczy może 15min bez ruchu i nie czuje całego tyłka. Rzadko mam mrowienie w stopach. Aha i ten ból tak jakby czuć bardziej z prawej strony ale drętwieje cały tył. Co to może być?
aa takie drętwienie to mam z pare lat ale ból doszedł z miesiąc temu. Parę lat temu zaliczyłem glebę na snowboardzie jechałem po oblodzonej drodze i wywaliłem się na plecy jakoś tak płasko na odcinek miednicy, krzyża, kości ogonowej. Przez ok tydzień czasu to nie mogłem chodzić, z każdym krokiem ból był okropny, w końcu ustało. Czy to może być "kręgozmyk" czy coś w tym stylu??
Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • panekeu Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 16.08.13, 16:26
      aha i jeszcze gdy się podwieszam na rękach np: na drążku, to czuje takie dziwne uczucie tylko w jednym miejscu właśnie w dolnym odcinku
    • szarlotka_ja Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 16.08.13, 23:55
      Objawy, które opisałeś mogą świadczyć, że nabawiłeś się dyskopatii ale na forum nikt Ci diagnozy nie postawi, niestety.
      Powinieneś się umówić na wizytę do neurologa. Na pewno zleci wykonanie rtg. Być może jakieś inne badania ale to lekarz zadecyduje o dalszym leczeniu :)
      A, no i nie zwlekaj, z kręgosłupem powinno się ostrożnie obchodzić. Masz dopiero siedemnaście lat więc jeszcze wiele lat powinien Ci służyć ;)
      Pozdrawiam!
    • k.anaid Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 26.08.13, 14:30
      Mam nadzieję że byłaś już u lekarza? Możesz spróbować pójść do internisty i poprosić o skierowanie do ortopedy, od którego dostaniesz skierowanie na zdjecie, z którym ponownie się zapiszesz, albo... pójść prywatnie, i załatwić być może całość jednego popołudnia. Wiem że w CKRze mają całą aparaturę (nie tylko rtg, ale również MRI)
      • agcerz Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 29.08.13, 20:34
        Brzmi trochę jak zesztywniające zapalenie stawów (i) kręgosłupa. Do lekarza marsz.
        • peter.sweter Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 19.09.13, 14:10
          Nie brzmi to najlepiej! Wydaje mi się, że konieczna będzie wizyta u lekarza, najlepiej dobrego specjalisty. Ja w przypadku uciążliwego bólu kręgosłupa skorzystałam z oferty instytutu mckenziego, metoda ta polega na systematycznym wykonywaniu tych samych ćwieczeń. Może warto sprawdzić? Ja ćwiczyłam w domu, nie zabiera dużo czasu i jest niedroga.
    • mcstruzik Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 01.01.14, 23:31
      Czesc !Witam
      Jesli chcesz pogadac o swoim problemie napisz do mnie na maila,opowiem
      Ci o moim wypadku na snb w wieku 19 lat.Teraz mam 34 ,widziałem setki lekarzy i specjalistów ,cierpię od 15 lat .!!
      Pozdrawiam !!!
      • amaretto223 Re: Ból w okolicy krzyża 17 lat 04.08.14, 08:27
        Czyżby reumatoidalne zapalenie stawów? Takie kłopoty dotykają coraz więcej osób. Nawte nastolatków! Tylko dużo lekarzy to partacze i zamiast patrzeć na objawy to twierdzą, że "w tak młodym wieku nie jest to możliwe"... Akurat. Poczytajcie sobie chronstawy.pl/reumatyzm-u-mlodych-ludzi/
    • aga.buc Re: Ból w okolicy krzyża 04.03.15, 20:28
      Mam matę masującą medivon. Kupiłam ja około roku temu bo bolał mnie kręgosłup. Na bóle okazała się wspaniałym urządzeniem. Po kilku miesiącach ból przeszedł a moje samopoczucie się poprawiło. Wciąż ja stosuje profilaktycznie i tak dla odprężenia. Mam jednak takie pytanie, jak taka mata wpływa na krążenie? Powinna pewnie dobrze... ale wole sie zapytać. Jesli działa pozytywnie, to będzie moim największym przyjacielem :)
      • malapatrycja Re: Ból w okolicy krzyża 05.03.15, 17:34
        Biorąc po uwagę, że kilka wątków wyżej pisałaś, że pomogła Ci w leczeniu skurczów i zakwasów to wniosek nasuwa się sam, ze wpływ ma korzystny :) Ponawiam prośbę - idź do lekarza!! Te wszystkie jednostki chorobowe, które opisujesz w poszczególnych watkach moga sugerować coś bardzo złego, więc jak najszybciej się przebadaj. Ponawiam moje pytania. Czy są jakieś badania naukowe zgodne z EBM świadczące o skuteczności maty?
        Jeżeli tak to poproszę o link do nich lub podam swojego maila do ich przesłania. Bo raczej nie mogą to być tane informacje. Jaka była u Ciebie przyczyna problemów kostno-stawowych i w jaki sposób przyczyna ta została usunięta przez matę? Jakie są przeciwwskazania do stosowania takiej maty? Przecież nie wszystkie jednostki chorób kostno-stawowych można traktowac masażem.
        Mam nadzieję na szybkie otrzymanie odpowiedzi ponieważ bardzo zależy mi na kupnie tej maty. A Ty swoją odstaw, chyba nie służy Tobie za dobrze.
        Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka