Dodaj do ulubionych

ból kręgosłupa w pracy

26.09.13, 10:15
mam dość uciążliwy problem, który powoduje bolący kręgosłup, po kilku godzinach siedzącej pracy jest mi niezwykle ciężko... po prostu nie mogę się ruszyć, bo bolą plecy... słyszałam o poduszkach sensorycznych dla osób, które prowadzą siedzący tryb życia, warto coś takiego kupić, czy to przyniesie mi ulgę? jakie są wasze metody na bolący kręgosłup w pracy?
Obserwuj wątek
    • dik1960 Re: ból kręgosłupa w pracy 29.09.13, 20:33
      Witaj!

Zainstaluj sobie taki program. Używaj go. Link do programu: www.workrave.org/

Mikroprzerwy mam ustawione na 10 minut. Odpoczynek na 45 minut. Nie jest to jedyny

wspomagacz.

pozdrawiam
      • borabora1111 Re: ból kręgosłupa w pracy 11.09.23, 10:57
        Została ostanie op 90szt75 dorety tom12041972@wo.pl
    • lidka_zzz Polecam Kręg Clinic 02.10.13, 19:49
      Ja sie leczylam w kreg clinic w Poznaniu i poleam wszystkim z tymi problemami. tez mialam przez fizyczna prace problemy z kregoslupem, doszlo do tego ze czasami trudno mi bylo wstac z lozka. Chodzilam tam na chiropraktyke, teraz jest ok.
    • k.anaid Re: ból kręgosłupa w pracy 03.10.13, 12:40
      Dobrze jest pilnować tych "ustawowych" przerw. 5 minut raz na godzinę aby oczy odpoczęły, i mięśnie się naciągnęły i rozruszały. Ja często wychodzę sobie wtedy na balkon popatrzeć na drzewo, zieleń też dobrze wpływa na oczy. Jeżeli jednak ból jest regularny, dobrze jest pójść do sprawdzonego ortopedy - mój znajomy robił operację kręgosłupa w CKR pod warszawą, i dość szybko wrócił do pełni sił po operacji, a i nie miał już problemów.
    • ziejka3 Re: ból kręgosłupa w pracy 28.10.13, 12:43
      poduszki, rehabilitacja, dobrze dobrane krzesło, częste chodzenie itd, itp jest mnóstwo rzeczy, które dopiero kiedy się ją połączy dadzą jakiś rezultat
    • wojtek750 Re: ból kręgosłupa w pracy 28.10.13, 19:20
      Trudno majlem to wyjaśnić i omówić; za mało danych; na wstępie radzę zapoznać się z możliwościami terapii na blogu : teraznieboli.blogspot.com i ewentualnie podjąć kontakt bezpośredni majlem lub telefonicznie. To przecież nic nie kosztuje, a może pomóc ! Pozdrawiam
      • zajetyromek Re: ból kręgosłupa w pracy 29.10.13, 14:24
        poduszka sensomotoryczna może pomóc www.ortopedyczny24.pl/rehabilitacyjne/pilki/dynamiczna-poduszka-do-cwiczen-dynapad-max mam coś takiego i cenię sobie ją... bardzo wygodnie się siedzi, kręgosłup wyprostowany i ból pleców jakby mniej dokuczliwy..
    • agunia716 Re: ból kręgosłupa w pracy 30.10.13, 18:54
      Cóż można polecić. Może zajrzyj do tego artykułu na hellozdrowie: www.hellozdrowie.pl/medycyna/kregoslup-masz-tylko-jeden Jest tam kilka rad dla tych, którzy mają problemy z bólami kręgosłupa. Lepiej nie bagatelizować.
    • mariab6 Re: ból kręgosłupa w pracy 20.11.13, 13:20
      Studio Medycyny Holistycznej na Ponikwoda w Lublinie.Pomogli juz wielu osobom. Kręgarz ma doświadczenie ponad 20 letnie. Polecam każdemu. Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie podam namiary. Ja cierpiałam na zapalenie nerwu rwy kulszowej.Teraz żyje bez bólu.W poczekalni zawsze kilka osób, nawet dzieci. Ogólnie bardzo mili ludzie.Zajmują się całym kręgosłupem
    • szymonstan87 Re: ból kręgosłupa w pracy 27.11.13, 10:38
      Masaże z dojazdem do domu klienta. lecznicze rehabilitacyjne i nie tylko. Magia Masaż - Profesjonalny masaż w Twoim domu - www.magiamasaz.eu
    • helena_z_troi Re: ból kręgosłupa w pracy 26.02.14, 09:45
      Skorzystaj z pomocy specjalistów najlepiej, oni Ci doradzą. Ja polecam Centrum Medycyny Sportowej w Warszawie. A na razie staraj się wstawać raz na jakiś czas, a nie siedzieć ciągiem. :)
      • paula_chin Re: ból kręgosłupa w pracy 24.04.14, 11:23
        Leczenie bólu kręgosłupa,było u mnie długim procesem, wachałam się z pójściem do specjalisty, bo uważałam to za mało konieczne. Preferowałam wizyty u masażystów, oraz domowe sposoby na odciążenie kręgosłupa,a wzmocnienie mięśni… jednak po zmianie pracy, która wymagała 8h siedzenia przy kompie, zostałam praktycznie zmuszona, aby udać się lekarza. Moja mama leczyła się u walentynykaneurologgdansk.pl/ , tak więc i ja się tam udałam. Wizyty u Pana doktora , bardzo mi pomogly, dodatkowo poradziła mi chodzenie na basen, bo jest to świetna rehabilitacja dla mięśni. :)
    • kaskas001 Re: ból kręgosłupa w pracy 24.04.14, 23:12
      pracujesz jako murarz na budowie, bolą Cie plecy?
      proszę wypełnij poniższą ankietę
      docs.google.com/forms/d/1z7Jfd392cxQho7thLR7whZJlEK1WM0IXqlW974RhCBc/viewform
    • asiula108 Re: ból kręgosłupa w pracy 26.04.14, 13:07
      Witam,
      przede wszystkim odpowiednie metody terapeutyczne. Nowe nawyki ruchowe oraz ruch....
      Zainteresowanych z Łodzi prosze o kontakt. Jestem chętna pomóc osobą z podobnymi dolegliwościami.

asiawie108@wp.pl
      Joanna
      • asiula108 Re: ból kręgosłupa w pracy 19.05.14, 17:16
        witam,
        jedtem masazystka i terapeutka .Przyjmuje w Lodzi na Retkini. Chrtnych z bolem plecow Zapraszam :)
        Joanna
        jwieczorek0@wp.pl
    • wolanska03 Re: ból kręgosłupa w pracy 16.05.14, 10:39
      inovmed.pl/pl/p/-Pain-Gone-Podreczny-Przyrzad-Przeciwbolowy/80 polecam do korzystania w pracy, poręczne i szybkie w użyciu, wszędzie możemy je zabrać ze sobą, rónież miałam taki sam problem przy 8 godz siedząc przy biurku... bezpieczne bez skutków ubocznych urządzenie medyczne
    • powabna_ewa Re: ból kręgosłupa w pracy 19.05.14, 08:50
      ja bym się zastanowiła poważnie nad zmianą fotela, i pozycji przed komputerem...no i oczywiscie zaczni się ruszać po pracy:)
    • 3kasiab Re: ból kręgosłupa w pracy 21.05.14, 12:17
      polecam Studio medycyny holistycznej w lublinie. znaja sie- pomogli wielu. miałam silne bole krzyzowe. Ustąpiły. wiem ze gabinety sa tez w innych miastach- szczegóły na ich stronie internetowej
    • skyfall001 Re: ból kręgosłupa w pracy 30.05.14, 10:09
      Myślę, że każdy sposób jest dobry na pozbycie się dolegliwości kręgosłupa, lecz wiadomo, że najlepiej by było po prostu się ruszać.
    • aga.buc Re: ból kręgosłupa w pracy 04.03.15, 20:31
      Moja mata do masażu medivon jest wspaniała Suuuuuuper!!!. Kark przestał boleć!. A jak przyjemnie grzeje. Cudo po prostu. Nie mogę żadnej wady wymienić. Przynajmniej wiem, że pieniądze nie poszły w błoto. Gorąco polecam zakup osobom z bólami kostnymi, ale nie tylko Więc polecam bo warto zainwestować w swoje zdrowie
      • malapatrycja Re: ból kręgosłupa w pracy 05.03.15, 17:25
        Aga, wiec to jest ten problem kostno-stawowy, o którym piszesz dwa wątki wyżej? A nie brałaś pod uwagę tego, że problem może być biochemiczny lub jakaś choroba układowa? Jeżeli masz tyle objawów i dolegliwości? Ponawiam swoje pytania z poprzednich watków Czy są jakieś badania naukowe zgodne z EBM świadczące o skuteczności maty?
        Jeżeli tak to poproszę o link do nich lub podam swojego maila do ich przesłania. Bo raczej nie mogą to być tane informacje. Jaka była u Ciebie przyczyna problemów kostno-stawowych i w jaki sposób przyczyna ta została usunięta przez matę? Jakie są przeciwwskazania do stosowania takiej maty? Przecież nie wszystkie jednostki chorób kostno-stawowych można traktowac masażem.
        Mam nadzieję na szybkie otrzymanie odpowiedzi ponieważ bardzo zależy mi na kupnie tej maty.
        Pozdrawiam
    • olisienka000 Re: ból kręgosłupa w pracy 29.01.16, 20:32
      Miałam ten sam problem :( Po wielu rozmowach z fizjoterapeutami zakupiłam piłka do ćwiczeń FITSPIRE. Jest świetna! Gdy wracam po pracy to nie mam czasu, ani ochoty na chodzenie po kluby fitness :( Ta piłka jest genialna! Znajdziecie ją tutaj: www.actimed.pl/pilka-do-cwiczen-fitspire.html
    • reacttiv.pl Re: ból kręgosłupa w pracy 15.02.16, 12:24
      Poduszka sensomotoryczna jest dobrym pomysłem, dlatego że zmusza ona mięśnie do pracy i wymusza prawidłową postawę siedzącą. Należy jednak pamiętać że jest ona zalecana głównie profilaktycznie w celu wyrobienia nawyków prawidłowej postawy siedzącej. Warto też wstać od biurka co ok 1h, żeby wyprostować plecy. W celu uwolnienia sie od dolegliwości bólowych kręgosłupa polecam się udać do specjalisty który wykona masaż lub inną terapię- jesli bedzie taka potrzeba oraz zaleci odpowiednie ćwiczenia do domu . Polecam reacttiv.pl
    • kawalos1234 Re: ból kręgosłupa w pracy 24.03.16, 19:04
      też mam podobne problemy z kręgosłupem. czytalam o plastrach vita-wave, podobno są skuteczne i bez skutków ubocznych. czy może ktoś zna? cena przystępna, więc może warto zainwestować i pozbyć się bólu.
    • joannaw76 Re: ból kręgosłupa w pracy 11.04.16, 14:07
      A powiedz jaki masz rozmiar biustu? Często potrafi być on przyczyną naszych problemów z kręgosłupem jednak większość z kobiet nawet nie zdaje sobie sprawy, że to nasze atrybuty kobiecości są temu winne. Poczytaj o zabiegach zmniejszających piersi: beautyexpert.pl/redukcja-piersi/
    • ornen12 Re: ból kręgosłupa w pracy 12.07.16, 13:12
      Hej, pracuję jako księgowa i z czasem byłam zmuszona poszukać jakieś poduszki, bo ból kręgosłupa był nie znośny. Skorzystałam z takiej poduszki www.flisakmed.pl/sklep/zdrowe-siedzenie/ledraplastic-sit-on-air i teraz moja mama, która była dosyć sceptycznie do tego nastawiona- podkrada mi ją :)
      • julia_brzezina Re: ból kręgosłupa w pracy 30.07.16, 10:59
        Doskonale to rozumiem! Sama mam pracę siedzącą- 8 godzin w tej samej pozycji- po takim czasie zaczyna boleć kark, później głowa, no i oczywiście puchną nogi...dramat...Do tego koleżanki też zaczęły się skarżyć. Z tym trzeba coś robić, bo później takie początkowo drobne schorzenia uprzykrzają życie. Zaczęłyśmy na własną rękę szukać w internecie jakiegoś rozwiązania i trafiłyśmy na care solutions, którzy zajmują się zdrowiem pracowników w ich pracy. Dość szybko propozycją zainteresował się nasz szef no i w ramach tej współpracy możemy teraz pójść np. na masaż lub na jakieś ćwiczenia relaksacyjne w przerwie. Mi to naprawdę pomaga i daje trochę odsapnąć w ciągu dnia, także jestem mile zaskoczona ;) W takiej pracy to zbawienie!
    • kasia49mx Re: ból kręgosłupa w pracy 19.08.16, 09:28
      Czy warto kupić - tak. Gdzie? W dowolnym sklepie medycznym, powinny być takie poduszki. Ja kupiłam tu: medyczny-rzeszow.pl/p/42/747/poduszka-dynamiczna-do-siedzenia-dynapad-dsc-33--poduszki-ortopedyczne-poduszki-ortopedyczne-i-materace-przeciwodlezynowe.html Jestem zadowolona - poduszka dynamiczna jak każda inna :) Realizacja błyskawiczna (z dnia na dzień)...
    • iwonaiwona123123 Re: ból kręgosłupa w pracy 13.04.21, 10:03
      Ja polecam osobiście ten materac jest rewelacyjny--->w końcu wygodnie się wysypiaM A BÓL KRĘGOSŁUPA ZNIKNĄŁ
      Materac Hybryd Med poznaj jego budowę oraz właściwości-przekonaj się że warto zainwestować w zdrowy wypoczynek !!!
      Rekomendowany przez fizjoterapeutów www.youtube.com/watch?v=sp7aWvkHJHU
      Tu go kupisz-->> www.vankopper.com
    • przemekjureczko Re: ból kręgosłupa w pracy 16.01.22, 23:01
      Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące siedzenia odsyłam do mojego artykułu na ten temat

swiatrehabilitacji.pl/pozycja-siedzaca-dla-kregoslupa-ergonomia-w-pracy-i-domu-cz-1/

swiatrehabilitacji.pl/Pozdrawiam
      Przemek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka